vanengelshoven 2019

VVD moet niks hebben van 'betuttelracisme' door minister Van Engelshoven: "De minister maakt van mensen cijfers”

Geen categorienov 25 2020, 20:00
De VVD moet niks hebben van het nieuwe plan van minister Van Engelshoven, Dennis Wiersma vindt dit een gevalletje 'betuttelracisme'. De nieuwe plannen van de minister reduceert mensen tot cijfertjes, Wiersma wil niet meedoen aan de etnische en diversiteitsgerichte streefcijfers van de minister voor het onderwijs.
Minister Van Engelshoven (D66) heeft naar aanleiding van het Nationaal Actieplan aangekondigd dat het hoger onderwijs diverser moet worden. Er moeten meer vrouwen en niet-Westerse mensen op belangrijke posities komen. VVD gruwt van dit idee, en plaatst dit plan terecht onder de noemer 'betuttelracisme'.
De VVD dient daarom een voorstel in tegen dit, op identiteitspolitiek gebaseerde idee, plan. De VVD wordt waarschijnlijk gesteund door een Kamermeerderheid. Alhoewel het wel belangrijk is dat de leden van Forum voor Democratie komen opdagen om mee te stemmen, anders zou het zomaar kunnen dat er geen meerderheid wordt behaald.
Overigens liet minister Van Engelshoven maar weer eens zien dat ze een vrij activistische agenda nastreeft. Ze is al vaker betrapt op het voeren van agenda doorspekt met identiteitspolitiek, en vandaag steekt ze het niet eens onder stoelen of banken.

"Activisme is nodig om Nederland divers te maken.”

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten