VVD moet niks hebben van ‘betuttelracisme’ door minister Van Engelshoven: “De minister maakt van mensen cijfers”

De VVD moet niks hebben van het nieuwe plan van minister Van Engelshoven, Dennis Wiersma vindt dit een gevalletje ‘betuttelracisme’. De nieuwe plannen van de minister reduceert mensen tot cijfertjes, Wiersma wil niet meedoen aan de etnische en diversiteitsgerichte streefcijfers van de minister voor het onderwijs. Minister Van Engelshoven (D66) heeft naar aanleiding van het Nationaal Actieplan aangekondigd dat het hoger onderwijs diverser moet worden. Er moeten meer vrouwen en niet-Westerse mensen op belangrijke posities komen. VVD gruwt van dit idee, en plaatst dit plan terecht onder de noemer ‘betuttelracisme’.

De VVD dient daarom een voorstel in tegen dit, op identiteitspolitiek gebaseerde idee, plan. De VVD wordt waarschijnlijk gesteund door een Kamermeerderheid. Alhoewel het wel belangrijk is dat de leden van Forum voor Democratie komen opdagen om mee te stemmen, anders zou het zomaar kunnen dat er geen meerderheid wordt behaald.

Overigens liet minister Van Engelshoven maar weer eens zien dat ze een vrij activistische agenda nastreeft. Ze is al vaker betrapt op het voeren van agenda doorspekt met identiteitspolitiek, en vandaag steekt ze het niet eens onder stoelen of banken.

“Activisme is nodig om Nederland divers te maken.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Duckday

  Die partij met zulke mensen kunnen ze beter direct opdoeken Als je daar op gaat stemmen ben je snel gender neutraal en kom je in het land van nooit te bukken

 2. Duckday

  Nog 3,431 leden hebben we nodig in 2020!
  Breng ON! op TV! Word lid voor 5,72 euro
  Dan komt misschien de waarheid boven dat deze partij voor twee deling voorstander is

 3. hans-e-pans

  De VVD zegt nu nog nee, maar zullen bijdraaien als ze tot de ontdekking komen dat de invoering geld kan opleveren.

 4. ropart

  uh uh uh uh

  1. Logica

   Wij weten het. Maar hoeveel mensen trappen weer opnieuw in de mooie rechtse praatjes van de VVD die je alleen in de verkiezingstijd hoort?

 5. Ned

  Het plan komt van D66 Wat verrassend weer voor een van de meest antidemocratische, anti-Nederlandse partijen in de politiek.

 6. Bes Tolen

  Deze minister is wel erg geborneerd en wil diep ingrijpen op het wezen van de Nederlandse bevolking. Dat gaat zo ver, dat de autochtone bevolking haar wel zal moeten stoppen. Anders is grote vijandschap het gevolg van haar actie en laten we wel wezen, wat zij wil is meer dan alleen onbehoorlijk. Het is dodelijk voor fatsoenlijke verhoudingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.