Gevaarlijk dictatoriaal Iran ziet wél kansen in een samenwerking met Joe Biden…

Voor wat het waard is, maar de Iraanse president Hassan Rohani heeft aangegeven dat zijn land bereid is om samen te werken met de Verenigde Staten nu de Democraat Joe Biden daar is gekozen als president. Dat ‘Democratische’ past natuurlijk helemaal binnen de portefeuille van de aanstormende Amerikaanse bondgenoot Iran.

Iran wil wel iets terug voor hun bondgenootschap met de Amerikanen. Biden moet namelijk zijn excuses aanbieden en de fouten van zijn voorganger Donald Trump corrigeren. Als de Amerikanen dat doen, dan zal Iran voortaan het braafste jongetje van de klas zijn en zich houden aan haar verplichtingen, aldus Rohani in een toespraak op de Iraanse staatsomroep.

Iran ziet nu een kans voor het opheffen van de huidige sancties tegen het land. Met Trump kwam het totalitaire regime van Rohani er niet uit, maar in de gematigde Biden zien ze potentie.

Als de Verenigde Staten terugkeren naar de eerder gemaakte nucleaire overeenkomst, dan zijn ze in Teheran bereid om de onderhandelingen met Washington te hervatten.

Een ding is duidelijk: Tijd om te slapen heeft Joe Biden voorlopig niet. Er wachten hem nog talloze gesprekken met verschillende wereldleiders die iets van de nieuwe president willen hebben.

Bron afbeelding: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Mogguh

  Is Beijing Joe Biden eigenlijk al voorgedragen voor de Nobelprijs of moet men daar nog even op wachten?

 2. Ernest Stern

  “Iran ziet nu een kans voor het opheffen van de huidige sancties tegen het land.”

  Ik ga er ook van uit dat dit gaat gebeuren; de V.S. zullen willen aansluiten op de lijn van de EU en die willen het door Obama gesmede akkoord eerbiedigen.

  1. M. Brandenburg

   Iran ziet dat de vice-president die hun terroristische agenda met vele miljarden aantoonbaar heeft gefinancierd onder aanvoering van de regio destabiliserende Obama nu president is, en dat de vertrouwde lijn van links oorlog voeren en destabiliseren aan de zijde van de islam nu weer op volle toeren kan gaan draaien.

   Dus ja Biden zal de kant van Links Europa kiezen en zich scharen aan de zijde van de moorlustige moslims.

 3. Ritter

  Joe Biden’s verkiezing houdt een grote overwinning in voor Iran en de ayatollahs

  h*tps://brabosh.com/2020/11/07/pqpct-wtf/

  1. Ernest Stern

   Overwinning is overdreven maar ik denk wel dat ze blij mogen zijn met de verkiezing van Biden, met name omdat het door Obama-akkoord weer zal worden nagevolgd. In verband daarmee zulle allerlei stupide sancties worden opgeheven.

   1. RvdBe

    Dat was juist het probleem, dat akkoord werd niet nagevolgd.
    Politici zijn slechts geïnteresseerd in handtekeningen niet in navolging.
    Trump is geen politicus en neemt geen genoegen met slechts een handtekening.

    1. Ernest Stern

     “ dat akkoord werd niet nagevolgd.”

     Dat was een leugen van Trump. Het akkoord werd prima nagevolgd en dat was ook de reden waarom de EU geen enkele grond zag het akkoord op te zeggen.

     1. Loelap

      Akkoord werd NIET nagevolgd!

     2. RvdBe

      Waarnemers een aantal weken tegenhouden wekt argwaan, voor de rest is het natuurlijk zo klaar als een klontje dat Iran zijn nucleaire ambities geheel op medisch gebied toe legt.
      Als je je handtekening maar hebt……

   2. Blitzkrieg

    Ernest Stern : Grappig, jullie praten allemaal net alsof Biden de verkiezingen gewonnen heeft.

    1. Ernest Stern

     Klopt.

   3. homefront

    ernestje is een islamlover dus die vindt echt dat de satanische islam moet worden gepromoot

  2. Beukman

   Donalds ondoordachte en door Netanyahu geregisseerde schending van het atoomakkoord heeft erin geresulteerd dat de Iraanse haviken meer macht hebben gekregen, terwijl het Iraanse volk nog verder verhongert door de boycot op Iraanse goederen. Dat schiet dus niet op.

   Joe gaat de eerste uren van zijn presidentschap een aantal van de meest desastreuze beslissingen van Trump terugdraaien. Hoe dat voor de verhoudingen tussen Iran, Israel en de VS gaat uitpakken valt nog te bezien.

 4. homefront

  Voor al die antisemietjes en islamisten een welkome uitkomst

  1. Linksbuster

   Dat moge duidelijk zijn homefront net als het verkiezingsprogramma van de VVD.
   De omvolking wordt met alle kracht voortgezet.

   1. Brenda Welsh

    In America heb je geen forum voor democratie. Wel extreem rechtse clubjes die extreem rechtse figuren aantrekken zoals Baudet.

  2. Tom Bombadil

   Dankjewel dat je mij extreemrechts noemt of iig oppert dat iedereen die baudet niet voor een vuurpeleton wilt zetten extreemrechts. Dit soort uitspraken zorgen echt voor een hoop verbondenheid en zal er echt voor zorgen dat links en rechts dichter tot elkaar komen.

 5. Edjan

  Tuurlijk zijn de ayatollahs blij. Biden moet excuus aanbieden en de sancties opheffen, dan krijgt Iran weer poen en zal de atoombom verder ontwikkelen. Maar ze zullen beloven om dat heus, eerlijk niet te doen. En links is voor de ayatollahs, want die zijn mohammedaan en ook tegen Trump

  Tuurlijk zijn de Chinezen blij. Biden moet excuus aanbieden en de sancties opheffen, dan gaat China verder met patenten en ontwerpen te pikken en hun producten met staatssteun op de markt te dumpen. En hun leger en vloot te vergroten en moderniseren. En links is voor de Chinezen want die zijn ook links en ook tegen Trump.

  Gaat goed!

 6. Aborifa

  Het is verwerpelijk een theocratische dictatuur, die homo’s ophangt te steunen.

  1. Ernest Stern

   Het gaat hier niet om steunen maar om het sluiten van akkoorden met foute regimes, zoals we dat ook doen met landen als China en Noord Korea die honderdduizenden mensen opsluiten in gruwelijke concentratiekampen.

   1. Aborifa

    Het is altijd verkeerd om foute regimes te steunen of er mee te handelen.
    We doen het toch vanwege eigenbelang. In het geval Iran gaat het om olie. Zet dus geen hoge morele pet op. Wij zijn alleen moordenaars.

    1. Aborifa

     Alleen = allen

   2. vandaag

    Iran is een respect volle democratie volgens de stront vlek. Wat een sukkel

 7. Brenda Welsh

  Ieder zichzelf respecterend land heeft diezelfde opvatting. Gewoon een open vraag.

  1. vandaag

   yep , overspelige vrouwen stenigen en homo’s ophangen

   zelf respecterend land ? wie zo een land steunt is een verwerpelijke terrorist, joe biden is een terrorist

 8. Tom Bombadil

  Grappig dat iedere nieuwssite al doet alsof biden gewonnen heeft. Die mensen herinneren zich zeker niet dat presidebt elect gore nooit president is geworden.
  De media bepaald niet wie wint en er zijn genoeg bewijzen dat er op zijn minst geknoeid is met de verkiezing en op zijn ergst dat 1 van beide of beide kandidaten heeft gefraudeerd.
  Deze presidents verkiezing gaat in de rechtbank besloten worden tenzij Trump zich bedenkt maar dat geloof ik niet.
  Het zou me niks verbazen dat ze het niet kunnen beslissen voor de 12de volgende maand en dan blijft Trump president.

  1. Ernest Stern

   “Die mensen herinneren zich zeker niet dat presidebt elect gore nooit president is geworden.”

   Die noemde zichzelf ook nooit ‘president elect’, die wachtte rustig af tot het dispuut over een paar honderd stemmen in Florida was afgerond en aanvaarde keurig zijn verlies toen dat proces maar niet tot resultaat leidde.

   Daar zou Trump wat van kunnen leren.

  2. Beukman

   Ik heb nog geen bewijzen gezien dat er structureel gesjoemeld is. Wél heb ik Donald al een maand voor de verkiezingen horen roepen dat er zeker gesjoemeld zou worden, en dat mocht hij verliezen, dat een bewijs zou zijn dat er gesjoemeld is. Wat betekent dat Trump een man is die al niet tegen zijn verlies kan vóór hij verloren heeft.

   Ik denk dat Donalds advocaten weinig kans maken. Het is allemaal gerommel in de marge. Wat echt zou helpen om dit grootschalige complot te ontmaskeren dat de Democraten gerotzooid hebben dat is een klokkenluider die met bewijzen komt van dit complot.
   Dat zou niet zo moeilijk moeten zijn, aangezien bij de uitvoering ervan duizenden Democraten betrokken moeten zijn geweest.

   Ik wens de dronkelap Giuliani veel succes. Geloofwaardig is hij sowieso niet meer gezien wat er de laatste weken rond zijn persoontje gebeurd is.

   1. Aborifa

    Het Hooggerechtshof zal oordelen.

    1. Dolph Thans

     Overwegend een Trump gehalte.

   2. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Ik heb nog geen bewijzen gezien dat er structureel gesjoemeld is.”
    Er is nog nooit op zo’n massale wijze gefraudeerd, en het is overduidelijk als je een beetje buiten de MSM kijkt.

    Zal de discussie niet te lang maken, wil je als een malle het MSM riedeltje grijsdraaien, prime joh… binnenkort is het echter KABOEM!

  3. Piet51

   @Tom Bombadil
   “Het zou me niks verbazen dat ze het niet kunnen beslissen voor de 12de volgende maand en dan blijft Trump president.”

   Nee hoor, dan gaat het anders. In het onwaarschijnlijke geval dat 20 januari niet duidelijk is of Biden of Trump heeft gewonnen dan voorziet de wet in een waarnemend president. Petersen: “In eerste instantie is die waarnemer de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.” Op dit moment is dat de Democraat Nancy Pelosi. Een grote vijand van Trump.

   Amerika stemde afgelopen dinsdag ook voor de leden van dat Huis van Afgevaardigden en daar houden de Democraten een meerderheid. 3 januari komt het Huis van Afgevaardigden bijeen en kiezen ze een nieuwe voorzitter. Als ze dan weer Pelosi kiezen zou zij waarnemend president kunnen worden. “Ik denk dat het een nachtmerrie is als hij de macht aan Biden moet overdragen, maar een nog veel grotere nachtmerrie als hij de macht aan Pelosi moet overdoen.
   Zie eenvandaag.avrotros.nl/item/wat-als-trump-het-witte-huis-niet-uit-wil-als-hij-verliest-de-president-hoeft-niet-per-se-daar-te-w/

   1. Blitzkrieg

    Piet51 : Trump blijft gewoon president van America, don’t worry.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Misschien heb je gelijk, maar dan America in Zuid-Limburg. Dat is voor hem ook veel overzichtelijker.

    2. Dolph Thans

     Weet hij dat zelf ook? Of id het verbeeling. Of is er sprake van een fantoom?

     1. vandaag

      spiegel reflectie stront vlek ?

   2. vandaag

    blabla bladieblabla

 9. Bonker67

  Ik ben blij dat Trump verloren heeft, ik verwacht ook niet veel van Biden, maar hoop toch eindelijk eens dat al de reaguurdes op dit forum ook eens bij zichzelf te rade gaan. Wat een haatdragende, misgunnende, en totaal niet tolerante, hun eigen gelijk willen hebbende reaguurdes! Nu Trump klaar is, Biden het moet proberen, kun je beter steunen, dan ageren, opbouwende kritiek dan afkraken.
  Heb het wel gezien hier, velen van jullie zijn niet veel beter dan waar jullie ook tegen reageren.

 10. LifeBuddy

  OEI, als dit maar Niet het begin is van de 3e wereldoorlog. Die arische sLinkse in de jaren 1945 had precies dezelfde filosofie kronkel in zijn kop hangen als deze Super gevaarlijk dictatoriaal!

 11. AS210854

  Met een seniele oude man valt altijd wel iets te regelen

 12. Rene van der Grijp

  Nogal logisch dat de theocraten in Iran blij zijn met watje Biden. Ze weten dat linkse watjes kiezen voor appeasementpolitiek ook als dat symboolpolitiek is. Dat begon al toen watje Carter het pikte dat islamitische fanatici met goedkeuring van de ayatollah des doods de Amerikaanse ambassade in Teheran 444 dagen in gijzeling hielden.

 13. SubTec

  Natuurlijk, geef de door en door corrupte Biden zijn steekpenningen en alles komt in orde.
  Vraag Oekraïne maar hoe je dat doet.

 14. vandaag

  Als dit de mensen zijn die elkaar aantrekken dan is nu inzichtelijk dat biden levensgevaarlijkis. Welk beschaafd land wil zaken doen waar overspelige vrouwen worden gestenigd en homo’s worden opgehangen.

  joe biden en zijn running smolletje zijn dus niets anders dan extremisten

  1. Piet51

   @vandaag
   Ik meen me de complimenten te herinneren van de vorige Amerikaanse leider voor zijn Noord Koreaanse collega. Of het daar ook gaat om overspelige vrouwen en homo’s weet ik niet. Maar in ieder geval worden christenen, moslims, mensen met een eigen mening en veel anderen wel degelijk vervolgd en geëxecuteerd. Zulke aantrekking is dus eerder gebeurd. Of vergis ik me?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.