Boko Haram slaat weer bruut toe in Nigeria: 110 doden in dorp en op rijstveld

Een humanitair coördinator van de Verenigde Naties (VN) heeft vandaag bekendgemaakt dat er bij een aanval door strijders van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram maar liefst 110 doden zijn gevallen.

Dorpelingen uit Koshobe, nabij de stad Maiduguri, werden vastgebonden en hun kelen doorgesneden. Het gaat hier dus om een ordinaire massa-executie. Daarnaast zijn er nog vele anderen gewond geraakt.

Het meest belachelijke aan deze enorme misdaad is nog wel dat de dorpelingen werden meegezogen in een conflict tussen Boko Haram en ISWAP. Die laatste is óók een islamistische terreurgroep, gelieerd aan Islamitische Staat. Twee takken van dezelfde verderfelijke ideologie vechten elkaar daar dus de tent uit, waardoor inmiddels al meer dan 36.000 mensen om het leven zijn gekomen!

Deze strijd woekert kennelijk al jaren voort en het enige wat er aan lijkt te worden gedaan, is af en toe een militaire interventie van buitenaf en wat aanwezigheid van de VN. En die laatste doet natuurlijk weer bar weinig.

Boko Haram is actief in delen van Nigeria, Kameroen, Niger, Tsjaad en Mali. Zij hadden in 2015 ergens tussen de 4.000 en 20.000 troepen. Volgens mij wordt het hoog tijd dat er daar eens echt flink wordt ingegrepen. Islamitische Staat werd vrij snel in de pan gehakt door de Russen, Amerikanen, Turken en natuurlijk het Syrische leger. Dan moet dat in die regio van Afrika toch ook lukken? Als daar niet een keer wordt ingegrepen dan worden er alleen maar nieuwe stromen vluchtelingen gecreëerd en zijn we nog verder van huis. Sterker nog, dan importeren we vroeg of laat ook Boko Haram of ISWAP naar ons continent. Iedereen lijkt er dus bij gebaat te zijn dat hier snel wat aan gebeurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Blondie

  Kaag heeft al opdracht gegeven, voor een financiële ondersteuning.

  1. Willem Bever

   Kaag zit denk ik al in het vliegtuig @Blondie om daar te knielen

  2. Kees

   Kaag zit vandaag toch in Teheran, voor een begrafenis?

  3. Vrijedenkert

   Kaag? U bedoelt madam al-Qaq?

 2. leukeditter

  islamieten weer???? uitroken!!!

  1. Oepsie

   Frappant! Guusje, Ernst, zwetsok, Beukman en meer van dat soort, geven niet thuis, om nog even over de graven te pissen van die vermoorde mensen. Ze zullen er wel om gevraagd hebben, is hun antwoord.

   1. Augustus

    Dit keer zijn de slachtoffers niet-blank, dus dan wordt het moeilijk om zo’n paradoxaal standpunt vast te houden zonder weg te kijken.

    1. Oepsie

     Ach gossiepossie, u tracht een voetnoot te plaatsen. Laffer kan eigenlijk niet!

     1. Seneca

      @oepsie
      door mijn beperkt bevattingsvermogen, begrijp ik uw opmerking ‘laffer kan eigenlijk niet’, niet. wilt u zo vriendelijk zijn om mij nader te informeren?

     2. Oepsie

      Black lives matter, mattert niet zo bij black lives!

 3. vandaag

  moet een fout zijn , dat doet het geloof van de vrede niet

  1. Toverkol

   Uhm, u bent “de liefde” vergeten te bemoenen…

  2. Seneca

   @oepsie
   als uw reactie (8) uw antwoord is op mijn vraag aan u (7) dan begrijp ik u nog steeds niet. ik krijg trouwens de indruk dat u zichzelf ook niet begrijpt en alleen maar kreten slaakt. indien u reageert, wilt u dan zo vriendelijk zijn een reactie te plaatsen waar de overige lezers iets aan hebben. uw enige reacties tot zover: verbale diarree.

 4. Willem Bever

  En de Dam zal wel weer volstromen

 5. Loelap

  Als het Westen daar ingrijpt dan geeft Links het Westen meteen de schuld van alle ellende daar.
  Dus doe maar niet.
  En ja, de bestuurders van de EU zijn dom genoeg om boko haram met open armen hier te ontvangen en met voorrang onze huizen gratig weg te geven. Vanuit hun riante villa’s in blanke wijken is het erg makkelijk om dit soort beslissingen door de strot van de bevolking te duwen, aangezien ze zelf helaas (nog) niet de gevolgen van hun beleid ondervinden.

  1. Loelap

   Aangezien Timmermans in een tweet uit 2019 zei 20 miljoen Afrikanen te willen importeren en Ursula van der Leyen onlangs met het voorstel kwam om elk jaar 1 tot 1.5 miljoen mensen binnen te halen in de EU, is het een kwestie van tijd dat boko haram zijn intrede doet in West Europa.
   Het zijn niet de slimste mensen die ons regeren.

   1. Seneca

    @loelap
    helaas heeft u 100% gelijk. het meest wrange aan deze kwestie is, wij hebben de uitvreters in Brussel, niet gekozen. overigens als ik het EP bezie, dan kan er slechts één conclusie worden getrokken: ‘elk volk krijgt de overheid die het verdient’.

 6. Bolkestein

  En hier horen we niks over. Er hoeft maar één iemand een keer een moskeetje in Nieuw-Zeeland te hoppen en heel links is eeuwig in tranen. De hypocrisie viert weer eens schrijnend hoogtij.

 7. Bolkestein

  “Als daar niet een keer wordt ingegrepen dan worden er alleen maar nieuwe stromen vluchtelingen gecreëerd en zijn we nog verder van huis. Sterker nog, dan importeren we vroeg of laat ook Boko Haram of ISWAP naar ons continent. Iedereen lijkt er dus bij gebaat te zijn dat hier snel wat aan gebeurd.”

  Ennûh, hoe moeten wij daar dan ons vingers gaan aan branden als zelfbenoemde ware-Moslims daar andere zelfbenoemde ware-Moslims elkaar afslachten? Beter is onze grenzen hiervoor dicht te houden. In Hongarije komt niemand van hen het land binnen, dus grenzen dicht kan.

 8. Bolkestein

  Je ziet het in geïslamiseerd Afghanistan, Pakistan, Somalië, Jemen etc. Als de niet-Moslims eenmaal zijn afgeslacht en verdreven, dan gaan de Moslims gewoon door en gaan ze los op elkaar. En daarom moeten we gewoon geen Moslims als immigrant toelaten in Europa. We hebben geen andere keus.

 9. 56RdK

  “worden er alleen maar nieuwe stromen vluchtelingen gecreëerd en zijn we nog verder van huis. Sterker nog, dan importeren we vroeg of laat ook Boko Haram of ISWAP naar ons continent.”

  Wout, heb je zitten slapen of zo?
  Al heel veel van dat islamitisch gajes zit allang op dit continent en zeker ook in Nederland.
  Met behulp van hun ‘gematigde’ islamitische familie, vrienden, moskeegangers en aanverwante terroristen die hier in alle vrijheid kunnen leven want ze hebben “sorry” gezegd.
  Met behulp van labielen werkzaam in de asielindustrie en ander onnozel deugvolk.
  Met behulp van Rutte c.s., jeweetwel, hij van die partij met de kakelkippen die nu het verkiezingsprogramma mogen promoten waarin ze, na ruim 10 jaar opendeurfaalbeleid, stellen dat hier geen plek is voor islamistisch gajes.

  Islamitisch gajes dat ontelbare doden, verwoeste levens en getraumiseerden op hun conto kunnen schrijven, weten dat ze hier worden opgevangen en na een jaar mogelijke detentie zich in volle vrijheid kunnen laven aan alle sociale voorzieningen, levenslang en zonder er ooit maar voor te werken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.