Appjes gelekt: Nicki Pouw-Verweij verdedigt weigeren homoseksuele leraren op scholen. Update: Nicki reageert

Screenshot Youtube FvD

De nummer drie op de kieslijst van Forum voor Democratie heeft publiekelijk de kant gekozen van Annabel Nanninga. Ze wil géén onderzoek naar de inhoud van de appgroep Borrel FVD. Nu weten we waarom: mevrouw zat zelf in de groep en heeft enkele heel homo-onvriendelijke uitspraken gedaan.

In Nederland zijn we er terecht trots op dat we ons totaal niet druk kunnen maken om iemands seksuele geaardheid. Hetero, homo of bi, het maakt ons niet uit. Het gaat erom of je een goed persoon bent of niet. We kijken naar je karakter. Op wie je verliefd wordt zal ons een zorg zijn.

Helaas zijn er mensen die daar anders over denken. Zoals Nicki Pouw-Verweij, de nummer drie op de kieslijst van Forum voor Democratie. Deze dame heeft publiekelijk de kant gekozen van Annabel Nanninga. Zij wil dat er geen groot onderzoek komt naar de WhatsApp-groep waarin buitengewoon bedenkelijke uitspraken gedaan zijn, maar eist het onmiddellijke vertrek van iedereen. Ook van Thierry Baudet.

Kijk maar naar deze tweet:

Hypocriet tot op het bot. Want Nicki is ook lid (geweest) van de appgroep en heeft in die hoedanigheid uitspraken gedaan die ronduit in strijd zijn met de gelijkheid van álle Nederlanders, ongeacht seksuele voorkeur.

In een gesprek over “gereformeerde scholen” die geen homoseksuelen wensen aan te nemen geeft Nicki aan dat helemaal prima te vinden. Nou ja. Als ze het niet praktiseren, tenminste. Als mensen stiekem homo zijn is het anders. Maar als ze een liefdesrelatie hebben, tja, dan moet er prima gediscrimineerd kunnen worden tegen die mensen.

Haar gesprekspartner(s) zeggen daarop dat ze dit verwerpelijk vinden; dat het niemand iets aangaat wat een ander in zijn of haar slaapkamer doet. Nicki denkt daar anders over. “Waarom zou je daar als leraar gaan werken,” schrijft ze waarbij ze het slachtoffer de schuldige maakt. “Het is een super kleine minderheid, zat andere plekken waar je aan de bak kan.”

Ook stelt ze dat de “super kleine minderheid” van “puriteinse protestanten” die dit standpunt hebben “niemand kwaad doen.” Mensen discrimineren op basis van seksuele geaardheid is dus prima, wat Nicki betreft. Niemand die daar onder lijdt. Behalve natuurlijk de homoseksueel in kwestie, maar hé, da’s boeien!

Vervolgens stelt haar gesprekspartner dat niemand gediscrimineerd moet worden op basis van afkomst, ras of seksualiteit. Nicki geeft daarop aan dat zij als strenge katholiek ook niet welkom is op een dergelijke school.

Ja, zegt haar gesprekspartner, maar je geloof is een keuze. Seksuele geaardheid is dat niet.

Nicki’s antwoord?

“Uitdragen van je seksualiteit ook. Niemand weet dat ik katholiek ben tot ik het vertel, en niemand weet dat je homo bent tot je het vertelt.”

Met andere woorden: als homo’s niet gediscrimineerd willen worden moeten ze in alle toonaarden zwijgen over hun seksualiteit.

Nou, dat is dan dus opgelost. Toch?

UPDATE

Nicki Pouw-Verweij heeft gereageerd op Twitter. In die tweet schrijft ze dat “inderdaad voor artikel 23” van de Grondwet is. “Maar ik geloof dat alle liefde van God komt, en zou ik mijn kinderen niet naar een school sturen waar homoseksualiteit afgekeurd wordt.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Rieks

  Maar waarom iemand in de ban doen die moeite heeft met homofilie?! Weinig tolerant.

 2. Meriadoc Brandebok

  Op GeenStijl is het schutblad van een racistisch boek te zien, met het opschrift: “van één revolutionair aan een ander, Jared Taylor.”

  Dit werk heeft Taylor voor Baudet gesigneerd.

  De smoking gun.

  1. Loelap

   Iets van drie jaar geleden, oud nieuws.

  2. Logica

   Waarom zou Brandebok als ultra linkse knakker op geen Stijl gaan koekeloeren? Misschien omdat bij bloed ruikt?

 3. lucinde

  Kortom de hele partij stinkt.

  Maar waarom komt Nanninga nog relatief ongeschonden uit de strijd?

