Baudet is onmisbaar

Wie is Thierry Baudet? Dat is de vraag die een aantal aspirant Kamerleden zich, door Baudet (bewust?) in verwarring gebracht, schijnen te hebben afgevraagd tijdens het inmiddels beruchte etentje vrijdag 20 november in Tiel. Is hij wel wie we denken dat hij is? Of zit er misschien een onverwacht ‘zwart randje’ aan de leider van Forum voor Democratie?

Ik was niet bij dit etentje maar kan me goed voorstellen hoe het is gegaan. Baudet en ik kennen elkaar inmiddels al meer dan acht jaar. We hebben met anderen in 2012 samen het Burgerforum-EU opgericht. Dit Burgerforum-EU haalde vervolgens de 56.000 handtekeningen bij elkaar voor een ‘politiek burgerinitiatief’ en dwong de Tweede Kamer daarmee in debat te gaan over de stelling ‘Geen EU-bevoegdhedenoverdracht zonder referendum’. Daarna hebben we met anderen en met succes nog een burgerinitiatief de kamer in geloodst waarin werd gepleit voor het instellen van een parlementaire enquête over de introductie van de euro. Vervolgens gingen we in goed overleg ieder ons eigen weg. Baudet richtte zijn ‘denktank’, het Forum voor Democratie op en wij onze ‘doetank’, het Burgercomité-EU. Dit Burgercomité-EU was dé architect van het Oekraïnereferendum en we hebben voordat we hiermee van start gingen natuurlijk weer onze ‘oude vriend’ uitgenodigd om mee toe doen en dat deed hij graag. Tussendoor hebben we af en toe afgesproken, samen aan opiniestukken geschreven, overwinningen gevierd en was ik regelmatig bij bijeenkomsten in ‘het keldertje’ en op kasteel Sterkenburg. Kortom, ik ken Baudet vrij goed en onderschrijf volledig zijn politieke agenda die naar mijn mening gericht is tegen globalisme en waarmee hij strijdt voor het behoud van grenzen op allerlei terreinen, zowel letterlijk als figuurlijk. Vandaar ook dat Baudet’s proefschrift in het Engels vertaald is als ‘The significance of borders’.   

Nu terug naar de hoofdvraag: wie is Baudet? Ik kan mij heel goed voorstellen hoe het is gegaan vrijdag 20 november. Baudet is boven alles een ‘vrije geest’. Een ‘vrije geest’, de naam zegt het al, is vrij en sluit zichzelf niet in een (politiek correcte) kerker op. Een vrije geest houdt ervan om te trollen, speelt met ironie, provoceert bewust en neemt af en toe, al denkend, bijvoorbeeld bewust een extreme of zelfs tegenovergestelde positie in om zo de grenzen van het denken te verkennen en uiteindelijk tot een robuust standpunt te kunnen komen. Vanzelfsprekend moet dit in beslotenheid en afzondering kunnen plaatsvinden. Vandaar dat in een vrije samenleving het zo belangrijk is dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een private en een publieke sfeer. En dat dit onderscheid wordt gerespecteerd. Enfin, Baudet legt het allemaal zelf goed uit in zijn vastgepinde tweet.

Dat is helaas voorwaar geen sinecure in een land waar niets boven het maaiveld mag uitsteken en zowel de politiek en media alles letterlijk nemen en niet meer lijken te weten wat satire is en geen onderscheid meer willen en kunnen maken tussen verschillende rollen – bijvoorbeeld als politicus, vriend, familielid – en tussen de publieke en private sfeer. Dan ontstaat er natuurlijk ‘ophef en gedoe’ als (bewust!) provocerende uitspraken in besloten sfeer gedaan en uit hun context gerukt door de media worden verspreid met bovendien, dat is de afgelopen week zonneklaar geworden, ook nog eens de expliciete bedoeling Baudet en zijn beweging zoveel mogelijk in een kwaad daglicht te stellen. Aan de bekende beschuldigingen, die werkelijk te krankzinnig voor woorden zijn, ga ik geen woorden vuil maken. Ik wijs de lezer er alleen maar op dat Baudet’s verloofde en dus ook eventueel toekomstig nageslacht Joods (zullen) zijn. Diegenen die bewust de reputatie en het karakter van een ander zo besmeuren, namelijk uitsluitend op basis van ‘horen zeggen’, uit de context getrokken niet-publieke citaten en associaties met ‘verdachte personen’ – niemand heeft tot nu toe nog maar één zin (!) ‘bewijs’ aangevoerd uit de tien boeken die Baudet heeft geschreven en dat is ontzettend veelzeggend – maken zich zélf schuldig aan fascistoïde praktijken.

Maar goed, terug naar het etentje. Baudet doet – misschien wel bewust om zijn aspirant Kamerleden te testen – een aantal provocerende uitspraken. Dat moét dus kunnen in een vrije samenleving, zeker in een besloten gemeenschap onder bondgenoten. Forum voor Democratie, daarin verschilt onze partij van alle andere partijen, ís immers een partij voor vrije geesten. Voor mensen die er juist niét ‘bij willen horen’. Voor mensen die hun mond niet laten snoeren door journalisten en die het liefst het ‘Overton-venster’ zover zouden doen laten krimpen dat er nauwelijks nog een straaltje licht beschikbaar blijft om onze hoognodige maatschappelijke discussies te voeren. Tijdens de trainingsdagen voor Kamerleden is deze boodschap er nota bene door Baudet zelf keer op keer ingeramd: je moét als Kamerlid voor Forum voor Democratie er vooral niét bij willen horen. En, dat was de tweede boodschap, je moét tegen de enorme druk van de door het partij- en mediakartel opgelegde publieke opiniehegemonie bestand zijn en altijd naar buiten toe de rijen gesloten houden. Tijdens dat etentje vielen een aantal aspirant Kamerleden helaas door de mand. Zij wilden er blijkbaar wél bijhoren en hielden de rijen niét gesloten. In de mediahetze die hierop volgden vielen er nog meer door de mand. Laten we daar blij mee zijn. We houden nu een partij over die opgeschoond is van diegenen die onvoldoende innerlijke drang hebben om een ‘vrije geest’ te zijn of de grote druk die daar in deze tijd helaas onvermijdelijk bij komt kijken niet aankunnen.    

Diegene die in ieder geval al jaren de enorme druk bewezen wél aankan is Thierry Baudet. Dit is een uitzonderlijke prestatie waar ik grote bewondering voor heb. Dit soort mensen komen denk ik (helaas!) één keer in een generatie voorbij en daar moeten we héél zuinig op zijn. De mensen die nu zijn opgestapt zijn allemaal vervangbaar. Thierry Baudet is dat niet. Hij is op dit moment de enige met voldoende innerlijke kracht, overtuiging en ruggengraat om het partijkartel te breken en onze democratie, vrijheid en soevereiniteit te redden. Daar hebben we, in zijn eigen woorden, namelijk ‘een beest’ voor nodig.

Terug naar onze hoofdvraag. Wie is Baudet? Baudet is een ‘vrije geest’. Baudet is een ‘beest’. Baudet is onze stormram waarmee we het partijkartel kunnen verslaan. Maar Baudet kan dat natuurlijk niet in zijn eentje voor elkaar krijgen. Alleen als wij, zijn partijleden, hem op dit kritieke moment volop steunen en de rijen gesloten houden kan hij deze klus klaren en, net zoals Fortuyn bijna 20 jaar geleden, Forum voor Democratie de grootste partij maken bij de Kamerverkiezingen op 17 maart.

Wie is Baudet? Baudet is onmisbaar. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Ernest Stern

  “Dan ontstaat er natuurlijk ‘ophef en gedoe’ als (bewust!) provocerende uitspraken in besloten sfeer gedaan en uit hun context gerukt door de media worden verspreid”

  Het was helemaal geen besloten bijeenkomst, het was een grote bijeenkomst waar de politieke top van de FVD bij elkaar kwam en van waaruit iedereen vrijelijk kon spreken.

  Baudet kan publiek en privé ook niet uit elkaar houden en haalt die sferen in de media ook door elkaar als hem goed uitkomt.

  Pepijn probeert recht te praten wat krom is. Dat zou hij voor zijn eigen intellectuele reputatie niet moeten doen.

  1. Fascal

   Ernst de zoveelste, de zuigende leugenaar onder vele namen. De zuigzeug die alleen maar kan liegen.

  2. vandaag

   ach strónt vlé®kje toch. Willens en wetens knippen in teksten en teksten reproduceren in een andere volgorde is niet netjes. Gelet dat jij precies die tactiek hanteert zullen we je reactie wederom met een berg zout nemen. Of zoals je grote vrind beukhol altijd zegt

   ONZIN ! strónt vlé®k

  3. JochemX

   Dag @Ernie, heb je al aangifte gedaan bij je vriendjes Grapperhaus en Bruls? Genoeg verdachtmakingen voor een showproces. Het Stalinisme herleeft.

 2. Meriadoc Brandebok

  Thierry heeft FvD eigenhandig aan gort geholpen, maar dat schijnt niet tot de heer Van Houwelingen te zijn doorgedrongen. De Polderführer zit op de rokende puinhopen van een eens zo bloeiende partij.

 3. ZWEEDSE K0K

  Een vrije geest houdt ervan om te tr*llen, speelt met ironie, provoceert bewust

  Na deze opmerking valt u in ongenade bij het gros der reageerders.

  1. Ernest Stern

   “Een vrije geest houdt ervan om te tr*llen, speelt met ironie, provoceert bewust”

   Ja, en daarom is Baudet totaal ongeschikt voor de politiek.

   1. Fascal

    Nee hoor oplichter, je debiteert leugenachtige propaganda.

   2. JochemX

    @Ernie, we hebben gelukkig heel veel mensen die wel geschikt zijn voor de politiek en die er in slagen ons hele bestaan naar de kloten te helpen. Ik blijf, ondanks jouw wijsheden, gewoon op Baudet stemmen.

  2. Beukman

   Een vrije geest houdt ervan om te tr*llen, speelt met ironie, provoceert bewust

   Behalve uiteraard als deze vrije geest een anti-Zwartepieter is die Akwasi heet.

  3. Petrazoveel

   Nee hoor, wie ziet als hij kijkt weet dit al lang.

   Uiteraard is Baudet narcistisch, maar mensen als bijvoorbeeld Klaver, Kaag, Jetten, Asscher, De Jonge, Grapperhaus, Ollongren en zeker Rutte toch ook? Anders kun je helemaal niet functioneren op een opvallende plaats in de Nederlandse politiek.

   Dat is dus imho een aanbeveling voor Baudet en geen reden om hem af te vallen. Juist zijn vrije geest maakt hem een visionair.

 4. Appelstroop

  Toch prettig te constateren dat de schrijvers van DDS geen eenheidsworst zijn en er een diversiteit aan opvattingen is over dit FvD gedoe. Sommigen zien Baudet als zwakzinnige nazi, sommigen als flamboyante flapdrol, niet geschkit voor politiek maar met hart op goede plaats en een degelijke partij voor het politieke gat tussen VVD en PVV, en sommigen staan pal achter Baudet. Mijn complimenten.

  1. Thant dolphf

   Eens, voor ieder wat wils!

   1. Fascal

    Ernst Thant, de zoveelste.

    1. Thant dolphf

     Nee hoor dat lieg je, hypocriete leugenaar

     1. vandaag

      slechts de twee strónt vlé®kjes liegen continu strónt vlé®kje II

     2. Thant dolphf

      En draaideur-avatar VandaagHomefrutjeFascal !

     3. Thant dolphf

      hij durft het nog steeds niet met een nick!

     4. Fascal

      Michel Thant Ernst de leugenaar.

     5. Thant dolphf

      VandaagHomefrutjeFascal de repeteer-artiest

     6. vandaag

      strónt vlé®kje II is te dom om voor de duvel te dansen , dat blijkt onverkort. Weer een triest figuur erbij op dds

     7. Thant dolphf

      De zoveelste repetitie

     8. vandaag

      en strónt vlé®kje II is weer gezakt

      😎🥳

     9. Thant dolphf

      O? Vertel!

