KLM blijft geld opstrijken van de overheid: ontving ook in de zomer veruit meeste loonsteun

KLM blijft geld opstrijken van de overheid: ontving ook in de zomer veruit meeste loonsteun

KLM-vliegtuigen op Schiphol. Bron: NYC Russ / Shutterstock.com.

Ondanks het gerommel tussen het kabinet en KLM blijkt uit de cijfers van het UWV dat afgelopen zomer opnieuw KLM het meeste geld kreeg van het kabinet. Afgelopen weken lagen beide partijen met elkaar in de clinch, mede door de grootverdieners die piloten heten, maar van de zomer ontving KLM nog gretig flink wat loonsteun.

Afgelopen zomer ontving KLM 285 miljoen euro van de Staat, zo kon KLM gewoon het personeel blijven uit betalen. De afgelopen tijd durfde enkele groepen binnen KLM kritiek te uiten op de loonverlaging, maar ondertussen toont de overheid zich nog steeds zeer coulant. Deze coulante houding kan overigens op veel kritiek rekenen van sommige oppositieleden.

KLM kreeg veruit de meeste loonsteun deze zomer, om het in perspectief te zetten: bedrijven als Tata Steel, 37 miljoen euro, Schiphol met 30 miljoen en Transavia met 25 miljoen euro, kregen vele malen minder geld van de staat.

Zowel tijdens de eerste als de tweede steunronde was KLM het bedrijf dat het meeste geld ontving. Veel bedrijven die gebruikmaakten van de eerste steunronde hadden de tweede steunronde niet nodig. KLM kan dan ook veel kritiek rekenen dat ze opnieuw een monsterbedrag hebben gekregen terwijl andere grote bedrijven de tweede ronde oversloegen.

Misschien dat KLM ook eens kritisch naar zichzelf moet kijken, want dit kan niet langer doorgaan zo.

Lees meer over:
financiën Steunpakket KLM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties