Theo Hiddema pleit voor afluisteren radicale moskeeën

Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema pleitte in het programma WNL Op Zondag voor het afluisteren van radicale moskeeën. Die mogelijkheid, samen met de andere die hij noemde, kunnen allang. Het probleem is alleen dat niemand er wat mee doet. Daarom werd hij in dat programma ook glazig door iedereen aangekeken…

Hiddema zei in de uitzending dat hij voornamelijk kijkt naar praktische oplossingen die binnen de kaders van de huidige wetgeving mogelijk zijn. En eigenlijk is het heel simpel, want zodra er een redelijke verdenking is van criminele activiteiten (zoals haatzaaien) dan kan er worden overgegaan tot infiltratie. En dat kan betekenen dat er een undercover-moslim wordt ingezet die opneemt wat men daar achter de deuren verkondigt, maar er kan ook afluisterapparatuur worden geïnstalleerd. Op die manier kan men dus zo de hele boel op den duur oprollen en achter de tralies zetten.

De andere gasten zaten hem alleen maar een beetje glazig aan te kijken en vooral oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens liet zien dat hij niet op zat te letten, want die kwam alleen met de opmerking dat er wel eerst bewijs nodig was. Nee, Geert, kennelijk is een redelijk vermoeden genoeg en ga je op basis daarvan juist bewijs verzamelen.

Corstens kiest dan liever voor het civiele recht, waar het jaren kan duren voor men überhaupt iets aan kan pakken. Lekker veilig en in de tussentijd maar hopen dat er niet nog meer koppen over straat gaan rollen, strak plan!

Het is natuurlijk hartstikke mooi dat Hiddema wijst op bestaande middelen en maatregelen die genomen kunnen worden, want zo kan iedereen ook meteen zien dat een partij als de VVD weer flink uit zijn nek lult als ze zeggen dat ze haatpredikers uit de Europese Unie geweerd willen zien worden. Dat is dezelfde partij die doodleuk asielzoekers binnen blijft halen en het vertikt om ze uit te zetten. En een partij als de PvdA, die zegt dat organisaties die de rechtstaat niet accepteren verboden moeten worden, lullen ook maar wat in het wilde weg. Die kunnen namelijk al verboden worden, maar nogmaals, niemand doet er wat aan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Seneca

  de heer Corstens wilde niet alleen via het civiel rechterlijke circuit handelen, neen hij wilde eveneens ‘in gesprek gaan’ en extra financiën ter beschikking stellen. ook wilde hij dat men beleefder zou zijn. op zich is dat geen verkeerde wens maar ik had hem gaarne de volgende vraag gesteld: ‘in het verleden waren de mensen beleefd en vroegen, bij wijs van spreken, met de pet in de hand of er iets gedaan kon worden aan bijvoorbeeld overlast gevende gelukszoekers, schaapslachters op het balkon en zo kunnen wij nog wel even doorgaan’. wat was het antwoord op die beleefd gestelde vragen? racist, en vreemdelingenhater. wat is dus – gezien vanuit het standpunt van de klager – het resultaat van diens beleefdheid? juist, niets! kortom geklets van de bovenste plank door een lid van het establishment.

  1. Aborifa

   Corstens is een keurige naïeve man.

 2. pasco

  “Theo Hiddema pleit voor afluisteren radicale moskeeën”
  Een goed idee, alwaar de misdaad wordt gepland, moet men een oor te luister leggen!
  Immers met doet dat standaard ook bij anderssoortige zware criminelen!

  1. hans-e-pans

   “Theo Hiddema pleit voor afluisteren radicale moskeeën.”

   Deze bewering is onjuist, hij heeft geopperd om microfoons in radicale moskeeën op te hangen.

   De bezoekers van deze radicale moskeeën zien die microfoons gewoon hangen en weten dat er naar de toespraken geluisterd wordt, tevens met bordjes bij de ingangen die aangeven dat er mocrofoons geplaatst zijn.

   De bezoekers van de radicale moskeeën die niet weten dat er microfoons hangen waarmee naar hun toespraken geluisterd wordt, dat noemt men dan afluisteren.

 3. Ernest Stern

  Hiddema heeft de grondrechten kennelijk niet zo scherp op het netvlies.

  1. pasco

   Bij ernstig vermoeden van zware criminele activiteiten, mag het OM tot deze middelen grijpen!
   Dat weet iedereen met méér werkende hersenen dan Ernest!

   1. sonny

    pasco@
    ++++++ Juist!

   2. Mogguh

    Stern is een moslimfluisteraar, die gorgelt de dunne stront nog wel van dat ongedierte.

    1. Ernest Stern

     Mogguh heeft kennelijk ervaring met het gorgelen van dunne stront; mij lijkt dat afgrijselijk smerig.

     1. Althans dolph

      links omdraaien is de pe do fi ele str0ntvlek niets teveel .
      Alles wat de str0ntvlek ten laste wordt gelegd probeert hij ( voor zijn gevoel) handig om te draaien.

   3. palko

    Tsja, Pasco, als je, zoals E.S., bij het uitdelen van de hersencellen voor de WC-deur in plaats van voor de deur van het Gemeentehuis, stond te wachten dan kun je moeilijk verwachten dat je hersencellen ooit volgroeid zijn. Theo Hiddema was op de vroege zondagochtend ook bij andere gespreksonderwerpen wederom in topvorm.

   4. Ernest Stern

    Bij ernstige en concrete vermoedens is dat in beginsel niet onmogelijk. Het ligt hier echter terecht gevoelig omdat het raakt aan het grondrecht van godsdienstvrijheid. De Minister zal zich wel drie keer bedenken om dit toe te staan.

    “Vrijheid van godsdienst

    Oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens zei in dezelfde uitzending van WNL dat eerst bewijs nodig is voordat dergelijke afluistermaatregelen genomen kunnen worden. Volgens hem kunnen organisaties waar criminele en strafbare activiteiten plaatsvinden via het civiele recht worden aangepakt. “Voor AIVD-maatregelen heb je eerst een aanknopingspunt nodig.”

    Terrorismedeskundige Jelle van Buuren laat een vergelijkbaar geluid horen: “Er is juridisch geen beletsel om afluisterapparatuur in een kerkgebouw of een moskee op te hangen. Maar in de praktijk zal er denk ik een extra grote drempel zijn omdat je hier ook te maken hebt met grondrechten als de vrijheid van vereniging en de vrijheid van godsdienst. Concreet moet er een hele concrete, stevige verdenking zijn. En ik begrijp dat het hier juist de bedoeling is om bewijzen te verzamelen, dus dat bijt elkaar nogal.”
    ht*ps://nos.nl/artikel/2356633-hiddema-radicale-moskeeen-afluisteren.html

    1. homefront

     Kom niet aan de islam want enge nedermoslimistische staatsimbedciel ernestje zal het met hand en tand verdedigen…

     De islam is geen godsdienst maar een totalitaire satanische ideologie…

    2. Fascal

     Leugenaar, allemaal gezwets!

    3. vandaag

     quote Oud-president van de Hoge Raad Geert Corstens zei in dezelfde uitzending van WNL dat eerst bewijs nodig is voordat dergelijke afluistermaatregelen genomen kunnen worden. end

     Hoe noemt de stront vlek de fatwa’s uitgesproken door de voorgangers ?
     Hoe noemt de stront vlek onthoofdingen ?
     Hoe noemt de stront vlek de aanslagen op metro , bussen , treinen ?
     Hoe noemt de stront vlek het face down van de flat gooien ?
     Hoe noemt de stront vlek de oproep ongesluierde vrouwen te wijzen op hun plicht ?

     enz enz

     Er is GEEN ENKELE juridische belemmering om bovenstaande misdaden en misstanden te voorkomen. Geen van de sprekers heeft feitelijk ontkent wat Hiddema beweerde . De leek de stront vlek denkt te kunnen onderbouwen met gezwets dat Hiddema onzin verkondigt. Wat ben je toch een domme narcist

  2. Vriend

   Afluisteren is een doodnormale en veelgebruikte AIVD-methode om staatsgevaarlijke elementen en acties in kaart te brengen.

   Wat is precies je punt Stern?

   1. Mogguh

    Stern komt graag op voor moslim terroristen.

  3. LifeBuddy

   HaHaHa, ernesje denkt dat hij de grondrechten scherp op zijn psychisch ontwrichte netvlies heeft staan. Het moet niet gekker worden.

  4. Althans dolph

   Kennelijk kent de str0ntvlek het wetboek beter als een gerenommeerde advocaat .
   Misschien dat hij daarom nog steeds niet is opgepakt vanwege zijn perverse hobby .

  5. Hardline

   Ernest laat zich weer van zijn pijnlijk ontwetende kant zien. Domheid is een betere benaming, maar hij heeft recht op zijn mening.
   In vervolg beter omgaan met google en Wikipedia, voordat je afgaat Ernest…

  6. Aborifa

   Ik heb Corstens niet over grondrechten gehoord.

  7. Augustus

   Het plegen van bom aanslagen en onthoofdingen zitten nog niet in het Nederlands grondrecht, of heb ik dat verkeerd Ernest?

  8. vandaag

   slecht geluisterd stront vlek , Theo kent het wetboek uit zijn hoofd sukkel. Heb je inhoudelijk wat aan te merken op de opbouw van Hiddema zijn pleidooi ? zo nee houd dan je narcistische bek dicht want wetskennis is geen kwaliteit van jouw stront vlek

  9. AS210854

   ES, ALS JE DE UITZENDING NIET GEZIEN HEBT, MOET JE OOK GEEN ONWAARACHTIG REACTIE SCHRIJVEN.

 4. Yoyo

  Laat Theo maar schuiven!
  Goed bezig, Theo.

  Ben bang dat hij tegen dovemans-oren praat.
  Eerst moet de boel escaleren, voordat men actie onderneemt.
  Een reden te meer om FVD te stemmen, dunkt mij.

 5. sonny

  Een Tweede Kamercommissie onderzoekt de komende twee weken (menens nu?) de buitenlandse financiering van moskeeën en islamitische organisaties in Nederland, veel en veel te laat!
  Daar praat men in den Haag al járen over, maar nog steeds zonder effectief beleid!
  In Nederland gaan belangrijke besluiten over te té veel schijven, en als er eindelijk een oplossing gloort in de verte, is er weer zomerreces dan wel coronareces!
  Rutte3 heeft recht op het predicaat van onvermogen!

  1. Vrijedenkert

   Over 50 jaar is men nog aan het vergaderen over dit onderwerp en gaat men gewoon verder met theedrinken, pamperen en wegkijken/ontkennen!

   1. Edjan

    @ Vrijedenkert. Dat denk ik niet. Als het zo verder gaat als nu, zijn de mohammedanen over 50 jaar in de meerderheid. Of zij ons ook gaan pamperen en met ons thee gaan drinken, waag ik te betwijfelen.

 6. Vrijedenkert

  Niet omdat het mag maar omdat het moet!

  Afluisteren, observeren, schaduwen en infiltreren is gewoon hard nodig omdat democratie en rechtstaat gevaar lopen…

 7. Edjan

  Al zeker 5 jaar geleden zag ik op Canvas een Deense documentaire. Een filmploeg was eerst naar een aantal als gematigd bekend staande moskeeën gegaan. Daar werd verzekerd dat men de gelovigen opriep om de nationale wet te gehoorzamen en met autochtonen om te gaan.

  Later ging men nog eens met een verborgen camera naar preken in het arabisch in dezelfde moskeeën. De gelovigen werden opgeroepen zich niets van de nationale wetten aan te trekken en niet met “ongelovigen” om te gaan. Ook bleek toen dat er volledig functionerende sharia-rechtbanken waren zoals ook door Machteld Zee in Engeland is geconstateerd.

  Theo Hiddema werd niet “glazig” aangekeken, hij werd met een onuitgesproken ONWIL aangekeken”: hij kan het wel vragen maar de collaborateurs zullen het nooit toestaan.

 8. Mieke Helgersma

  Er bestaat iets van kerktelefoon voor de protstantten. Zoiets zou misschien ook wel te te installeren zijn voor het Islamitisch volkdeel. Voor de z.g. outsiders een idee om ook een abonnement te nemen voor de vrije nieuwsgaring.

  1. Mieke Helgersma

   voor de protestanten.

   1. Fascal

    Leugenaar onder vele namen.

    1. Althans dolph

     @Fascal
     De fantasie van het str0ntvlekje begint op te raken en daarom begint hij al met de naam van zijn oma .
     Die van zijn moeder zal niet lang op zich laten wachten.
     Zo gauw de nick begint met fatima weet je genoeg .

     1. Edjan

      Ad, +++++

     2. Mieke Helgersma

      Ook u blijft een rommelaar met de tekstverweker in de sukkel mode.

    2. Mieke Helgersma

     U moet uzelf rust gunnen voordat u een beschouwelijke reactie toevertrouwt aan ons forum. Iets wat vertelt over de plaatser van de reactie. Deze lijkt nergens op.

     1. Fascal

      Leugenaar Ernst Mieke Enz onder vele namen.

     2. Althans dolph

      Aha hier heeft de str0ntvlek geen antwoord op . De waarheid doet pijn .

     3. vandaag

      wat zeg je stront vlek ? sta je in de sukkel mode ? was nog niemand opgevallen stront vlek

 9. homefront

  Ze moeten die haatpaleizen sluiten, dit doen ze immers ook met motorbendes…

 10. Duckday

  De hele kamer heeft nu zijn broek vol want hoe durft FvD dat te doen(lachen) Het hele geloof geschiedennis moet eens op de schop als men zo daar gaat en al die vrijstellingen uit de wet halen

  1. vandaag

   Op de vraag waarom we het niet doen gaf Theo het enige juiste antwoord

   In bepaalde volkswijken breekt de pleuris uit !

   Feitelijk chantage die motorclubs ook gebruikte. Bij motorclubs heeft men er schijt aan waarom dan niet bij die verrotte ideologie de is-lam ?

 11. 56RdK

  Hiddema kent de grenzen van de wet! Een topper in de Tweede Kamer!
  Moeten we veel meer van krijgen.

  En morgenochtend zit bij WNL zo’n VVD-kakelkip weer te verkondigen hoe ze die moskeeën gaan aanpakken, na ruim 10 jaar wanbeleid door en van Rutte c.s.
  Wedden?

  1. vandaag

   ze zijn al overal bezig met het verkondigen van leugens

   hopelijk blijven mensen nadenken rekenen ze maart 2021 af

   stem sociaal , stem PVV

 12. Heras

  Natuurlijk gaan ze dat niet doen, het afluisteren. Want: stel je voor, dat je in actie moet komen. Dat was niet de afspraak, volgens de VN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.