Spanje maakt ook vaart: start vaccinatieprogramma in januari

De Spaanse premier Sanchez heeft aangekondigd dat zijn land in januari start met het vaccinatieprogramma. Binnenkort kunnen de Spanjaarden zich op zo’n 13.000 plekken laten vaccineren, op grote schaal.

Spanje werd ontzettend hard getroffen door het coronavirus, dus snakken ze daar ook naar een veilig en goed werkend vaccin. Want ook daar werd de lockdown tot twee keer toe hard ingezet. En ook hadden veel Spanjaarden maling aan de regels tijdens de eerste coronagolf, om vervolgens in Madrid een tweede golf vele malen te verergeren.

De Amerikanen zijn er nu heel snel bij, die starten naar verwachting al in december met de eerste vaccins. Spanje komt dus ook redelijk snel op stoom door in januari grootschalig vaccins in te kunnen zetten. Alleen Nederland hobbelt overal behoorlijk achteraan.

Wij kunnen pas “in het eerste kwartaal van 2021” worden gevaccineerd, volgens zorgminister De Jonge. En dan ligt de focus vooral op 60-plussers, kwetsbare groepen en zorgmedewerkers. Het is onduidelijk of andere landen zich ook specifiek richten op die groepen, of dat ze het voor iedereen tegelijkertijd aanbieden.

Grootschalig vaccineren zal vast nog wel eens problemen op gaan leveren, maar het betekent wel het begin van het einde voor Covid-19. Of de vaccins ook voor andere coronavarianten zal gaan werken is onduidelijk. Ik verwacht dat daar ook weer een nieuw vaccin voor nodig zal gaan zijn. Gelukkig weten we nu hoe we die moeten maken, dus met een beetje geluk keren we langzaam maar zeker weer terug naar normaal. Ik hoop echt dat die vaccins zo goed zullen zijn als iedereen ons wil doen laten geloven, want ik ben het inmiddels wel echt zat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. vandaag

  uiteraard , het wondermiddel zegt men. Men is dan voornamelijk politici en de farmacie

  1. Blondie

   Inderdaad vandaag.

   De Farmacie, heeft super Kerstpakketten laten samenstellen, voor de parlementen in die landen, die hun product promoten.

  2. Jack Flash

   Het dealen van dr*gs is altijd al lucratieve bizz geweest.

   1. homefront

    Yep roken is 1999

 2. JochemX

  Wout, eerst even wachten tot er daadwerkelijk een veilig vaccin is. Ik wacht trouwens eerst even op de vaccinaties van onze Bobo’s. En dan denk ik er nog eens rustig over.

 3. homefront

  VACCINATIEPROGRAMMA,

  Heeft u er al bij stil gestaan? “u wordt gedesinfecteerd, stapt u hier maar op de trein”

 4. ervi

  Het vaccin is experimenteel en de techniek er achter onvoldoende veilig bewezen.
  Er is gerede kans dat het immuunsysteem beschadigd raakt, zodat bij een besmetting juist ernstige ziekteverschijnselen optreden.
  Deze waarschuwing zal men bij het oprollen van de mouw niet krijgen

  1. homefront

   Huisartsen tekenen een convenant dat als ze niet achter een product kunnen staan om wat voor reden dan ook zij dit niet toe zullen dienen.

   1. Jack Flash

    Het laatste stukje dierlijkheid uit “den mensch” slopen dmv een eenvoudige genetisch gemodificeerd vaccinatie lijkt mij niet hoopgevend op een gelukkig ‘menschenleven’.

    Linkse groene adepten zouden er roerend mee eens moeten zijn.
    Wo sind sie geblieben?
    Sie haben es wieder nicht gewußt.

  2. Ernest Stern

   “ Er is gerede kans dat het immuunsysteem beschadigd raakt, zodat bij een besmetting juist ernstige ziekteverschijnselen optreden.”

   Op basis van welke informatie dan wel wetenschappelijk onderzoek kwam ervi tot deze schokkende conclusie?

   1. JochemX

    Nee Ernie, ervi oppert een mogelijkheid. De overheid zou er goed aan doen alle mogelijkheden grondig te laten onderzoeken, dat verhoogt de kans op een veilig vaccin. Of het überhaupt gaat werken moeten we maar geloven, want dat is met alle geleerdheid niet aan te tonen. Dat hele corona-gedoe begint knap griezelig te worden, griezelig wat betreft de overheid wel te verstaan.

 5. saddy

  Simpele vraag: moeten die vaccins werken tegen Covid-19 of alleen tegen de griepachtige verschijnselen? (Dus: kun je na het vaccin het virus nog oplopen zonder dat je het merkt en doorgeven of niet?)

  Simpele vraag: Als je DNA verandert is door het Moderna-vaccin en je opeens lichaamsvreemde eiwitten in je eigen lichaam aanmaakt, mag je dan nog zwanger worden?

  Simpele vraag: Als het sterftepercentage van het vaccin hoger is dan die van Covid-19, moet je het vaccin dan niet alleen aan je schoonmoeder geven?

  Wie heeft hier de antwoorden op? Niemand, want je weet niet welk vaccin je ingespoten wordt en de fabrikanten hebben alleen persberichten doen uitgaan, GEEN wetenschappelijke data.

 6. gargamel

  Wat betreft het vaccin, eerst om de jongere bevolking te vaccineren, de wereld blijft op hen. Wat heeft het voor zin om iemand van in de tachtig of negentig te vaccineren, en er wordt al gezegd dat het vaccin bijna geen bescherming biedt aan ouderen. Het zou wenselijk zijn als politici over de hele wereld zouden proberen de massa te laten vaccineren door persoonlijk voorbeeld. Dan dokters, medisch personeel, atleten. Persoonlijk geloof ik niet in het verhaal over het virus, maar ik zou bereid zijn om hetzelfde vaccin te krijgen dat Bill Gates en zijn gezin zullen krijgen.

 7. ropart

  vaccinazi, vandaag in AD: ons vaccin 70% effectief, de telegraaf ons vaccin 90% effectief!beiden kranten hebben het over astrazeneca uiteindelijk zal blijken dat het net als het griepvaccin niet meer als 40% effectief zal zijn! we krijgen onze vrijheid weer terug…….toch?

 8. Robin Hoed

  Hoe weet zeker dat zij het vaccin krijgen, en niet gewoon water.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.