VVD ziet wel wat in ‘indirecte vaccinatieplicht’: wie weigert mag niet naar evenementen

De VVD gaat zijn handen branden aan pittig vraagstuk namelijk de vaccinatieplicht. De VVD gaat namelijk nadenken over een mogelijke ‘indirecte vaccinatieplicht’, bij deze term gaan de haren overeind staan van antivaxxers, want die zien de bui al hangen. Een indirecte vaccinatieplicht zou betekenen dat als jij je niet laat vaccineren je bijvoorbeeld niet meer naar een evenement mag, of ook niet meer naar binnen mag bij overheidsgebouwen. 


Het vaccinatieplicht-vraagstuk is een pittig dossier, er staan namelijk wat grondrechten en grondwetten lijnrecht tegenover elkaar. Enerzijds heb je natuurlijk ons basale grondrecht van de lichamelijke integriteit, maar aan de andere kant heb je ook artikel 22 waarin de overheid ten alle tijde de volksgezondheid moet bevorderen. Dit soort rechten en wetten clashen dus behoorlijk met elkaar.

Het is dan ook een dappere poging van de VVD om zich actief te gaan bemoeien in deze discussie, de vaccinatieplicht ligt namelijk bij een behoorlijk deel van Nederland best gevoelig.

,,Ik heb het liefst dat iedereen dat vrijwillig doet’’, zegt Veldman over vaccineren tegen corona. ,,Maar ik ben bereid er een indirecte vaccinatieplicht van te maken. Dat als je je niet laat vaccineren, dat het consequenties heeft. Daar moet je over blijven nadenken.’’

FVD’er Van Haga gruwt van het idee van een  indirecte vaccinatieplicht, want hierdoor ga je mensen buitensluiten. Mensen die namelijk kiezen om zich niet te vaccineren zijn dan ineens niet meer welkom op veel plekken, dit is voor Van Haga ontoelaatbaar.

,,Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan’’, klaagt Van Haga. ,,Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek.’’

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. gargamel

  Dit neemt elke dag meer en meer de vorm aan van een soap. Iets zinvols om commentaar te geven op deze onzin, is zinloos !!

  1. hans-e-pans

   In maart werd er in eerste instantie al gesproken over vaccinatieplicht, vaccinatiepaspoort enz. enz. in tweede instantie werd gezegd dat het maar ideeën waren.

   Maar zo langzamerhand gaat men toch heel stiekem over om wat er in het begin werd geopperd in te voeren, weer speculerend op het slechte kortetermijngeheugen van de stemgerechtigden.

   1. LifeBuddy

    Arische pinokkio. Wedden dat straks de zwarte markt in beverwijk Weer Vol loopt met duizenden niet ingeënte anders uitziende Witte.

 2. Fascal

  Als alleen de haren bij de mensen omhoog gaan staan die zich niet willen laten vaccineren dan zijn we als land afgezakt naar een bedenkelijk niveau.

  O wacht…

 3. Blondie

  Kim Jong-un krijgt er een concurrent bij, uit de lage landen aan de Noordzee, zijn naam is Mark Rutte 14-02-1967.
  Kim heeft wel bedongen, dat de naam van Nederland wordt gewijzigd, in Noord Korea aan de Noordzee.

  1. gargamel

   Ik ben alleen geïnteresseerd in of er nieuwe concentratiekampen worden gebouwd of dat de oude worden gerenoveerd.

   1. Willem Bever

    Er is geld zat dus doe voor de zekerheid beide

 4. vandaag

  de vrijwilligheid heeft de despoot alweer laten varen

  Waar kan ik mijn ster ophalen ? Want niemand spuit gif in mijn lijf moordenaar.
  Speldt maar op de ster en zet de treinen maar klaar. Het is wat het is.

 5. pasco

  Vaccin bevat misschien een volgzaamheidsserum, mini-chip inclusief gps tracker, wie weet?

  1. vandaag

   dat vind je niet in een rna vaccin

   Nucleic acid vaccination is a technique for protecting against disease by injection with genetically engineered DNA (as a plasmid) or RNA (as mRNA). In contrast to recombinant bacteria or virus vaccines, nucleic acid vaccines consist only of DNA or RNA, which is uptake by cells and transformed into protein.

 6. HD

  Die Rutte is helemaal krankjorum, wanneer is dat volkstribunaal!

 7. Ernest Stern

  Zoals ik hier al eerder aangaf ben ik het hier mee eens. Mensen die bewust vaccinatie weigeren vormen bewust een gevaar voor medemensen en veroorzaken daarmee ook economische schade. Het is volstrekt redelijk dat men hier ook consequenties van ondervindt.
  Kinderen die niet zijn ingeënt tegen Mazelen worden soms ook geweigerd in de Kinderopvang en dat vindt iedereen volstrekt logisch. Die logica geldt hier ook maar dan in versterkte mate.

  1. Logica

   We hebben gelijktijdig gepost. Wat ik schreef klopt dus. Geen verrassing.

  2. Fascal

   De zuigende leugenaar!

  3. RPML

   “Mensen die bewust vaccinatie weigeren vormen bewust een gevaar voor medemensen en veroorzaken daarmee ook economische schade.”

   Bij een mortaliteit van 0,05% voor mensen onder de 70 jaar (cijfer WHO) ben je met jouw stelling rijp voor een psychiatrische instelling.

   1. Logica

    @RPML , hij gaat geen discussie met je aan. Maar stel dat Wilders en Baudet in de regering hadden gezeten en hiermee op de proppen waren gekomen dan had onze Ernst nu moord en brand geschreeuwd. Daarom denk ik ook dat hij hier betaald werk zit te doen. Daar is een naam voor maar als ik dat gebruik dan wordt het niet geplaatst.

    1. Janna47

     @Logica
     Bedoel je Stasi praktijken of wat anders, want dat is het als het klopt..

     1. Logica

      Mijn herinneringen gaan naar de jodenvervolging in de 2e WO. Langzaam maar zeker werden de joden steeds meer uitgesloten in het maatschappelijke leven. Met hun eindstation wil ik onze huidige situatie nog niet vergelijken maar min of meer verplichte vaccinatie houdt in dat de overheid over jouw lichaam gast beslissen. Dat is een schande.

     2. Ernest Stern

      “Met hun eindstation wil ik onze huidige situatie nog niet vergelijken”

      Gelukkig maar.

     3. Ernest Stern

      “maar min of meer verplichte vaccinatie houdt in dat de overheid over jouw lichaam gast beslissen. “

      Dit is een misverstand. Het fundamentele grondrecht terzake de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam blijft onverminderd in stand. Net zoals weggebruikers consequenties onder ogen moeten zien als ze overmatig alcohol gebruiken, rokers worden geweerd in publieke instellingen en kinderen die niet zijn ingeënt kunnen worden geweerd in kinderopvanginstellingen, kan de overheid eisen en grenzen stellen aan deze persoonlijke beslissingen terzake het eigen lichaam. Daarmee is het fundamentele recht om te roken, te drinken of vaccinatie te weigeren uiteraard niet aangetast.

     4. Fascal

      Nee, leugenaar!

    2. Ernest Stern

     Als je RPML even stevig inhoudelijk van repliek dient kiest hij meestal het hazenpad.

     1. vandaag

      hahahaha stront vlek toch , jouw kinderlijke subjectieve betoog is absoluut geen repliek stront vlek.

      Mocht je ooit zonder subjectief katte gejank je standpunt kunnen maken kom je maar terug stront vlek Een objectief verhaal is helaas niet besteed aan jouw micro pinda brein stront vlek. Je bent geen enkele partij in het debat behalve het gevaar op uitglijden door je digitale diarree

     2. Ernest Stern

      Vandaag heeft de mond weer zo vol van stront en diarree.

      Kennelijk blijven de problemen met de stoelgang heftig opspelen.

      💩

     3. Fascal

      Leugenaar en zuiger, openlijk en dagelijks hetzelfde.

   2. Vriend

    RPML, je kent Stern onderhand: als hij geen antwoord weet gaat hij op de loop en zie of hoor je hem niet meer.

    Om vervolgens natuurlijk in een andere draad op te duiken en dezelfde holle quatsch op te dissen. Want zuigen en sarren is zijn leven: hij denkt dan dat hij van de ander wint!

    1. Ernest Stern

     Ik zag de bijdrage van de befaamde viroloog mitsgaders warmtepompspecialist RPML pas nu, goede Vriend en vond pas na het wegkanen van een verrukkelijke Italiaanse ovenschotel (het recept zend ik je op verzoek gaarne toe) tijd om inhoudelijk te reageren. Ik hoop uiteraard thans het genoegen te mogen smaken dat je deze keer inhoudelijk zult willen bijdragen aan een gezamenlijk voortschrijdend inzicht.

     Amice, aan u het woord!

     1. vandaag

      Stront vlekje blijft verkondigen dat een ongevaccineerde mens een gevaccineerd mens kan besmetten . Feitelijk beweert het stront vlekje dus dat het vaccineren onzin is.

      Als het stront vlekje het objectief inhoudelijk kan ontkrachten horen we het graag maar in zijn zure verotte subjectieve onderbuik zijn we niet geïnteresseerd. Immers feiten gaan voor meningen stront vlek

     2. Ernest Stern

      “ Stront vlekje blijft verkondigen dat een ongevaccineerde mens een gevaccineerd mens kan besmetten”

      Dat kan bij dit virus inderdaad bepaald niet worden uitgesloten. Voor zover nu bekend is het vaccin tijdelijk werkzaam en dient het ook te worden herhaald.
      Overigens kunnen ongevaccineerden ook ongevaccineerden besmetten waardoor het virus blijft rondgaan en doden en zieken veroorzaken.

     3. vandaag

      wederom wauwelt het stront vlekje erop los.

      onbeschermde mensen kunnen beschermde mensen niet besmetten dombo. Als dat wel zo is kun je het vaccin weggooien .

      de stront vlek heeft kennelijk de laatste berichten niet gevolgd dat is wel duidelijk aan zijn geraaskal

   3. Fascal

    “(…) ben je met jouw stelling rijp voor een psychiatrische instelling.”

    Je weet toch hij hier alleen maar rondhangt om te zuigen en te liegen?

   4. Ernest Stern

    Ook als het mortaliteitscijfer van RPML waar zou zijn blijft mijn stelling overeind: we hebben in Nederland ter zake de pandemie met elkaar afgesproken wat overal ter wereld ook als beleid geldt. Dit betekent dat we geen uitbraak van de pandemie toestaan. Mogelijk maakt RPML zich weinig zorgen over de duizenden doden die ontstaan als we de pandemie de vrije loop laten (bejaarden tellen in zijn wereldbeeld kennelijk niet mee en aan de medische gevolgen van ook jongeren die het overleven tilt hij kennelijk niet zwaar) maar de economische gevolgen zijn, gelet op het viserende beleid, evident. Mogen we de aso’s die weigeren zich te laten inenten dan tenminste wel een rekening sturen?

    1. Fascal

     Liegende zuiger!

    2. Henk42

     @ernestje is een bejaarde en zit te beven en te bibberen van angst.

    3. vandaag

     waar is die afspraak gemaakt dan stront vlek ?

     De WHO heeft twee maanden geleden haar bewering dat het om een pandemie gaat al ingetrokken ! Mogen we aso’s die anderen verplicht willen laten vaccineren voor de rechter brengen voor schending van de grondwet stront vlek.

     corona kan je de vrije loop laten tenminste als je zorg goed is ingericht en op peil. 77.000 ontslagen stront vlek , halvering I.C capaciteit stront vlek , daar zit het ware probleem , een uitgebeende zorg hufter !

     1. Ernest Stern

      “waar is die afspraak gemaakt dan”

      Waar het hoort, in de Tweede Kamer.

     2. Fascal

      Nee hoor, je liegt zoals altijd!

     3. vandaag

      stront vlekje toch dom gedrocht

      quote we hebben in Nederland ter zake de pandemie met elkaar afgesproken wat overal ter wereld ook als beleid geldt. end

      Waar is die afspraak dan gemaakt dom arrogant stuk stront

    4. homefront

     er is geen pandemie, een pandemie is er pas 1 als mensen dood uit hun huizen vandaan moeten worden gehaald, deze griepgolf stelt niets voor…

  4. vandaag

   Uiteraard is de stront vlek het eens om mensen gif in hun lijf te spuiten bij een mortaliteit van rond de 0,2% . Uiteraard heeft de stront vlek er geen enkel probleem mee anderen de gevaren op te dringen van een vaccin. Uiteraard is vol overtuigd van de werking van het Rna vaccin terwijl het virus volop muteert

   Er is geen logica voor want een gevaccineerd mens zou nooit besmet kunnen raken door een ongevaccineerd mens. Het is bull shit ongevaccineerden te weigeren omdat gevaccineerde gevaar zouden lopen. Als dat het geval is , is je vaccin waardeloos.

