KLM blijft geld opstrijken van de overheid: ontving ook in de zomer veruit meeste loonsteun

Ondanks het gerommel tussen het kabinet en KLM blijkt uit de cijfers van het UWV dat afgelopen zomer opnieuw KLM het meeste geld kreeg van het kabinet. Afgelopen weken lagen beide partijen met elkaar in de clinch, mede door de grootverdieners die piloten heten, maar van de zomer ontving KLM nog gretig flink wat loonsteunAfgelopen zomer ontving KLM 285 miljoen euro van de Staat, zo kon KLM gewoon het personeel blijven uit betalen. De afgelopen tijd durfde enkele groepen binnen KLM kritiek te uiten op de loonverlaging, maar ondertussen toont de overheid zich nog steeds zeer coulant. Deze coulante houding kan overigens op veel kritiek rekenen van sommige oppositieleden.

KLM kreeg veruit de meeste loonsteun deze zomer, om het in perspectief te zetten: bedrijven als Tata Steel, 37 miljoen euro, Schiphol met 30 miljoen en Transavia met 25 miljoen euro, kregen vele malen minder geld van de staat.

Zowel tijdens de eerste als de tweede steunronde was KLM het bedrijf dat het meeste geld ontving. Veel bedrijven die gebruikmaakten van de eerste steunronde hadden de tweede steunronde niet nodig. KLM kan dan ook veel kritiek rekenen dat ze opnieuw een monsterbedrag hebben gekregen terwijl andere grote bedrijven de tweede ronde oversloegen.

Misschien dat KLM ook eens kritisch naar zichzelf moet kijken, want dit kan niet langer doorgaan zo.
 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, kijkt alleen maar naar de mooiste baantjes, voor na hun politieke carrière en de rest zal het hun reet roesten.

  En de Fransen lachen hun plassertje uit hun broek.

 2. NO8D0

  De staatssteun zal vooral verdwijnen richting air France.
  Klm heeft al veel financieel overgedragen naar hun.

 3. PG

  Snap niet waarom men de KLM zo graag koste wat kost wil redden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.