Brief Baudet aan partijbestuur: ‘Opportunisten proberen mij en FVD stuk te maken’

In een brief aan het partijbestuur van Forum voor Democratie legt Thierry Baudet uit waarom hij een leiderschapsverkiezing uitschrijft én waarom hij zich kandidaat stelt. “Naast een leegloop van leden en mensen als Hiddema en Cliteur, is ook een hetze tegen mij ontstaan waarbij karaktermoord wordt gepleegd,” aldus Baudet.

“Beste bestuursgenoten, het telefoongesprek van vanochtend en de ontwikkelingen van de afgelopen dagen hebben bij mij een zeer ongerust gevoel achtergelaten. Ik heb steeds aangegeven dat me het gaat om de ziel van de partij; en dat het behouden daarvan het allerbelangrijkste is voor mij,” schrijft Baudet in de brief.

“Daarom trad ik ook terug als voorman: als de spanningen te hoog oplopen moet eerst rust worden gevonden om daarna te kijken hoe samen verder. Die rust is niet gekomen: integendeel. Naast een leegloop van leden en mensen als Hiddema en Cliteur, is ook een hetze tegen mij ontstaan waarbij karaktermoord wordt gepleegd en opportunisten die jarenlang trouwe en enthousiaste partijgenoten leken te zijn, proberen om mij en FVD stuk te maken met valse en totaal ongeloofwaardige verwijten die jullie wel mondeling wilden ontkrachten maar waar jullie geen schriftelijk statement over wilden afgeven.”

“In ons gesprek vanochtend heb ik meermaals gevraagd waar de liefde bij jullie gebleven is; waar de haast vandaan komt om door te pakken; en waarom er garanties van mij moesten komen om nooit meer in de Kamer terug te zullen keren,” gaat hij verder. “Als dat de toon wordt, is er sprake van een machtsgreep – en een fundamentele koerswijziging.”

“Daarover moeten de leden beslissen,” concludeert hij, niet een paar hooggeplaatste prominenten die denken voor de rest van de partij te kunnen bepalen wat er moet gebeuren. “Daarom schrijf ik een leiderschapsverkiezing uit. De mensen die willen dat het anders gaat kunnen zich kandideren. Ik zorg voor een digitale infrastructuur. Op 30 november en 1 december kunnen alle leden hun stem uitbrengen. Onze bijna 50.000 FVD-ers zijn nu aan het woord.”

Zo. Nu mag Annabel Nanninga — ongetwijfeld één van die opportunisten waar Baudet aan refereert — laten zien wat ze kan. Doet ze mee aan de interne verkiezing? Durft ze de strijd aan?

En wat gaat Joost Eerdmans doen? Die liet eerder weten zich kandidaat te stellen. Blijft hij daarachter staan? Wil hij Baudet nog steeds opvolgen, of is hij akkoord met een tweede plek of iets dergelijks op de kieslijst als hij zich nu toch weer achter Baudet schaart?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Kretoloog

  Leuk die FvD-rel. Vooral ook omdat dit verbreedt naar een weblog-oorlogje.

  Annabel wordt gesteund door Bart Nijman (aka Van Rossem) van GeenStijl.
  Thierry krijgt support van Michael van der Galien van De Dagelijkse Standaard.

  De Reus en Klein Duimpje.
  De Filistijn Goliath en herdersjongen David.

  We weten wie er uiteindelijk wint. Dat is altijd de underdog.

 2. lucinde

  Baudet snapt het gewoon niet.

  Pak je verantwoordelijkheid en ga iets anders doen. De FvD is nu eenmaal geen privé-bezit.

  Overigens nog geen kopstuk gehoord dat Baudet moet blijven.

 3. Beukman

  My god, how embarrassing.
  Make up your mind, Baudet, want je gedraagt je als een oud wijf.

  1. Fascal

   Zuiger de Zuigman!

  2. vandaag

   oud wijf zit in je bank beukhol

 4. Meriadoc Brandebok

  Met deze brief toont Thierry aan kilometers buiten de realiteit te staan. Goeie genade.

  1. Beukman

   De vergelijking met Donald Trump dringt zich opnieuw op. Wat een eigendunk. Wat kunnen ze slecht tegen hun verlies.
   Het zal wel in de sterren staan dat ze vrijwel tegelijk het veld gaan ruimen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is eigenlijk best ironisch dat de Untergang van beide mannen zich tegelijkertijd voltrekt.

 5. Edjan

  Baudet maakt er een achtbaan van. Komt dat zien, nog nooit vertoont.

  1. Edjan

   vertoond

 6. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Nu gaan we zien hoe die arische sLinkse, met de lachebekkies een poffer op de neus krijgen. Dit komt wel Heeel erg HARD aan bij de sLinkse!

  1. EvertB

   Wie zijn die arische sLinkse in uw beleving?

  2. lucinde

   Huh?

 7. P. Puk

  Die Baudet spoort niet! Wat een gedraai en gekonkel. Boreale toestanden. Had de uil van Minerva wijzer geacht.

 8. ZWEEDSE K0K

  Wat een labiele, herstel, emotioneel flexibel flapdrol.

  1. vandaag

   spiegel reflectie frituur boer

 9. EvertB

  Er is ook een slotenmaker gesignaleerd bij het gebouw waar het partijkantoor van FvD is gehuisvest. Het is tot dusver niet duidelijk of hij specifiek voor de FvD-deur kwam. Mocht dat wel zo zijn dan zou dat hoogstwaarschijnlijk betekenen dat Baudet niet langer het partijkantoor in kan.

 10. RCS

  Ik vind sommige reacties wat merkwaardig. Stel je hebt een eigen bedrijf die je met al je ziel en zaligheid hebt opgebouwd. Vervolgens zijn er een paar managers die het niet eens zijn met het bedrijfsbeleid, je daarom proberen te wippen en je voor van alles en nog wat uitmaken en verwijten. Dit niet intern houden maar hierover in een huis aan huis krant hun gal spuien. Dan zal ik menigeen ook vechten voor het behoud van zijn bedrijf en voor zijn naam.

  Mensen mogen Dhr. Baudet van alles verwijten en ongetwijfeld zijn een aantal van deze verwijten terecht maar ik begrijp zijn beweegredenen wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.