We gaan weer omlaag: RIVM meldt 5407 nieuwe besmettingen, 669 minder dan gisteren

Het RIVM komt met goed nieuws! Over bijna de gehele linie van de coronacijfers (besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen) zijn we weer aardig aan het dalen. Met een beetje geluk loopt de tweede golf ten einde rond eind december of januari van het nieuwe jaar.

Het RIVM meldt 5407 nieuwe besmettingen, 669 minder dan gisteren. Ook zijn er 170 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, gisteren waren dat er nog 185. Op de intensive care zijn er 26 nieuwe patiënten bijgekomen, 19 minder dan gisteren. In totaal liggen er nu 1933 mensen (was gisteren 1902) met corona in het ziekenhuis, waarvan 540 op de IC (was gisteren 550). Er zijn dus wel iets meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen, maar dat is een vrij kleine stijging. De daling lijkt dus geen geleidelijke daling te zijn, maar eentje van steeds diepere dalen en telkens minder hoge stijgingen tussendoor.

Als dit zo door blijft gaan dan kunnen we langzaamaan weer terug naar normaal. Waar het kabinet dan voor moet uitkijken is dat ze dat te snel willen doen. Ze zullen namelijk best wel hebben geleerd van de eerste golf, maar de verkiezingen komen eraan en er is natuurlijk geen groter cadeau mogelijk dan een terugkeer naar normaal en de overwinning op het virus claimen. En dan heb ik het nog niet eens over het in gebruik nemen van de vaccins. Dat lijkt me een enorme verleiding voor de kabinetspartijen. Ik hoop dat ze er tegen bestand zijn, maar ik ben er bang voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. NO8DO

  Een Rittertje:
  geenstijl.nl/5156438/annabel-macht-frei/

 2. Kretoloog

  Doordeweeks gaan de cijfers van positief getesten omhoog, in het weekend weer omlaag. Dat is al maanden het patroon.

  Maar Wout denkt dat de lagere weekendcijfers goed nieuws is. Ja, een kinderhand is gauw gevuld.

  1. toetssteen

   @Kretoloog
   Er zijn ook nog andere cijfers. IC opnames=minder. Sterfgevallen=minder. Positief getest, zegt geen ene fluit, beter houden ze daarmee op. Immers eea moet afgezet worden tegen het aantal testen, anders heeft u geen correcte percentages.

  2. hans-e-pans

   Het aantal zogenaamde besmettingen, ziekenhuisopnames is net zoiets als eb en vloed. Bij eb maakt men de mensen blij met een vooruitzicht op mogelijke vermindering van de maatregelen en bij vloed spreekt men weer dreigend over een mogelijke aanscherping van de maatregelen.

   De Roverheid houdt de bevolking graag in het ongewisse, dus bang. Volgens de MSM krijgen we aantallen besmettingen, ziekenhuis opnames en IC opnames voorgeschoteld, maar wie zegt dat dat de werkelijke aantallen zijn.

 3. saddy

  Al je al die berichten en getallen samen van de afgelopen maanden optelt dan heeft half Nederland al op de IC gelegen, eerst door corona, nu met corona, dat dan weer wel.

  Eigen onderzoek gaf aan dat 40% van de IC patienten last heeft van voetschimmel, 60% nog een of meer amalgaam-vullingen heeft en maar liefst 28% last heeft van hoofdroos en 33% heeft een vitamine D tekort.

  Zullen we afspreken dat we vanaf 5 december de echte ziekten weer gaan noemen? Dus pneumonie, diabetes, hartfalen, CVA, etc. Lijkt me een leuk sinterklaas-cadeau.

 4. ervi

  Het wishful thinking van Wout is haast aandoenlijk.
  Woutje, we zitten in het nieuwe normaal en daar blijven we.

 5. sonny

  Als binnenkort werkende covid19 vaccins verstrekt worden, en de problematiek hieromtrent grotendeels verdwijnt, behoudens de economische schade, kan Rutte3 zich eindelijk weer richten geliefde belangrijke hobby’s: zoveel mogelijk immigranten toelaten, ondoordacht snelle energietransitie, de bouw van nieuwe woningen frusteren, de landbouw/veeteelt tarten, COA’s uit de grond stampen, Nederland stikstofvrij maken!
  Wat een geruststelling, toch?

  1. vandaag

   zo waar ,

 6. Ernest Stern

  Het betreft een dagkoers, over de langere linie gaan de cijfers nog steeds niet de goede kant op. Een kerstfeest en Oudjaar in lockdown lijkt onvermijdelijk en dus verstandig.

  1. homefront

   “Het betreft een dagkoers,”

   Op basis van wat? pcr tests? foutief positieve tests, waar zijn de herstelden? waarom horen we daar nooit wat over!, oude “besmettingen” die geen besmettingen zijn?!!

   Je l*lt echt een eind in je eigen fascistische coronafetisjistisch straatje

  2. vandaag

   de strónt vlé®k kan geen grafieken lezen en geeft graag zijn eigen uitleg. De randdebiel probeert cijfers zonder testen te vergelijken met een stijgend aantal testen.

   de strónt vlé®k wil zijn eenzaamheid opleggen aan de rest van Nederland.

   dus vrienden en familie uitnodigen, kaarsje erbij en zachtjes zingen want de strónt vlé®k en de vernieuwde NSB liggen op de loer !

 7. homefront

  Alles gaat omlaag en wat we vooral NIET horen zijn de hoeveelheid mensen die niet (meer) besmet zijn, er wordt structureel gesproken over nieuwe besmettingen! waar zijn oude en de inmiddels niet meer besmette mensen gebleven, hoor je niets over NATUURLIJK…

  Verder valt het mij op dat de Jonge of leugenclown rutte ballonnetjes oplaten om te kijken hoe de samenleving reageert, wat we vervolgens zien is dat als de samenleving heftig reageert ze nog zwaarder beleid gaan hanteren, gewoon om de samenleving volledig murw te slaan, uiteraard zullen fascistische coronafetisjisten mij gaan bestempelen als complottheorist…het zegt echt iets over al die idioten die corona echt hebben verheven tot hun religie

 8. vandaag

  mortaliteit daalt enkel , straks blijkt corona minder dodelijk dan het eveneens besmettelijke influenza

  1. Brenda Welsh

   Van wie heeft u die wijsheid? Autodidact of zelf waargenomen als microbioloog resp virusdeskundige.

   1. vandaag

    misschien moet jij , je even verdiepen in de publieke cijfers alvorens als een domme inhoudsloze roeptoeter hier te acteren.

    Helaas heb je hier vele tróllen die roeptoeteren ongehinderd door enige kennis van de actualiteit.

    mortaliteit van influenza en corona , zoek je het even op miesgasser ?

    1. Mieke Helgersma

     Wat ik ervan leest is dat de duur van een influenza epedemie, mild, kortdurend of langerdurend kan zijn. De opgenomen patiënten met een hogere leeftijd lopen meer risico. Dat lees ik. Ik memoreer, niet omdat ik de kennis en kunde heb van enig virus, dat Corona ons langer bezig houdt. Naarmate deze ‘zomergriep’ dus langer aanhoudt zullen er meer doden te te betreuren zijn.

     1. homefront

      Onzin natuurlijk, ook omdat er geen referentie is, niemand werd vroeger getest, er vallen nagenoeg geen doden, sterker nog, het gaat hier slechts om “besmettingen” die ook nog eens op basis van een test, die virussen niet kan opsporen, wordt bepaald.

 9. Brenda Welsh

  Het is bekend hoe het gaat met een gofbeweging. Zolang er geen sprake is van afnemend tij, blijf je met pieken en dalen zitten in de Corona besmetting.

 10. SubTec

  Hoe kan het RIVM besmettingen melden als ze helemaal niet op besmettingen testen.
  Dit zijn slechts positieve PCR testen en een PCR test kan geen besmetting detecteren en is daar ook helemaal niet voor ontwikkeld.
  RIVM weet dat !
  M.a.w. RIVM LIEGT opzettelijk !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.