Amerikaanse verkiezingssoap gaat verder: Georgia gaat stemmen handmatig hertellen

De Amerikaanse verkiezingssoap kent voorlopig geen ontknoping, Trump heeft gezegd dat hij meerdere hertellingen wil, en die krijgt hij. De eerste hertelling gaat eind deze week beginnen in de staat Georgia. Met de hand nog wel, die arme stemmentellers moeten vijf miljoen stemmen opnieuw gaan tellenOmdat de marge zo klein is, op dit moment 0.28%, komt er een hertelling in de Amerikaanse staat Georgia. Dat maakte de Republikeinse topambtenaar/ Secretary of State of Georgia Raffensperger zojuist bekend.

Op dit moment zijn 99% van de stemmen geteld en het verschil tussen beide kandidaten is ongeveer 14.000 stemmen. Een hartstikke klein verschil, en volgens de Republikeinen en Trump zo klein zelfs dat fraude mogelijk is. Als alle stemmen met de hand geteld zijn en het resultaat is binnen, is er nog een extra hertelling mogelijk als een van de twee partijen – de verliezende partij in dit geval – dit wenst. Dan worden de stemmen weer door een telmachine gehaald.

De advocaten van team Trump hebben in meerdere staten een hertelling aangevraagd. De staat Georgia boekt de premeur in dit verkiezingsjaar.

Mocht er iets heel bijzonders gebeuren, en de staat Georgia wordt na de hertelling ineens ‘rood’ – wat betekent dat Trump de staat wint. Biden staat volgens sommige media op dit moment op 279 kiesmannen, dit is echter zonder de kiesmannen van Georgia. Trump en consorten hopen later deze week ook hertellingen mogelijk te maken in andere staten, staten die naar nipt naar Biden zijn gegaan.

Het zou goed kunnen dat de komende dagen ook in andere staten een hertelling wordt aangekondigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Robert75

  Biden heeft 279 kiesmannen. Mmm dat is raar want in onderstaand filmpje waarin Raffensperger dit nieuws bekend maakt staat Biden gewoon op 253 kiesmannen hoor. Kijk maar linksonder in beeld. Ja wat is nu waar he

  youtube.com/watch?v=2ol_rgr_2Fo

  1. hans-e-pans

   Eind vorige week of dit afgelopen weekend bleek dat Trump de 20 kiesmannen van de staat Pennsylvania te hebben gekregen, die waren er bij Biden afgegaan. Maar dan zou hij op 259 kiesmannen hebben moeten staan.

   Het is wel allemaal erg onoverzichtelijk.

 2. Ritter

  Vandaag binnengekomen:

  Beslissingsdesk Hoofdkantoor Projecten Trump (R) heeft de staat NC en zijn 15 verkiezingsstemmen gewonnen

  ht*ps://twitter.com/DecisionDeskHQ/status/1326515552773402627

  Beslissingsdesk Hoofdkantoor Projecten Trump (R) heeft de staat AK en zijn 3 verkiezingsstemmen gewonnen

  ht*ps://twitter.com/DecisionDeskHQ/status/1326515552773402627
  ======
  Verder word er nog geteld in Arizona en worden er hertellingen gedaan.

  Het is pas over als het over is. Ongeacht het feit dat de media “hun man” zo snel mogelijk in het Witte Huis willen hebben.

  1. Ernest Stern

   North Carolina en Alaska waren allang ingecalculeerd, Ritter

   Dit verandert niets aan de situatie.

  2. Piet51

   @Ritter
   Ook Arkansas was nooit een vraag en was daarom al lang ingecalculeerd en gaf Trump 6 kiesmannen. Maar in North Carolina werd 100% gerekend op een overwinning van Trump, alleen was die nog niet ingecalculeerd.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla

    1. Thant Dolph

     Aldus de opperpədo

     1. Fascal

      bloemkist

     2. vandaag

      malle pietje is geen opperp3dó domme jongen. hij is gewoon een meeloper in de club van matijn

     3. Thant Dolph

      Leugenaar!

     4. vandaag

      ijzersterke onderbouwing stront vlek

     5. Thant Dolph

      Van jullie drie geleerd, vergeetachtige

     6. vandaag

      weer fout stront vlek , je bent een narcist en die kan je niets leren domme jongen

 3. Ritter

  In de peilingen zouden de Republikeinen zware verliezen leiden in het Huis en in de Senaat.

  Daarvan is niets uitgekomen. De peilingen zaten er weer naast.

  In het Huis hebben de Republikeinen veel zetels gewonnen en in de Senaat behouden ze waarschijnlijk de meerderheid.

  Op dit moment is de stand:

  Senaat:
  Democrats
  48*(+1)
  Republicans
  50(-1)

  U.S. HOUSE
  Democrats
  218(-5)
  Republicans
  205(+6)

  1. Piet51

   @Ritter
   In het Huis hebben de Democraten tegen de verwachting in een paar zetels gewonnen en de Democraten verloren. De Senaat is spannend, want er wordt hier en daar opnieuw gestemd, waarmee de Democraten nog een kleine kans hebben om alsnog de twee ontbrekende zetels voor een 50/50 verdeling te halen. Bij 50/50 stemt de vice-president, voorzitter van de Senaat, ook mee.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla

    1. Thant Dolph

     TrôllenTrio

     1. vandaag

      heb je gevraagd aan stront vlek , malle pietje en beukhol of je mee mag spelen domme jongen ?

     2. Thant Dolph

      blabla bladiebla sputterdesputter reutel zwets

     3. vandaag

      🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

      stakker

     4. Thant Dolph

      blabla sputterdesputter reutel zwets bladiebla

 4. Meriadoc Brandebok

  De herstellingen zullen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijheid niets opleveren. Daarvoor is de marge – honderden zoniet duizenden stemmen – te groot. De door Biden gewonnen sw*ngst*tes zijn al uit rec**ntgebied.

  1. M. Brandenburg

   Gezien de gltiches die al zijn aangetoond kan het heel veel verschil opleveren, de glitches tot nu to gevonden in Pensylvania zijn al meer dan 55.000 stemmen, en alle glitches veranderden stemmen voor Trump naar Biden, niets de andere kant op, ook dat is bij een echte glitch in verschillende staten onmogelijk. En allemaal in counties waar de demoncraten aan het verliezen waren in swingstates, enkel een linkse rakker zou daar geen belang aan hechten immers voor links is een democratie er enkel maar om de macht te krijgen en om vervolgens bij het grofvuil te gooien.

   1. Piet51

    @M. Brandenburg
    Ik weet niet anders, dan dat rechters een aantal van deze vermeende onregelmatigheden al heeft afgewezen. Er waren hier en daar wat softwareprobleempjes, maar die hadden geen invloed op de getelde uitslag. Als jij andere info hebt, ben ik zeer geïnteresseerd.

   2. Beukman

    Glitches, glitches.
    Dit was een van de nepverhalen die Trump heeft verspreid.
    Er was ergens een klein probleempje en dat is hersteld.

    Donald heeft hiervoor billenhoek gekregen van een partijgenote, en geef haar eens ongelijk:

    “As a Republican, I am disturbed that this is intentionally being mischaracterized to undermine the election process,” Tina Barton, the clerk in Rochester Hills, said in a video she posted online. “This was an isolated mistake that was quickly rectified.”

 5. Meriadoc Brandebok

  “Republican Philadelphia City Commissioner on CNN: “I have seen the most fantastical things on social media, making completely ridiculous allegations that have no basis in fact at all…One thing I can’t comprehend is how hungry people are to consume lies.””

  ++++

  1. M. Brandenburg

   CNN is geen bron, CNN is de laatste vier jaar bijna wekelijks ontmaskert vanwege hun geprouceerde fakenwes, en moest tussen neus en lippen door ook nog even honderden miljoenen aftikken om een rechtzaak vanwege smaad door fakenieuws af te kopen. CNN is ook de factchecker die riep dat niets erop wijst dat stemmen per post frauduleus zou kunnen zijn, daarbij bewust verzwijgend dat ondanks de weinige keren dat er gestemd per post mogelijk was de Demoncraten maar liefst 1069 zijn betrapt op fraude bij stemmen per post.

   We namen je al niet al te seriues, maar wanneer je een bewezen fake-nieuwszender nodig hebt om je punt te maken dan sta je gewoon voor l*l

   1. Piet51

    @M. Brandenburg
    Er wordt al jaren per post gestemd, vooral door militairen in het buitenland. Dit jaar heeft men dot breder mogelijk gemaakt, om blokkades a.g.v. corona te voorkomen. Die 1069 gevalletjes van vermeende fraude of foutjes zijn al jaren bekend en ook onderzocht. Daar was niets geheims aan. Er is niet gebleken dat die ook maar enige invloed hadden op de uitslag.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

     er is geen fraude , o wacht er is een kleine fraude , o wacht de uitslag staat toch al vast , o wacht , malle pietje is de weg volledig kwijt. Zit vast weer een verkeerd filmpie te bekijken

   2. Meriadoc Brandebok

    Weinige keren per post?? Amerikanen stemmen bij alle verkiezingen per post, maar nu wat meer vanwege corona. Fraude bij poststemmen komt vrijwel weinig tot helemaal niet voor. Brandenburg leugenmachine draait weer op volle toeren.

    1. vandaag

     bij poststemmen komt altijd fraude voor alleen is het moeilijk vast te stellen hoe groot die fraude is. Als uitslagen zo dicht bij elkaar liggen als nu kan fraude met poststemmen de uitslag bepalen. Voor een democratie is dat geen optie. Dus uitzoeken !

     merkwaardig dat linkse roeptoeters geen onderzoek willen naar de mogelijke – te grote – fraude

     1. Rene van der Grijp

      “merkwaardig dat linkse roeptoeters geen onderzoek willen naar de mogelijke – te grote – fraude”.

      Dat is niet merkwaardig, het geeft alleen maar aan dat het geen echte democraten zijn.

     2. ZWEEDSE K0K

      Grijpje Grabbelt:“merkwaardig dat linkse roeptoeters geen onderzoek willen naar de mogelijke – te grote – fraude”.

      Helemaal zelf verzonnen?
      Ik lees het nergens.

     3. Vriend

      ??????

      Laatste zin in reactie boven Van der Grijp.

      Jij bent toe aan een blindengeleidehond.

     4. ZWEEDSE K0K

      De Duitse plantsoenendienst ZZPer vindt zijn medestanders “vandaag” een serieuze en betrouwbare informatiebron.
      Dat schept duidelijkheid.

     5. Vriend

      ZweetKok glibbert in zijn afgewerkte frituurvet weg en leidt daarmee de aandacht af van zijn onterechte beschuldiging aan Rene van der Grijp.

      Ons stekeblinde MULO-klantje was zelf niet in staat om de bedoelde zin te lezen, ondank zijn behaalde dyslectie-diploma.

     6. ZWEEDSE K0K

      Herr Anlagendienstmitarbeiter, uw framing is maar matig.
      Ik adviseer u, in navolging van uw grote voorbeeld, meer ontlasting en urine in uw postings te verwerken.

     7. Piet51

      Ik hoorde in de media gisteren van een correspondent in Washington een heel aannemelijke verklaring voor de tegenwerking van Republikeinen v.w.b. de erkenning van de verkiezingsuitslag. Ik begreep dat verzet niet, niet logisch, niet constructief voor de eigen partij en het land, en vooral kansloos.

      Die correspondent legde uit, dat er 1 of meer staten opnieuw gestemd moet worden voor de Senaat. De Republikeinen hebben er dus alle belang bij om de afwijzende houding tegenover de Democraten bij de kiezers in stand te houden of, liever nog, te vergroten. Vandaar die onlogische acties, kansloos, maar met als enige doel de Democraten te diskwalificeren. Het zou dus tactiek kunnen zijn, niet gericht op het presidentschap maar op de Senaat, waar ze de Democraten van twee zetels af moeten houden.

      Ik denk, dat de Republikeinen het tegendeel bereiken. Vooral nu ook steeds meer Republikeinse politici zich tegen deze hetze keren.

     8. EvertB

      Piet,

      Onderstaand artikel geeft ook meer inzicht in de actuele ontwikkelingen:

      ht+ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/obstinate-verliezer-trump-krijgt-steeds-meer-steun-uit-republikeinse-partij~b90c2dca/

      De Republikeinse overwegingen zijn niet statisch: elke senator die zich met Trump verbindt, geeft het presidentiële gejammer meer gewicht, en sterkt zo zijn kiezers in hun gelijk, waardoor weer meer senatoren zich met Trump verbinden. Dit zelfversterkende effect was de laatste dagen zichtbaar: zelfs politici die in eerste instantie terughoudend waren, zetten nu vraagtekens bij de verkiezingsuitslag.

     9. Piet51

      @EvertB
      Dit artikel versterkt de uitleg van die correspondent, dat het niet om het presidentschap gaat, maar om de Senaat. Senatoren die na een tweede stemronde hun macht als meerderheid in de Senaat vrezen af te zien brokkelen, winst in Georgia is immers lang niet zeker, proberen zoveel mogelijk Biden en zijn verkiezing tot president in diskrediet te brengen om bij zo’n tweede stemronde binnenkort meer kans te houden op hun meerderheid in de Senaat.

      Als dit klopt mogen we ook verwachten dat Trump zijn verlies pas zal erkennen na die senaatsverkiezingen en die zijn helaas pas in januari.

      Maar de meeste Amerikanen zijn verstandige mensen. Als die druk blijven uitoefenen op Trump om de ene verkiezing niet te misbruiken voor winst in de andere, bindt hij wellicht in. Steeds meer prominente partijgenoten hebben die keuze al gemaakt.

     10. Piet51

      Zie over dit thema: edition.cnn.com/2020/11/10/politics/mitch-mcconnell-donald-trump-conceding/index.html

    2. Beukman

     Sterker nog Meriadoc: Donald zelf stemt meestal ook per post.
     Maar wat goed is voor hem, is kennelijk niet goed voor zijn volk.

     1. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, maar Trump heeft het stemmen per post opzettelijk gesaboteerd, omdat hij weet dat met name Democraten per post stemmen. En hij heeft zijn aanhangers opgeroepen in persoon te stemmen. Daarom is hij ook geneigd twijfel te zaaienover poststemmen.

      Als er iemand met poststemmen heeft gefraudeerd, dan is het de president zelf wel.

     2. vandaag

      dat is dan in ieder geval geen poststem op de democraten beukhol

      hiermee ontkracht je je hele betoog dat er uitsluitend poststemmen zouiden zijn voor biden domme jongen

 6. Lex

  Go wat zou het dramatische zijn voor de Democraten al Trump toch gaat winen.

  Ik ben heel blij met deze hertelling, niet alleen dat er een kans is dat Trump alsnog gaat winnen maar meer ter voorkoming van een grote opstand wie weet een burgeroorlog.

  Mocht Biden alsnog winnen dan heeft hij ook eerlijk gewonnen en kan het Trump kamp zich hier makkelijker bij neerleggen.

  Alsnog hoop ik dat er grote fraude aan het licht gaat komen en Trump alsnog gaat winnen, zo populair is die Biden niet.

  Afwachten dus maar.

  1. RvdBe

   Denk ook niet dat de 77 jarige blanke Biden de gedroomde president is onder de marxistisch/democratische aanhang, ze gaan hem omleggen/vergiftigen om Kamala in het zadel te helpen, daarbij kunnen ze ook nog eens de moord in de schoenen schuiven van de republikeinen.

 7. Henk Albarda

  Gezien het aantal kiesmannen, hoeft Trump slechts in 2 ‘kritische’ staten zijn gelijk te halen en hij heeft de stembiljetten fraude ‘voorsprong’ van Biden al ingehaald.

  De Democraten hebben in tenminste 2 staten (niet inbegrepen Georgia en Pennsylvania) resp 100.000 en 233.000 stembiljetten, alle Biden (ridicuul, kan slechts fraude zijn) , in de nacht van USA 2020 naar de dag erna stilletjes bijgevoegd. Haal die stembiljetten eruit en Biden heeft geen voorsprong meer.

  1. ZWEEDSE K0K

   resp 100.000 en 233.000 stembiljetten, in de nacht van USA 2020 naar de dag erna stilletjes bijgevoegd.

   Ik mag toch hopen dat u deze fraude reeds aan Trump heeft doorgegeven.
   Er gaat toch niets boven een oplettende Albarda.

  2. DubbelZout

   Wapper de wap
   Compleet van het padje…

 8. A-BBa

  Eerst bemoeit de US zich met het Midden Oosten, wij hier allemaal zo van:”waar bemoeien ze zich mee”. Nu heeft Trump de soldaten daar grotendeels weggehaald. En wat doen wij: mopperen dat de US zich niet meer dmv bombardementen met het Midden Oosten bemoeid. En nu rukt de IS weer op. En wat doen wij: weer mopperen. En nu wint een corrupte leugenaar met een coke snuivend zoontje het van idioot Trump. Mensen waar maken we ons allemaal druk om. Nederland wordt meer en meer een dictatuur. Laten we ons daar maar druk over maken.

  1. Mart

   INDERDAAD

 9. lucinde

  Heerlijk dat we elke dag er aan worden herinnerd dat Trump verloren heeft en hoe hij zich voor schut zet, inclusief zijn partij en sympathisanten.

  1. Seneca

   @lucinde
   in het topic over mevrouw Dijksma, de nieuwe burgemeester van Utrecht, heb ik je verzocht om enkele voorbeelden te geven over de kundigheid en bekwaamheid van mevrouw Dijksma. mij is niet bekend, dat mevrouw Dijksma over deze kwaliteiten zou beschikken. tot op heden geen reactie van jou, want je hebt geen voorbeelden van deze ‘bekwaamheden’. nu wederom een stupide reactie over Trump en aanhang. als jouw bijdragen op dit forum zich beperkt tot het slaken van kreten, doe mij een plezier en spring uit het raam, hang jezelf op of snijd je polsen door.

  2. vandaag

   waar kan ik de officiele uitslag lezen zuigtról

  3. Lex

   Eerst afwachten dat er wel of geen fraude word ontdekt en daarna blaten.

   Waar rook is daar is ook vuur is een oud gezegde.

 10. Heras

  De schrijver heeft nog steeds niet door dat deze verkiezingen belangrijk zijn.
  Het is geen soap, maar real. De positieve invloed van Trump reikt uit over de hele wereld.
  Biden wil amerikanen en de hele wereld gevangen zetten achter een mondkapje (en nee, ik koop ze niet) hij zal dat ook eisen van europeanen. Daarnaast heeft Biden direct contact met china. Dus je ziet het, er staat heel veel op het spel.
  Daarnaast heeft Trump gelijk: de kiezers hebben recht op een eerlijke verkiezing

 11. Beukman

  Trump heeft nog twee maanden de tijd om het land verder te slopen. Vandaag is hij daarmee begonnen, en hoe: hij is begonnen iedereen te ontslaan die hem in de weg zit. Wat een groot gevaar oplevert voor de nationale veiligheid. Putin lacht in zijn vuistje:

  De ‘grote schoonmaak’ waarop de president uit zou zijn, lekte al voor de verkiezingen uit. Trump zou zich niet alleen willen ontdoen van topfiguren met wie hij vaak botste, maar ook besluiten willen doordrukken die op verzet stuitten, zoals een militair vertrek uit Afghanistan. Behalve Esper, zouden ook CIA-directeur Gina Haspel en FBI-directeur Christopher Wray naar het oordeel van Trump direct het veld moeten ruimen.
  Het ontslag van Esper, die maandag in een tweet van Trump moest lezen dat hij was ontslagen, heeft geleid tot grote bezorgdheid in het Congres. Democraten maken zich zorgen dat de president, terwijl de politieke onzekerheid groeit over de verkiezingsuitslag, de nationale veiligheid in gevaar brengt. Amerika’s vijanden, van Rusland tot Iran, zouden volgens hen misbruik kunnen maken van de ‘onthoofding’ van het Pentagon.

  volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bijltjesdag-trump-topmedewerkers-pentagon-vertrekken-ontslag-cia-baas-dreigt~bb20c261/

  1. vandaag

   blabla bladieblabla hoe krijg je zoveel onzijn bij elkaar

 12. Erniesam

  De kans is groot dat via de rechtbank Pennsylvania naar Trump gaat. Er is een kans dat Arizona naar Trump gaat en Nevada is in play. Er is grote twijfel over Wisconsin en met name Michigan en hier zullen ook recounts inclusief audits plaatsvinden. Het is de vraag of dit verschil gaat maken, aangezien vele Trump ballots zijn gedumpt en waarschijnlijk vernietigd. De focus ligt met name op systematische fraude van de USPS, het weren van Republikeinse pollwatchers, de Dominion computers en de onmogelijke statististieken.

  Trump gaat dit winnen.

  1. Jack Flash

   Hoor net dat Trump in Pennsylvania heeft gewonnen!

 13. Meriadoc Brandebok

  h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8938507/amp/Donald-Trumps-234-pages-fraud-affidavits-include-unusual-claims.html

 14. Piet Klein

  Het bijzondere aan deze verkiezingen en de hedendaags politiek is de mate waarin de polarisatie wordt versterkt en of wordt uitvergroot. Ook in 2000 tussen Bush en Al Gore was het een nek aan nek race die tot hertellingen en rechtszaken leiden en uiteindelijk de uitslag op 14 december pas definitief werd. Ook nu is het een close finish waarbij het erop lijkt dat Biden gaat winnen om president te worden en de republikeinen de meerderheid in de senaat weten te behouden. Een groot deel van de republikeinen (70%) vermoedt dat er sprake is van stemfraude en 90% van de democraten denkt dat geen stemfraude is. Deze close finish en het kennelijk groot deel van de VS bevolking dat twijfel heeft over de uitslag zou er toe moeten leiden dat men zorgvuldig wordt en hertellingen uitvoert, vermoedens van fraude onderzoekt. Partijen zouden ruim moeten zijn in de gelegenheid bieden om met de nodige checks en het uitzoeken van vermoedens naar feiten en daarmee tot een klip en klare onbetwijfelbare uitslag te komen. Biden zegt een verzoenend te willen zijn maar kennelijk is hij dat niet in het serieus nemen van de kiezers door te stimuleren dat er veel hertellingen plaats vinden en onderzoeken aan te moedigen naar verdenkingen. Gevaar zou hij niet moeten lopen als hij stellig gelooft in de betrouwbaarheid van de uitslag. Daarmee wordt er met twee monden gesproken er willen zijn voor alle Amerikanen maar niet voor hen die twijfelen over de verkiezingsuitslag. De media machines draaien volle toeren om maar op het podium te krijgen dat je de ander niet serieus moet nemen, de polarisatie op te fokken. Hype is kennelijk boeiender dan een betrekkelijk saai proces van gewoon stemmen tellen. Niets is eenvoudiger dan om twijfel serieus te nemen en in een eenvoudig proces van stemmen tellen en fraude vast te stellen of te ontkennen en duidelijk te maken dat ieder stem telt.

 15. ervi

  Laten we hopen dat “the Don” zijn tweede termijn kan vervullen. Het alternatief zal de U.S. in diepe ellende slepen en de gehele Westerse wereld hierin meenemen. “You go, Donald! “

  1. Thant Dolph

   De Democraten zullen de hele wereld in 4 jaar tijd totaal verwoesten.

   1. vandaag

    dat is ze wel toevertrouwd

  2. Meriadoc Brandebok

   Trump heeft de Westerse wereld kapotgemaakt.

 16. Fascal

  “Amerikaanse verkiezingssoap”

  Eerst de officiële uitslag maar even afwachten. Al Gore dacht ook dat hij president was, na 35 dagen kwam zijn verlossing.

 17. Ernest Stern

  Bij FoxNews begint de realiteit ook door te dringen. Zelfs Karl Rove beseft nu dat Biden de volgende president wordt.

  ht*ps://www.foxnews.com/opinion/2020-election-result-overturned-karl-rove

 18. Meriadoc Brandebok

  Arizona is naar Biden gegaan. Voor de eerste keer sinds de jaren ’90 kleurt Arizona democratisch blauw. Dit is ongekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.