Thierry Baudet heeft sleutels partijkantoor terug: ‘Bestuurders Van der Linden en Rooken moeten opstappen!’

Vandaag gaan de ontwikkelingen bij Forum voor Democratie weer razendsnel. Het meeste recente nieuws? De twee bestuursleden die tégen Thierry Baudet zijn zeggen dat ze hem (met zijn goedkeuring) hebben uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Baudet zegt dat dit helemaal niet met zijn instelling gebeurd is en zelfs illegaal is. Hij eist daarom dat de twee opstappen en “de partij niet langer in gijzeling houden.”

Baudet had net een video opgenomen waarin hij uitlegde dat de stand van zaken door het opstappen van Astrid de Groot gisteren 2-2 is in het bestuur van de partij. Er is dus een patstelling. Het gevolg? Er kunnen geen beslissingen genomen worden. Het is zelfs zo erg, aldus Baudet, dat de partij hierdoor geen kieslijst kan inleveren en dus niet mee kan doen aan de verkiezingen. Levensgevaarlijk. De twee bestuursleden — Lennart van der Lienden en Rob Rooken — moeten daarom weg vindt hij.

Op hetzelfde moment dat hij die video plaatste zetten de twee anti-Baudet leden van het bestuur een aankondiging online waarin gemeld werd dat Baudet was uitgeschreven als bestuurslid bij de Kamer van Koophandel. Aan het AD lieten zij weten dat dit met toestemming van Baudet gedaan was.

Het enige probleem? Baudet zegt dat hij daar helemaal niet mee akkoord is gegaan. Hij noemt het besluit “illegaal” én in strijd met de statuten van de partij.

Korte tijd later gaf Baudet een persconferentie. Dat deed hij staande voor… het partijkantoor van Forum voor Democratie. Want geloof het of niet: hij heeft weer een sleutel in handen gekregen. Terecht, natuurlijk, het is een grove schande dat hij er niet in kon. De man is volksvertegenwoordiger en bestuurder van de partij.

In de persconferentie maakte Baudet duidelijk dat het wat hem betreft over en uit moet zijn met Van der Linden en Rooken als bestuurders. De uitschrijving van hem als bestuurder is overduidelijk, aldus Baudet, in strijd met de regelgeving. Het kan niet… maar dat ze het toch proberen bewijst maar weer dat deze mensen werkelijk tot alles toe in staat zijn om hem eruit te wippen — of in ieder geval om het hem zo lastig mogelijk te maken, aldus de FVD-leider.

Natuurlijk gaat Team Baudet dat dan ook terug laten draaien — als de Kamer van Koophandel al akkoord gaat met het verzoek tot uitschrijving. Er zijn immers regels voor en die lijken met voeten getreden als we Baudet moeten geloven (en hij lijkt me gelijk te hebben).

Tenslotte ook een punt over antisemitisme. Zijn vijanden proberen hem de hele tijd weg te zetten als een jodenhater. Zoals dit plaatje duidelijk maakt is dat de grootst mogelijke leugen:

Baudet heeft zich altijd ingezet voor de Joodse Nederlanders. Zijn grote liefde, Davide Heijmans, is zelfs van Joodse afkomst. Hem van antisemitisme beschuldigen is dus écht onzinnig. Believe me, een antisemiet gaat echt niet met een keppeltje oplopen, een chanoekia aansteken, én ook nog eens trouwen (of zich verloven) met een meid van joodse afkomst.

Eigenlijk was er geen speld tussen te krijgen. Lennart van der Linden heeft het altijd goed gedaan als bestuurder bij Forum voor Democratie, maar de manier waarop hij dit afhandelt is niet best. Het goede nieuws is natuurlijk dat er nog wel mogelijkheden zijn: zo’n man kan nog een handreiking doen aan Baudet en op zijn schreden terugkeren. Baudet kennende staat zijn deur altijd open.

Maar wat in ieder geval moet gebeuren is dat a) Baudet met rust wordt gelaten als bestuurder, b) dat er een ALV gehouden wordt waarin leden de lijsttrekker én het bestuur kiezen, en c) dat alles geregeld wordt dat Forum voor Democratie mee kan doen aan de verkiezingen. Oh, en d) dat de backstabbers (Nanninga en co, die de bestuursleden tegen Baudet hebben opgezet) die gelekt hebben uit privé gesprekken (en mogelijk uitspraken verzonnen hebben) niet meer terugkeren bij de partij. Want als je zó onbetrouwbaar bent hoor je niet thuis bij een partij die zichzelf conservatief-liberaal noemt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De Polderführer wil ook de laatste dissidenten uit de partij wegzuiveren.

  Het toonbeeld van fascisme.

  1. Jack Flash

   Groot gelijk Thierry.
   Rotzooi dient opgeruimd te worden.

  2. vandaag

   volgens mij is het net omgedraaid domme bok.

   De laatste ratten vluchten uit het zinkende schip en de kaptein beklimt de brug. Eigenlijk zoals het hoort maar dat is linkse adepten totaal vreemd. Linkse adepten nemen immers nooit verantwoordelijkheid

   1. Canta

    vandaag
    “Linkse adepten nemen immers nooit verantwoordelijkheid”
    Je moet toch beter je geschiedenisles leren. Er zijn rode kabinetten geweest, rood-roomse kabinetten, paarse kabinetten.
    De enige keer dat bv Geert Wilders meedeed liep hij voortijdig weg.

    1. vandaag

     Vooraan in de file probeert de oude omkeer truc. Wilders ging NIET akkoord met de voorgenomen bezuinigingen en ging niet akkoord met het leeftijd afhankelijk maken van de pensioen leeftijd. Lees de getuige verklaring van senator Hillen en bijt je tong af voor je leugens links adept. Ben je familie van de rat verhagen ?

     stem sociaal , stem PVV

     1. Canta

      vandaag
      Kennelijk nooit begrepen dat als je in een coalitie stapt ( en dat is het in Nederland altijd) dat je dan concessies moet doen. Dat telt voor iedereen in een coalitie dus ook voor Geert Wilders.

     2. vandaag

      probeer mijn reactie nog eens te lezen , langzaam zin voor zin , hopelijk kom je iets tegen dat op een concessie lijkt blinde

      Wilders had concessies gedaan maar rutte en verhagen hebben niet geleverd. Dan moet je niet wilders verwijten maken mafklapper.

      stem sociaal , stem PVV

     3. Marija

      Het was het CDA die er voor heeft gezorgd dat Wilders toen wegliep.

    2. RS

     Dat is dus NIET waar.Het CDA heeft afgehaakt.Niet de boel gaan verdraaien!

     1. RS

      Catshuis-overleg mislukte door CDA.
      Pijnlijke miscommunicatie en onenigheid binnen de CDA-top leidden begin 2012 de val van het eerste kabinet-Rutte in. Daardoor kon partijleider Verhagen uiteindelijk niet leveren wat hij al aan PVV-leider Wilders had voorgespiegeld. Het verklaart waarom Wilders alsnog opbrak na zeven weken onderhandelen in het Catshuis, met een begrotingsakkoord al in zicht.
      Artikel uit de Volkskrant van 22 feb 2014. Terwijl menigeen denkt dat de PVV schuldig is aan het mislukken van het Catshuis-overleg, bleek het CDA de schuldige.

 2. Meriadoc Brandebok

  h**ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/11/27/de-stemming-27-11-2020

  Baudet: – 5 zetels

  1. Thant dolph

   Min vijf? Dat is nog minder dan nul! Hahaha!! 🙄🙄

   1. vandaag

    ons wiskundig wonder !

    1. Thant dolph

     Laat je niet zo kennen, mijn geliefde logica-onbenul!

     1. vandaag

      hahahaha , strónt vlé®k II heeft inhoudelijk niets toe te voegen. Je I.Q staat ook aan de verkeerde kant van de 0

      😂🤣😂🤣😂😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

   2. Meriadoc Brandebok

    😂👍

  2. Cor Grijpstra

   Tja, de NVU leden stemmen nu het FvD.
   De ratten komen uit hun holen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Paar fascisten heb je natuurlijk altijd.

   2. vandaag

    de tomaten club in de bocht , was het eerst wilders en de nvu nu is het baudet en de nvu

    Of die 500 man van de nvu het verschil gaan maken bij een kiesdeler van 65.000 stemmen

    corretje heeft weer een hersenspinsel maar dat is heel gewoon bij de tomatenclub

    stem sociaal , stem PVV

  3. Beukman

   En Geurt lacht in zijn vuistje: PVV +4.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, Geert is de grote winnaar bij deze beerput.

    1. vandaag

     hahahahaha , welk groep mensen is niet bedonderd door dit kabinet ?

     De PVV wordt nog veel groter na de erkenning van de vvd dat men opgeschoven is naar de linkerzijde van de linkerflank.

     stem sociaal , stem PVV , de enige partij buiten het partijkartel

 3. LifeBuddy

  De arische sLinkse, geven een boek uit. Geheten ‘’mein kampf’’. Maar de rechtse Mogen het NIET lezen!

 4. Cor Grijpstra

  Michael is een blinde vink en verdedigt een man met ext@eem rechtse ideeen.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

  Thierry Baudet, de man die vele bezoeken bracht aan de ouwe neonazi Le Pen, zelfs zijn proefschrift aan hem overhandigde.