  Ze heeft toch opmerkelijke uitspraken gedaan die zachtgezegd niet zo vriendelijk waren tegen joden….

  1. Vriend

   “Ze heeft toch opmerkelijke uitspraken gedaan die zachtgezegd niet zo vriendelijk waren tegen joden….”

   De ouwe zuurpruim en azijnpisser Lucinde geeft er blijk van geen humor en sarcasme te kunnen onderscheiden. Zijn policor meetlat kan alleen kaarsrecht afmeten.

   1. lucinde

    “Gas geven als je een jood ziet”

    Op 4 mei; “wat is het stil, is er iemand dood of zo?”

    “Siegheilige nacht”

    De Humor ligt op straat bij FvD… en ja, Nanninga doet het af als grap, maar dat kunnen opgeschoten jongeren ook opvoeren in een appje… en dat is voor Nanninga nu net het argument om Baudet te wippen.

    Het mens is knettergek!

    1. Vriend

     Ja Lucy, ik heb alle morbide grapjes van Nanninga gelezen. In de tijd dat er nog harde grappen gemaakt mochten worden viel deze humor geen eens op. Maar met de opkomst van de inclusiegekte is plotseling alles heel heel erg.

     En de oude socialistische gek Lucinde doet daar dapper aan mee.

     1. Piet51

      @Vriend
      Als het al morbide grappen waren, blijkt zij in elk geval volledig het vermogen te missen om zich in te leven in de emoties die bij landgenoten, waarvan zij een deel wordt geacht te vertegenwoordigen, opgeroepen worden bij het aanhoren of lezen van dergelijke “grappen”.
      Jij bent aanhanger van de PVV. Misschien zijn we het erover eens, dat Nederland helemaal niets gaat missen met het verdwijnen van FvD en de meeste van haar politici en aanhangers?

 4. NationalSniper

  Hoe er nu met Baudet wordt omgegaan is walgelijk, ook al heeft die zeker ook fouten gemaakt. En vanavond bij Beau gaan zitten is ook niet echt handig, de linkse media is de vijand van FVD.
  Maar van dit soort modder gooien wordt ik ook niet blij.
  Ook al is dit een achterhaald standpunt, van iemand die in sprookjes geloofd. Voor haar kennis als arts veel respect, goede inbreng in FVD Journaals.

  Krijg zo steeds meer de indruk dat het einde FVD is. De enige centrumrechtse partij.
  Tussen de rechtse PVV en linkse VVD in.

  Tenzij Baudet en Hiddema (die vertrok uit solidariteit met Baudet) terugkomen zie ik het somber in.
  Eerdmans is me toch was linksig en te veel Coronagekkie.
  **tps://www.ad.nl/rotterdam/hugo-de-jonge-deugt-zegt-eerdmans~a5e5e3c9/

  Alternatieven zie ik alleen in Code Oranje (maar die hebben nog geen verkiezingsprogramma) en PVV. Maar voorlopig blijf ik nog lid en wacht af wat er nu gebeurd. Als in ieder geval van Haga en Vlaardingerbroek verder maar op de lijst blijven.

  1. Loelap

   Ik zag net OP1. Schuimbekkend als een stelletje hyena’s stortten ze zich op Baudet.
   Als ze nou eens zo stoer zijn om Rutte aan te pakken maar dat durven ze niet.
   Rutte die ons verkoopt aan de EU en huizen met voorrang aan wildvreemden geeft en op de koop toe wekelijks 500 mensen zonder enig protest binnenlaat.

 5. Peter Loosduinen

  Homo’s moeten niet op scholen werken waar Gods woord de leidraad is. Laat ze werken bij het openbaar onderwijs.

  1. Vriend

   Ook Peter Loosduinen is gaarne bereid om homo’s een Berufsverbot te geven en discriminerend aan te geven waar ze wel en niet mogen werken.

   Homofobie is nog lang uitgeroeid in Nederland.

   1. Edjan

    @ Vriend +++++

   2. Jesse de Jager

    Hoe staat dat gelijk aan een berufsverbot? Er zijn genoeg andere scholen waar homoseksuelen wel welkom zijn. Zo werkt de vrije markt. Stel dat het weigeren van mensen voor bepaalde posities met een bepaalde seksuele geaardheid tot verminderde resultaten leidt, dan zullen de bedrijven en scholen die discrimineren op basis van seksuele voorkeur vanzelf uit de markt geconcurreerd worden.

  2. homefront

   Peter heeft natuurlijk gelijk..

  3. Cootje

   Ik dacht dat wij in Nederland Homo,s accepteren en ook het sprookje dat er een genageld aan een kruis een paar weken later weer voor je neus staat . Vervolgens staan er een hoop van die oude vereniging gebouwen leeg wegens de gepleegde misbruiken van de verkondigers van die sprookjes .

  4. Ernest Stern

   Ik begrijp het standpunt van de christen Loosduinen wel: zijn God heeft namelijk de homoseksuelen niet geschapen.

 6. whiteberry91

  Lekker boeiend, vind het helemaal geen extreem standpunt (en ik ben homo)
  Voor de rest vind ik haar helemaal niks aangezien zij een backstabber is.
  Ik hoop zo dat Thierry alsnog met de verkiezingen gaat meedoen.

 7. Petrazoveel

  Hoeveel homo’s werken er op islamitische scholen?

  1. homefront

   Nou niet zal ik je zeggen.. maar ja islamitisch hè

 8. Sabreur

  Als ik de discussie goed heb gelezen praat ze niks goed, maar toont ze begrip voor de dogma’s van de religieuzen.

  Weet je wat? Misschien moeten we eens ophouden met begrip tonen voor religieuze dogma’s en alle confessionelen dwingen zich aan de aardse wetten te houden. Dan is dit gezeik voorgoed opgelost.
  De mensen die zich dan gekwetst en beledigd voelen moeten maar een dikkere huid kweken. Uithuilen kan je dan in je eigen tijd bij je pastoor, imam of dominee.

  1. Edjan

   +++++

 9. Steven Opti

  Waarom wordt er nooit zoveel ophef gemaakt als Rutte zijn zoveelste belofte niet nakomt, of zijn zoveelste leugen verkondigt?? Dát is onze bestuurder maar komt er altijd makkelijk mee weg. Voorbeelden te over. Forum maakt 1 fout en heel de media springt er bovenop. Walgelijk. Mijn stem zal toch naar Forum gaan, met of zonder Thierry.

  1. Thant dolph

   “”nooit zoveel ophef gemaakt als Rutte zijn zoveelste belofte niet nakomt””

   Heb je de commentaren van het afgelopen jaar alhier wel bijgehouden?…

   1. vandaag

    ja , rutte wint strónt vlé®k II

    1. Thant dolph

     Weer terug van je straatschenderij, lapzwans

 10. Fascal

  Appjes gelekt… Wahahahaha… 😛

  1. Thant dolph

   Lache man!

   1. Fascal

    bloemkist, de leugenaar en zwendelaar.

    1. Thant dolph

     Nee hoor. Je liegt weer eens dat je zit te drukken.

     1. homefront

      michel bloemkist!

 11. Beukman

  Volgens Pouw-Verweij vond Freek dat ’heulen met de vijand’ en ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’. De senator, wist niet wat ze hoorde, schrijft ze in haar brief. „Ik gaf aan dat ik vond dat we antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen: ’waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.’ ”Meerdere aanwezigen vroegen volgens de brievenschrijfster of Baudet een grap maakte. „Maar dat ontkende hij.

  Op een gegeven moment riep Thierry dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen om ons onze vrijheid af te nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten. Hij riep dat het Hillary Clinton ’en de p*dofielen’ niet gelukt was, maar dat het via corona nu wel zou lukken.”

  Bron: gs.
  Zit Pouw te liegen, óf is het werkelijk zo beroerd gesteld met Thierry?

  1. eenling

   Het komt nu pas aan het licht…hij heeft het jarenlang nog een beetje kunnen wegwuiven, maar die gedachten had hij, net als veel wappies hier en in de JFVD, al jaren.

   Moet er niet aan denken als zulk soort figuren het in Nederland voor het zeggen zouden hebben. Gelukkig is iedere kans daarop nu verkeken.

  2. homefront

   Baudet ontkende en ontkrachte de verme leugenachtige uitspraken gisteren…

   Even zo gesteld, ik ken ook veel antisemieten met name de islamverheerlijkertjes hier zijn antisemiet dus dat zijn er best een stel.. dus zo raar zou het niet zijn als Baudet zou hebben gezegd, loop eens in Amsterdam rond daar zie je er genoeg..

   1. eenling

    Hij kan er natuurlijk ook gewoon eens openlijk voor uitkomen dat hij bepaalde denkbeelden heeft die door veel Nederlanders als verwerpelijk en zwaar verward worden gezien. Dat mag gewoon in Ons mooie Nederland, denken hoe je zelf wil en je (binnen de grenzen van de wet) daar ook nog over uitspreken. Ook dan zal hij genoeg gelijkgestemden treffen , die gewoon op hem zullen stemmen..toch homefront?

