Grapperhaus bevestigt: ‘meerdere Syriëgangers ontsnapt uit opvangkampen’

Minister Grapperhaus schrijft in zijn antwoord op Kamervragen van D66 dat er vermoedelijk een of meerdere ‘Nederlandse’ Syriëgangers zijn ontsnapt uit Noord-Syrische opvangkampen, en dan met name Al-Hol. Dit was te voorspellen dat zoiets zou gaan gebeuren en nu lopen we nóg meer risico dat er weer geradicaliseerde lui ons land binnenkomen.

Al-Hol staat bekend als een broedplaats voor radicalisering en daarom is dit bericht zo zorgelijk. De kans dat het hier gaat over mensen die geen énkel berouw hebben van hun daden en juist verder zijn geradicaliseerd, is erg groot. Dit zijn waarschijnlijk het soort mensen die hun succesvolle ontsnappingspoging beschouwen als een tweede kans van Allah, in plaats van de kans om dat leven (die fout) voor altijd achter zich te laten.

Ook denk ik dat een deel van de ontsnapten, die wellicht nog niet (of niet meer) geradicaliseerd zijn, dat binnen de kortste keren wel opnieuw zullen worden. Die kunnen volgens mij niet zomaar terug naar hun sociale kring van voor hun vertrek. Of ze durven niet, uit schaamte. Het lijkt mij dan aannemelijk dat ze vroeg of laat terug zullen vallen op hun nieuwe ‘netwerk’, IS-sympathisanten. En dan is het een kwestie van tijd voor er weer een nieuwe aanslag wordt gepleegd.

Het ergste is nog dat vrijwel iedereen dit al lang en breed aan heeft zien komen. De beslissing over wat er met die gevangenen moest gebeuren werd continu uitgesteld, terwijl de situatie daar met de dag nijpender werd. En nu komt die zooi dus als een boomerang naar ons terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Blondie

  Nederland, het land wat precies weet hoe het moet, maar als ze het zelf moeten doen, wordt het een puinhoop.
  Links Nederland maakt alles kapot, wat na de tweede wereldoorlog door de goedwillende bevolking is opgebouwd.

  Leugens en bedrog, horen standaard bij het Linkse Rutte Kartel.

 2. vandaag

  De hele is-lam is zorgelijk want er is maar 1 is-lam.

  grapjeshuis is een mooi weer prater en doet voorkomen of er nu pas terroristen naar Europa komen maar Europa zit al vol met terreurcellen

 3. Linksbuster

  Quote.. ‘Al-Hol staat bekend als een broedplaats voor radicalisering’..end.
  Moet zijn: De Islam staat bekend als een broedplaats voor radicalisering!

 4. Linksbuster

  In Hongarije speelt dit probleem niet..merkwaardig.

 5. Linksbuster

  Quote….Ze zei dat de moslimkinderen zich erin geluisd voelden: ’Volgens de imam mogen wij niet naar Joden luisteren’…..end
  De volgende generatie probleemmoslims staat al in de startblokken…en wat doet grapperhuis…niets.
  Stem PVV.

 6. Eppo123

  Na Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, UK etc. is het wachten op een aanslag in Nederland. Maar goed een paar slachtoffers in ons land meer of minder, zal niet leiden tot een ander beleid. Wij moeten als West Europees land, wat dat betreft nog heel ver zakken, voordat er wellicht een meerderheid in de 2e kamer wakker geworden is.

 7. Toverkol

  Ze hadden die landverraders gelijk moeten omleggen… hadden we er nu geen last van gehad !

 8. 56RdK

  “En nu komt die zooi dus als een boomerang naar ons terug.”

  Ja, hier kan dat gajes vervolgens gesubsidieerd hun zieligheidsverhaal doen bij M, Nieuwsuur, Eenvandaag, dat ze niet zijn begrepen, altijd zijn achtergesteld.
  Vol op begrip hier en ondersteuning ….

 9. Eppo123

  Ah zo houdt Grappenhuis zijn eigen baan in stand, als coördinator bestrijder Antisemitisme. Alles dankzij de linkse naïviteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.