Franse minister: ‘moslim ouders die klagen over Mohammed-cartoons worden strafrechtelijk vervolgd en mogelijk uitgezet’

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin maakt nog maar eventjes héél fijn duidelijk hoe de Franse vlag er tegenwoordig bijhangt. Voor een rechter is het vanaf morgen mogelijk om buitenlandse ouders, die op de school van hun kinderen komen klagen over Mohammed-cartoons, strafrechtelijk te vervolgen en zelfs te deporteren.

Laten we meteen maar beginnen met het filmpje:

De Fransen lijken hélémáál klaar te zijn met het gezeik rondom extremistische moslims in hun land. Het heeft flink wat jaren geduurd voordat Macron de ogen heeft geopend, maar nu hij overstag is volgt langzaam ook de rest van zijn kabinet.

Dit zal wel weer wat boycots en gillende Pakistanen opleveren, maar het werd echt hoog tijd dat ze daar eens paal en perk gingen stellen aan de gekte die daar is binnengeslopen. Hele dikke kans ook dat er weer meer aanslagen zullen volgen, maar dat nemen ze blijkbaar maar op de koop toe. En dat is maar goed ook!

Helaas hebben we hier nog eerst wat meer onthoofdingen en schietpartijen nodig voor we de ernst van de zaak écht in beginnen te zien. Want terwijl het bij links inmiddels wel een béétje ongemakkelijk wordt vanwege die oproepen tot blasfemie-wetgeving, gaat Jesse Klaver doodleuk (sorry) double-down met zijn nieuwe tolerantie- en diversiteitsstokpaardje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Pieter48

  Jammer dat wij geen ministers hebben met ballen. Hier is het wegkijken en thee drinken. Slappe hap bestuurders in dit land. Behalve voor mensen die verdacht worden van fraude met kindertoeslag.

  1. JochemX

   Pieter laten we even afwachten of het bij Darmanin niet bij stoere taal blijft.

   1. hans-e-pans

    Binnen afzienbare tijd zijn er ook in Frankrijk weer verkiezingen, dus deze ferme woorden passen geheel in de aanloop hiernaartoe. Het zal wel echter wel een aantal dode Fransen opleveren.

    Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het daarvoor was.

    Of het klopt weet ik niet, maar nu op zijn Frans:

    Ils ont bu un verre, ont jeté un coup d’œil et tout est resté comme avant.

    1. Loelap

     Pas in 2022 zijn er verkiezingen in Frankrijk. De situaties is ernstig in Frankrijk.
     Frankrijk moet nu wel streng zijn, anders wint madame Le Pen de verkiezingen. Zachte heelmeesters hebben enkel stinkende wonden gemaakt, is wel gebleken.
     Buiten dat is het 2 voor 12 in Frankrijk, mensen zijn het meer dan zat en als men nu niet door pakt is het te laat. Bovendien is het zo veel Fransen bang voor een burgeroorlog zijn.

     1. JochemX

      Simpele oplossing: op Le Pen stemmen!

 2. LifeBuddy

  Na maart kunnen we heel groensLinks de grens overzetten.

 3. ropart

  wij hebben broekers knollen voor citroenen

 4. Shadow1100

  Kijk. Dit moet €uropese wetgeving worden. Kijk wat Putin zei:
  President Putin:
  “Leef in Rusland zoals Russen!
  Elke minderheid, waar ze ook vandaan komt, moet in Rusland werken en eten, Russisch spreken en de Russische wetgeving respecteren als ze in Rusland wil wonen.

  Als u de voorkeur geeft aan de wet van de sharia en het leven van moslims wilt leiden, raden wij u aan om te gaan daar waar dat het staatsrecht is.
  Rusland heeft geen moslimminderheden nodig. De minderheden hebben Rusland nodig en we zullen hun geen speciale voorrechten verlenen of proberen om onze wetten aan uw wensen aan te passen, hoe luidkeels ze ook “discriminatie” uitroepen.
  We zullen geen énkele minachting voor onze Russische cultuur tolereren.

  De Russische manier van leven en traditie is niet verenigbaar met het gebrek aan cultuur of de primitieve kennis van sharia en moslims. Als dit, onze eervolle wetgevende instantie, overweegt om nieuwe wetten op te stellen, moet zij in de eerste plaats rekening houden met het belang van de Russische natie, aangezien moslimminderheden geen Russen zijn.

  We moeten beter lering trekken uit de zelfmoord van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Frankrijk als we als natie willen overleven. Moslims staan op het punt deze landen te veroveren.”

  1. Meriadoc Brandebok

   Deze toespraak is een hoax. Poetin heeft de sharia in een enkele regio zelfs toegestaan.

   1. Heinz

    23 sept 2015

    De Russische president Vladimir Poetin heeft de grootste moskee van Moskou heropend. Ook de Palestijnse president Abbas en de Turkse president Erdogan waren aanwezig.

   2. Loelap

    Is geen hoax. Alleen het veroveren heeft hij niet gezegd.
    Poetin pakt wantoestanden keihard aan, bovendien bestaat er geen politieke correctheid in Rusland. M.a.w. deugers zoals jij, die de ondergang van onze beschaving bevorderen en een stijve nek hebben van het wegkijken, heb je niet in Rusland.

   3. JochemX

    Inderdaad in regio’s waar vrijwel iedereen moslim is. Gewoon een praktische aanpak.

   4. Sando

    Jij bent echt ziek

 5. Ernest Stern

  Hoe je buitenlandse ouders zou kunnen deporteren blijft een beetje onduidelijk.

 6. Heras

  Volgens mij wil Macron nog steeds zijn eigen falen verbloemen. Grote woorden, weinig actie. Is er al iemand uitgezet?

  Rutte zou zeggen: “je moet gewoon je bek houden, gewoon je bek houden”…

 7. ropart

  macron net als de vvd, veel geschreeuw weinig knol

 8. vandaag

  Als het kalf verdronken is dempt men de put.
  Zeer verheugd om te zien dat wat Wilders al jaren bepleit gewoon mogelijk is.
  Zeer verheugd om te zien dat het puur om prioriteiten gaat die het partijkartel nooit heeft willen toekennen.
  Zeer verheugd om te zien dat Oostenrijk en Frankerijk nu werk gaan maken van het uitzetten.

  kortom een mooie kentering

  stem sociaal , stem PVV

 9. Blondie

  Wilders geeft dit al jaren aan, dit geloof past niet in de Westerse samenleving.

  NEXIT en stop met Schengen.

  1. Ernest Stern

   Nee hoor, malle Geert wil binnenlandse ouders die klagen over cartoons ook deporteren.

   1. Vriend

    Ouders die klagen over -en dus aanstoot nemen aan- een paar grappige tekeningetjes, horen inderdaad niet in de Nederlandse cultuur en samenleving thuis. Dat ziet Wilders zeer goed.

   2. Maurits Dekker

    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L
    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L
    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L
    TR0L ——- ERNEST STERN ——- TR0L
    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L
    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L
    TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L TR0L

 10. Kleurloze Politiek

  Slecht nieuws voor de France minister het joodse gemeenschap in Frankrijk zoals het CIDI dat wij hier in nl kennelijk gaat al protest tekenen bij de rechter.
  Uit angst dat er misbruik wordt gemaakt van antisemitische tekeningen.
  De minister heeft namelijk gezegd geen onderscheid te willen maken in cartoons
  En dat is tegen het zere been van het joodse gemeenschap..

  1. Vriend

   Religies zijn het grootste kwaad in de wereld. ALLE religies. Mensen blijven daardoor dom, achterlijk en angstig.

   Probeer godverdomme eens zonder god te leven, debielen! Denken jullie nu echt dat hij op jullie armzalige gebeden, erediensten en lofzangen zit te wachten? Jullie sporen niet stelletje autistische kleuters.

   1. Ernest Stern

    God bestaat mogelijk niet maar als je dat fanatiek gaat geloven word je daar wel enorm chagrijnig van.

    1. Vriend

     Dat is een foute veronderstelling Stern. Ik word niet chagrijnig door het geloven in het nietbestaan van god. Maar door die fanatieke kutgelovigen die je overal en in elke discussie tegenkomt.

     30 Jaar hebben we gestreden voor ontzuiling, ontkerkelijking, secularisatie en emancipatie. En met het binnenhalen van dat stupide woestijnvolk met hun barbaarse ideologie zijn we weer 100 jaar teruggeworpen.

     DAAR word ik chagrijnig van.

     1. Ernest Stern

      Doe niet zo hysterisch, goede Vriend, slechts een kleine minderheid van dat ‘barbaarse woestijnvolk’ hangt extreem orthodoxe opvattingen aan, zoals ook een minderheid van grefo’s in ons land nog orthodoxe gristelijke opvattingen huldigt. De overgrote meerderheid integreert en ontkerkelijkt net zo snel als de gristenen.

      Religieuze overtuigingen zijn van alle tijden en plaatsen. De mens is immanent religieus en als hij niet toevallig in een God gelooft, in welke gestalte dan ook, gaat hij, net als jij, in allerlei andere rare ideologieën geloven.

      Zolang de mens, en dat zal nooit gebeuren, de oorsprong van het bewustzijn, de bron van het leven en de onbegrijpelijke samenhang van het universum, van het kleinste deeltje tot het heelal, niet doorgrondt zal hij zich voorstellingen maken over schepping en goddelijke leiding. Wij kunnen vanuit ons westerse wereldbeeld, een seconde in de wereldgeschiedenis en een klein gedeelte van onze planeet, met stelligheid roepen dat religies onzin zijn maar dat is zowel bekrompen als arrogant. Het is bekrompen omdat ons atheïsme slechts het afwijzen van een omlijnd godsbeeld is (en daarmee bevinden we ons in dezelfde voorstellingswereld als theïsten) en het is arrogant omdat we ons daarmee een culturele superioriteit aanmeten die ons elk geval vanuit moreel oogpunt niet toekomt.

     2. Mogguh

      Hoe vaak ga je dit zwetsverhaal nog ophangen Stern?
      Goed idee van die Fransen, verdient navolging, deporteren dat geteisem en snel ook.

     3. Vriend

      Je bent je gereformeerde opvoeding nog niet ontgroeit Stern, zoveel is wel duidelijk. Je zit nog steeds vast en gevangen in je dogmatische zondebesef en probeert dat langs quasi filosofisch-religieuze weg voor je zelf acceptabel te maken. Je bent een slaaf van jezelf geschapen fantomen en hersenschimmen.

      “Zolang de mens (…) de oorsprong van het bewustzijn, de bron van het leven en de onbegrijpelijke samenhang van het universum, van het kleinste deeltje tot het heelal, niet doorgrondt zal hij zich voorstellingen maken over schepping en goddelijke leiding.”

      Dit is juist tot en met het woord ‘schepping’: mystiek en mysterie zal altijd gevierd worden. Om daar een god bij te halen is een teken van een psychische ziekte, van onvolkomenheid, ongezondheid en onvolgroeidheid. Ik walg van dit domme, infantiele denken.

     4. Ernest Stern

      “ Dit is juist tot en met het woord ‘schepping’: mystiek en mysterie zal altijd gevierd worden. Om daar een god bij te halen is een teken van een psychische ziekte, van onvolkomenheid, ongezondheid en onvolgroeidheid. Ik walg van dit domme, infantiele denken.”

      Er een god bijhalen is een typische neiging van het westerse theïsme: in die (mono)theïstische godsdiensten wordt de schepping en het mysterie toegeschreven aan een externe goddelijke instantie waarvan er veel verschillende voorstellingen, godsbeelden, in omloop zijn. De meeste van die godsbeelden zijn antropomorf; de goden lijken sprekend op mensen die gemodelleerd zijn naar Koningen en heersers.
      In de Oosterse godsdiensten is die voorstelling er ook maar in bijvoorbeeld Boeddhisme, Taoisme en Hindoisme, niet antropomorf. Men spreekt over onbegrijpelijke bronnen van Zijn, de Tao waarover niet gesproken kan worden, het Scheppende Beginsel of welk ongrijpbaar mysterie dan ook.

      Jouw woede jegens religieuzen betreft een ontkenning van een specifiek westers godsbeeld. Jouw atheïsme is daarmee ook een typisch westers godsbeeld en de woede verraadt dat je in dezelfde straat loopt waar God de dienst uitmaakt.
      Je kunt ook zeggen dat je woede niet gericht is op God maar op de godsdienst, de politiek-dogmatische uitdrukking van religie. Dat verklaart ook waarom jouw kritiek op godsdienst gekoppeld is aan een specifieke politieke ideologie, meer specifiek de islamofobe politiek van de PVV.

     5. knabbel-001

      Hulde voor dit betoog..!

    2. Maurits Dekker

     Ernest bestaat zeker niet maar als hij dat eindelijk gaat geloven wordt hij daar wel enorm chagrijnig van.

   2. BigBadJohn

    De 10 geboden van het christelijk geloof zijn prima leefregels.
    Toen de meeste Nederlanders nog naar de kerk gingen hadden we daardoor het voordeel van het hebben van dezelfde normen en waardes.
    Doordat we allemaal dezelfde christelijke “leefregels” hadden was het alledaagse leven een stuk prettiger en veiliger.

    Religious wars are basically people killing each other over who has the better imaginary friend.

  2. Marija

   Kp Marokkaan moslim.

 11. Cootje

  Frankrijk is failliet en probeert met gevatte taal de aandacht van hun slechte beleid en hun ouderwetse staat inrichting te verdonkeremanen , aandacht voor de banlieue bewoners en hun cartoon prikkelen zijn slechts een onderdeel van vele grieven die de gele hesjes vertegenwoordigen , die onvrede bestaat Uit tig onderdelen van onbetaalbaren pensioen voorzieningen van af 55 jaar , tot dure brandstof , tot slechte uitkeringen , tot hoge belastingen , als Corona in Frankrijk over is breek daar de chaos pas echt goed uit , die betalen een oplopende vergrijzing met een dalende begroting in een verdeeld ouderwets land , waar je nog niet dood gevonden wilt worden , en ons word aangepraat dat het broeders van ons zijn , alles wat aan de middellandse zee woont afscheid van nemen want het zijn van nature opvreters en luie mensen . In 2021 gaat de cartoon en anti cartoon voorstanders zich met de gele hesjes laten gelden in een onstabiel failliet land

 12. RvdBe

  Stoere taal, komt niks van.
  Wordt gewoon weer met waxinelichtjes lopen als protest.

 13. saddy

  Dit is complete fake. ALLE moslims protesteren tegen deze cartoons, de een gebruikt een mes, de ander stookt zijn kinderen op.
  Dan zou je dus alle moslims moeten uitzwaaien. Ja hoor, geloof je het zelf?

  Eigenlijk is het net andersom:
  De EU heeft net besloten dat islam geen gevaar is. Nee, het echte gevaar zijn U en ik, als netto-belastingbetalers die steeds vaker vragen hebben over de linkse-gekte. Wij zijn daarom extreem-rechts volgens de EU. En dus zijn wij het echte gevaar.