 5. Linksbuster

  Als we daar èrnst en zijn aarsmaden niet hebben…the three stooges van DDS!

 6. Cor Grijpstra

  Baudet is gewoon ongeschikt voor de politiek, ziet Pepijn niet wat er de afgelopen jaar is gebeurt.

  Blinde vinken zien niet het verval,…

  1. Cor Grijpstra

   -jaren-

  2. vandaag

   moet je is kijken naar het verval van je tomatenclub en de familie maorijnissen

 7. Vriend

  En jawel: de twee overheidstr0llen zijn er als de kippen bij. Zij bestaan alleen bij het besmeuren van anderen door permanente provocaties en een onafzienbare leugenbrei.

  Wat zou DDS toch een prettige plek zijn zonder dit linkse fascistoide schorem.

  1. Cor Grijpstra

   @Vriend en toch deel je hun mening betreffend Baudet

   1. Vriend

    Nee Cor, ik vind Baudet om andere redenen ongeschikt dan die twee en dat ligt vooral in een karaktertechnische ongeschiktheid.

    Ik heb Baudet nooit beschuldigd van fascistische sympathieen of racistische en antisemitische uitlatingen. Zo’n karaktermoord is het DDS-schorem Stern & Brandegeit wel op het lijf geschreven.

    1. Meriadoc Brandebok

     ” heb Baudet nooit beschuldigd van fascistische sympathieen of racistische en antisemitische uitlatingen. Zo’n karaktermoord is het DDS-schorem Stern & Brandegeit wel op het lijf geschreven.”

     Dit is een kwaadaardige verdraaïng van de feiten, tröl.

     1. Fascal

      Zegt de Ernstzuiger.

    2. Ernest Stern

     Mijn goede Vriend weet dat ik Baudet nooit voor antisemiet heb uitgemaakt. Voor fascist overigens ook niet.

     Waarom beweert hij zaken waarvan hij weer dat ze niet waar zijn?

     1. Fascal

      Nee hoor, leugenaar en oplichter!

  2. Fascal

   “Wat zou DDS toch een prettige plek zijn zonder dit linkse fascistoïde schorem.”

   Hear, hear!

   1. Cor Grijpstra

    @F

    Een ongezellig blogje..
    .

    1. Fascal

     Cor Grijpstra?

    2. vandaag

     wil gekke corretje nu zeggen dat zijn gezuig en off topic onzin gezellig is ? gelukkig kent gezellig voor een ieder zijn eigen betekenis

  3. ZWEEDSE K0K

   Een vrije geest houdt ervan om te tr*llen, speelt met ironie, provoceert bewust

   1. vandaag

    maar dan heb je boze en goede geesten , dat was de zwetscock nog niet opgevallen

  4. Meriadoc Brandebok

   Vriend kan zich ook prima vinden inhet antisemitische gedachtengoed van de Polderführer.

   Deze man is volstrekt de weg kwijt.

 8. DubbelZout

  “Wie is Baudet?”

  Een boreale volksmenner met flinke teug antisemitisme

  1. Cor Grijpstra

   @D
   Wanneer je vele malen op bezoek gaat bij de ouwe neonazi Le Pen, tja.

   1. Willem Bever

    Op schoot bij Pol Pot, hypocriet

 9. Pauline Kummer

  Baudet leeft in een schemerzone tussen schijn en werkelijkheid.

  1. vandaag

   lijkt wel een links adept volgens de komkommer !

  2. Fascal

   Ernst Kummer, de leugenaar onder vele namen!

 10. Vriend

  Leuk, op dit moment staat er een helder stuk van Spartacus op GeenStijl dat geheel a decharge is voor Baudet en ook de andere kant van de man laat zien.

  1. Beukman

   Maar goed, terug naar Thierry. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat Theodor Herzl, grondlegger van het zionisme en architect van de joodse staat Israel, een van “zijn helden” is. Op dossier Israel stemt hij zonder uitzondering in het Israelische belang, zegt hij consequent “ik steun Israel onvoorwaardelijk, punt”, en stelt hij zelfs kamervragen als Nederland zich te kritisch opstelt tegenover Israel.

   Antisemieten zijn wel vaker voor de staat Israel. Ze willen immers dat alle joden opsodemieteren uit hun eigen boreale cultuur.

   Of Baudet overigens werkelijk een antisemiet is weet ik niet. Soms lijkt hij gewoon een flapuit te zijn, een Gilles de la Tourettertje dat dwangmatig alles eruit gooit wat kan chocqueren en provoceren.

   1. Fascal

    Onzin!

    1. Beukman

     Inderdaad beste Fascal, ook wat ik hier schrijf is wederom waar, hie pijnlijk en politiek incorrect die waarheid ook is. Dank je wel voor je support, Fascal.

     1. Fascal

      Flauwekul, zuigert!

     2. Beukman

      Nogmaals dank voor je support, beste Fascal, en een fijne avond.

     3. Fascal

      Nee hoor, je kletst onzin.

     4. Beukman

      Het is altijd fijn om te lezen dat je het met me eens bent, Fascal. Je bent een goede jongen met een gouden hart, dat niet iedereen ziet maar het is dus wél zo. Nogmaals een heel mooie avond toegewenst. Je Beukman.

     5. Ernest Stern

      Ik sluit me hier graag bij aan Beukman: Fascal is een intelligente en integere vent die de inhoudelijke kwaliteit van dit blog op een hoger niveau weet te brengen.
      Een fijne vent die alle lof verdient.

   2. homefront

    Beide, zowel beukhol als dé aandoenlijke, zijn hier van de pot gerukt want die hebben beide niets op met Israël, het zijn zelf dé antisemieten

 11. Yoyo

  Kijk zo kan het dus ook.
  Pepijn ziet het scherp, de politiek van Nederland, is gebaat bij een enfant terrible die af en toe buiten de saaie lijntjes kleurt.
  De Ruttiaanse brij is zo boooooaring .

  Ik hoop dat Baudet behouden blijft voor Nederland.

  1. Ernest Stern

   “de politiek van Nederland, is gebaat bij een enfant terrible die af en toe buiten de saaie lijntjes kleurt.”

   De Nederlandse polderpolitiek is gebaat bij fatsoenlijke en professionele bestuurders. Dat maakte dit land groot en clowns worden genadeloos afgeserveerd.

   1. Fascal

    Nee hoor, leugenaar, je bent een oplichter!

   2. Yoyo

    De o zo “fatsoenlijke ” leugenclown Mark mag evenwel nog steeds volgens peilingen rekenen op onbegrijpelijk veel steun.
    Triest maar waar.

    1. Ernest Stern

     Klopt, Yoyo. Rutte is een fatsoenlijke en professionele bestuurder. Dat weten de meeste kiezers te waarderen en dat is maar goed ook. Je mag er toch niet aan denken dat een meerderheid van ons volk vertrouwen zou schenken aan waardeloze populisten als Wilders en Baudet?

     1. pasco

      ES\
      Politici die de waarheid verkondigen zijn volgens jouw ondoordachte simplistische mening “populistisch” ?
      Zielig!
      Ach, verstoppertje spelen, gesteund door de grote domme meerderheid van het electoraat is iets voor bange en laffe mensen, zonder eigen oordeelsvermogen!
      Om met overtuiging achter een afwijkende maar waarheidsgetrouwe mening te kunnen staan,verreist een hogere mate aan zelfbewustzijn en denkvermogen!

     2. Ernest Stern

      “Politici die de waarheid verkondigen zijn volgens jou ondoordachte simplistische mening “populistisch” ?”

      Dat hangt af van de waarheid die ze verkopen. Wat Wilders en Baudet uitbraken kan ik lastig als waarheid zien. Dat zijn populistische leugens.

