Nóg een knal voor FvD: Kamerlid Theo Hiddema stopt per direct

De chef politieke redactie van De Telegraaf meldt zojuist op Twitter dat FvD-Kamerlid Theo Hiddema per direct is gestopt. De partij dondert daarmee als een kaartenhuis in elkaar.

Het was eigenlijk ook wel te verwachten dat Theo Hiddema ermee zou stoppen als Thierry Baudet dat zou doen, want dat heeft hij ook altijd gezegd. Toch zal het voor veel Forum-leden voelen als een enorme klap.

Maar Hiddema zou Hiddema niet zijn als hij zijn besluit niet op een waardige manier kenbaar zou maken. Kamervoorzitter Arib leest zijn brief hier in de Kamer voor:

Zelfs Arib lijkt erdoor te zijn ontroerd. En neem het haar eens kwalijk, want ze waren geloof ik best wel close en het is natuurlijk ook een prachtige brief.

Dit is volgens mij zo’n beetje de genadeklap voor de partij: Baudet weg (soort van); Hiddema weg, en; de JFvD afgestoten van de moederpartij. Er lijkt nu haast geen redden meer aan, hoe capabel de rest van de kandidaten en prominente leden ook mogen zijn (en dat zijn ze wel, of kunnen ze in ieder geval wel worden).

Maar hoe je het ook wendt of keert, er is gewoon slecht gehandeld. De figuren die er eng gedachtegoed bezigden werden niet geroyeerd (soms zelf gepromoveerd) en er is veel te laat en veel te zwak opgetreden. De klokkenluiders hebben het proberen aan te kaarten en zijn naar de media gestapt, maar het zijn die paar leden zelf die ze de munitie hebben gegeven.

Al is niet iedereen het met de term ‘klokkenluiders’ eens. Onze eigen Michael van der Galiën denkt er héél anders over en meent dat er sprake is geweest van een coup om zowel Baudet als Jansen uit de partij te wippen:

Het is doodzonde voor al die leden die zo hun best hebben gedaan om er wél een fatsoenlijke partij van te maken. Ik hoop van harte dat ze dat alsnog lukt, maar ik ben er bang voor. De partij zal niet meer dezelfde energie en elan krijgen als dat het ooit had.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Wat verschrikkelijk jammer.

  1. Jack Flash

   Dit is heel vreemd, net of er iets niet klopt..

 2. vandaag

  Dit zou wel eens het einde kunnen zijn van wederom een nieuwe partij. Mijn respect naar Wilders groeit hier wederom weer. Toch verdomd knap om je al die jaren de tweede partij van Nederland te mogen zijn in de slangenkuilen van media en politiek.

  Er is inmiddels een gaatje ontstaan in het midden en rechts van het midden ! We gaan het zien

  1. Heinz

   Misschien Eva Vlaardingerbroek die voor zichzelf begint?

   1. NationalSniper

    Waarom niet gewoon binnen FVD? Dan heb je wel een structuur en veel mensen om je heen met al een aantal fracties in EP, EK en PS. Er even vanuit gaande dat die wel blijven zitten.

    1. lucinde

     Wat denk jezelf? iedereen blijft zitten tot ze democratisch zijn weggestemd op alle niveau’s

     Natuurlijk dat er nog wel eentje opstaat die de failliete boedel wil
     overnemen, maar het is einde oefening

     1. vandaag

      de wens is de vader van de gedachte tról

     2. Loelap

      Lucinde kan haar onderbroek weer eens niet vinden.

  2. Robert75

   Dit is het einde van partij. Is gewoon een kwestie van tijd. Het hart van de partij is er uit. Hoewel Baudet formeel nog wel in de partij zit is het maar een bijrolletje. Het Forum zonder Baudet en Hiddema is te vergelijken met de LPF zonder Fortuyn. Maar goed het is zijn eigen schuld en iets wat je allang kon zien aankomen dat dit zou gebeuren.

  3. lucinde

   Een prima analyse… maar tussen VVD en PVV is geen ruimte voor serieuze politiek.

   Anders moet FvD maar massaal
   Lid worden van de VVD en als lid invloed uitoefenen voor een ruk naar rechts.

   1. vandaag

    trekken aan dood paard , de vvd is verworden tot een regentenclub

   2. Logica

    VVD naar rechts? Zeg mij eens met wie ze gaan regeren. We gaan er even vanuit dat ze de grootste worden. Zeg het maar.

    Onthou dan ook even dat Asscher en Klaver hebben afgesproken om samen in een kabinet te gaan of samen in de oppositie. Zeg het maar. Hoe rechts is de VVD nu en vooral straks?

    1. vandaag

     je kan beter vragen hoeveel ze opschuiven in de linkerflank ! De vvd voert linksere politiek dan de pvda. De vvd heeft rechts en het midden al lang verlaten. De vvd is een linkse club geworden zoals ze nu zelf erkennen.

     stem sociaal , stem PVV

 3. Pauline Kummer

  Thierry heeft het zelf verknald. Teveel acteur, een echt theater dier. Hij is genoeg gewaarschuwd, maar kon clownesk optreden maar moeilijk achterwege laten. Op begrijpelijk taalgebruik heb ik hem maar zelden kunnen betrappen.

  1. Augustus

   Er zijn meer typetjes en acteurs in Den Haag, het verschil is dat hun achterban allemaal héééééél erg ver weg blijven van een bepaalde groep machthebbende.

  2. Loelap

   Lijkt hij niet een beetje op jou Kumkummer?

 4. ExtreemMidden

  Komt allemaal door de media, hoor ik ze al roepen.
  Extreem rechts serveert zichzelf ( weer eens ) af.
  Puinhoop,niks meer aan doen.

  1. NationalSniper

   Extreem rechts waar?
   Dit gaat over een centrumrechtse partij genaamd FVD. Vergelijkbaar met de VVD toen die nog rechts van het midden stond (Bolkestein, Wiegel).
   VVD is tegenwoordig stevig links.

 5. ExtreemMidden

  De Ravage in het FVD,wanneer komt dat boek uit?

  1. Blondie

   Nog een jaartje of 10, dan is er nog maar een boek in Nederland.

   De Edele Koran in het Nederlands en Arabisch, verkrijgbaar voor ca €30,- bij de Islamboekhandel.

   1. EvertB

    ‘Mijn meningen zijn feiten’ van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is een onthullend portret van politicus Thierry Baudet. Hij kwam als een komeet omhoog in de Nederlandse politiek: een rechtse stoorzender die de zaak wel eens even zou opschudden. Veel kiezers omarmden zijn verzet tegen de gevestigde orde. Waarom maakte Baudet – zelf als gymnasiast, rechtsfilosoof en romancier lid van de elite – diezelfde elite tot zijn aartsvijand? Waar komt zijn angst voor het vreemde en voor het uitwissen van ‘onze’ westerse cultuur vandaan? Hoe ontwikkelde hij zich van conservatief tot radicaal-rechtse populist? Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, (voormalige) vrienden en vriendinnen – en met ideologische voor- en tegenstanders. ‘Mijn meningen zijn feiten’ laat zien hoe Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde. En hoe hij na pogingen in de muziek, de wetenschap, de journalistiek en de literatuur in de politiek – voorlopig – zijn bestemming vond.

    Pas verschenen boek over Baudet. De aanduiding ‘voorlopig’ is nu al achterhaald.

 6. NationalSniper

  En dat allemaal om een paar vermeend rare appjes in een chat. Gaat toch eigenlijk helemaal nergens over? Had er beter moeten worden ingegrepen? Waarschijnlijk wel als het allemaal klopt. Maar het vertrek van Baudet was onnodig, en nu stemmenkanon Hiddema ook nog weg. Vraag me af hoeveel partijopzeggingen dit gaat opleveren, ik vrees een hoop.

  Dit slaat echt nergens meer op allemaal om een paar appjes van gekkies. Valt me ook wel tegen van Hiddema, had gehoopt dat hij de kar wilde trekken tot na de verkiezingen in het belang van de partij en het land. Dan had Baudet nog een comeback kunnen maken met genoeg voorkeursstemmen.

  Ik wacht het even af en blijf voorlopig gewoon lid.

  PVV is me op bepaalde vlakken (zoals Defensie) te links, al heb ik veel waardering voor Bosma. Code Oranje heeft nog niet eens een verkiezingsprogramma. En die pad Otten valt bij voorbaat al af, stemt gewoon met kabinet mee en is EU fanboy.

  Heb veel vertrouwen in Eva Vlaardingerbroek, Nicky Pauw Verweij, Joost Eerdmans, Derk-Jan Eppink, Annabel Nanninga en anderen. Maar of die net zulke stemmentrekkers zullen zijn als Baudet en Hiddema….

  Kijken wat er nu gebeurd, ook in Provinciale Staten, Eerste Kamer en Europees Parlement. Als de boel daar ook implodeert is het echt klaar vrees ik.

  1. Augustus

   >En dat allemaal om een paar vermeend rare appjes in een chat. Gaat toch eigenlijk helemaal nergens over?

   Je vergist je hier in hoe machtig en wraakzuchtig deze groep is waarover die appjes gingen. Als je niet met ze samenwerkt, dan is je tijd in Den Haag heel erg kort.

   1. NationalSniper

    In de zin van dat als ze er uit worden gezet ze screenshots naar media sturen? En die maakt er dan dankbaar gebruik van.

    Ik vraag me af in hoeverre dit echt extremistische mafketels waren of linkse infiltranten om dit uit te lokken. Zelf dat soort berichten plaatsen, dan screenshots maken en naar de media.
    Of een combinatie van beiden.

    Links is tot alles in staat. Verzonnen zelfs allerlei complottheorieën over betaald zijn uit Rusland (zonder ook maar 1 bankafschrift).

    1. Meriadoc Brandebok

     Hoever kan een mens buiten de werkelijkheid staan, goeie genade.

  2. lucinde

   Naast een beetje leedvermaak ook oprecht medeleven omdat je met alle goede bedoelingen voor je partij kiest.

   Het waren helaas niet een paar appjes, dit speelde al veel langer.

   Het had simpel bestreden kunnen worden, maar alleen de klokkenluiders werden geroyeerd.

   Conclusie is dat Baudet veel vijanden binnen zijn club had, voornamelijk door het eigenzinnige karakter.

   De talenten zijn niet te houden er is geen leider en geen vooruitzicht op een promotie
   (Lid 2e kamer etc) ook Eva moet serieus nadenken over haar carrière die
   ernstig is geschaad door de streken van Baudet en Jansen.
   En Eerdmans? Die liep vanochtend, nog voor de inkt droog was al voorop, iets te grote broek voor een nieuweling dunkt me.

   En Eppink…die volgt zijn baantje in Brussel en daar horen we wel weer via via van bij zijn volgende rechtse partij. Die man is niet in staat om kiezers aan zich te binden (zie ook Eerdmans)

   Nogmaals oprecht jammer voor al die
   Mensen die in de FvD geloofden en het beste
   voorhadden met dit land, maar vanuit mijn oogpunt zijn juist die mensen belazerd, bedonderd en bedrogen door Otten, Baudet en Jansen.

  3. Logica

   Wat jij schrijft schreef ik ook ergens op You Tube. Ik begrijp Hiddema heel goed. Zonder Baudet gaat hij liever met pensioen. Hij zal ook zijn emoties hebben.

   Desalnieetemin neem ik het hem kwalijk dat hij nu wegloopt. Nederland heeft mensen als Hiddema Keihard nodig. Iemand met heel veel kennis van justitie en veiligheid maar ook nog eens praktisch denkend. Zonder poespas.

   Ik denk Baudet en Hiddema voor hun enorme geleverde inzet. Baudet heeft een energie doe wellicht in een andere rol veel van waarde kan zijn. Ik hoop op Eerdmans. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

   Denk je logisch en laat je je niet meegaan in de huidige waan dan komen we tot de conclusie dat het gaat om een paar jochies. De onervarenheid van Baudet heeft tot gevolg dat die paar gastjes nu voor die hele commotie hebben gezorgd. Mooi voor de linkse media om hier gebruik van te maken. Oh ja, die jochies hadden ze er zeker uit moeten gooien. Fit past niet bij een partij als het FVD.

 7. Piet51

  En nu maar wachten op de achtergrondverhalen die de aanleiding voor deze acties zouden kunnen zijn. Er wordt al openlijker over het drankgebruik van Baudet als belangrijke factor gesproken. Maar dat zal niet het enige zijn.

  Verder wordt de opvolging interessant. Zelfs Otten kan aanspraak maken op die vrijkomende zetel, als Suzan Teunissen (overgestapt naar Groep Otten) er geen trek in heeft, zoals ze al eerder heeft aangegeven. Dan mag hij naast Baudet zitten. Dat wordt dan lachen. Otten heeft e.e.a. in overweging.

  1. NationalSniper

   Zou Otten dan niet zijn 1e kamerzetel op moeten geven? Of mag je van beiden lid zijn?

   1. Piet51

    Hij moet dan wel kiezen tussen Eerste en Tweede Kamer.

  2. EvertB

   “Ik ga er rustig over nadenken waar we onze politieke slagkracht het beste kunnen inzetten om Nederland te veranderen voor onze kiezers.” Aldus Henk Otten.

   De enige zinnige uitkomst van Ottens nadenken kan slechts zijn dat hij in de Eerste Kamer blijft. Zijn politieke ex-maatje Baudet ligt al op de grond als een vis op het droge (Otten hoeft geen actie meer te ondernemen) en Forum is op sterven na dood. Ottens overpeinzing is wel een soort cliffhanger waar een behoorlijk aantal Forumaanhangers best wel wakker van liggen.

  3. Vanduinen

   Over drank zou ik niets willen beamen. Wel kwam hij vaak oververhit over, fonkelende ogen en met een hypermimiek. Stilstaan kon hij ook niet.

   1. Maurits Dekker

    U heeft het over Hugo de Jonge?

  4. vandaag

   BLAbla bladieblabla , onzin

 8. Ernest Stern

  Ik neem aan dat op DDS nu veel verontwaardiging zal worden geuit over dit kiezersbedrog en misbruik van wachtgeld.

  1. lucinde

   Het besef moet nog indalen dat DDS al die tijd op de verkeerde paarden aan het wedden is en dat de grootste sponsor ineens failliet is.

  2. homefront

   ernestje vindt het wél prima dat zetelroof in stand wordt gehouden

 9. lucinde

  Over en uit…en die Eerdmans nog schaamteloos solliciteren dat de partij in zijn “bloed” zit…

  Ach Hiddink was een prima vent, beetje de brommerig Maarten van Rossem op rechts, je kunt wat van hem vinden, maar het is een uniek karakter.

  Uiteindelijk heeft Baudet de carrières van enkele getalenteerde mensen volledig verwoest. Benieuwd waar bv. Eva Vlaardingerbroek nog aan de bak komt met haar competenties.

  Politiek is serieus en saai, hopelijk dat de overlopers van FvD dat gaan beseffen.

  1. Maurits Dekker

   Hiddink?
   U bent verdwaald. De website van de KNVB zit op h**ps://www.knvb.nl

 10. Meriadoc Brandebok

  Dit is de schuld van Baudet. Hij heeft tot aan het laatste aan pappen en nathouden gedaan, in plaats van de interne crisis direct te bezweren. Hiddema is het zat en vertrekt.

  Als je Freek Jansen op de kieslijst zet, hoge antisemitische FvD-ers hun positie laat behouden, en terwijl onder Jansems toezicht het nazisme bij de jugend hoogtij vierde, klokkenluiders laat royeren en de rotzooi op zijn beloop laat, ben je totaal ongeschikt als partijleider.

 11. Ernest Stern

  De charlatans Baudet en Hiddema lopen nu het even tegenzit weg van hun verantwoordelijkheid, zetten hun kiezers schaamteloos in de kou en de belastingbetaler mag nog een paar jaar wachtgeld voor deze vlerken ophoesten.

  Schaamteloos, gênant en triest.

  1. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een achterlijke TR0L

  2. homefront

   fascistische nedermoslim ernestje moet natuurlijk even lekker zijn communistisch mondje houden, deze fantast heeft in het geheel nooit het beste voor met mijn land…

   1. lucinde

    Hallo Freek Jansen, even uithuilen op DDS?

    1. vandaag

     trólletje

  3. vandaag

   de strónt vlé®k gooit met zijn eigenschappen in het rond , Schaamteloos, gênant en triest.

 12. Adriaen van Bergen

  De FvD is , nog steeds, de enige partij met conservatief gedachtegoed.
  De VVD: echt niet.
  De PVV : Helemaal niet.

 13. Cor Grijpstra

  Arme arme Michael, financiering van DDS door het FvD zit er ook niet meer in.

  1. Maurits Dekker

   CG
   TR0L

 14. RCS

  Jammer en teleurstellend maar niet geheel onverwacht. Er zijn de afgelopen tijd te veel verkeerde keuzes gemaakt en beslissingen genomen wat deze kansrijke partij enorm veel aanzien heeft gekost.

  Dood en dood zonde want het zag er na de Provinciale Statenverkiezingen zo ontzettend veelbelovend uit.

 15. Cor Grijpstra

  Michael van der Galien
  @MichaelvdGalien
  ·
  1 u
  De GeenStijl/TPO/Nanninga kliek is erin geslaagd zowel Baudet als Hiddema uit de politiek te jagen. Schandalig

  ============================
  Mike heeft last van tunnelvisie.

 16. NO8DO

  Onze eigen Michael van der Galiën denkt er héél anders over

  Zijn er dan nog mensen die deze scheldende, in een eigen realiteit levende puber serieus nemen.
  Met zijn belachelijke:”Wij van rechts hebben andere media helemaal niet nodig”
  DDS doet niet anders dan overschrijven uit de andere media.

  1. Rene van der Grijp

   Wat doe je hier dan nog?

   1. Maurits Dekker

    Rene,
    Het stelletje TR0LLENhier zit er alleen maar omdat zij er een satanisch genoegen in scheppen om mensen met een andere mening te treiteren en te pesten. Wat dit betreft lijken ze wel wat op extremistische moslims, ze delen dezelfde kwaadaardige inborst.

    Wij zouden hetzelfde op hun joop.nl kunnen doen maar zien hiervan af omdat het ontzettend kinderachtig is en bovendien zonde van de tijd. Tijd die zij blijkbaar meer dan voldoende over hebben, want er zitten er een paar tussen die waarschijnlijk helemaal niets anders hebben in hun leven. Eigenlijk zijn ze ontzettend zielig.

    1. Ernest Stern

     ” mensen met een andere mening te treiteren en te pesten.”

     Maurits heeft hier natuurlijk een punt: rechtse mensen zijn kwetsbaar en dit is best wel zielig.

     1. homefront

      Uiteraard spreekt Maurits over ernestje en heeft Maurits volledig gelijk natuurlijk

     2. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een betreurenswaardig domme TR0L.

     3. vandaag

      sprak nazi opperhoofd de strónt vlé®k

    2. Rene van der Grijp

     Maurits schreef: “Wij zouden hetzelfde op hun joop.nl kunnen doen maar zien hiervan af omdat het ontzettend kinderachtig is en bovendien zonde van de tijd.”

     Nee, dat kunnen we niet, want op dergelijke stijflinkse sites komen meningen die afwijken van de dogma’s van de linkse kerk niet door de moderatie heen.

     Ik zou het trouwens niet willen ook. Als je je in een beerput begeeft ga je zelf ook naar stro*nt ruiken.

   2. NO8DO

    Genieten van jouw kleingeestigheid.
    En dat lukt uitstekend.

 17. AidemediA

  Na Baudet nu ook Hiddema weg. Geweldig goed nieuws voor de npo. Maar wat nu? Wie gaan ze nu aanpakken met hun ultra linkse opvattingen? Wordt dat weer Wilders? Of gaan ze nog even door met het verder de grond in boren van wat er over is van FvD? Je weet het niet. Maar dat er zondebokken nodig zijn bij deze landverraders is wel duidelijk. Hopelijk wordt deze genieperige media moloch, heel erg gekort op de inkomsten uit overheidsbijdragen. Ik ben voor de PVV, maar moet aanzien en horen, door de, ook door mij meebetaalde, npo, dat ik niet deug. Walgelijk links tuig dat hele vieze npo,

  1. EvertB

   Vicevoorzitter Lennart van der Linden spreekt vanavond in Nieuwsuur over de actuele crisissituatie waarin Forum verkeert. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Komt de partij eruit en zo ja, hoe klimmen zij dan uit de afgrond? Biedt Henk Otten misschien toch de verlossershand? Er zijn veel vragen waar Forummers een antwoord op willen. NPO2 21:30.

  2. Cor Grijpstra

   @AIde

   ”Walgelijk links tuig dat hele vieze npo”

   Ga op het account van Mike’s Twitter gezamenlijk verder janken.

 18. Vriend

  Baudet mist iedere competentie om politicus en partijleider te zijn. Zijn lichaamstaal duidt permanente onzekerheid aan, hij kan er niet tegen om aangevallen te worden en beschikt niet over de adremheid en humor om slagvaardig te pareren.

  Ik geloof wel in zijn goede wil – hij is beslist geen charlatan, maar zit/zat gewoon in het verkeerde vak.

  1. Jack Flash

   Wat zal het saai worden in de plenaire zaal.
   Gaap zucht.
   Op Wilders na natuurlijk.

  2. Lefty

   Voor een keer ben ik het met u eens.

  3. Beukman

   Ik ben het geheel met je eens, dr. Vriend. Maar hoe is te verklaren dat je gisteren dan wel Vlaar voorstelde als nieuwe partijleider?

 19. Sando

  Het loon gaat door toch jaren!!

 20. Lefty

  Hiddema is een uitstekend jurist. Ik heb nooit begrepen waarom hij zijn juridische interpretaties te grabbel gooide aan een schertsvertoning als politiek. “Wegwezen uit dit gekkenhuis ” moet hij gedacht hebben, beter laat dan nooit . Ik geef hem groot gelijk en wens hem nog een prettig leven toe; de man heeft genoeg ellende meegemaakt.

 21. Maurits Dekker

  Zonder Baudet, maar ook zonder Hiddema, heeft FvD geen bestaansrecht meer.
  Zij waren de ziel van de partij en zonder ziel lukt het niet meer.
  Jammer, heel erg jammer.