  Pepe the Frog retweet als leuk (symbool van extr@em rechts)

  Gesigneerde boek ontvangt na een diner met een extr#em rechts figuur.
  Ja die…

  1. Jack Flash

   Altijd goed om te weten hoe links fascisme in mekaar steekt.

   1. Cor Grijpstra

    Je wil het niet zien hoe fout die Baudet is.

    Geef links maar de schuld en kruip maar lekker tegen Michael aan…

   2. Canta

    Jack Flash

    Ik zei het al eerder. Als er iets fout gaat met rechts dan krijgt links de schuld.
    Wanneer dat werkelijk zo zou zijn dan is rechts kennelijk één grote slappe hap.
    Anders laat je je niet zo makkelijk van de kaart vegen.
    Maar ja, we weten natuurlijk dat het flauwe kul is. De FvD heeft zichzelf in de problemen gebracht doordat men niet optrad tegen antisemitische opmerkingen.
    Sterker nog, dat Baudet zelf op allerlei vlakken discrimineert ( antisemiet, moslims, vrouwen enz.) En nu probeert hij die af te doen met: wat gedronken, als grap bedoelt enz. Niet alleen bij dat etentje ( waar het nu over gaat) maar zolang hij in beeld is heeft hij regelmatig opmerkingen in die richting gemaakt.

  2. vandaag

   blinde corretje ziet weer wat hij wil zien.

   1. Willem Bever

    @Vandaag
    En dat is al moeilijk

  3. gargamel

   En wiens idee is een verenigd Europa? Dat is precies wat “een Oostenrijker” in 1936 verklaarde.

 5. Lex

  Ongelofelijk.

  Dit alles moet een nachtmerrie voor Baudet zijn geweest.

  Dit heeft ongelooflijke schade een kaalslag aangericht aan de partij. Mocht de partij weer op de rails komen dat zal het zeker 4 jaar duren tot 2025 dat FVD serieus mee kan doen.

  Om Leden en kiezers weer enthousiast te maken voor 17 maart dat kan hij wel vergeten.

  Eerst moet de partij weer op de rails gezet worden en dan kan het vertrouwen weer worden opgebouwd.

  Tip voor Baudet volg een cursus media training & persvoorlichting.

  Lex

  1. Cor Grijpstra

   @L
   ”Tip voor Baudet volg een cursus media training & persvoorlichting.”

   Helpt niet, de beste man is een narcist met foute ideeën, totaal ongeschikt in de NL politiek.

  2. Jack Flash

   Voor “Je op slangenkuilen voorbereiden” bestaat geen opleiding Lex.

   1. Cor Grijpstra

    @J F

    Politiek is een slangenkuil, Baudet heeft dat als politici nooit gezien.
    Zegt genoeg.

    1. Cor Grijpstra

     @J F

     Politicus 🙂

    2. Willem Bever

     @ Corretje

     “Politiek is een slangenkuil”

     Hoe weinig je dan begrijpt

     De politiek is er om de burger te dienen oelewappertje

    3. Dolph Thans

     Baudet zag de politiek als theater. Keer op keer als hij opstond voor kamer debatten.
     Prachtig vond hij het wanneer hij tot de orde werd geroepen door kamervoorzitter.
     Verongelijkt als een bakvis, stuurskijkend probeerde hij zich er uit te redden. De man hoort thuis in het theater voor een oudejaars conference.

     1. vandaag

      QUOTE Prachtig vond hij het wanneer hij tot de orde werd geroepen door kamervoorzitter. END

      Knap dat deze subjectieve beoordeling als een objectief feit wordt gepresenteerd. Altijd leuk om domme linkse adepten te lezen die denken dat ze kunnen beschrijven waarom iemand iets doet en wat zijn gevoelens daarbij zijn.

      Je hoort thuis ter observatie in het PBC ! Erg gevaarlijk als linkse adepten deze bull shit presenteren. Er is al eens een politicus voor minder vermoord en een ander wordt al jaren 24-7 bewaakt door dit soort bull shit. Jij hoort dus thuis in een gesloten inrichting.

     2. Willem Bever

      Wellicht ten overvloede we hadden het over de functie van politiek en niet over hoe Baudet dat vorm geeft dus wat probeer je hier nu te zeggen of was het weer zon cheap frame

  3. Beukman

   Ik vrees dat Thierry ook een paar bezoekjes aan de psychiater zal moeten brengen om weer volwaardig mee te kunnen doen, want de man heeft duidelijk een paar probleempjes met zijn persoonlijkheid, en in het verlengde hiervan, met de omgang met zijn medemens.
   Daar is gelukkig iets aan te doen, maar het is wel noodzakelijk dat de patient zelf ook doordrongen is van de ernst van het probleem.

   1. Jack Flash

    Prachtig die extreem linkse hysterie hier.
    Ik geniet er van.
    Paniek, haat en jaloezie.
    😜

    1. Beukman

     Ik geniet er van.

     Mooi, ik ook!

    2. Cor Grijpstra

     @J F

     Haat, nee man , vermaak 🙂 🙂 🙂

    3. lucinde

     Schadenfreude ist die schönste Freude… Alle Menschen werden Brüder… Willst Du nicht mein Bruder sein ? Schläg ich dich die Schädel ein.

     1. vandaag

      nou kom maar mad lola , jouw broer wordt ik nooit, Ik accepteer je uitnodiging tról

     2. Jack Flash

      Slag ich dir den Schädel
      Mannelijk 4e naamval.

     3. Dolph Thans

      @vandaag; “jouw broer wordt ik nooit” Kijk of je hier nog iets aan kunt verbeteren.

     4. vandaag

      Ik heb niets te verbeteren hufter. Heb je inhoudelijk nog wat te melden ? nee ? houdt dan je minderwaardige bek dicht en ga je huiswerk maken strónt vlé®k II

   2. ZWEEDSE K0K

    Gezien de reacties, columns en artikelen zou ik groepssessies adviseren.

 6. ZWEEDSE K0K

  Thierry Baudet heeft sleutels partijkantoor terug:

  Tja, er moet toch iemand de toiletten schoonmaken.

  1. Cor Grijpstra

   @Z W

   Een echte conservatieve man laat je dat door vriendin doen.

   1. lucinde

    Pas maar op dat Frits Bosch niet de inloggegevens van DDS stiekem pikt.

    Die van Facebook had ie al hoorde ik ergens.

  2. Jack Flash

   ” toiletten schoonmaken”. Misschien een leuk baantje voor kokkie.
   Wat anders dan frikandellen bakken.😂

 7. vandaag

  Alle ratten verlaten het zinkende schip nadat ze gestikt zijn in hun leugens. Zo teleurgesteld in Naninga.

  1. Cor Grijpstra

   @Vandaag

   Nanninga werd op een schild gehesen terwijl ieder nuchter mens kon zien dat het onterecht was.

   Vandaag is ook zo’n blinde vink, net als Michael.

   1. vandaag

    voorlopig veegt ze halalsema elk debat de raadzaal door. Die prestatie heb ik van leden van de tomatenclub nog nooit gezien corretje. Naninga is inhoudelijk erg sterk omdat ze haar huiswerk doet en zich niet laat verrassen door de linkse dogma’s

 8. lucinde

  Baudet houdt in het openbaar heel veel van joden, maar in het geniep met z’n nazi-vriendjes horen we toch heel andere geluiden.

  1. Willem Bever

   @Vandaag
   En dat is al moeilijk

  2. Willem Bever

   Lucinde hoort stemmen

   1. lucinde

    Ik heb het allemaal van DDS…ik heb begrepen van poepvlek en Willem Gezever dat je daar altijd de waarheid zult vinden.

  3. vandaag

   is rutte vrienden met baudet mad lola ? dat geloof ik niet

 9. Willem Bever

  Bedankt Michael voor wat serieuze duiding een verademing
  na dagen van bagger bladvullers op DDS.

  Herpakken herorganiseren en over tot de orde van de dag er is
  niet alleen een coup gaande binnen het FVD er is een grotere
  en die dient bestreden te worden….. het kankergezwel flutte en co

  1. Cor Grijpstra

   @W B
   ”het kankergezwel flutte en co”

   Willem is een zieke geest die een knuffel van Michael verwacht.

   1. Willem Bever

    En @ CB
    Wat zeur je toch ik had beter moeten weten dat
    sukkels zoals jij deze draai er aan geven
    jankerd

  2. lucinde

   Fijn…een nieuwe deelnemer met frisse inzichten.

   Willem Gezever welkom!

   1. Willem Bever

    @ Corretje

    “Politiek is een slangenkuil”

    Hoe weinig je dan begrijpt

    De politiek is er om de burger te dienen oelewappertje

    1. vandaag

     QUOTE De politiek is er om de burger te dienen oelewappertje END

     Links denkt dat de burger ervoor de regent is.

   2. vandaag

    mad lola heeft weer veel moeite met de waarheid.

   3. Willem Bever

    Hoe weinig origineel

 10. tata

  Het lijkt mij dat er een Algemene Leden Vergadering bijeen moet komen omdat de impasse te doorbreken. 10% van de leden kan een ALV bijeen roepen en een agenda opstellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.