shutterstock 2170219 e1609406544750

Beeldenstormgekte slaat weer toe: Boston trekt slavenbevrijder Abraham Lincoln van z'n sokkel

Geen categoriedec 30 2020, 18:00
Wie dacht dat de beeldenstormgekte, die was veroorzaakt door cultus van slachtofferschap, voorbij was heeft het fout. Het beeld van de president Abraham Lincoln, ook wel bekend als de president die de slavernij afschafte, is van zijn sokkel gehaald.
De kunstcommissie – zucht, wat een verrassing ook – in Boston stemde voor het verwijderen van het beeld van de Amerikaanse president Abraham Lincoln, die de slavernij afschafte en zelfs een oorlog tegen het zuiden van z'n eigen land voerde om dat voor elkaar te krijgen. Voor mensen met een normale kijk op de wereld blijft het volkomen onlogisch dat nu juist dit beeld wordt verwijderd.
Het beeld had de bijnaam 'Emancipation' en was bedoeld als eerbetoon aan de bevrijding van slaven. Dat nu juist Lincoln – de president die zijn handen in het vuur stak – wordt verwijderd is een doodzonde.
Tegelijkertijd laat het de ware kracht zien van antiracistische lobbymachten in de Verenigde Staten. Slogans als All white people are racist zijn dus geen provocerende teksten, maar diepgemeende uitspraken. In het dogmatisch denken van de critical race theory-adepten zijn de 'witte mensen' inherent aan racisme en systemisch racisme.
Ook de grote liberale slavenbevrijders als Abraham Lincoln zijn 'fout'. De vraag is alleen waar deze hysterie stopt, want als zelfs Lincoln al 'gevoelig' ligt wie of wat verdient er dan eigenlijk nog wel een standbeeld?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten