Amerikanen verwachten op 11 december eerste coronavaccins te kunnen gebruiken

De Verenigde Staten verwachten in de loop van december de eerste Amerikanen te kunnen inenten. Het hoofd van de grootscheepse vaccinatieoperatie in de VS, Moncef Slaoui, zei dat zondag tegen CNN.

Binnen 24 uur na goedkeuring van de FDA willen ze de vaccins naar de inentingplekken brengen en de boel direct in werking stellen, zo luidt de volgende stap van het plan dat operatie ‘Warp Speed’ heeft gekregen. Wat zowel een grappige als een ontzettende corny naam is voor de mogelijke oplossing voor zo’n ernstige pandemie.

Pfizer en Moderna, de twee farmaceuten die de eerste vaccins versneld laten goedkeuren, komen van 8 tot 10 december bijeen om te beoordelen of de vaccins klaar zijn om te worden goedgekeurd. Dit is toch wel een enorme overwinning voor Trump en zijn kabinet, want die hebben ervoor gezorgd dat deze farmaceuten deze vaccins zo snel hebben kunnen ontwikkelen!

En natuurlijk blijft het nog maar de vraag of die vaccins op de lange termijn ook veilig en effectief blijken te zijn. Ik heb er een hard hoofd in, want die testfases zijn natuurlijk niet voor niets zo lang. Aan de andere kant hebben de Amerikanen altijd al een enorm aanpassingsvermogen gehad als het er echt op aankomt. Maar hoe dan ook kunnen ze wel wat goed nieuws gebruiken, dus ik hoop van harte dat ze het allemaal klaar zullen spelen en dat het geen gezondheidsklachten op zal gaan leveren. Al met al goed nieuws dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vandaag

  veel plezier met die meuk

 2. Blondie

  Wat ik nog steeds mis, in de communicatie rondom deze corronavaccins is, wie is verantwoordelijk voor bv een toestand, zoals ontstaan rondom de Softenon problemen.

  Garandeert bv Rutte, voor 100% een veilig vaccin zonder complicaties.?
  En doet hij dat uit naam van de Nederlandse belasting betaler of de Miljarden verdienenden fabrikanten.

  Wie betaald een tweede Softenon debacle.

  1. Ernest Stern

   betaalt

   1. vandaag

    niemand wil jou betalen strónt vlé®k behalve het uwv die moet je betalen hufter

    1. Ernest Stern

     Ging het vandaag weer niet lekker met de stoelgang, vandaag?

     1. vandaag

      wat moet je strónt vlé®k ? irritanter dan hondendrol , de kunst van het niet doorsnijden !

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die nooit betaalt.

   3. Blondie

    Knulletje, reageer eens op mijn opmerkingen.

 3. hans-e-pans

  Volgens de gegevens van de echte deskundigen moet men alleen een geheel schoonvirus, dat men via een vaccin wil bestrijden, kunnen lokaliseren en dat schijnt totnogtoe niemand gelukt te zijn.

  Moch het Corona/Covid-19virus een gefabriceerd virus zijn, waar sommigen niet aan twijfelen, dan zal ergens op de wereld in een laboratorium een schoonvirus aanwezig moeten zijn.

 4. Ernest Stern

  “Dit is toch wel een enorme overwinning voor Trump en zijn kabinet, want die hebben ervoor gezorgd dat deze farmaceuten deze vaccins zo snel hebben kunnen ontwikkelen!”

  Dit is onzin. Deze prestatie is alleen toe te schrijven aan de wetenschappers die de vaccins ontwikkelden. Dat deden ze toe Trump nog zwetste over bleekmiddel en hydroxychloroquine als wondermiddelen tegen de ziekte.

  Trump heeft niets bijgedragen aan de snelle ontwikkeling van deze vaccins, hij had er eenvoudig geen rol in. Zijn enige verdienste is mogelijk dat hij de ontwikkeling niet remde.

  1. vandaag

   strónt vlé®k komt niet verder dan onzin terwijl er toch een politieke weg vrij gemaakt moest worden om een vaccin zo snel erdoor te duwen.

   maar goed , weet de strónt vlé®k veel ! de strónt vlé®k en beukhol zijn al weken hier bezig met een lastercampagne tegen alles en iedereen die pro trump is. De strónt vlé®k en moraal is een contradictie.

   1. Ernest Stern

    Wat een enorme hoeveelheid strónt, arme kerel. Zoveel ontlasting in hoofd en handen moet toch een ellende zijn?

    1. vandaag

     je digitale diarree is inderdaad een zware belasting voor dit forum strónt vlé®k

  2. homefront

   Nee aan iets goeds heeft Trump, volgens onze coronafascist ernestje, niet bijgedragen

 5. saddy

  Snel ontwikkelen is al teveel gezegd, je weet niet of deze vaccins uitontwikkeld zijn.
  Door allerlei regels aan hun laars te lappen kon het zo snel gaan. (Jansen B.V. produceerde al vaccins terwijl ze nog aan het testen waren en dat zal de rest ook hebben gedaan) Een Duitse politicus versprak zich al door op te merken dat er weliswaar nu geen ervaring is met die vaccins maar straks wel als iedereen geinjecteerd is. (En het dus te laat is om nog iets te doen!!)

  Het aantal besmettingen in de VS is zo hoog omdat dat politiek gewild is. Biden wil de lockdown, de farmaceuten willen dat de situatie zo erg LIJKT dat de FDA de versnelde keuring toepast. (Met de normale keuring was geen vaccin door de FDA goedgekeurd)

 6. ropart

  vaccinazi, vandaag in AD: ons vaccin 70% effectief, de telegraaf ons vaccin 90% effectief!beiden kranten hebben het over astrazeneca uiteindelijk zal blijken dat het net als het griepvaccin niet meer als 40% effectief zal zijn! we krijgen onze vrijheid weer terug…….toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.