  Bij GroenLinks staan ze heel stilletjes te juichen over de rampspoed bij hun collegae.
  Zo wordt de aandacht afgeleid van hun eigen sores, namelijk de infiltratie in hun partij door de salafistische moslimbroederschap. Klaver durft dit probleem niet aan te pakken en zal hierdoor binnenkort met een grote bak vol gebakken peren zitten.

  1. Ernest Stern

   De andere partijen hebben geen reden tot vreugde. Eerdmans is een betere lijsttrekker en zal met name de VVD kunnen verzwakken.

   1. vandaag

    de vvd heeft zichzelf verzwakt door te kiezen voor de linkerflank in het linkse legioen strónt vlé®k, ze willen graag passen in het partijkartel

    In het politiek landschap legt het hele veld van rechterzijde van de linker flank tot aan rechts van het midden te wachten op iemand die hun stem wil vertegenwoordigen. Wie hier correct inschiet kan in 1 klap de grootste partij van Nederland worden

    stem sociaal, stem PVV

 22. Benny

  Fvd gaat kapot ,Geert word groter, alle pijlen op Geert…… Zo rolt het kartel…..demon cratie

  1. Ernest Stern

   wordt

   1. homefront

    Aldus str©ntvl©k, st©nkhond en fascistische taalnazi en nedermoslim ernestje

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die ook een paar woorden Nederlands kent.

   3. vandaag

    strónt vlé®kje heeft weer moeite met de inhoud dus zakt af als taalnazi. strónt vlé®k voelt zich als een vis in het watrer als nsb’er

 23. ropart

  infiltranten moet je niet onderschatten.

  1. Thant dolph

   “‘De deep state heeft zijn werk goed gedaan,” zeker?
   Ja ja, die Zwarte Piet kennen we nu wel.

   1. vandaag

    probeer je nou al die kleurlingen te beledigen miesgasser ?

    1. Thant dolph

     Heb je nou echt niks beters te doen dan de hele dag in de bosjes liggen te wachten totdat een van jouw doelwitten het waagt om ergens op te reageren??
     Wat ben je toch een doorgesnoven breedbekkikker

     1. vandaag

      wat mot je staatsidoot ? beperk je eens op inhoud want inmiddels ben je bevordert tot strónt vlé®k II miesgasser

     2. Thant dolph

      Spiegelreflexcamera piesgasser

     3. vandaag

      weer weinig origineel strónt vlé®k II

     4. Thant dolph

      Aldus ons Korsakovje die zichzelf elke dag suf herhaalt….

      en zelfs dát onthoudt ie niet.

     5. homefront

      bloemkist!

     6. Ernest Stern

      bevorderd

     7. homefront

      Taalnazi

     8. vandaag

      en strónt vlé®k

     9. Thant dolph

      Nee fascal!

 24. Kretoloog

  Ja, zo gaat dat in de politiek.

  “Opgaan, blinken en verzinken”

  Soms duurt het lang (SGP bestaat al meer dan 100 jaar), soms gaat het snel (LPF).

  Veel partijen wachten niet tot ze geheel verzinken, maar fuseren met andere partijen. Dan houden ze het weer een poosje langer vol. Bv. CDA (ARP, CHU, KVP), GroenLinks (CPN, EVP, PPR, PSP), ChristenUnie (GPV, RPF). En wat verder terug in de tijd zijn ook PvdA en VVD uit fusies ontstaan.

  Vandaag werd trouwens ook duidelijk dat geen van de huidige Kamerleden van 50+ terugkeert na de verkiezingen, want niet meer op de kandidatenlijst. (Even los van feit dat kans op zetels voor 50+ sowieso al heel klein is geworden).

 25. Yoyo

  Wat een gemis in de tweede kamer.
  Echt jammer dat Theo vertrekt.
  Een markante man, met verstand van zaken en met droge humor.
  Theo blijft een held.
  Hopelijk zal FVD herrijzen uit deze malaise.

  Alles wat links is, gefeliciteerd met het slopen van een van de weinige nieuwe frisse politieke stromingen.

  Maar juich niet te vroeg..

  1. Thant dolph

   “Alles wat links is, gefeliciteerd met het slopen van…”

   Laat je even nakijken man. Als je dat in het gezicht van die Freek Jansen & z’n geestverwanten zou zeggen, namelijk dat ze links zijn, kreeg je meteen een peer in je smoelwerk!

   1. vandaag

    wie moet zich laten nakijken aspirant strónt vlé®k ?

    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    1. Ernest Stern

     Strónt en braaksel, vandaag is helemaal in zijn element.

     1. vandaag

      element ? domme strónt vlé®k begrijpt niet wie de veroorzaker is .

      je bent narcist of je bent narcist toch strónt vlé®k

    2. lucinde

     💩

 26. Rene van der Grijp

  Gisteren schreef ik al dat Hiddema wordt overschat. Hij laat nu keihard zijn kiezers in de steek. Hij had tenminste zijn termijn uit moeten zitten.

  Door deze onbezonnen actie drukt hij het FvD verder de blubber in en zet hij zelfs de deur open voor een terugkeer van Otten, wat een recept is voor nog veel meer gelazer.

  Desondanks is het niet over. Er staat een competente politicus klaar om het roer over te nemen (Eerdmans) en er zijn genoeg goede mensen voorhanden om dit te overleven.

  1. Meriadoc Brandebok

   Eerdmans heeft in Rotterdam samen met D66 en CDA in een college van B&W gezeten. In principe zou FvD onder Eerdmans kans maken op kabinetsdeelname.

  2. Beukman

   Hiddema heeft al vaker aangegeven dat hij zo’n beetje meedeed voor spek & bonen, om de eenzaamheid te verdrijven na het verscheiden van zijn vrouw, en ook dat hij zou opstappen op het moment dat zijn jonge vriend de pijp aan Maarten gaf. Hij is hierin altijd volledig transparant geweest.

 27. Maurits Dekker

  Bij gebeurtenissen als deze bij de FvD zie je altijd de ratten uit hun holen komen.

  Dit zijn de ratten:
  Ernest Stern
  Cor Grijpstra
  NO8DO
  lucinde
  Pauline Kummer
  Brenda Welsh
  ZWEEDSE KOK
  Kleurloze Politiek
  DubbelZout

  1. vandaag

   kennelijk bij hun favoriete websites joop en nu een ban gehad

   vervolgens hier inhoudsloos tróllen

  2. lucinde

   Hé de top met beste reaguurders?

   Die zou toch pas bekend worden gemaakt na de enorme verkiezingswinst van FvD?

 28. Vrijedenkert

  Een rechts-conservatieve nationalistische partij op democratische grondslag met bijbehorende jeugdbeweging en partijorganisatie bied de mogelijkheid voor andere krachten en andersdenkenden door zich anders voor te doen om de partij en jeugdbeweging te infiltreren en van binnenuit te ondermijnen.

  Links en progressief willen rechts nationalistisch het liefst uit de weg ruimen.

  Wat ik nu zeg is slechts een vermoeden,
  Linkse en progressieve jongeren krijgen de opdracht om zich nationalistisch ingesteld en rechts-conservatief voor te doen om zo het JFvD te kunnen infiltreren waar zij opzettelijk allerlei nazistische propaganda uitkramen en online slingeren, drie maanden voor de verkiezingen krijgen linkse media opdracht om of toevallig (bewust) de informatie om hier bovenop te springen en om vol op het orgel te gaan tegen het FvD!

  Uitkomst: opzettelijk beschadiging van en einde partij vlak voor de verkiezingen.

  Natuurlijk is dit het FvD en JFvD voor een deel zelf aan te rekenen omdat men niet genoeg toezicht heeft gehouden en niet tijdig heeft ingegrepen maar andere krachten die doelbewust de partij van binnenuit en van buitenaf ondermijnen is zeer waarschijnlijk!

  P.S. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen van Geert Wilders om zijn beweging/partij de PVV niet te democratiseren en niet op te stellen voor democratische leden die kunnen meebeslissen om het zo onmogelijk te maken dan andere krachten van binnenuit zijn partij/beweging kunnen slopen.

  1. lucinde

   Leuk bedacht en daarom stuurt Freek Jansen de “linkse” infiltranten een promotie en schoot hij eervolle rechtse ballen uit de partij.

   Of is Freek Jansen met Baudet ook linkse infiltranten?

   1. Vrijedenkert

    U moet een vermoeden van wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn niet neerzetten als iets wat voor mij vaststaat!

    Voor hetzelfde zijn het rechtse krachten binnen de partij zelf doe dit hebben veroorzaakt om wat voor reden dan ook b.v. bepaalde personen uit de partij werken!

    Enkele maanden voor de verkiezingen deze ophef intern en extern rondom FvD is voor mij een aanwijzing dat dit is georkestreerd, misschien binnen of buiten de partij of gewoon wel beide.

 29. Beukman

  Nanninga verdient respect voor haar artikel in TPO:

  De rookgordijnen die zijn opgetrokken over trial by media, over het verkapt wel-of-niet in het bestuur blijven en de larmoyante ‘offers’ die dit zouden moeten illustreren, zijn niet dik genoeg om af te leiden van de feiten. De media praten geen nazisme propagerende appjes goed. De media flirten niet steeds met complottheorieën en types van bedenkelijk allooi. De media houden niet een rot jongerenbestuur aan de macht. De media bellen volksvertegenwoordigers die milde kritiek hebben niet schreeuwend op, ‘Ik ben de partij’, maar steken geen poot uit tegen radicaal gebral. De media stellen geen bewezen, herhaaldelijk nazistische bagger postende malloot aan als fractiemedewerker. De media raken niet in duizelingwekkend tempo gepeilde zetels kwijt met rellen en uitglijders. De media houden geen interne angstcultuur in stand waarin bijna niemand inhoudelijke kritiek durft te geven. De media maken niet in een weekend een hele partij kapot omdat ze hun fout niet willen toegeven en herstellen.
  Dat doet binnen FVD maar een persoon, en dat is partijleider Baudet.
  Maar hij neemt toch verantwoordelijkheid? Hij offert zich toch op, onder het valse frame dat er eigenlijk niets aan de hand is, dat de tot op het bot getergde FVD-ers die afstand willen van nazisme eigenlijk maar simpele zielen zijn die in een gemeen links mediaframe tuinen? (Interessante vraag: als er niks aan de hand is en het is allemaal frame waar alleen domme mensen intrappen, waarom zou je dan een paar posities offeren? Doch dit terzijde.)
  Het is een farce. Iemand die zich op deze manier heeft gedragen zoals Baudet alleen al dit weekend zowel openlijk als binnenskamers deed, iemand die een partij zo zwaar beschadigt, zou in iedere normale partij niet alleen volstrekt onhoudbaar zijn in het bestuur, maar op staande voet worden geroyeerd. Het is hetzelfde patroon als met de radicale JFVD-ers: wangedrag wordt beloond.

  1. vandaag

   pppppppffffffffffffffffffffff , kennen we zelf ook lezen mits interesse beukhol

   dom kopieer gedrag

   ENZ !

  2. Meriadoc Brandebok

   Dit is werkelijk een bommetje: Nanninga eist de scalp van de Führer.

   Nog nooit vertoond.

   1. lucinde

    En dan nog idioten die vertrouwen in de partij hebben.

   2. Lefty

    Nanninga wil wel partijleidster worden. In de gemeenteraad van Amsterdam valt ze ook het meest op.

    1. Lefty

     Ik zou de tent sluiten als een politieke partij zo te boek staat.

     1. vandaag

      oo , leg is uit linkerd, dan hadden we gl, vvd, pvda,cda, d66 enz al lang kunnen opdoeken. Menig schandaal is daar al de revue gepasseerd.

      Niet zo links selectief verontwaardigd zijn linkerd

    2. vandaag

     Als partijleidster zou ze het niet slecht doen ben ik overtuigt echter tot de verkiezingen 2021 heeft ze te weinig tijd zich te profileren aan het grote publiek. De Amsterdammer weet inmiddels hoe ze de achterlijke halalsema en groot wassink de oren heeft gewassen. Voor Den Haag heeft ze een breed mandaat nodig van de kiezer en ik denk de tijd daarvoor even tekort is.

     Naninga en Eerdmans lijkt me een gouden koppel om een partij te leiden. Vissen genoeg in het middengebied wat door geen enkele partij meer gedekt word.

   3. Beukman

    Het lijkt erop dat er nog wel meer is voorgevallen dan wat ons via de pers heeft bereikt. Hoe dan ook: Annabel speelt hier met autoriteit de rol van het geweten van de partij. Dat siert haar. Baudet reageert op een vrouw met een geweten als Dracula op een bos knoflook.

 30. Telex

  Robert75 ik ben het met u eens, weer een broodnodige partij door gekonkel naar de klote, tot het moment dat ons geen alternatieven meer geboden worden we ons niet meer willen laten/kunnen kanaliseren. We weten wat daar het resultaat van zou kunnen zijn. Hergroeperen en persoonlijke onderlinge sym en of antipathieën thuis laten. Mijn werkgever vraagt ook niet of ik die collega wel of niet mag! HET GAAT OM DE KIEZER TOCH! Het politieke product en continuïteit

 31. Drollevanger

  Nu blijven alleen nog de personen over die op het gedachtengoed en de Standpunten van het FVD stemden.
  Dat zijn nu nog steeds miljoenen mensen, en dat worden er elk jaar meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.