Baudet pakt de linkse NPO aan: ‘1 miljard euro belastinggeld gaat naar omroepen die het partijkartel ondersteunen’

Het is heerlijk om te zien: Thierry Baudet is helemaal klaar met de bevooroordeeldheid en nep-neutraliteit van de NPO. Weg met de publieke omroep, weg met hun linkse voorkeuren, weg met hun steun voor het liegende en bedriegende partijkartel.

De Forum voor Democratie-leider begon zijn verhaal over de NPO door te kijken hoe het werkt bij de NPO. Wie is er de baas en wie nemen de besluiten? Welnu. “De voorzitter van de overkoepelende NPO-raad is Tjibbe Joustra, die eerder het verkiezingsprogramma voor de VVD schreef. Oud-VVD-leider en klimaatvoorzitter Ed Nijpels was tot 2019 de baas van AVROTROS. Eric van der Burg, berucht VVD-wethouder bekend van de uitspraak ‘hoe meer asielzoekers hoe beter,’ is voorzitter van de NTR. Oud-VVD partijvoorzitter Bas Eenhorn is voorzitter van WNL.”

Tot zover de VVD’ers. Maar wacht, er zijn nog veel meer kartelpartijlakeien.

“PvdA’er Martijn van Dam, in zijn vorige baan nog staatssecretaris, verantwoordelijk voor de verdeling van subsidies aan de NPO, werd lid van de raad van bestuur van de NPO. Voormalige PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole nam plaats in de raad van toezicht van de VARA,” aldus Baudet. “CDA-politicus Paul Rüpp is ondertussen voorzitter van de raad van toezicht van de KRO-NCRV. Voormalig nieuwslezeres Pia Dijkstra switchte de andere kant op en is nu Tweede Kamerlid voor D66. Terwijl de partner van D66-minister Ollongren, Irene van den Brekel, hoofdredacteur is van primetime actualiteitenrubriek Lubach.”

“Dit is hoe het partijkartel werkt,” legde Baudet uit aan zijn mede-Kamerleden (die daar natuurlijk van op de hoogte zijn en zélf hengelen naar zo’n mooie NPO-functie als ze de politiek verlaten). “Een gesloten stelsel waarin steeds dezelfde mensen met dezelfde meningen rondcirkelen. Nu eens bij de verdeling van de subsidies vanuit de politiek, dan aan het ontvangende deel van het spel, bijvoorbeeld bij de NPO.”

“Dus terwijl het kabinet meer dan één miljard per jaar uitgeeft aan de media, blijken diezelfde media vervolgens in handen te zijn van de partijen in het kabinet. In ruil voor dit enorme jaarlijkse bedrag, heeft de regering zodoende een oppermachtige spreekbuis verkregen om haar visie, haar beleid en haar wereldbeeld in de Nederlandse woonkamers te laten binnendringen. Hier en daar wordt wat ruimte geboden voor oppositie, maar de teneur is duidelijk. Over immigratie, klimaat, EU, referenda…” Het gaat maar door, legde Baudet uit. Steeds weer herhaalt de NPO de visie van het kabinet.

Kijken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Hoeveel % van de Nederlandse bevolking wordt door het “partijkartel” vertegenwoordigd ?

  1. Petrazoveel

   70% of meer?

   1. Stanly2000

    En die hebben geen recht op onpartijdig nieuws?

  2. Maurits Dekker

   0 procent.
   Het partijkartel vertegenwoordigt alleen “makke schapen”.

 2. Heinz

  24 uur per dag het FvD journaal. Baudet, de artiest, is aan het woord. Entertainment, om je vingers bij af te likken. Wat een ijdeltuit, clown.

  1. Logica

   Beter een ijdeltuit met gezond verstand en goede argumenten dan een linkse nepsocialist die politiek correcte verhaaltjes vertelt om in het baantjesverdelende circus mee te mogen draaien.

 3. Cor Grijpstra

  @MichaelvdGalien

  DDStandaard

  | Het is mijn missie om vrijheid te verspreiden en te verdedigen |

  Hij blijft goed 🙂 🙂 🙂

  1. tegendraad

   goed gesproken Cor!

  2. ZWEEDSE K0K

   Op 2 februari 2020 schreef MvG op DDS:
   Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming als DDS.

   Jullie linkse zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen
   . Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken.
   Wen er maar aan. Doei!

   Het is mijn missie om vrijheid te verspreiden en te verdedigen?

   Oeps

 4. DutchOutlaw

  Gewoon effe lid worden van Ongehoord Nederland (ON) voor een
  paar Euro per jaar (je gaat er niet failliet aan).

  Heel simpel,en zo kunnen we dus een rechts geluid laten horen
  met de waarheid op de publieke zenders.

  Ik ben al lid….we moeten toch ergens beginnen….toch!!!

  1. DubbelZout

   Maar waarom wordt je, als je voor onafhankelijk nieuws bent wat de NPO niet doet volgens jou, dan wel lid van een extreem rechtse omroep, die juist bewust gekleurde berichtgeving heeft
   Niet logisch

   1. PG

    Extreem rechts….poeh. Dat is dan bekeken door jouw eigen extreem linkse bril?

   2. Blondie

    DubbelZout of PizaBakker of.?..

    Kijk de NPO hoort onafhankelijk te zijn, is de NPO dat.?
    De NPO ontvangt van de overheid geen geld, om alleen maar het Links denken te promoten.

    Links maakt meer kapot dan je lief is.

    1. Logica

     Weet je wat me heel vaak opvalt?
     Ik zie bij de NPO alleen maar grappen over Trump, niet over Biden. De NPO is altijd negatief over Trump, het is zelfs Pete Hoekstra opgevallen.

     Het is maar 1 voorbeeldje van de partijdigheid van onze NPO.

  2. Dippaz

   Is mij nog geen euro waard.

 5. 3wiem

  Als nieuwkomer moet je aansluiten bij een bestaande omroep. Zo beschermt het media-kartel van de gevstigde orde/politieke partijen zich tegen dwarse geluiden. Belachelijk. En de arrogantie van de macht druipt er vanaf als Slob aangeeft dat een amendement zal afraden. Dan sluit het kartel zich weer in de kamer. Advies van de Raad van State wordt gewoon genegeerd. En dan maar verbaasd zijn dat het vertrouwen in de politiek afneemt. Knap gedaan door Baudet, kalm gefileerd. ik zou uit mijn vel gesprongen zijn. 10 punten!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.