   Ik weiger het vaccin en ben daarmee geen gevaar voor gevaccineerde. Die logica geldt hier in verstekkende mate stront vlek

   1. henk43

    Hierbij verklaart Vandaag zich niet te laten vaccineren en daar zelf de verantwoording voor neemt .D.wz. mocht hij covid krijgen hij geen beroep op de gezondheidszorg gaat doen en helemaal geen ziekenhuisbed gaat opeisen.

    1. vandaag

     waarom zou ik geen zorg mogen hebben suftrut , betaal ruim 1800 euris per jaar aan die onzin en de eerste 385 euris mag ik zelf betalen

     Waarom zou ik geen zorg mogen ontvanngen als ik joouw gifbeker weiger leeg te drinken mafklapper ? Net zo een achterlijke bewering als niet gevaccineerden paria maken met een ster op hun jas

     de links fascisten denken echt de wijsheid in pacht te hebben maar eigenlijk zijn ze een beetje dom

     1. Ernest Stern

      Durft vandaag hier te verklaren dat hij zich nooit zal laten vaccineren?

     2. Fascal

      De zuigende leugenaar!

     3. Ernest Stern

      Vandaag draait listig weg van mijn vraag.

      Betekenisvol.

     4. Fascal

      De zuiger probeert het wel maar het lukt hem niet, de leugenaar!

     5. vandaag

      ik laat me niet inenten tegen corona , duidelijk stront vlek ?
      me meissie laat zich niet inenten tegen corona , duidelijk stront vlek ?

     6. Ernest Stern

      Vandaag lijkt me een uiterst laf kereltje, dus die vaccinatie komt er wel. Anders krijgt hij klappen van zijn meissie.

      😂

     7. Fascal

      De zuiger doet wat hij altijd doet; zuigen.

     8. vandaag

      je hebt weer een leesprobleem hufter ! maar goed een stront vlek blijft een stront vlek en een inhoudsloze vervelende tról !

    2. henk43

     waarom zou ik geen zorg mogen hebben suftrut , betaal ruim 1800 euris per jaar aan die onzin en de eerste 385 euris mag ik zelf betalen

     Betaald van de bijstand?

     1. vandaag

      tja jij betaald met zorgtoeslag , normale mensen werken miesgasser dan krij je 0,00 en mag je alles zelfstandig betalen maar daar hoef jij niet bang voor te zijn gekke henkie

  5. Mogguh

   Ik denk wanneer een aantal mensen zich naar jouw overbekende adres begeven Stern, je naar buiten slepen en je een spuit met het vaccin in je magere karkas duwen je danig zal tegen spartelen, wedden?

   1. Ernest Stern

    Als het vaccin mij morgen wordt aangeboden sta ik direct klaar om het te ontvangen, Mogguh. Jij niet?

    1. vandaag

     nee ik ook niet , jij mag mijn dosis ook stront vlek en malle pietje die van mijn meissie. geef ik die van de zoon aan beukhol en die van de dochter aan adolf. zijn de narcisten uitstekend beschermt , we zouden echt niet willen dat jullie kennis en ervaring verloren gaat voor het nageslacht

     veel plezier mat je vaccin stront vlek

     1. Ernest Stern

      beschermd

      met

     2. Fascal

      Leugenaar en taalnazi, de zuiger.

  6. Augustus

   Alhoewel ik het eens ben dat vaccinatie nuttig is, weet je zeker dat je dit argument wil maken voor een griepvirus? Je stelt hiermee namelijk dat mensen die nooit de gripprik hebben gehaald, hun hele leven lang een gevaar voor de medemensen zijn geweest.

  7. homefront

   ernestje is een zieke fascist die de vrije wil wil afschaffen, gasten als ernestje waren er in de 2de WO ook onder het mom we moeten desinfecteren werden mensen op een trein gezet.

  8. homefront

   “Mensen die bewust vaccinatie weigeren vormen bewust een gevaar voor medemensen en veroorzaken daarmee ook economische schade.”

   Nee hoor dat doen gasten als ernestje die zijn een bewust gevaar maar voor de vrije keuze/wil.
   Op basis van mortaliteit van 0,20 en diegene die schade berokkend zijn diegene die het beleid maken op basis van positief foutieve informatie testen etc etc.

   geesteszieke gedachtegangen die ernestje heeft, is een serieus gevaar voor mij als burger, het is misdadig wat hij hier verkondigd en druist tegen de grondwet in..

 8. Logica

  Dit heb ik hier al vaker vermeld. Niemand gaat je vasthouden en gedwongen een spuit in je steken. Wel gaan ze je uitsluiten. Niet gevaccineerd? Dan niet meer in een vliegtuig, niet in het OV, niet meer dit en niet meer dat. Je wordt steeds meer uitgesloten in de maatschappij. Doet u dat ook denken aan 75 jaar geleden? Het zal geleidelijk gaan.

  Je zou toch verwachten dat de extreem linksen hier tegen in verzet komen. Die halen al 50 jaar bij alles de 2e WO erbij. Maar nu bet van hun politieke vriendjes komt zullen ze zich wel rustig houden.

 9. JFU

  Het boek “Mein Kampf” wordt te voorschijn gehaald als leidraad dat ze toe kunnen passen. Badges moeten worden gedragen door de onwilligen die geen gif in hun lichaam willen. Tot slot weer kampen voor heropvoeding voor die groep, en als dat niet lukt…hup de trein in ..naar het laatste eind station.

 10. Vrijedenkert

  De (bij)naam Pinokkio is gewoon dik verdiend!

 11. Bon-vivant

  Dat bij dit artikel prominent het hoofd van Rutte wordt afgebeeld, is natuurlijk heel vilein. Het gaat hier namelijk om een gedachte die speelt bij de woordvoerder van de tweede-kamerfractie.
  Dat de bereidheid om je tegen Covid te laten vaccineren nu is gedaald tot 60%, levert een politiek duivels dilemma op. Alle politieke partijen zullen zich nu moeten gaan beraden over hun standpunt in deze kwestie; ga je voor de individuele vrijheid of voor de collectieve gezondheid.

  1. Logica

   @Bon-vivant. Collectieve gezondheid. Zie de correcte visie van onze vriend Vandaag hieronder. Slechts 0,05 % , zelf dacht ik aan 0,13% van de mensen die door corona zijn besmet komt te overlijden.

   Daarnaast zal het virus blijven muteren zodat je regelmatig vaccinaties nodig zult hebben.

   Is dit logisch?

   1. Jack Flash

    In dit land is niets meer logisch.

   2. Bon-vivant

    @Logica. De mortaliteit van Covid is 0,23%, gemiddeld over alle leeftijdscategorieën. Onder jongeren uiteraard wat minder.
    Maar collectieve gezondheidszorg behelst natuurlijk méér dan mortaliteit. Veel mensen worden erg ziek en houden nog heel lang klachten nadat ze “beter” zijn geworden. Het zou zelfs mogelijk zijn dat ze blijvende schade hebben opgelopen. En al die zieke mensen belasten ons zorgsysteem in hoge mate.

    1. vandaag

     tja , covid belast in geringe mate het zorgstelsel afgezet tegen kanker dommerd

 12. Bunky01

  Zie daar de ware aard van de VOLKSPARTIJ VOOR VRIJHEID EN DOMOCRATIE.
  Je bent geen eigen baas meer over je eigen lichaam.

 13. Appelstroop

  Ikzelf kijk ook nog even de kat uit de boom met dit specifieke vaccin en accepteer de gevolgen/beperkingen die daar bij horen. Mochten er niet teveel complicaties optreden, laat ik me ook gewoon als braaf verantwoordelijk burger inenten.

  Dan de commentaren in dit draadje:

  joden sterren, concentratie kampen, afvoer met treinen, tribunaal om Rutte te berechten, Noord-Korea, chips inspuiten etc. etc.

  Komop mensen… doe eens normaal 🙁

  1. Duckday

   Blijf maar het stroop smeren.Ergens is er de laatste jaren VEEL onvrede.
   En vriendjes helpen vriendjes aan dikbetaalde banen bekwaam of onbekwaam

  2. Edjan

   Eens, appelstroop.

   1. Edjan

    Ik kijk het een paar maanden (3 tot 6) aan. Er zijn mensen zat die eerst willen dus daar zal niemand moeite mee hebben. Als ik dan nog geen lijken op straat zie liggen, of rondrennende zombies of verhalen over enge ziektes, dan ga ik wel achteraan de rij staan.

    1. Ernest Stern

     Blijf je die 3 tot 6 maanden dan wel thuis, Edjan? Je wilt toch niet asociaal zijn?

     1. Fascal

      Nee, je zuigt, leugenaar!

     2. Edjan

      Loop naar de hel, stern.

    2. Appelstroop

     Ik ga voor de katana in het geval van een zombie apocalypse, heb alle Lone Survivor met Les Strout gekeken en een paar seizoenen The Walking Dead en I am Legend gekeken en heb Resident Evil 1 en 2 uitgespeeld. Schat mijn overlevingskansen op zo’n 70-80% onder voorbehoud dat de zombies niet kunnen rennen.

 14. Pauline Kummer

  Ik vind het mijn recht om mij te laten vaccineren. Duidelijker kan ik het niet zeggen.

  1. Fascal

   Graag!

  2. Tepelkloofje

   Iemand anders vind het zijn recht om zich niet te laten vaccineren. Ook duidelijk, toch?

   1. Logica

    Dat bedoelt Pauline ook te zeggen.

 15. Duckday

  Het OOSTuits bewind gaat zijn intrede doen onder leiding van de VVD ‘
  Macht hoogmoed waanzin en belust op macht hoe ver zijn we gezonken .
  Dit mooie land is volledig naar de klote geholpen onder dit 10 jarig beleid van deze regering.Leugens bedrog en handje klap kabinet alleen voor macht.
  Stem NU eens PVV of FvD breek het kartel en geef deze twee partijen een kans zodat we eindelijk te weten komen of ze de waarheid weergeven en dat de dwarsliggers steeds onwaarheden de wereld insturen en de mensen angst aan praten.

 16. Tepelkloofje

  Hier was in maart reeds sprake van: het zogenoemde vaccinatiepaspoort.
  Zonder vaccinatie geen toegang tot medische zorg, supermarkt, overheidsdiensten, horeca, de woningmarkt, de bakker op de hoek, openbaar vervoer, rechtsbijstand, bankdiensten, ga zo maar door.

  Kennelijk wil ‘men’ daar nu dus vaart achter gaan zetten.

  Even voor het perspectief: we hebben het dus over een onvoorwaardelijke en complete onderwerping aan een totalitair overheidssysteem, met als smoes een nog niet bestaand vaccin voor een griep-mutatie waarvan de ernst op zijn zachtst gezegd twijfelachtig is.

  1. Fascal

   ifr = <0.2%

 17. liefdevol rechts

  Waar maken die stommerikken zich druk over? Als ze zichzelf willen vaccineren moeten ze toch geen schrik meer hebben van iemand die het niet doet, ze zijn dan toch beschermd? Of is het vaccin nutteloos???? Wanneer gaan we eens eindelijk gezond verstand laten zien?

  1. Bon-vivant

   Liefdevol rechts begrijpt het nog niet helemaal. Geeft niet, ik leg het nog een keer uit.

   Als te weinig mensen zich laten vaccineren, dooft het virus niet uit (groepsimmuniteit wordt dan niet bereikt). Dus blijft het rondgaan, met het gevaar dat de ziekenhuiszorg overbelast zal raken/blijven. De overheid zou zich dan genoodzaakt zien om blijvende lock-down-achtige maatregelen in stand te houden met alle nare gevolgen voor de samenleving en de economie.

   1. homefront

    Onzin, jij praat vanuit angst

 18. ropart

  eventuele schade op lange termijn van deze vaccins, waar geen onderzoek naar gedaan kan worden want lange termijn, nemen we in deze discussie samen met zijn allen en iedereen maar voor lief zo te zien.

  1. Ernest Stern

   Aan welke schade op lange termijn denkt ropart?

   1. Fascal

    Zuiger en leugenaar!

   2. ropart

    weet ik niet ik ben geen medicus wat ik wel weet is dat voor medicijnen op de markt worden gebracht er jarenlange tests op veiligheid en of bijwerkingen aan vooraf gaan,maar dat wist je al mag ik aannemen.

 19. rexm

  Als je zulke uitspraken maakt in een democratie, wordt het tijd dat je de kartonnen doos klaar zet in het torentje.
  Het ergste is nog dat die het zelf niet in de gaten heeft, totaal ongeschikt deze man.
  Straks gaat hij nog zeggen dat de Russen de schuld zijn of Orban, hij zou het nog klaar krijgen ook.

 20. PokerRobbo

  1984

 21. homefront

  Het fascisme viert hoogtij in Nederland

  1. Ernest Stern

   Daar hebben we de volgende kanjer in de inhoudelijke discussie.

   😂

   1. Fascal

    Leugenaar en zuiger!

   2. homefront

    “Daar hebben we de volgende kanjer in de inhoudelijke discussie.”

    Hier een sterk staaltje ontwijken van de kern, het is fascistisch en ernestje zegt gewoon dat het normaal is, hiermee zegt hij, naast dat hij een zeer warme pleitbezorger is van de islam, ook fascistische trekjes heeft

   3. vandaag

    strónt vlék en inhoud ? glibberige uitglijder dat dan weer wel

  2. ervi

   Inderdaad Homefront, puur fascisme.

  3. Toverkol

   U heeft gelijk

 22. Bunky01

  Beste Mark,
  Een vraag, ik mag als ongevaccineerde niet in overheidsgebouwen.
  Als ik mijn rijbewijs moet verlengen moet ik naar het gemeentehuis (overheidsgebouw) Hoe kom ik nu aan een nieuw rijbewijs?
  Als ongevaccineerde mag ik ook onder andere geen gevangenis betreden als gevangene.
  Ongetwijfeld zijn er nog wel meer praktische problemen op te noemen.
  Hoe ga je dit oplossen Mark?
  Maar het ergste vind ik dat mijn persoonlijke (gewetens-)vrijheid wordt aangetast.
  En dat is voor mij en velen met mij onaanvaardbaar. Dus heel snel dit idee van tafel voor eens en altijd, zullen we dat afspreken ?

 23. splatoon

  Zeg Bart, wil je de term ‘antivaxxer’ even thuis laten? Ik ben geen antivaxxer. Ik ben een oprecht bezorgde burger die vragen heeft over de veiligheid van dat corona vaccin. Wat zit er in? Hoe werkt het? Hoe zit het met die RNA? Is het wel verstandig om een vaccin wat zo haastig is ontwikkeld zo grootschalig uit te rollen?

  Dat soort vragen.

 24. Toverkol

  Heb reeds covid gehad, in mijn geval vond ik de reactie van de overheid op het virus overdreven. Zeker wanneer je bedenkt hoeveel doden het griepvirus jaarlijks maakt, en dit vergelijkt met de mortaliteit van covid. Nu het vaccin…… Ik ga dit vaccin niet nemen !
  De tijd van ontwikkeling en testen is té kort. Normaliter duurt het jaren voordat een medicijn de markt op mag, en dit vaccin maakt gebruik van een nog niet eerder toegepaste technologie. Ik geloof dat alleen al het denken aan dwang door de overheid mijn haren te bergen laat rijzen. Er gaat hier iets niet goed. Heb de laatste tijd al moeite met de tanende democratie in dit land, en nu dit….. Hoe halen ze het in hun hoofd ! In Nederland wordt sinds de oprichting van NOS, NPO nepnieuws door de overheid gemaakt. Laat ze zelf dit vaccin maar nemen dan kijk ik het wel een paar jaar aan….

 25. homefront

  “antivaxxer?”

  VaccinatieFASCISTEN gaan dwingen..

 26. Lex

  kijk kijk, R.Jensen krijgt toch weer gelijk.

  Een inenting bewijs of paspoort waarin staat vermeld dat je bent ingeënt tegen corona. Ja ja dan kun je er vanuit gaan dat straks alle gelegenheden de horeca bioscopen etc. om een inentingsbewijs gaan vragen.

  Sorry hoor meneer wij kunnen u niet toelaten u bent niet ingeënt tegen het killer virus Corona. Ja echt jammer voor u.

  U wilt niet weggaan en word boos, jongens bel de Corona politie even.

  SCHANDALIG als dit de ontwikkeling gaat worden.

  En dit voor een zware griep. mortaliteit van 0,25 % Waar voor de hele boel naar de kloten gaat.

 27. Telex

  Vraagje aan u allen Is in Ijhorst, Staphorst ook een vaccinatieplicht voor eerdere vaccins ingevoerd? Misschien dat de SGP Het antwoord kent

 28. Telex

  Nee het zullen wel nieuwe kampen worden, niet vergeten dat we ook nog met een stikstofcrisis zitten

 29. Florissa

  Moet je als je weigert ,belasting betalen ?

 30. Toverkol

  Voor deze dictator zal toch nog wel ergens een plekje in het gevang zijn. ?

 31. Telex

  Ik zie ook iets in het verplicht injecteren van VVD politici met waarheidsserum. Bij weigering niet verkiesbaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.