Britten zwaaien met z’n allen naar de EU: Brexit-deal is nu helemaal rond

Na negen maanden van onderhandelen, elkaar van alles en nog wat verwijten, is het dan zo ver. De Britten hebben een deal weten te sluiten met de Brusselse EU-bobo’s, er gaat geen ongecontroleerd vertrek plaatsvinden in 2021. 

Wat de deal nu precies gaat betekenen voor de EU – en ook voor Nederland – is nog onduidelijk, maar de Britse regering onder leiding van Boris Johnson kunnen tevreden Kerst gaan vieren. De Brexit-deal is geregeld, en een harde breuk is hiermee uitgesloten.

Afgelopen jaar vond een waar machtsspel plaats tussen de EU-elite en het Verenigd Koninkrijk. Beiden moesten een zo voor hen voordelig mogelijke deal weten te sluiten, want als de ene partij te veel moet inleveren dan is dat natuurlijk gezichtsverlies.

Na alle pesterijen en infantiele tirades van EU-extremisten zoals Frans Timmermans en Guy Verhofstadt kunnen de Britten nu eindelijk Brussel de rug toe keren – althans figuurlijk gesproken dan.

In de praktijk zullen de Britten nog vaak genoeg met de EU te maken krijgen, aangezien veel handel nog steeds via ons continent verloopt.

Boris Johnson, verkozen tot premier met de belofte de Brexit te regelen, heeft al met al toch een knap stukje werk verricht. De Britten hebben hun Brexit-deal. Nu zullen we zien of ze over vijf jaar hier nog zo blij mee zullen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

164 reacties

 1. Cootje

  Lachen zich binnen 5 jaar te pletter .

  1. Nico Sibelijn

   Over 5 jaar zal een Labour-regering voorzichtige stappen gaan zetten richting herstel van het lidmaatschap.

   Dit is een historische blunder die geen stand gaat houden.

   1. Cootje

    Binnen 5 jaar ligt de bv Europa op één oor , je kan de mensen niet meer mobiliseren voor de gratis weggeef partijen , en als ze zich hier druk maken voor een schapen teler in Engeland ,zullen de boeren hier zich afvragen welke onbenul dit opschrijft . Hij moet zich druk maken at ze hier afbreken en bijv in zuid Europa op maken , maar als uitkering gerechtigde zal het hem niet veel uit maken , de handel is altijd geweest lust je vis of moet je vis . En als ze in zuid Europa minder onder een boom gaan zitten hun handen uit hun mouwen steken en minder profiteren van een ander . Italië heeft voor eenderde een zwart economie , hier wint de narcotica export ook veel terrein dan komt het vanzelf weer goed , maar nu doet Corona in allerlei varianten zijn best om het boeltje uit te vergroten wat het zuiden niet gaat overleven

   2. RvdBe

    Zou idd een typisch linkse zet zijn, het referendum negeren, lekker democratisch, goed dat ze afgeserveerd zijn.

   3. usb3.0

    “Over 5 jaar zal een Labour-regering voorzichtige stappen gaan zetten richting herstel van het lidmaatschap.”

    Nee hoor, als de EU het beste voorheeft met GB dan zorgen ze ervoor dat het GB goed zal gaan, tenzij jij echt wenst, en je laat het blijken van niet, dat de EU niet het beste met GB voorheeft..
    Als het de bedoeling is van diezelfde EU om landen zich te laten onderwerpen aan hun gezag hebben mijn woorden profetische lading…

    1. Nico Sibelijn

     Waarom zouden we het beste moeten voorhebben met de UK? Ze zijn er uitgestapt, hebben ons enorm op kosten gejaagd en wensen wel de lusten maar niet de lasten van de EU.

     Ik hoop dat ze economisch behoorlijk in de problemen komen en met hangende pootjes zich weer bij de EU melden.

     1. usb3.0

      “Ik hoop dat ze economisch behoorlijk in de problemen komen en met hangende pootjes zich weer bij de EU melden.”

      Je zegt het precies goed, dit is wat de EU graag wenst bij landen die weggaan, geen voorspoed, nee traineren de boel, een land met achterlijke regelingen opschepen ipv een net handelsverdrag, de EU maakt er een zooitje van en jij verwoord precies die gedachte van de EU

     2. ManX

      Nico Sibelijn is every inch a good sport and fair player.

      Je bent een fijn en oprecht mens Nico, die iedereen het best gunt.

     3. Jack Flash

      De haat& verwenselijking vanuit EU naar GB geeft positieve energie voor Nexit.

      Stem PVV/FVD.

     4. Linksbuster

      Nee hoor ManX , wìm scheefbek hųtten is een kwaadaardige linkse deugrakker aka
      “de stròntvlék”.
      Hij deponeerd zijn onwelriekende fecaliën hier al vele jaren met dito nicks..aan de geur herkend men hem echter direkt.
      Dat de Britten ons bevrijd hebben ten koste van honderdduizenden doden, interesseerd hem geen bal…bloeden moeten ze.
      Ik wens de Britten veel succes met het herwinnen van hun vrijheden en hoop dat ze al de EU meekruipers een poepie laten ruiken!
      Het feit dat Engeland al vergeven is door moslims en andere kansparels zal het er echter niet gemakkelijker op maken…Brexit komt eigenlijk 17 jr te laat.

     5. RvdBe

      Nico, die Britten zullen ook wel denken in 45 hebben we jullie bevrijd van het groot Europeesch rijk, als je er voor kiezen daar wederom onderdeel vanuit te maken, succes, maar wel zonder ons.

     6. Thant dolpf

      Zij het nu ineens de Britten die ons bevrijd hebben in plaats van de Amerikanen en de Canadezen?

     7. stem weg

      De britten hebben op alle belagrijke punten hun gelijk gehaald , de EU heeft het nakijken

      Op naar de NEXIT , stem sociaal , stem PVV

      ruim 7.000.000.000 euris terug op de nationale begroting🥳🥳🥳🥳🥳

     8. Linksbuster

      @ Dolf.
      Quote:
      ..Zijn het nu ineens de Britten die ons bevrijd hebben in plaats van de Amerikanen en de Canadezen?……..
      Tja..nooit gehoord van bv Market Garden?..Ga maar eens kijken in Normandië.
      U bent een ignorant en zou u moeten schamen!

     9. Logica

      Hebben de Engelsen ons op kosten gejaagd? Leg dat maar even uit. Ze zijn al 20 jaar lang een grote netto betaler aan de EU geweest en ze zijn het zat. Ze hebben groot gelijk. Maar kom eerst even met je uitleg.

     10. leukeditter

      en jij op hangende pootjes naar de psychiater

     11. Meriadoc Brandebok

      @Linksbuster

      Market Garden was een operatie die mislukte. De Britten konden sowieso niet op tegen de Duitsers (net zo min als de Fransen). Daarom deed Chamberlain aan “appeasementpolitiek”.

     12. Duckday

      Wat zijn de lusten van dit monsterverbond WAT ZIJN we er wijzer van geworden. van dat open grenzen beleid. Wat is het voordeel er van

     13. Wally

      Niet met je eens. Ik denk juist dat de Britten hier (na een moeizame start) veel plezier van gaan hebben. Baas in eigen land. Nu wij nog.

     14. usb3.0

      elk gezond weldenkend mens vind dit..

    2. M. Brandenburg

     U bedoelt die partij die compleet is weggevaagd en waar geen hond meer iets van moet hebben, dat zou mij heel sterk lijken.

     1. Meriadoc Brandebok

      Labour staat reeds maanden huizenhoog in de peilingen en de Scottish National Party stevent af op een meerderheid in Holyrood in mei. Je kletst dus.

   4. Realist

    De E U in de huidige v oh rm is niet realistische meer. Op bepaalde terrijnen samen werken uiteraard, daar heb je geen instantie als dictatuur wat de E U voor nodig, dus exxit. Hoe eerder we er uit stappen hoe beter.

    1. NO8DO

     Dronken of analfabeet?

   5. stem weg

    hahahahaha , oliedomme arrogante strónt vlé®k

    De EU is een failliet circus maar de strónt vlé®k houdt spastisch vast aan het vierde rijk.

    stem sociaal , stem PVV , op naar de NEXIT

    7 miljard terug op de nationale begroting

   6. Duckday

    Wie is de volgende die uit dit monsterverbond van hoogmoed waanzin en belust op macht er uitstapt.Wat voor welvaart voorspoed heeft de NORMALE man vrouw van dit monsterverbond gekregen wat zijn we er wijzer van geworden.

    1. stem weg

     de politiek is een ieder dankbaar voor de geboden ruimte van dit moloch van de macht voor regenten en despoten

   7. Duckday

    Vrijheid welvaart VERLOST van het HOOGMOED Waanzin EN belust op macht project de EU.Wie zal er volgen 😀

  2. LifeBuddy

   Co 100% +++++++++++++++++

 2. Cootje

  Die zijn uit het Europese criminelen circuit . Waar je verplicht bent met hard werken de roversbende uit zuid Europa te ondersteunen profiteurs en opvreters eersteklas die het hebben uitgevonden pot te verteren .

  1. Cor Grijpstra

   @C
   Kijk eens naar het gewone volk, neem de schapenboeren e.d, die kunnen wel janken.

   Dat maakt Cootje niets uit.
   Alleen het idee dat er een land uit de EU stapt is voldoende, gevolgen interesseert hem niet!

   1. Cootje

    Mij interesseert het inderdaad niet . Wij hebben het verdrag van Lissabon in onze maag gesplitst gekregen , dus geef ik er niets om met welke middelen en gevolgen we er uit gaan , wij deden voor de euro ook zaken met de Engelsen en de zuid Europeanen , moesten we elke lading verzekeren in zuid Europa tegen valuta schommelingen , zo stond de Franse Frank in de jaren 70 . 0.75 tegen over een gulden , toen de euro kwan was dat nog 0,33 tegen over een gulden en so was het met de lira en de peseta . Maar de euro kwam er niet voor ons maar voor de multinational die de Europese bevolking als valuta verzekering kreeg , Jan modaal hier met 2400 gulden netto en de koning te rijk werd een armoedzaaier met 1133€ . En nu werken we voor de potverteerders in het zuiden die ook nog 5 jaar eerder met pensioen gaan , maar Corona gaat roet in het eten gooien

    1. usb3.0

     Precies Cootje..

    2. Duckday

     Misschien dat er nu meerdere mensen zijn die hun oogkleppen afdoen als ze het bericht van COOTJE goed lezen

 3. ropart

  de komende tijd zal veel negatief nieuws over engeland wel uitvergroot worden om hier de nexit voorstanders de mond te snoeren en als het prima gaat met GB zal het wel onderbelicht worden.

  1. Cor Grijpstra

   @r
   En Trump krijgt toch een tweede termijn.

   Man man.

   1. usb3.0

    Nee corretje het gaat over het verspreiden van negatief nieuws over de terechte brexit door de propaganda staats zender

   2. ropart

    zo kort na de brexit alweer 6 berichten geteld waarom het zo een slecht idee is om uit de eu te stappen, en niemand schrijft over de voordelen van het onder het juk vandaan komen van de eu, ik zal een mooie noemen; je hoeft je niet meer aan de afspraak te houden ongewenste asielzoekers niet terug te sturen naar land van herkomst, je weet wel, waar broekers knollen voor citroenen zich telkens op beroept om dit maar niet te bewerkstelligen en zo zijn er zoveel regels en regeltjes die de britten kunnen los laten!, ik ben erg blij voor ze. nexit.

  2. Cootje

   Wij hebben een uitstekende publieke omroep om de Engelse elke avond te demoniseren , komen er van die achterbakse PvdA-er om de boel te kleineren

 4. Cor Grijpstra

  De Nederlandse vissers moeten 25% van de vangst inleveren bij de de Engelsen.
  Dat voor 5 jaar.
  Ze hebben een beroerde kerst.

  1. Lefty

   En Boris Johnson dreigt met Militair ingrijpen mochten de territoriale wateren geschonden worden. Lang leve de Brexit, terug naar de middeleeuwen.

   1. stem weg

    heeft ons links adept al een harnas gekocht om ten strijde te trekken ?

    stem sociaal, stem PVV , ruim 7.000.000.000 euris terug op de nationale begroting

  2. RvdBe

   Dan gaat Nederland toch in onderhandeling met de Britten?
   Oh nee, wij als “vrij” Nederland mogen niet zelfstandig onderhandelen met andere landen, dat mag alleen das reich doen.
   Dan zal Nederland op een slimmere manier moeten gaan vissen, bv pulsvissen.
   Oh nee, dat mocht niet van das reich ( lees de Fransen).
   Misschien gaat er nu een lichtje branden vwb aversie tegen das reich.

   1. Cor Grijpstra

    @R

    Je snapt er duidelijk geen ene reetD van.

    1. RvdBe

     @C, heerlijk van die steekhoudende tegen argumenten.
     Altijd lastig om iets te weerleggen als je weet dat de ander gelijk heeft.

     1. Cor Grijpstra

      R
      Weerleggen van hersenspinsels, laat me niet lachen.

    2. Edjan

     Cor G ————————
     Waardeloos

    3. Jack Flash

     Zover dat the French pulsvissen verbieden

   2. Edjan

    RvdBe +++++++++++++++

  3. ropart

   en als de engelsen hier koeien komen halen en maar 25% aftikken cor?.

   1. ikweetwatikwil

    Och, och, wat zijn de druiven zuur bij Grijpstra

  4. Willem Bever

   Die beroerde kerst hadden ze al nadat onze landbouwminister de vissers in de uitverkoop deed aan macron

  5. usb3.0

   “De Nederlandse vissers moeten 25% van de vangst inleveren”

   Dat komt door de EU die laten de vissers barsten

 5. Nostradamus

  Nu de Nexit en nog betere deals met het VK.

  1. Cor Grijpstra

   @N
   Een versnipperde EU is je wens?

   Beter kijken naar een update van de EU.
   Niet meer dat log, geld verspillende instituut, maar een krachtige EU dat zich kan meten met de VS, Rusland en China.

   1. ropart

    het is maar goed dat er geen greintje verdeeldheid te bespeuren is in die krachtige eensgezinde eu.

    1. Cor Grijpstra

     @R
     Cursus begrijpend lezen iets voor je ?

     1. ropart

      daar heb jij vast wel het adres van cor.

    2. Cor Grijpstra

     Waarom vermeldt Bart niet dat de deal pas in 2021 door de gezamenlijke lidstaten wordt gekeurd.

   2. RvdBe

    Cor zegt het nu zelf: de eu is een log geld verspillend instituut.
    Updates pas je toe op een alreeds succesvol concept niet op iets met een al verrot fundament, dan rest nog slechts 1 ding: sloop.

    1. Cor Grijpstra

     Met een update haal je de fouten er uit.
     Jij ziet de EU niet zitten, ik wel.

     1. usb3.0

      De EU is een gedrocht die zijn weerga niet kent.

     2. Cootje

      Is ons door ons strot geduwd wij hebben nee. Gezegd , maar Corona is de boel aan het herstellen kost meestal pijn maar ligt uitstekend de financiële boel in zuid Europa op de pijnbank en de verdeeldheid plus de solidariteit waanzin

    2. Edjan

     RvdBe 100%

   3. Cootje

    Wij kunnen ons als unie meten met de grote landen , maar daarvoor moeten wij werken voor de luie opvreters uit het zuiden onder de noemer zuid Europese broeders en over 50 jaar staat er dan Nederland was een rijke provincie van europa , kijk eens naar IJsland die hebben op hun knieën gelegen om bij de dievenbende te horen .,al krijgen ze hun hele leven geld toe doen ze het niet , Polen voert echt geen euro munt in , wegens succes

    1. Nico Sibelijn

     Cootje voorspelt hier al heel lang dat de EU in elkaar zal storten.

