shutterstock 1405652789

Joe Biden wint definitief de Amerikaanse presidentsverkiezingen, reactie Donald Trump: "I WON THIS ELECTION, BY A LOT!"

Geen categorienov 07 2020, 17:38
Het lijkt nu dan EINDELIJK officieel te zijn: Joe Biden heeft de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Biden bereikte zojuist het aantal benodigde kiesmannen waarop de overwinning van de Democraten officieel werd uitgesproken.
Biden wist de overwinning te pakken door de belangrijke kiesstaat Pennsylvania uiteindelijk op zijn naam te zetten. Daar waren echter wel vijf gespannen dagen van tellen en onderling (Trump vs. Biden) getouwtrek voor nodig.
Hoewel Biden nu officieel is uitgeroepen tot winnaar van de meest roerige Amerikaanse presidentsverkiezingen in het recente verleden, laat zittend president Donald Trump het er vooralsnog niet bij zitten. Hij claimt nog steeds dat er in verschillende staten verkiezingsfraude is gepleegd.
Middels een Tweet schrijft Trump dan ook dat hij de enige echte winnaar is:
Nu Biden dus is aangewezen als de 46e president van de Verenigde Staten blijft het nu dus vooral spannend of en wanneer Trump zijn verlies toe zal geven...
Update:
Terwijl Joe Biden naar verluid nog bezig is met het schrijven van zijn overwinningsspeech (die verwachten we rond 02.00 's Nachts Nederlandse tijd) kan Rudy Giuliani, de advocaat van Trump elk moment namens de Republikeinen het podium in Philadelphia (Pennsylvania) betreden voor een extra ingelaste persconferentie:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten