VVD kan weer eens belofte niet nakomen - Broekers-Knol: asielachterstand is niet weggewerkt

VVD kan weer eens belofte niet nakomen - Broekers-Knol: asielachterstand is niet weggewerkt

Ankie Broekers-Knol (VVD). Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

Er is een wachtlijst van ongeveer 15.000 man, Broekers-Knol had de Tweede Kamer beloofd dat deze wachtlijst voor het einde van het jaar zou zijn weggewerkt, maar zoals te verwachten viel was dit niet haalbaar.

Het is een pijnlijke situatie, voor zowel de IND, als het ministerie en natuurlijk ook de asielaanvragers, want zij weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn in dit land.

Vorig jaar moest de IND 5.5 miljoen euro uitkeren aan vergoedingen voor asielzoekers die te lang moesten wachten, dit jaar staat zou de teller al op 70 miljoen euro staat als de staatssecretaris de compensatiemogelijkheid niet had afgeschaft. Deze afschaffing gebeurde enkele maanden geleden, iets waar de Raad van State erg kritisch over was.

Ondertussen lopen de asielzoekerscentra in Nederland vol, zo vol zelfs het Rijk gemeenten onder druk zetten om extra asielzoekers op te vangen. Er zijn zeker 5000 plekken nodig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties