Minister van Ark over onverstandige regionale avondklok: ‘als het moet dan moet het, er zijn geen taboes’

Zorgminister van Ark noemt het eventueel instellen van een regionale avondklok “niet leuk“, maar ze voegt eraan toe: “als het moet dan moet het”. Volgens minister Hoekstra is er ontzettend veel discussie over een avondklok, ook in het kabinet. Ik vraag me af of ze de juiste afweging zullen maken.

Minister van Ark heeft natuurlijk volkomen gelijk over dat alle opties op tafel moeten liggen als het gaat om het bestrijden van het coronavirus. Maar gezien de huidige situatie vraag ik mij serieus af of een regionale avondklok wel zoden aan de dijk gaat zetten of misschien zelfs averechts gaat werken.

Bij de aankondiging van de mogelijkheid om over te gaan tot de inzet van die maatregel, ging het specifiek over de regio’s Rotterdam Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Twente. Die eerste twee gebieden zijn sterk verstedelijkt en Twente heeft slechts een aantal stedelijke gebieden die verder zijn omringd door weilanden en dorpjes. In Enschede ben ik bijvoorbeeld met tien minuten lopen in het centrum of in the middle of nowhere. Tussen 22:00 en 04:00 uur zou ik hooguit tien wandelaars tegenkomen.

Bij al dit soort maatregelen gaat het om het terugdringen van het aantal (mogelijke) contactmomenten. In het geval van Twente lijkt me dat dan wel héél overdreven. In de stedelijke gebieden kan ik mij het nut van zo’n nog maatregel nog voorstellen, al denk ik dat het daar óók meer wrijven in een vlek is dan bijdragen de bestrijding van het virus. Dat komt namelijk omdat het mensen forceert binnen te blijven. Mensen die na 20:00 uur toch al nergens meer heen kunnen.

Als het kabinet denkt dat het juist om het opzoeken van elkaar gaat, dus mensen die bij elkaar op bezoek komen, dan gaat deze maatregel wel héél ver. Mensen zouden elkaar dan opzoeken en rond 21:30 uur wegsturen. Maar goed, het is gezellig en je vergeet de tijd, wat dan? Overnachten, of een boete riskeren! Als je dus al bij elkaar op bezoek gaat dan zit je continu de tijd in de gaten te houden. Dat doet afbreuk aan de kwaliteit van het contact en wekt alleen maar meer frustratie op. Frustratie die je niet kwijt kan door een korte wandeling te gaan maken, en die dus binnen vier muren moet blijven.

En los van het feit dat je de mensen op deze manier alleen maar op scherp zet, laat je ze ook langer op één hoop zitten. Dat werkt de besmetting alleen maar verder in de hand volgens mij, want zodra mensen wél weer naar buiten mogen dan zoeken ze elkaar weer op en besmetten ze elkaar weer. Zo heeft iedereen er uiteindelijk alleen maar meer last van en blijft het probleem in stand. Niet doen dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Edjan

  Nah, heeft wel wat, die avondklok. Ga thuis maar zitten scrabbelen. Wél 1,5 meter afstand houden! En geen alcohol drinken!
  Zou ook een goed idee zijn om meteen maar een eind te maken aan dat “fake news” dat je soms nog tegenkomt op het internet. Bijvoorbeeld dat het virus op bestelling gemaakt is om er allerlei ondemocratische wetgeving doorheen te jassen. Of wappies die zich hardop durven af te vragen of het middel niet erger is dan de kwaal. Het internet maar eens goed zuiveren tot het net zo objecties is als de kranten en TV.
  Op dus naar het 1000 jarige links-mohammedaanse rijk. Hoewel ik me soms afvraag wie van de 2 het gaat winnen: links of de mohammedanen? Want ik geloof er niets van dat hun congsi nog lang gaat duren ….

  1. JochemX

   Edjan, heel juist weergegeven!

  2. Maurits Dekker

   “Hoewel ik me soms afvraag wie van de 2 het gaat winnen: links of de mohammedanen?”

   Als de aanbidders van de proleet winnen gaat bij links uiteindelijk ook de kop er af.

   1. Edjan

    @MD. Klopt. Hun koppen rollen als eerste. Ook de mohammedanen houden niet van verraders en reetlikkers.

   2. RvdBe

    Precies, de linksen denken de dans te ontspringen door aan te pappen met de moslims, moslims zien linksen slechts als useful idiots, als het zo ver is gaan de linkse koppen er ook gewoon af.

 2. Tom Bombadil

  Ik begin wel wat te zien in de truth en reconciliation commission die ze in amerika willen gaan invoeren.

  Ik bedien de guillotine heel graag………………………….

  1. Hannie Zaanlander

   Een guilliotine klinkt niet erg verzoenend. Of schrijft u zomaar wat wat uw brein produceert?

   1. Fascal

    Leugenaar onder vele, zeer vele namen!

 3. NoDoubt

  De testen zijn een grove schande voor de democratie. Winst van de maatregel zijn 1000 levensjaren en het verlies van het effect 600.000 levensjaren. Kosten bij normaal virus-overlijden €50.000 per persoon. Nu 8 miljoen per persoon. Slechts 8000 mensen overleden. En laat het het dubbele zijn. Zo bij de Mexicaanse griep. In de horeca alleen al zal de helft van 500.000 werkenden werkeloos raken.
  We komen ook niet meer uit de lockdown want ook bij minder dan 50 mensen op de 100.000 positief getest, blijft de lockdown van kracht.

  De dictatuur is een feit. Dit is uw nieuwe normaal.
  En pinokkio weet het: gewoon jullie bek houden.
  Een slogan van de VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.
  U wordt bewust het ravijn ingestort, want ook op 18 dec 2018 heeft hij in het geheim getekend dat hij u met een schuld van €50.000 opzadelt. ECB bepaalt dat hij dat binnen 7 dagen moet betalen. Er wordt al vele jaren miljarden bijgedrukt terwijl het niets waard is. En als de banken omvallen, gaat u dat betalen. En de banken zullen omvallen. U kunt niet bij uw rekening want die worden geblokkeerd. De ING heeft al laten weten dat er 4 uur lang geen transacties plaats kunnen vinden, daarom moet ook alles digitaal. Daarbij zijn de banken nog niet hersteld van 2008. Het failliet van Europa. Waarom denkt u dat de EU zo boos was op Engeland. Er moet een tribunaal komen voor landverraders. Keep on dreaming.

 4. NoDoubt

  Political correctness is a weapon used to silence people who tell the truth

  Ayaan Hirsi Ali

  Wie had dat ooit gedacht. Dictatuur in vredestijd. 75 jaar voldeed de grondwet en door een synthetische griep, wordt de bevolking geknoet.
  Met dank aan Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

  1. Brenda Welsh

   Doe niet zo moeilijk over die avondklok. De meesten zijn te lui om op te staan uit de sta op stoel na 7 uur ’s avonds.

   1. Fascal

    Leugenaar onder vele namen, je zwetst.

 5. vandaag

  hahahaha , wie geeft het virus een horloge ? na 22:00 hr naar bed aub 😂🤣😁😁😁

  Als pathologisch leugenaar rutte zegt dat iedereen op handen en voeten moet kruipen omdat onder 1 meter geen virus aanwezig is zullen hordes idioten kruipend door het leven gaan als grote baby’s

  men is volslagen krankzinnig geworden

  * geen besmettingen in/door de horeca toch gaat ie op slot
  * mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we ze verplichten

  rutte is een tról

 6. Wim Vreeswijk

  Vanwege jarenlange bezuinigingen op het politieapparaat door met name Rutte is Utrecht de afgelopen tijd steeds onveiliger geworden. Daarom heb ik voor eigen rekening, dus ongesubsidieerd, voor mijn persoonlijke veiligheid een afgetrainde gretige Duitse Herder,
  bij mij achter de voordeur liggen. Probleem is alleen dat ik die een aantal keren per dag, met name ’s avonds na 22.00 moet uitlaten voor zijn sanitaire stop. Als dat niet meer mogelijk blijkt van de Heer en Mevrouw Rutte- van Ark overweeg ik hen persoonlijk aansprakelijk te gaan stellen als mij buiten iets overkomt door roversbendes !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.