Na vuurwerkverbod ook alcoholverbod? Artsen: ‘‘Alcoholverbod, dát helpt met oud en nieuw’

Artsen van de spoedeisende hulp in het Haagse HMC zijn van mening dat een alcoholverbod het beste werkt om de druk op de zorg te verminderen tijdens oud en nieuw. Door het grootschalige gebruik van alcohol, en alle negatieve gevolgen die hierbij komen kijken zoals vechtpartijen, comazuipen en onverantwoord gedrag, zien artsen keer op keer een flinke piek tijdens oud en nieuw. Dus geen vuurwerkverbod maar een alcoholverbod als het aan de artsen ligt! De Haagse artsen zijn van mening dat een alcholverbod echt een verschil kan maken. Als men zich zou houden aan een alcoholverbod dan voorspellen de artsen een oud en nieuw die veel rustiger verloopt.

,,Het is het alcoholgebruik en de letsels die hierdoor ontstaan die vooral zorgen voor een toename van de werkdruk tijdens oud en nieuw”

Eerder al werd het vuurwerkverbod door een arts al volledig afgekraakt. Het zou namelijk niks uitmaken, het is meer een symboolactie voor de bühne. Een inperking van de alcoholconsumptie zou wel een wezenlijk verschil maken.

Het aantal slachtoffers wat in het ziekenhuis eindigt door een vuurwerk ongeluk is vrij laag, maar de meeste artsen zijn al blij met iedere verlaging van opnames voor de zorg. Een alcoholverbod is natuurlijk politieke zelfmoord, een vuurwerkverbod klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor toekomstige kiezers die meer law en order willen zien. Maar feitelijk zal het niet veel uitmaken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Blondie

  1 Januari 2021 de oprichting van Noord-Korea aan de Noordzee.

  We zijn nu ca 75 jaar een vrije natie geweest.

  Wordt tijd voor wat anders.

 2. Timber

  Beste Bart Reijmerink,

  Ik heb een beter voorstel.

  1 miljard minder naar Brussel
  +
  1 miljard minder naar ontwikkelingshulp.

  Meer medisch personeel & salaris verhoging en meer bedden er bij.

  Gegarandeerd verkiezingssucces.

  1. vandaag

   Maar dat is een oplossing Timber. Dat is niet de bedoeling

 3. Stanly2000

  Zullen we maar alles afschaffen?

  1. RvdBe

   Ben dat gezanik van die zorg een beetje zat, ga je gelijk maar halen bij Rutte die de IC gehalveerd heeft, 70.000 banen in de zorg weg heeft bezuinigd en 100.000 hulpbehoevende elk jaar binnenlaat ipv in maart 2020 het potloodkruisje weer bij Rutte neer te zetten.

 4. Aborifa

  Alcoholverbod is niet handhaafbaar.
  Beter: avondklok op oudejaarsavond.
  Gezellig thuis comazuipen; kan je zo je bed in rollen.

  1. ervi

   Lijkt me een prima idee!

 5. vandaag

  De drooglegging komt dichterbij. De onderwereld viert feest. Weer een riante inkomensbron erbij.

  Symbool politiek wat niets te maken heeft met bestrijden van corona. ik heb liever dat men gewoon is aan het werk gaat. Bij voetbal breken ze botten, bij skieen breken ze botten. Bij sleetje rijden kneuzen en breken ze spieren en botten. In het verkeer breken ze botten. Breng de zorg terug op een acceptabel niveau want de uitgebeende zorg is het probleem niet corona.

  ontwaak en verdedig uw vrijheden, blauw het nieuwe bruin

  1. Aborifa

   Een algemeen sportverbod doet ziekenhuisopnamen drastisch dalen.

 6. ET007

  Ik ben in het geval van COVID zeker voor een harde aanpak. Als je niet aan de regels houdt moet je aangepakt worden. Grappenhaus is al een faalgeval.
  Dat Corona hier verre gevolgen had, kwam met name door RIVM en overheid. Beiden hebben gefaald bij onderzoek, besluitvorming en de naleving ervan.
  Pak niet alles af van de werkende Nederlander die nu nog bereid is mee te doen met de gezamenlijke aanpak. Beter iets op de langere termijn dan niets meer op het korte termijn. Volhouden kun je alleen als je nog beetje genieten kunt.

  1. vandaag

   covid moeten ze heel hard aanpakken zo lang ze de mensen maar met rust laten met hun symboolpolitiek en proefballonnetjes.

   15.000 demonstranten op de dam geen besmettingen
   bruiloftje van grapjeshuis geen besmettingen

   covid is een hoax wat zelfs nu erkent is door de WHO , mortaliteit van 0.21 en van een pandemie is geen enkele sprake meer zelfs niet na aanpassing van de definitie pandemie. Verdedig uw grondrechten en kom in verzet tegen de tirannie.

 7. M.Dikker

  It is a NO for me!

 8. JFU

  Waarom niet verplicht 4 maanden het huis niet uit voor iedereen, boodschappen worden 1 maal per week thuis gebracht. Het leger inzetten voor de naleving, met scherpschutters die iedereen neerknallen die toch buitenkomen. Het huidige virus is dan echt wel weg…..om plaats te maken voor een volgende omdat virussen nu eenmaal muteren, maar dan gewoon weer opnieuw beginnen. Opgelost…toch?

 9. Vrijedenkert

  Pyongyang aan de Rijn!

  Burgers bepalen zelf wat men nuttigt aan drankjes in de privesfeer en daar heeft een overheid niks over te zeggen.
  Overheid kan alleen maar een verkoopverbod van alcohol invoeren en het nuttigen van alcohol op straat verbieden tijdens oud en nieuw of horeca, supermarkten en slijterijen ver van te voren en tijdens oud en nieuw sluiten!
  Heel simpel, dan haal ik ver van te voren de alcoholische versnaperingen in huis….

  Algeheel landelijk alcoholverbod tijdens oud en nieuw is zeer moeilijk in te voeren en al helemaal onmogelijk om te handhaven.

 10. Henk Albarda

  Hoe dom kun je zijn als arts?

  Deze opmerking is al eerder gemaakt en dus ben ik al een voorraad aan het aanleggen. Mijn hele omgeving is al een voorraad aan het aanleggen. Bovendien waarschuwen we de vaste winkels waar we drank halen nu al, dat ze de omzet van Oud en Nieuw nu al aan het maken zijn.

  Daarnaast prima zet van deze artsen, vele burgers zullen dit een onaanvaardbare betutteling door artsen vinden, artsen die nog steeds met oogkleppen op groen links of d66 kiezer zijn.

  De belangstelling voor PVV en FvD zal er bij eerstkomende TK alleen groter door worden.

 11. saddy

  Mijn bedrijfsarts zegt dat het veel beter voor me is om vrijwel te stoppen met werken, dan hoef ik ook niet zoveel te drinken tegen de stress.

 12. homefront

  Alcoholverbod? het begint steeds meer een islamitisch dingetje te worden hier in dit ooh zo vrije land

 13. Lucky Luke

  Alle problemen tond oud en nieuw zijn op te lossen door na 10 uur ’s avonds een avondklok ik te stellen tot 6 uur ’s morgens. (Ha, ha, ha)

 14. SubTec

  Alles verbieden, zo werkt dat in een Linkse dictatuur !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.