     3. sonny

      pasco@
      +++++
      Ik heb minder vertrouwen in de gemiddelde ‘links’ geïndoctrineerde kiezer, maar niettemin hoop ik van harte, dat velen volgend jaar een ander vakje inkleuren en verder kijken dan hetgeen de huidige ‘praatjesmakers’ proberen te verkopen als ijzeren waarheden!

     4. homefront

      fascistje ernest vindt leugenclown wel betrouwbaar die de waarheid spreekt

     5. sonny

      ernest@
      Ziende blind?
      Nog niet waargenomen dat de ongebreidelde instroom van, voor het merendeel ongeschoolde salafistische fanatici niets bijdragen aan de Noord Europese sociale structuren, levensstandaarden en culturele opvattingen, onwil tot aanpassing aan de westerse leefwijzen, maar deze in een snel tempo wensen af te breken?
      De sociaal/financieele vangnetten worden leeggemolken?
      Dat de culturele eigenheden worden vertrapt?
      Dit alles wordt aan de burger verkocht als het onmisbaar belang van ‘diversiteit’ in een multiculturele, elkaar liefhebbende samenleving?
      Met de islam als een niet te overwinnen obstakel?

    2. Fascal

     Je voert een pathologische leugenaar!

   3. vandaag

    de fatsoenlijke politiek van de strónt vlé®k die elke wijziging van hun wachtgeld blokkeren !

    stem sociaal ,stem PVV

 12. lucinde

  Pepijn wil ook een nazi zijn….

  Laat je vrije geest eens uitspoelen…

 13. pasco

  Ook al verdwijnt Baudet uit de politiek, zijn aanhangers, de ‘non-conformistische pragmatische geesten’ blijven ten alle tijde, trouw aan het “rechtse” gedachtengoed!
  Men switcht gewoon naar de PVV, maar zeker weten, er gaan meerdere “rechts georiënteerde politieke dwarsliggers” verrijzen!
  Het is inherent aan dit tijdsgewricht, dat de ‘linkse’ politiek van onkunde en onrecht, ontmaskerd gaat worden!
  Times are changing, het volk doorziet de politieke spelletjes!

 14. Piet Klein

  Het FvD was een welkome nieuwe partij die in het totaal intellectueel verschrompelde politieke status quo en totaal verschrompelde intellectuele media een noodzakelijke alternatief vormde. Niet alleen zijn er talloze zorgen wat mij betreft over de route die NL volgt en de route die de EU volgt ook het debat wordt monddood gemaakt waardoor de geesten niet gescherpt worden. Het FvD leek hierop een tegengeluid te brengen dat de kansen om uit dit doodlopende spoor te komen verbeterde. Het is dan ook zonde dat het FvD uit elkaar spat waarbij vele personen die al een politieke rol vervulden in stellingen stapt waardoor de samenhang volledig lijkt te verdampen. Voor de kiezer op afstand is daarbij vervelend dat de feiten onduidelijk zijn en opinies bijvoorbeeld over Baudet ook van mensen die dichter bij hem staan, sterk verdeeld zijn. Het lijkt me ook lastig voor FvD leden om een keuze te maken wat de route van het FvD zou moeten worden omdat ook deze FvD-ers over onvoldoende feiten beschikken. Baudet is evenals Rutte, Klaver het boegbeeld van de partij en in onze mediacratie zijn dat troeven waarbij je voorzichtig moet zijn om ze in te wisselen. Kaag, de Jonge moet deze positie nog maar zien te veroveren en Asscher lijkt al de positie al ruimschoots verloren te zijn. Er lijken twee routes mogelijk te zijn. Of het FvD en Baudet gaan in gesprek, trekken zich terug en proberen het FvD opnieuw op de kaart te zetten, maar dat moet dan zodanig snel gaan dat Baudet voldoende tijd heeft om zijn nieuwe partij kan oprichten. Of Baudet start zijn eigen nieuwe partij. Voor beide opties geldt dat de feiten op tafel moeten komen. Dat de uitgangspunten van de partij volstrekt helder zijn zoals geen antisemitisme, geen racisme. Waarbij het van belang is scherp te definiëren wat racisme is. Racisme is niet dat iedereen gelijk is (de Ollogren misvatting), want er is verschil tussen rassen. Joden hebben 30% van de nobelprijzen binnen gehaald, Afrikaners winnen steevast de marathon, Chinezen zijn gezagsgetrouw, Duitser ook, Fransen doen het graag met de Franse slag. Er zijn verschillen, echter verschillen in wat dan ook is geen enkele reden om de een hoger te plaatsen dan de ander. Iedereen is gelijk in rechten en mogelijkheden die de samenleving biedt, maar mensen verschillen de kwaliteiten om mogelijkheden te benutten. We hebben in Nederland dringend behoefte aan nieuw elan als antwoord op het verschrompelde politiek en media intellectueel klimaat. Het is tekenend voor onze tijd dat op vage feiten Baudet en het FvD in rollercoaster terecht komen en niemand aan Kauthar vraagt hoe zij aankijkt tegen antisemitisme van moslimbroederschap.

