Baf! Vrachtwagenchauffeurs slaan politieagenten bont en blauw na corona-faalbeleid van VK en Frankrijk

Al dagen staan vrachtwagenchauffeurs in kilometerslange files te wachten in Dover tot ze weer verder kunnen rijden. De grenzen tussen Engeland en Frankrijk zijn nog steeds hermetisch gesloten vanwege de Britse variant van het coronavirus. Als dit gerommel lang blijft aanhouden kunnen zij hun vracht direct naar de stort brengen. De spanningen lopen zo hoog op dat enkele groepen van chauffeurs de confrontatie opzoeken met politieagenten.

Frankrijk heeft de grenzen hermetisch gesloten nadat in Engeland een nieuwe mutatie van het coronavirus opdook. De Fransen besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de landsgrenzen werden direct dichtgegooid. Dit ten nadele van de duizenden vrachtwagenchauffeurs die wachten in Dover en hopen dat ze nog voor de kerstdagen hun cargo kwijt kunnen in Europa.

Ondanks dat beide regeringen al een akkoord hebben bereikt nemen de spanningen toe. Frankrijk heeft groen licht gegeven aan Engeland dat chauffeurs die negatief zijn getest gewoon door mogen reizen. Alleen zijn er op dit moment zo veel chauffeurs in Dover en omstreken dat regulier testen te langzaam gaat.

Veel chauffeurs hadden gehoopt dat zo gauw de grenzen weer opengingen zij ook direct weer door konden met hun werk. Echter heeft de Britse regering zich toch redelijk verkeken op dit probleem. De huidige teststraten hebben bij lange na niet genoeg mankracht om al die vrachtwagenchauffeurs te testen.

De regering heeft het leger nu opgedragen om te helpen met de opbouw van een extra teststraat, maar wanneer deze klaar is voor gebruik blijft onduidelijk. Voor de chauffeurs is dit hoogst frustrerend, zij werken vaak met strakke tijdschema’s die nu helemaal overhoop liggen. Of wat te denken van chauffeurs die versproducten vervoeren? Als dit gerommel lang blijft aanhouden kunnen zij hun vracht direct naar de stort brengen.

Veel vrachtwagenchauffeurs hadden gehoopt dat dit proces veel sneller zou gaan. De frustraties lopen daarom ook hoog op bij sommige truckers, en die frustratie is goed te begrijpen. Vrachtwagenchauffeurs maken al lange dagen, hun cao is nou ook niet bepaald de beste en bovendien willen zij ook gewoon kerst vieren met hun familie.

Het heeft alleen weinig zin om frustraties te botvieren op agenten die letterlijk niks te maken hebben met enkele bestuurlijke misschattingen van de Britse en Franse regeringen. Uiteindelijk zitten de echte faalhazen daar, en niet in een vrachtwagen of politiewagen aan de Frans-Britse grens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. stem weg

  De EU speelt liever een spel over accijnzen en invoerdocumenten dan dat men rekening houdt met de situatie.

  De EU is dan ook een regenten moloch dat de UK wil straffen voor zijn uittreden.

  Vervolgens moet natuurlijk de paniek over een muterend virus vol uitgebuit worden zodat “het vaccin” aangeprzen kan worden.

  De politiek gaat niet meer over mensen maar louter over regenten en macht.

  1. Vanduinen

   = een verloren stem, het verstand spat er vanaf.

  2. usb3.0

   Precies Stem Weg, dat is wat de EU doet traineren tot op het bot..

 2. ropart

  brexitmutatie.

 3. Fortiori

  Er komt nog meer op de Britten af. Die Brexit. Mogen ze zelf alles regelen, ruzie in de visserij o.a.
  Farmaceutische bedrijven hebben zich zo goed mogelijk voorbereid op een no-deal Brexit, waar we mogelijk per 1 januari mee te maken krijgen. Het eerste doel is om te voorkomen dat patiënten te maken krijgen met medicijntekorten. Genoeg om je druk over te maken. De populist Boris weet zich gesteund door een deskundig deel van de DDS aanhang. Laat het u gezegd zijn.

  1. stem weg

   de populist Boris ? de popu;ist rutte levert zijn bevolking over aan de hongerige wolven van Brussel en verkwist jaarlijks 7.000.000.000 euris NETTO aan het regenten bolwerk Brussel ! Boris schijnt het beste voor te hebben met zijn bevolking. Wil de ware populist opstaan adept

 4. rexm

  Frankrijk had direct de grenzen gesloten, voor de VK.
  Zou het niet zo zijn dat de Fransen pissig zijn omdat er nog geen visserij akkoord ligt tussen de beide landen.
  Dit is de wraak van Macron, en dat noemt zich de EU, waar is onze minister van buitenlandse zaken om onze chauffeurs te ondersteunen, ook op reces zeker.

 5. Shadow1100

  En de politie ,mag weer letterlijk én figuurlijk de klappen opvangen voor het wanbeleid van de regeringen. Kijk wat er gaat gebeuren met oud&nieuw. Velen zullen gewond raken en misschien vallen er wel doden

 6. usb3.0

  Dit is natuurlijk om even te kijken wat er gebeurd, het is een griep die rondgaat daar maken ze een enorme heisa van om die angst er maar in te houden…

 7. Willem Bever

  Vrachtwagens en Trekkers op het Maliveld ik kan niet wachten….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.