Kerst vieren met familie misschien toch mogelijk – OMT adviseert maximaal zes gasten

Premier Rutte en minister De Jonge durven zich nog niet uit te spreken over de regelgeving rondom Kerst, maar het OMT heeft al wel een advies klaar: maximaal zes gasten uitnodigen, het liefst gasten die uit de buurt komen. Vooralsnog lijkt het erop dat de horeca haar deuren dicht moet houden tijdens Kerst. Het OMT adviseerde het kabinet de volgende zaken: Kerst moet zoveel mogelijk binnen huiselijke sferen worden gevierd, met maximaal zes gasten uit dezelfde regio. Wie tijdens de feestdagen ouderen of kwetsbare mensen wil bezoeken doet er verstandig aan om in de tien dagen voor het bezoek het aantal contacten flink te beperken. Op deze manier voorkom je dat je per ongeluk een kwetsbaar iemand besmet.

Op dit moment ziet het OMT nog geen reden voor versoepeling, en dat is volstrekt te begrijpen. De cijfers in de Nederlandse ziekenhuizen zijn nog steeds zorgelijk, dit moet nog flink kelderen wil het OMT zich scharen achter een versoepeling.

Ondanks dat er vandaag weer een storing is bij de GGD, en er daarom zo’n 1000 tests niet zijn meegerekend, is het besmettingscijfers weer wat gestegen. Nu zegt dit op zichzelf nog steeds vrij weinig, aangezien de cijfers van commerciële teststraten niet worden bijgehouden/meegerekend.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vandaag

  kerst vieren kan ook gewoon gezellig met de eigen familie. Gordijnen dicht kaarsjes aan en niet te luid zingen. Kijk maar eens hoe ze dat 75 jaar geleden oploste.

  blauw het niet nieuwe bruin.

 2. Blondie

  Moslims vieren ook geen Kerstfeest, dus dit is gewoon het volgende, wat gaat verdwijnen in Nederland.

  Daarna nemen we afscheid van het Paasfeest, Hemelvaartsdag en Pinksteren.

  1. EvertB

   Achter het toetsenbord is blondie een held. Buiten draagt hij sokken.

   1. Forlan

    Beter een held op sokken dan een linkse volksverlakker.

  2. Edjan

   @ Blondie. Het lijkt er inderdaad op. Zo roepen de laatste tijd huid”specialisten” dat bikini’s slecht zijn voor de huid, voeding”specialisten” hebben ontdekt dat varkensvlees slecht voor ons is. Handen schudden is ook al slecht ivm het een of andere virus.
   Zo worden we stapje voor stapje geheel toevallig (?) halal, daarbij geholpen door talloze linkse collaborateurs die net doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben maar die in feite hun land verraden voor 30 zilverlingen of minder.

   1. Edjan

    Sorry, sorry, sorry, die 30 zilverlingen is iets van Pasen, een christelijk feest dat binnenkort wel afgeschaft zal worden en dan begrijpt niemand nog wat dat betekent. Het gaat om het geld dat Judas kreeg om Jezus te verraden.

  3. Heinz

   Het zal tijd worden dat hier maar 1 dag voor wordt uitgetrokken. Gewoon altijd op een zondag.

   1. Fascal

    Jij zegt wel van alles maar het is nooit iets, zelfs niet op zondag.

 3. gargamel

  Het probleem is dat het allemaal begint met “adwies”, even later wordt het een verplichting.

 4. Kretoloog

  Het OMT geeft vele adviezen. Daar horen we niks over. Maar dit kerstadvies van het OMT ligt wel op straat. Dat heet ‘strategisch lekken‘. En wordt gedaan door de regering. Kunnen de mensen vast wennen…

  1. vandaag

   geheel correct , 1 groot toneelspel

 5. JFU

  Gewoon gordijnen dicht voor de nieuwe lichting NSB-ers (verraders)……en gezellig met familie kerst vieren. Terug naar 40-45…Hebben we ook overleefd. Daarna kwam de afrekening voor die lieden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.