     Wel geestig.

     1. Cootje

      Volgens mij pas en goed jaar en we zijn aardig op weg ,, de zuid Europeanen krijgen niet elk jaar de tulpen gratis ,, en we hebben nog leuke luizen in de pels , met Polen en Hongarije , en let op dit jaar 2021 kan leuk worden in Frankrijk s.avonds op het journaal

     2. usb3.0

      “Cootje voorspelt hier al heel lang dat de EU in elkaar zal storten.’

      Dus het wordt tijd dat er zo snel een nexit plaats moet vinden…

     3. Edjan

      NS Inderdaad geestig. En ook goed gezien.

     4. stem weg

      Het uittreden van het UK heeft de EU verstevigd volgens de strónt vlé®k.
      Wel geestig

      Op naar een NEXIT , 7 miljard netto terug op de nationale begroting.

      stem sociaal, stem PVV

   4. Linksbuster

    Liever een downgrade naar de EEG…en weg met de euro.
    De EU heeft laten zien wat het is..het is honger naar macht zonder democratie en hééél hééél hééél veel geld voor de hobby’s van megalomane dictatortjes, die in hun vaderland niets in de melk te brokkelen hebben gehad maar nu hun kans schoon zien.
    En natuurlijk de fijne ECB..die duizenden miljarden aan euro’s bijdrukken..die de rente voor spaarders en pensioenfondsen tot nul hebben gereduceerd.
    Nee, de EU in deze vorm is een ramp…en wie beweerd dat we profiteren van de EU zal er waarschijnlijk ‘werkzaam’ zijn of er dik aan verdienen…zoals de transporteurs aan die maandelijkse verhuizingen tussen brussel en straatsburg.

    1. Meriadoc Brandebok

     De EEG omvatte een minder politieke unie dan nu het geval is, Er is een politieke unie nodig in Europa, met name wat betreft Duitsland, Frankrijk en Italië. Als deze landen hun soevereiniteit aan een bovenpolitiek instituut inleveren, kunnen ze als natiestaten geen overheersende rol meer spelen in Europa. Men is dan immers verantwoording schuldig aan een bovenpolitiek orgaan. Zij proberen nu reeds de lakens uit te delen in Europa, moet je nagaan hoe ver ze daarin kunnen doorslaan als er geen federale commissie is die hen regels oplegt.

   5. Willem Bever

    Eeen EU die ons leert hoe we onze handen moeten wassen.

    laat me niet lachen Corretje met je krachtige Eu…dat is jouw hersenspinsel

   6. stem weg

    een versnipperde EU ? de EU is nog nooit een eenheid geweest slechts een beerput

   7. Logica

    Cor, wat vind jij dan van het feit dat wij compleet afhankelijk zijn van de wil van de grote landen? Vooral Frankrijk denkt alleen om zijn eigen belangen. Kijk naar de landbouw en visserij bijvoorbeeld. Of naar KLM Ait France, van onze miljarden even aandelen aangeschaft voor 30%. Dat was toch bedoeld voor corona? Wij mogen betalen maar hebben niets te zeggen. Als Macron iets doet wat de fransen niet zint dan gaat zijn nek eraf. In Nederland kan Rutte alles flikken zolang de Meilandjes maar op tv blijven.

    Jij gaat nu zeggen dat we zoveel verdienen aan de open markt. Maar leg mij dan even uit waar al dat geld blijft. We hebben overal tekorten, ook voordat we met corona te maken kregen.

    In de guldentijd hadden we het echt veel beter.

    1. Meriadoc Brandebok

     De komische naïviteit van Nexitters is altijd dat zij denken dat we ons niet te schikken hebben naar de wil van grote landen als we uit de EU stappen.

