Peilingen: VVD op eenzame hoogte en Code Oranje staat op 1 zetel

De nieuwe peilingen van Maurice de Hond zijn weer bekend! GroenLinks stijgt weer een zetel ten koste van de PvdA en de VVD wordt alsmaar groter. Ook ditmaal stijgt de partij van Rutte weer met twee zetels. De aspirant-Kamerpartij Code Oranje van Richard de Mos staat nu virtueel op één zetel! 


Het vertrouwen in Rutte blijft groot, de VVD stijgt deze week in de peilingen van De Hond met twee zetels, dit gaat ten koste van Forum voor Democratie die twee zetels verliezen. Ondertussen blijft het bij de twee grootste linkse partijen spannend, zij blijven week in, week uit elkaar in de nek ademen. Dan stijgt GroenLinks weer wat, dan stijgt de PvdA weer wat. Ondertussen weet geen enkele linkse partij zich op te werken als echt alternatief voor het premierschap. Want Wilders blijft vrij makkelijk de nummer twee van Nederland in de peilingen.

De VVD stijgt deze week weer met twee zetels, mogelijk is dit te danken aan het nieuws dat Rutte opnieuw lijsttrekker wordt van de VVD. Ondanks de vele kritiek op Rutte vanuit de media blijft hij vrij populair onder de kiezers. Dit komt omdat een goed alternatief voor Rutte ontbreekt in Nederland. Veel mensen vinden Wilders vaak te extreem, en de linkse opponenten zijn ook niet al te populair, en weten zich vaak niet goed genoeg te onderscheiden van elkaar.

Ondertussen weet Code Oranje met onder andere De Mos, Plasman en sinds deze week Tanya Hoogwerf steeds meer media-aandacht te generen. En dat doen ze met succes, want virtueel is de eerste zetel al binnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Steven Opti

  Peilingen zijn net als Rutte zelf. Ze komen nooit uit.

 2. Kretoloog

  “Ondanks veel kritiek vanuit de media op Rutte”

  Huh?

  Rutte wordt de laatste maanden door de maistream media opgehemeld tot ongekende hoogte. Staatsman dit en staatsman dat. Het kwijl loopt de redacteuren zowat uit de mond.

  Natuurlijk, DDS en nog wat blogs in de marge zijn kritisch. Maar die bereiken het grote publiek niet. De VVD heeft haar tentakels in alle grote nieuwsbronnen van kranten, tijdschriften, TV en radio. Hun voorlichters doen voortreffelijk weer, helaas!

  1. Beukman

   Hun voorlichters doen voortreffelijk weer, helaas!

   Zou het allemaal door de voorlichters komen, of ziet de burger gewoon zelf hoe knap Rutte weet te balanceren en te dirigeren in deze uiterst lastige situatie, en besef diezelfde burger dat niemand daar op het moment aan zou kunnen tippen?

   1. Ernest Stern

    De kiezer is niet gek en ziet de kwaliteit van Rutte. Ze stemmen op deze briljante staatsman, niet op de VVD en dat is vooral een probleem voor partijen als de PvdA en D66 die politiek inhoudelijk veel meer op de trend zitten.

    De komst van Code oranje juich ik toe, hoe meer versplintering van het rechts-politieke kippenhok hoe beter.

    1. leukeditter

     kwaliteit van Rutte???? leg es uit welke???

     1. Oepsie

      Niet op reageren! Dit is ook zo’n eeuwige handophouder. Dat lees je met gemak, als je de vuilnis leest van wat hij hier uitbraakt. Hangen graag de ‘altruïst’ uit. Dat is altijd makkelijk, als je nooit iets bereikt heb en altijd je hand op moet houden voor een centje en daarom je gehele leven boos bent op een ieder die het beter heeft. Ze zijn eigenlijk het meest kwaad op zichzelf, omdat ze weten, dat ze de boot gemist hebben en dat het hun eigen schuld is.
      Er is een mooi woord voor,en dat is, ‘onrendabele’

     2. Beukman

      Lees eens een fatsoenlijke krant, editter.

     3. Fascal

      Zuigen, man!

    2. Cootje

     Een briljant staatsman ?? Die de bijnaam Pinokkio heeft , en als je de naam Pinokkio noemt weet iedereen die te herleiden naar de naam RUTTE . Hoe zou dat komen ???

   2. Genoeg van linkse dictatuur

    De kiezer is niet gek en ziet dat rutte geen kwaliteiten heeft voor het premier schap. Hij heeft er als nsb er een puinhoop van gemaakt. Hij past goed bij de opvolgers van het beleidt van Adolf h die in Brussel zitten. Plan beetje aangepast, maar de mensen zijn inderdaad niet gek. Tijd om voor een sociaal en veilig g nederland te kiezen.

 3. Yoyo

  Goed bezig Maurice.
  Strooi iedereen maar zand in de ogen.

  Kan nog leuk worden de komende verkiezingen.

 4. leukeditter

  waar slaat dit gvd op , hoe kan dat nou, iedereen die ik tegen kom die heeft het over het jarenlange wanbeleid van rutte..houd dit virusje hem in het zadel terwijl hij niks doet

  1. Beukman

   Kom eens uit je bubbel, editter.

 5. JFU

  Wie nu nog op de VVD stemt, stemt gewoon op groen links.
  Niets is er overgebleven van de vroegere VVD, een liberale partij die hun uitgangspunten na kwam, en vrijheid en democratie beschermde.
  Rutte heeft dit alles teniet gedaan door in zee te gaan met extreem linkse partijen. De VVD stemmers van nu hebben dit nog steeds niet begrepen. Helaas.

 6. Dolph Thans

  Als kritisch blog is DDS nog niet doorgedrongen tot het grote publiek. Het publiek proeft even van de vlijt van het Forum en komt tot de conclusie dat er meer duidelijheid gegeven moet worden dan een staaltje theaterwerk. Denk ik hierbij aan the Ed Sullivan show? Misschien.

  1. Fascal

   Leugenaar!

 7. Cootje

  Corona wordt de winnaar in maart . Europa plus Nederland op één oor , grote werkeloosheid en een veelvoud aan faillissementen . De lockdowns vliegen je nu om je oren , en de economische schaden is niet meer te overzien , omdat moment zit niemand te wachten op pinokkio

  1. Marija

   Moet je opletten: ze (Rutte/kartel) gaat weer iets verzinnen.
   En winnen weer.

 8. Duckday

  Weten de mensen nu wel wat ze er op vooruit zijn gegaan onder dit kabinet.Breek nu eens het kartel.De media stuurt Rutte naar ongekende hoogte welke mensen stemmen nu op die persoon.Het land is volledig weg bezuinigd Marktwerking Grote bedrijven zijn volledig over genomen door buitenlanders De zorg is kapot gemaakt Huren zijn onbetaalbaar Het land is overstroomd met gelukszoekers.Nl wetten worden over genomen door de EU dank zei de VVD is al alles weg gegeven aan Brussel. Hoe komt het dan dat en zo veel stemmen gaan naar de VVD dat begrijp ik niet Of zou de media er mee dobbelen. Beter gewoon afwachten dat de verkiezingen er zijn en daar de uitslag afwachten

 9. vandaag

  mensen worden graag in de zeik genomen door die idioot rutte

  * de horeca is geen bron toch gaat ie op slot
  * mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we ze verplichten

  Dat bij monde van de minister president ofwel het hoofd van de bananenrepubliek Nederland

  1. Dolph Thans

   Dit antwoord roept vragen bij mij op. Heeft u zelf ooit enige test doorstaan?

   1. Fascal

    Zelfde leugenaar andere naam.

 10. Bes Tolen

  We zitten nu met de domste bevolking, die er ooit in Nederland heeft gewoond en dat wordt nog erger. Kwalitatief redden we het in Nederland al op veel gebieden niet. Elke dag komt er een hoop ellende binnen, dus er bij en die moet van alle voorzieningen mee profiteren. Dat onderwerp heeft heel Nederland ondertussen overhoop gehaald en het is te gek voor woorden dat onbekwame regeringen hier goed van af komen.
  Over problemen, die vrij eenvoudig liggen, doet men al tien jaar zonder tot een redelijke oplossing te komen. Het is werkelijk stuitend dat lieden, die als groot deskundige, nota bene hoogleraar zijn, bepaalde aspecten helemaal verwaarlozen. Een belangrijk voorbeeld is de pensioenproblematiek. Er is maar één juiste conclusie aan te verbinden aan het politieke geharrewar. De minister is onbekwaam of onwillig en de lieden, die aan het landelijk beraad deelnemen evenzo. De theoretische rekenrente moet als eerste dadelijk vervallen. Vervangen worden door de behaalde resultaten en dan mogen verder slechts de aangegane verplichtingen gelden als uit te keren. Komt men op de duur te kort dan moeten andere wegen worden gevonden zoals bijpassen uit de schatkist. Het pensioen hoeft ook niet persé basis maximaal 70% van wat ook te zijn maar bijvoorbeeld 60% maar dan wel basis stel de laatste vijf werkjaren en wel met dezelfde compensatie voor gepensioneerden als werknemers wat de inflatie betreft. Wordt dit te duur? Nee, we laten geen immigratie meer toe. Geen asielzoekers e.d. en weg met de onnodige subsidies zoals voor bijvoorbeeld sierbloemen. Dat scheelt ook zonder meer in laagrenderende werkgelegenheid voor buitenlanders hier. Hoognodig moeten, dat kan bij beter beleid, minimumloon (scheelt dus laagwaardige arbeid waarvan we er minder moeten krijgen; te hoge maatschappelijke kosten), salaris, uitkeringen omhoog wat echt nodig is om Nederland tot een kwalitatief hoog land te maken. Het kan bij gewijzigd beleid en het is veel beter. Er moet hoognodig meer uitdaging komen voor de Nederlanders om het land en daarmee ook zichzelf te verbeteren. Voor de ontwikkelingen als al jaren aan de gang zijn, wil je toch niet werken?

 11. marco kruidenberg

  Een aal in een emmer snot is minder glibberig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.