Brusselse waanzin: Europarlement wil rekening eigen pensioentekort leggen bij burger

De fopelite in Brussel heeft weer eens een ‘weergaloos’ idee bedacht, de afgelopen jaren dreigt ook hun pensioen aangetast te worden. Om er voor te zorgen dat zij in de toekomst nog steeds met geld over de balk kunnen smijten willen ze het pensioentekort dat is ontstaan oplossen door extra belastingen bij de normale burger te innen. 


Het Europarlement kampt met een pensioentekort van in totaal 350 miljoen euro. Volgens het Bureau van het Europarlement kan dit tekort worden opgelost door een extra belasting neer te leggen bij de burger. Is dit wel zo eerlijk? Ja, aldus het Eurobureau.

Volgens het Bureau is er in het verleden een garantie afgegeven en die moet worden nagekomen. Daarom zou Brussel ons dus ‘legitiem’ extra mogen belasten.

Europarlementariër Lara Wolters van de PvdA vindt het gelukkig ook belachelijk dat het Europarlement zomaar dit soort vage garanties stelt. Zij is dan ook van mening dat als het Europarlement akkoord gaat met het heffen extra belastingen dat het geloof in het Europarlement verdwijnt. Mensen zullen het instituut niet meer vertrouwen.

Vandaag gaat Wolters haar bevindingen delen in het parlement, ze vreest dat ze niet al te veel steun kan verwachten uit het parlement.

,,Hiertegen is veel weerstand in het Europarlement. Ze zien niet graag dat de vuile was buiten wordt gehangen. Maar ik ga het toch proberen. Dit is echt niet goed voor het imago van het parlement.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. saddy

  Bijna elke dag is het wel raak met het excuus dat er ergens een handtekening onder een stuk staat of zoals nu dat er een garantie is afgegeven.

  “Ja, ik kan er ook niets aan doen maar we moeten ons nu eenmaal houden aan …..””

  En toch: welke garantie precies en wie heeft die dan afgegeven en voor hoe lang en tot welk bedrag?
  Als die 54.000 ambtenaren in Brussel nu eens belasting gaan betalen dan kunnen ze hun eigen pensioen financieren. is dat pensioen trouwens ook belastingvrij?

 2. Jack Flash

  Legitiem stelen hoort bij hun “werk”.

 3. Cootje

  Als Corona het nog een jaartje volhoud bestaat de unie niet meer zonder individuele pijn komt er nooit geen verandering . De splijtzwam is dus Corona die de zakkenvullers uit Brussel de das om doen net zo goed als de opvreters uit zuid Europa . Van een kale kip is niets meer te plukken

  1. Thant dolph

   De volkstuintjes en en de voedselbonnen dus.

   1. Stanly2000

    Sinds mevr. Jetta Klijnsma ben ik in het bezit van een volkstuintje. Kan wel vertellen, echt rendabel is het niet!

   2. vandaag

    dat is al jaren zo stront vlek of denk je dat je bij de voedselbank zo de fietstassen kan volladen ?

 4. homefront

  Ik kan mij best indenken dat er mensen zijn die “brussel” graag een lesje zouden willen leren, het gaat steeds verder en de Europese burger blijft lekker rustig zitten met z’n dikke vette volgevreten pens

 5. AS210854

  Eu parlementariërs hebben nog nooit pensioenpremies betaald, de eu burgers hebben altijd al betaald. Dit weereens typisch voor deze nutteloze rupsjes nooit genoeg graaiende eu parlementariërs om hun burgers nog verder naar de financiële afgrond te duwen.

 6. LifeBuddy

  Zie hier, eerst gaat europarlementariër Lara Wolters van de PvdA Tekenen bij het kruisje en dan ineens vinden ze het belachelijk. Dit zijn gewoon Oplichtings praktijken. Gelukkig kunnen we de arische sLinkse partijen die de kant van de criminelen hebben gekozen in maart afstraffen.

 7. Dirk Jansen

  “oplossen door extra belastingen bij de normale burger te innen”

  Tja, zo worden alle financiële problemen toch altijd opgelost. Niks nieuws onder de zon, en zo oud als de weg naar Keulen. Waarom zou Brussel anders handelen?

 8. Pieter48

  Jaren geleden zaten er struikrovers in de bosjes .Als er iemand langskwam werd hij beroofd. Nu zitten de struikrovers niet meer in de bosjes en hebben ze maatpakken en rare schoenen aan.Ze houden zich nu op in Den Haag en Brussel. Daar vandaan word men nu beroofd. Ze worden nu ook niet meer voor beroving bestraft. Het hoort bij hun werk. Het geld wat ze hier roven word in andere landen in bodemloze putten gegooid. Daarom moeten ze doorgaan met roven omdat er geen bodems in de bodemloze putten zitten..

 9. Ernest Stern

  Het is opmerkelijk dat de Europarlementariërs van FvD en PVV zwijgen als het graf.

  1. ikweetwatikwil

   De PVV en FVD hebben het al meerdere keren aangegeven maar er werd niet geluisterd. En zoals altijd , gaan nu de linksen met de eer slepen.
   Brussel laat Nederland opdraaien voor HUN plezier , voor HUN fouten.

   1. Jack Flash

    Nexit.
    PVV/FVD

  2. Cootje

   Die echt zwijgen zijn de uitstervende socialisten , die in de Europese gemeenschap hebben gefraudeerd en gestolen vooral in het toegankelijke zuid Europa waar dat makkelijk kon met overal steun en toeverlaat van hun zelfde lotgenoten in de bestuursfuncties en zo krijg je de ene hand dek de andere hand en kunnen de fraudes diep in de systemen zich ontwikkelen , was voor het verdien model eurofielen en multinationals geen bezwaar bij de introductie van die landen bij de dievenbende van de EU zo mochten de corrupte dieven bende gewoon meedoen, onlangs nog Roemenië Balkan Bulgarije en met een boterbriefje van a Rutte er bij ook zelfs de Oekraïne . En wat is makkelijker dan de Europese grabbelton

  3. Patje

   Noem alle aantijgingen van PVV en FVD Europarlementariërs van de laatste jaren maar “zwijgen als het graf”.

   “Ow, dit lossen we even op deze manier op, want er is in een eerder stadium daarvoor getekend”…….De ‘Muscles from Brussels’ laat hier weer een perfect staaltje van macht zien, waar de gehele linkse club debit aan is.

  4. vandaag

   stront vlek heeft WEER niet opgelet

  5. NO8D0

   @ernst je liegt.

 10. rexm

  De EU begint al om onze pensioenpot in te pikken, nog een poosje dan zijn we het kwijt.
  Rutte heeft al getekend bij het kruisje, is de tweede kamer er van op de hoogte.??

 11. RvdBe

  Dit hebben ze volgens mij een aantal jaren geleden ook al eens gedaan, vertel mij een dictatuur waar dit niet gebeurd, past ook wel bij de andere corrupt verkregen vergoedingen die ze krijgen.
  Echter we kunnen niet zonder de eu, zo weet de politiek het volk nog steeds wijs te maken.

 12. vandaag

  quote Mensen zullen het instituut niet meer vertrouwen. end

  FOUT ; mensen hebben al geen vertrouwen meer in het instituut

  nexit , nu , breng 5 tot 10 miljard terug in de Nederlandse begroting

  stem sociaal , stem PVV

 13. kattekop

  Die hele EU is illegaal want bij de oprichting in 1957, toen nog EEG genoemd, is de bevolking van de 6 landen toen er helemaal buiten gehouden.
  Pas 22 jaar later in 1979 kon de bevolking pas een beetje meedoen door te mogen stemmen op een nep-parlement van gesjeesde landelijke politici maar toen was alles al beslist.
  Het is gewoon een USSR-2 met een politbureau en een klap-parlement.
  Als er ook maar iets illegaal is dan is het wel de EU.

 14. Nostradamus

  Er is geen Unie in de Europese Unie. Een mislukt project.
  Ga eens een rondje rijden door de EU. In ieder land gelden andere regels om gebruikt te maken van de wegen. Vooral wij Nederlanders moeten extra betalen als we over de wegen van o.a. Italië, Frankrijk, Spanje, Polen en Oostenrijk rijden. Ondersom geldt dit niet. Wij betalen veel belasting om over de wegen te mogen rijden, waarom dan niet in de hele EU?! Tenslotte zijn we ook nog eens de grootste Netto betaler van diezelfde EU. Je zou verwachten dat je werkelijk vrij rond kon rijden door de Unie.
  En dan nog niet eens gesproken over de niet doorgrondelijke milieuzones die in ieder land weer anders zijn.
  Zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

 15. Logica

  Ach wat maakt het uit. Gewoon opentrekken die portemonnee want we verdienen goud geld aan die EU. Daarom hebben we hier geen voedselbanken, is de gezondheidszorg net als in Noorwegen gratis en zijn de deurwaarders werkloos. Als ik in een drukke winkelstraat loop hoor ik alleen maar het geluid van rinkelende muntstukken die mensen in hun zakken hebben. Staat er een beetje teveel wind dat waaien de briefjes van 50 euro de mensen uit de zakken.

  Dus snel de Europarlementariërs hun zin geven. Zij weten wat goed is voor ons.

 16. palko

  Het EU-schorremorrie dat maandelijks veel te veel geld ‘verdient’ met duimen draaien en met het heen en weer reizen tussen Brussel, Luxemburg en Straatsburg heeft wat mij betreft geen enkel recht op pensioen.

 17. macsjang

  Wat een naïeve pvda-trut. Wie vertrouwt nu dan wél nog deze geldopmaakfabrieken in Brussel en Straatsburg?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.