   2. Piet51

    @homefront
    “… dus zo raar zou het niet zijn als Baudet zou hebben gezegd, loop eens in Amsterdam rond daar zie je er genoeg.”

    Zo’n uitspraak kan ik me voorstellen, al vind ik hem veel te generaliserend. Maar volgens Pouw zou Baudet tegen Pouw hebben gezegd: “Waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.”
    Bijna zijn hele kennissenkring is antisemiet? Dat zijn geen moslims, toch? Dat zijn in ieder geval geen uitspraken die een politicus passen, want hiermee liegt hij of hij heeft bijna alleen foute vrienden.

  3. Ernest Stern

   Ik vrees dat Pouw niet zit te liegen. Baudet komt in zeer helder licht te staan.

   1. homefront

    Jij bent een leugenaar, naast het feit dat je een nedermoslim bent zal je alles in het werk stellen om Baudet zwart te maken..

    1. Ernest Stern

     Ik zie inderdaad geen mogelijkheden om Baudet te prijzen.

     1. homefront

      Je bent te dom om te zien…

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een kwaadsprekende TR0L.

  4. Seneca

   @beuk
   het feit dat Thierry gezegd zou hebben dat ‘bijna iedereen die ik ken is antisemiet’ betekent niet dat hij zelf antisemitische (lees anti joodse) neigingen zou hebben. overigens ik ben pro joods maar men ontmoet soms sommige Joden die zo’n verderfelijk karakter hebben, dat men bijna zelf anti joodse gevoelens gaat koesteren. ook dat kan men relativeren want ook voor de Joden is het volgende van toepassing: ‘niets menselijks is hen vreemd’. overigens zijn Joden na ruim 2000 jaar vervolging en verkettering, wel aan dit verschijnsel gewend en liggen hier niet wakker van. het is anders als anderen dit verschijnsel gaan gebruiken om hun ‘deugdzaamheid’ te bewijzen en helaas daarvan zijn er – ook op dit forum, waaronder jijzelf beuk – teveel van. de praktijk is, dat in 99% van de gevallen van die ‘deugdzame’ lieden, zelf zo’n haat t.o.v. Joden koesteren dat het anti joodse sentiment zoals dat in de 30er jaren van de vorige eeuw in Duitsland doodnormaal was, nagenoeg verbleekt. een bijzonderheid wil ik je niet onthouden, al die ‘deugdzame’ lieden met een al dan niet verborgen anti joods sentiment, zijn, wederom in 99% van de gevallen, links tot extreem links. kijk naar de linkse partijen zoals D66, GL, SP, PvdA, CDA en VVD. kom nu niet met het verweer dat Asscher joods zou zijn, dat is hij niet, hij draagt slechts een naam van joodse origine. bovendien Joden in de politiek zijn zich al dan niet bewust van het anti joodse sentiment binnen hun partij en samenleving.

 12. Jesse de Jager

  Ze heeft gewoon gelijk.

 13. RCS

  Binnen de FVD is één grote machtsstrijd gaande waar niemand die zich daarin mengt ongeschonden uit komt.

 14. Michiel12

  Ze verdedigt vrijheid van onderwijs. Leven en laten leven. Vreselijk toch? Was vergeten dat vrijheid opgeofferd moet worden aan gelijkheid. Dat is liberaal tegenwoordig. Behalve gelijke rechten voor orthodoxe christenen blijkbaar. Een homo is niet slachtoffer wanneer hij niet kan werken op een religieuze school waarvan hij de leerstellingen verwerpt en kiest niet te volgen. Er zijn ook celibataire homo’s die zeggen dat ze zo gelukkiger zijn. Die steunen die leer juist. Dat is hun keuze. Het christendom heeft altijd gepredikt dat elke mensen geboren wordt met de erfzonde en zich tegen zijn natuur moet verzetten. Het is geen naturalistisch godsdienst.
  Overigens had Baudet hetzelfde gezegd tegen Reformatorisch dagblad.

 15. Wim Vreeswijk

  Dat soort ideeën kun je alleen in zeer beperkte kring misschien zeggen, maar zeker niet de wereld in appen of twitteren. Dat is natuurlijk oliekoekiedom en des te meer dom voor een doorgeleerde academicus. Dan kun je je zelfs gaan afvragen of ze inderdaad beschikt over die academische graad, want dat soort uitspraken zijn natuurlijk verschrikkelijk stom. Ik begrijp dan ook niet dat zij in het ‘kamp’ Annabel Nanninga zit…..

  1. Michiel12

   Wat voort soort ideeën? Dat vrijheid van onderwijs belangrijk is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.