  1. vandaag

   daarom , wil je het verschil maken ?

   stem sociaal , stem PVV

  2. Edjan

   Helemaal mee eens, saddy.
   Als er een aanslag is gepleegd, zijn er altijd politici die zich van “boosheid” opblazen tot je ze niet meer herkent.
   Een paar dagen later verklaart iemand als Rutte al: “wij scharen ons volledig achter de vrijheid van meningsuiting en de godsdienstvrijheid”. Geen mens die snapt wat hij daarmee bedoelt. Velen denken nog dat hij achter Macron is gaan staan, maar een dergelijk zinnetje geeft je het onaangename gevoel dat de trein van Rutte een wissel nadert en op een ander spoor gaat rijden.
   Een week later worden er maatregelen afgekondigd tegen extremisme. Zowel links als recht extremisme, uiteraard.
   Nog weer een paar weken later wordt de censuur tegen alles dat naar populisme riekt, alweer versterkt.

 14. liefdevol rechts

  Hoog, hoog,en hoog tijd dat daar dan eindelijk wat wordt aan gedaan, en nu hier nog!!!!!!

 15. HD

  Wij hebben Sintermark en zijn witte knecht Ferd, die in een interview toegeeft de afgelopen jaren een beetje de zaak te hebben versloft. En daar nu wel een beetje van is geschrokken.
  Wel eerlijk van deze CDA man.

 16. Aborifa

  De makke van al die geloven is dat de aanhangers of het christenen, moslims, maxisten, klimatisten etc. etc. zijn, altijd de niet-aanhangers verketteren.
  Verder mogen ze hun gang gaan als ik er maar geen last van heb.

 17. M. Brandenburg

  Als je gelijk 35 jaar geleden intolerant tegen intolerantie had geweest, hadden we nu niet al die ellende in de westerse were;d gehad.

 18. Cootje

  Al die geloven zijn maar bijzaak , misschien zijn er mensen die een ras Democraat Hans Janmaat heilig willen verklaren , stelde in die tijd een top prioriteit maar de linkse kerk wist niet hou gauw ze hem moesten demoniseren

 19. 56RdK

  Wout,
  Waar de moslim verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt.
  Is gewoon een keihard gegeven zonder het over extremisme te hebben.

  Want d i t is de islam! Intolerant, dominant, onderdrukkend, overheersend, respectloos, wreed in alle opzichten, kortom een satanische ideologie die elk normaal denkend mens beslist niet binnen de landsgrenzen wil hebben, laat staan op lokaal niveau.

  Helaas zijn er in dit land te weinig normaal denkenden en zeker in de politiek en aanverwanten.

 20. JFU

  Niet zeggen…..maar direct doen….

 21. Bernard Nieuwendijk

  Klagen, daar lijkt me niets mis mee, zolang de klagers maar accepteren dat hun argumenten tot op het bot gefileerd worden. Dat zal uitwijzen dat de claims van de islam aangaande blasfemie gebaseerd zijn op de praktijk van een man die regeerde met ijzeren vuist, niet op de leer van een profeet.

 22. A-BBa

  Met een beetje ‘geluk’… zien deze personen in Frankrijk Nederland als volgend Beloofde Land en komen ze hierheen….

  1. 2030

   Nederland het afvalputje van de EU. Niets nieuws aan

 23. Drollevanger

  Stoere taal maar:
  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
  Stuur je dochter na 6 uur nog maar niet door een Marokkanenwijk.

 24. Drollevanger

  Ik wacht nu op deugende linkse reacties, zo van:
  Maar Christenen zijn ook niet zo lief want een dominee heeft ook eens wat lelijks over Mohammed gezegd.
  En dit roepen de lieve moslims dan bv ook: Maar Boehdisten weigeren in Birma moslims de toegang.

 25. Drollevanger

  Hoe het je vergaat als je als land vluchtende moslims liefdevol binnenlaat weten ze nu ookin Kosovo.
  Daar wonen de christenen nu achter een metershoog hek, of ze zijn naar verre buitenlanden gevlucht.
  Dus we weten wat ook ons te wachten staat als we op links blijven stemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.