‘Divers’ D66 heeft alleen witte mensen op de kieslijst

‘Divers’ D66 heeft alleen witte mensen op de kieslijst

Landelijk Platform Slavernijverleden-voorzitter Barryl Biekman bij P&W, september 2011. Bron: Screenshot BNNVARA.

Zojuist heeft ook D66 haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend gemaakt. D66 heeft, net als het CDA, veel nieuwe gezichten in de top 20 gezet. Maar liefst elf nieuwkomers zijn er te vinden in de top 20. D66 heeft gekozen voor een lijst met veel mensen uit de LHBTI-gemeenschap en daarnaast ook aardig wat vrouwen op de lijst gezet.

Al van de zomer was D66 klaar om de aankomende verkiezingsstrijd succesvol aan te gaan. D66, met Sigrid Kaag als lijsttrekker, is van mening dat zij de volgende én eerste vrouwelijke premier van Nederland kunnen leveren. Dit willen zij doen met Kaag, die nu niet echt bekend staat om haar charisma.

Nu heeft D66 ook haar kandidatenlijst bekend gemaakt, waar Rob Jetten op twee staat. Jetten is dus echt opzijgeschoven om plaats te maken voor Kaag. Maar tot nu toe doet D66 het nog niet bijster goed volgens de peilingen.

Op plek 18 staat een bijzondere naam, namelijk die van Sidney Smeets. Op zijn zachtst gezegd uit hij zich soms nogal 'bijzonder' op sociale media. Ook heeft hij zich in het verleden vaak genoeg negatief en misselijkmakend geuit over DDS-collegae.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Toch valt de kandidatenlijst van D66 een beetje tegen, ze hebben niet echt een grote naam binnengehaald. We zullen zien hoe D66 het gaat doen de komende tijd.

Klopt helaas:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties