FVD-kandidaat Jansen reageert op valse aantijgingen: ‘Ik laat mij niet framen door columnisten’

Frederik Jansen (27) werd afgelopen zaterdag in Ahoy Rotterdam gepresenteerd als zevende kandidaat op de lijst van Forum voor Democratie. Jansen is sinds vier jaar oprichtend-voorzitter van de jongerenvereniging van FVD (JFVD) die onder zijn leiding uitgroeide tot de grootste politieke jongerenvereniging van Nederland.

Sindsdien proberen sommigen Jansen te framen als ‘extreemrechts’ aan de hand van lasterlijke uitspraken van zijn wegens integriteitsschandalen ontslagen oud-leidinggevende. Zo verscheen vanmiddag in het Parool een column van Theodor Holman die daarin gretig op de roddel voortborduurt. Jansen verklaart: “niets hiervan is waar, ik wil me verre houden van dit soort gedachtegoed.”

Bron van de ophef

De aantijgingen – die voor het eerst verschenen in HP/De Tijd – zijn gebaseerd op een uitspraak van Nico Broekema, de oud-griffier van de gemeente Westland, die wegens een integriteitskwestie werd ontslagen. Jansen was twee jaar werkzaam voor de griffie van de gemeente Westland en bracht in 2016 –  samen met zijn collega’s – de integriteitskwestie rondom Broekema intern aan het licht. Broekema werd met onmiddellijke ingang geschorst en dezelfde maand nog ontslagen.

Sindsdien koestert Broekema actieve wrok tegen alle betrokkenen. In het boek Mijn Meningen zijn Feiten van Harm Ede Botje en Micha Cohen werden de aantijgingen van Broekema overgenomen, maar werd deze context weggelaten.

Aantijgingen niet waar

Het tot nu toe uitblijven van een inhoudelijke reactie door Jansen wordt door mensen als Holman opgevat als bewijs voor de validiteit van de beschuldigingen. Frederik Jansen zelf laat daarom weten: “Het feit dat ik nooit uitgebreid heb gereageerd, betekent niet dat het waar is wat deze oud-leidinggevende over mij beweert. Ik heb een dikke huid, en politiek mag hard gespeeld worden, maar ik laat mij niet uitmaken voor neonazi door columnisten. Ik wil mij verre houden van dit soort gedachtegoed en ben daar ook altijd duidelijk over geweest. De Holocaust is een verschrikkelijke gebeurtenis en ik herken mij dan ook niet in het beeld dat door enkelen van mij wordt geschetst.”

“Vanuit mijn achtergrond als politicoloog ben ik geïnteresseerd in alle politiek-historische stromingen; van het communisme tot het liberalisme, van het Romeinse rijk tot de Middeleeuwse monarchieën,” gaat Jansen verder. “En ja, ook in de Tweede Wereldoorlog, net zoals zo ongeveer iedereen. Iedereen wordt altijd maar ‘fascist, racist, nazi, populist, seksist’ enzovoorts genoemd. Bewijs ontbreekt altijd – maar het framen gaat door.”

In de Kamer wil Jansen zich gaan inzetten voor de belangen van jongeren, zoals starters op de woningmarkt, afschaffing van het leenstelsel en herinvoering van de basisbeurs.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. homefront

  Hier zijn er ook een paar geesteszieke die dit vinden

 2. vandaag

  tja , als het links niet uitkomt wat je predikt heeft links wel een vakje voor je

 3. Rene van der Grijp

  “Vanuit mijn achtergrond als politicoloog ben ik geïnteresseerd in alle politiek-historische stromingen; van het communisme tot het liberalisme, van het Romeinse rijk tot de Middeleeuwse monarchieën,” gaat Jansen verder. “En ja, ook in de Tweede Wereldoorlog, net zoals zo ongeveer iedereen.”

  Ik heb dezelfde interesse. Aangezien ik ervan uitga dat u dit leest stel ik een rechtstreekse vraag: Bent u van mening dat de “economische formule in de dertiger jaren van de nationaalsocialisten” duurzame merits had of zou kunnen hebben?

  Dat heeft dus niets te maken met eventuele (nazi)sympathieën, maar zuiver met economie.

  Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

 4. Ernest Stern

  “De Holocaust is een verschrikkelijke gebeurtenis en ik herken mij dan ook niet in het beeld dat door enkelen van mij wordt geschetst.””

  Jansen is nog erg jong en flapte er wellicht uitspraken uit waarvan hij de reikwijdte niet overzag.
  Laten we hem nu maar op zijn woord geloven.

  1. vandaag

   Wat ben je misselijke kwal stront vlek. Gisteren bestempelde je hem nog als een onfris figuur. Je bent een minderwaardig mens , vrij naar van dam

  2. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L

 5. Ernest Stern

  Wel lief hoe Frederik met baardje en pak probeert zijn idool Thierry te imiteren.
  Een echte volgeling!

  1. homefront

   jou geestesziek noemen is een belediging voor het woord geestesziek

  2. Fascal

   De leugenaar en beroepszeug

  3. vandaag

   de inhoudelijk reacties van de stront vlek zijn een verrijking voor het forum.

   🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

   1. DubbelZout

    Nee jij trekt volle zalen met je stront obsessie

    1. vandaag

     de inhoudelijke reacties van dubbelzout zijn een echte verrijking voor het forum

    2. Ernest Stern

     De coprolalie van vandaag is inderdaad meelijwekkend. Hij kan echter niet anders.

     1. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
      Debatteren met hem is niet mogelijk.
      Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  4. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
   Debatteren met hem is niet mogelijk.
   Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  5. Banne de Booyer

   Beter als politici die zich aan buitenlandse delegaties presenteren in een scapino joggingpak, fresh out of bed kapsel en gymschoenen aan! Zo probeerde koenders hoe dan ook de populariteit, professionalteit en vakmanschap van onze defensie mensen die deze genieten van buitenlandse collega’s naar zich toe te trekken. Met dat warrige uiterlijk en verkeerde maat pakken aan sloeg dat nergens op en een plek in de luwte was zijn deel, totaal genegeerd.

 6. Fascal

  Niets van aantrekken!

  #datismijnzorg

 7. ZWEEDSE K0K

  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een invloedrijke sponsor een dringend/dwingend verzoek tot “Damage contr*l” heeft gedaan.

 8. Meriadoc Brandebok

  Jansen spreekt als een echte politicus. “Ik herken me niet in het geschetste beeld, “met de kennis van achteraf”, enzovoorts dat soort holle frases als men met de tengels in de snoeppot is betrapt. Ook ontkent Jansen niets, waardoor hij zich later kan indekken.

  Maar even helder: de griffier zal zoiets niet uit z’n duim hebben gezogen. Het gaat hier wel om een dingetje. Heeft Jansen zijn overtuiging uitgesproken dat de bewapeningseconomie van Das Reich goed was geregeld? Wist Jansen van de antisemitische appgroepen binnen FvD en wanneer heeft hij gehandeld? Hoe zitten zijn banden met Erkenbrand in elkaar?

  We hebben een huisjesmelker en een frauderende bankier. Hoe zit het met Jansen?

  Vragen. Vragen.

  1. vandaag

   dit noemt men ook wel laster , maar wat kan dat brandende bok schelen. brandende bok het nieuwe bruin

 9. Banne de Booyer

  Keurige man. Beter dan die schreeuwende alles eisers die zo op handen worden gedragen door de politiek en media. Ongewassen viezerikken met mooie praatjes die altijd eindigen met hetzelfde namelijk gratis GELD en medelijden.

 10. Henk Albarda

  ‘Relativeren van de holocaust’…..

  Vanaf het moment dat een Oostenrijkse corporaal de baas werd van Duitsland, werd hij door links afgeschilderd als extreem rechts. Daar ging het al mis, deze Oostenrijkse corporaal was extreem links, bewezen door het ‘werk’ creeeren voor de miljoenen werklozen in Duitsland na de WO I.

  Voor hem, tijdens hem en na hem zijn er velen geweest die als ‘baas’ van een land binnen korte tijd veel meer dodelijke slachtoffers hebben gemaakt dan de Oostenrijkse corporaal.

  Stalin, Lenin, Honecker, Mao-Tze-Dung, Pol Pot (meer dan 10 miljoen slachtoffers, u weet wel, de held van Beukman, Brandebok, pauline kummer, ernestine stern, en anderen), Kim-Jung-Un en zo nog een aantal.

  Velen op rechts hebben de bewijzen neer gelegd dat links aanzienlijk meer miljoenen slachtoffers heeft gemaakt dan de linkse corporaal, maar dat zwijgt links dood.

  Stel je voor dat Freek Jansen volkomen terecht erop heeft gewezen dat vele linkse lands ‘bazen’ veel grotere aantallen slachtoffers hebben gemaakt dan de Oostenrijkse corporaal, dan zal links onmiddellijk beginnen met ‘relativeren van de holocaust’.
  Met Joodse familie, oa omgekomen in een Duits werk-kamp, geven de feiten Freek Jansen gelijk, en hij veroordeelt de Holocaust net als ik.

 11. gustav

  Frederik Jansen?
  Één van de pragmatisch rechts georiënteerden met beloftevolle politieke toekomst in Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.