  1. Yoyo

   Goed verhaal, Piet.
   Je ziet het scherp.

  2. Thant dolphf

   .. “en niemand aan Kauthar vraagt hoe zij aankijkt tegen antisemitisme van moslimbroederschap.””

   Dit laatstelijkt me onjuist. In kranteninterviews is zij op dat punt wel degelijk gepeild.

 15. Bes Tolen

  Piet Klein. Joden hebben in oorsprong met Rome te maken en ook Afrikanen, die de marathons winnen. Deze laatsten worden al sinds 1942 opgeleid door de missie. Dit hele sportgebeuren is in Rooms katholieke handen. Overigens nog meer. Zo zit de wereld in elkaar. Biden kon de presidentsverkiezingen winnen door de Latino immigranten gesteund door Rome. Die stemmen allemaal Democraten en dat zijn er nu weer miljoenen meer geworden. Dat zijn niet de Cubanen en niet de oorspronkelijke latino’s in de vroegere Mexicaanse gebieden nu USA.

  1. Ernest Stern

   “Joden hebben in oorsprong met Rome te maken en ook Afrikanen, die de marathons winnen.”

   Dit soort gewauwel maakt DDS interessant. Bestolen meent het namelijk serieus.

   1. Fascal

    Leugenaar en fascistische oplichter.

    1. Ernest Stern

     Wat een geestige en pittige bijdrage, Fascal. Je stijgt in mijn bewondering.

     1. Fascal

      Ernst Emma, oplichter en zuigzeug!

 16. Drollevanger

  Het Anti-Semietisme van Baudet. De meneer met de Joodse verloofde.
  Hierboven schreef men.
  Dat Baudet’s verloofde en dus ook eventueel toekomstig nageslacht Joods (zullen) zijn. Diegenen die bewust de reputatie en het karakter van een ander zo besmeuren, namelijk uitsluitend op basis van ‘horen zeggen’, uit de context getrokken niet-publieke citaten en associaties met ‘verdachte personen’ – niemand heeft tot nu toe nog maar één zin (!) ‘bewijs’ aangevoerd uit de tien boeken die Baudet heeft geschreven waaruit Anti-Semitisme blijkt.
  Dan het volgende: De halve wereld wil in West-Europa wonen. Dit komt door onze eerlijke verdeling van winsten over de hele bevolking.
  Komt dat misschien omdat wij hier zo racistisch , halve fasisten of Nazie,s zijn.

 17. Drollevanger

  Ik geloof niet dat Baudet, of een ander het huidige partijdige media-kartel kan breken.
  Dit komt omdat het deugende kartel wordt gesteund door de wereldwijde media.
  Als voorbeeld noem ik hoewel hij niet niet mijn ideaal is, Trump.
  Hem is via het media kartel door benepen geesten die dezelfde media sturen, een oor aangenaaid om een belachelijke reden, terwijl de smeulende wandaden van BLM werden doodgezwegen of goedgepraat door diezelfde media.
  Ik denk dat dit overwicht op het dommere kiezersvolk nog minstens decennia-lang zal aanhouden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.