     1. ZWEEDSE K0K

      Merijn, mooie kerstdagen

     2. Meriadoc Brandebok

      Vrolijk kerstfeest, Zweedse kok!

     3. ManX

      Een grefo zegt toch altijd ‘Zalig kersfeest’, Brandewijn?

      Moet je trouwens niet bij de kerstochtenddienst zitten?

      Je bent door de mand gevallen, ouwe tr0l.

     4. Meriadoc Brandebok

      Nee, gereformeerden zeggen dat niet, in elk geval niet in mijn kring, aangezien men slechts kan worden gezaligd door God. In de onderhavige kerstwens pretendeert men dat de ander zelf diens zaligheid kan bewerkstelligen.

      Het is hooguit “gezegende kerstdagen” of in een luchtige sfeer “fijne”, “mooie” dan wel “vrolijke”. In het woord “gezegend” stelt men dat men slechts door de Heere God kan worden gezegend.

  2. usb3.0

   “Nu de Nexit en nog betere deals met het VK”

   Precies, we zijn een handelsland..

  3. LifeBuddy

   100% NEXIT ,dan staat de waarde van de Gulden binnen No time op 5 euro, met onze VOC mentaliteit.

 6. Lefty

  De titel doet vermoeden dat alle Britten blij zijn. Minimaal de helft baalt als een stekker. Wat een genuanceerde “journalistiek” is de DDS.

  1. ropart

   na het zuur komt het zoet!,werkte ook in nederland.

 7. Nico Sibelijn

  Een deal met alleen maar verliezers.

  1. usb3.0

   Nee hoor, integendeel.. de EU daarin tegen traineert de boel natuurlijk wel dat dan weer wel..

   1. Cor Grijpstra

    @U
    Vraag morgen in de kerk aan je schepper nog wat extra hersencellen.

    1. usb3.0

     Je komt een paar chromosomen tekort, ook jij moet je aan de corona regeltjes houden.

    2. Cootje

     Dan moet je wel in die onzin geloven , moeten een paar vrije dagen die het oplevert

 8. NO8DO

  Johnson heeft alles binnen gehaald voor Engeland.
  Trump wordt weer president.
  Baudet wordt onze volgende redder en premier.
  Corona is een hoax.
  DDS is objectief en betrouwbaar.

  Prettige vleesdagen wens ik u.

  1. Nico Sibelijn

   😂

  2. usb3.0

   Stukje hertenreet doet wonderen, heerlijk met een kiloknallende biefstuk

  3. JochemX

   @NO8DO, wat ontzettend geestig. Heb je dat zelf verzonnen? De opsomming komt me n.l. zo bekend voor.

 9. Meriadoc Brandebok

  Het akkoord is de eerste stap terug naar continentaal Europa. En met de verkiezing van Biden zal de samenwerking in de toekomst ongetwijfeld weer worden aangeschroefd. Er is zeker reden voor optimisme.

  Ik ben er overigens van overtuigd dat een politieke unie hoogst noodzakelijk is, maar niet dat Nederland en Scandinavië daar deel van zouden moeten uitmaken. Met het vertrek van de Britten zal de invulling die Nederland aan haar Europese samenwerking geeft in de toekomst een drastische ommekeer maken. Alles is veranderd.

 10. Onslow

  Een ID kaart zal in de toekomst niet meer voldoende zijn om Engeland even aan te doen. Voor de rest lees het FD. Het allemaal nog niet definitief. Wanneer je bericht over een onderwerp als dit val je gauw door de mand indien voldoende kennis ontbreekt..Misschien iets voor de redactie.economie.

  1. Cootje

   Als je iets wil veranderen zonder financiële gevolgen moet je een sprookjes boek lezen met een happy end. Polen heeft gebedeld om bij de euro te horen .ze zijn waanzinnig blij dat ze hun muntje nog hebben , IJsland met hun banken instorting precies het zelfde , dus als Engeland 5 jaar op de blaren gaat zitten komen vanzelf weer boven Jan . Hoelang denk je dat je kan verkopen dat je 85 miljard weggeeft aan landen die hun eigen belasting niet kunnen innen boven hun stand leven en hun hand ophouden , en dat we hier spreken van een handje vol fraudeurs die worden beschuldigt van grove schuld . En ze zijn af van de bootjes toeristen of genaamd gelukzoekers , die in Nederland de inrichting huisvesting en een riante uitkering krijgen , vroeg of laat verdwijnt het draagvlak en de solidariteit de Engelse zijn er van verlost

 11. saddy

  Ze hebben al 150 – 250 miljard euro bespaard door nu niet garant te staan voor de zuidelijke EU-laden. In totaal wordt 1850 miljard euro bijgedrukt. Na een lange berekening is dat 7000 euro per Brit. Netto bespaard want al dat geld gaat naar zinloze linkse hobbies. Ik lach daar niet om.

  In Nederland staat elk huishouden sinds vorige week garant voor 32.000 euro aan zuidelijk feestplezier.
  20% van de bevolking brengt geld in het laatje, de rest pompt het een beetje rond of houdt zijn hand op. Veel huishoudens staan dus voor 64.000, 96.000 of zelfs 128.000 euro garant.
  Het enige wat je daarvoor krijgt is dat Rutte globalist van het jaar is. De duurste tiran ooit inmiddels.

  1. Cootje

   ++++++++++++++

  2. Edjan

   +++++

  3. Niemandalletje

   Die cijfers kloppen inderdaad wel.
   Nederland staat garant voor zo een 245 miljard euro.

 12. rexm

  Wie heeft er in de geschiedenis geprobeerd om van alle landen in Europa een Europa te maken, zonder dwang, juist niemand.
  En als men denkt om van de 27 Germaanse stammen in Europa een eenheid te maken, zit vol hersenspinsels, dat blijkt ook wel uit hun functioneren.
  Wens heel Engeland veel succes, met hun gezond verstand.

 13. Edjan

  Hup Engeland. Even op krachten komen en misschien komen jullie ons dan alweer redden. Van het door en door corrupte Gross Deutsche Vierte Reich. Deze keer niet nationaal socialistisch maar supranationaal socialistisch.

  1. Thant dolpf

   Alweer redden? Waar hebben ze ons dan eerder van gered?

   1. stem weg

    probeer is google strónt vlé®kje II

    1. Thant dolpf

     Spiegelreflexcamera historische poep-onbenul?

  2. Meriadoc Brandebok

   Churchill was voorstander van een Verenigde Staten van Europa. Om even in de Tweede Wereldoorlogretoriek te blijven. Maar hij was een nazi, neem ik aan?

 14. usb3.0

  De EU zorgt ervoor dat de Nederlandse vissers het nakijken hebben, dát is de EU

  1. stem weg

   De EU is moloch voor regenten en het old boys netwerk !
   De EU is een failliet instituut.
   De EU is een verlengstuk voor het vierde rijk van frau Merkel.
   De EU kost jaarlijks minimaal 7.000.000.000 euris netto

   stem sociaal, stem PVV

   1. dinaro

    Helemaal juist…smerige molog.
    Nergens goed voor, alleen om een stelletje opvreters te spekken
    daar in BRussel.

  2. Fortiori

   Neen, USB, dit is nooit door de vissers gewenst. Sterker nog, een uitvloeisel door de Exit, warm bepleit vanaf het begin door een aantal zeer “deskundige” forumleden van DDS. Maar het zal op meerdere fronten nog wel pijn gaan doen, echter meer voor de Britten. En de pensionades in de EU lachen die zich te pletter met een waardedaling van het Pond?

   1. stem weg

    hahahahaha , de opmars van het Engelse betaalmiddel is inmiddels ingezet. Wie wil nou geen geld inleggen bij een degelijke Engelse bank met een positieve rente ?

    1. Dolph Thans

     Kijk naar de koers vandaag gbp/euro 1,1000 en de koers in de dagen van voor de Brexit 1,3500 Begrijp je nu nog steeds niet dat de importen voor de Britten veel meer aan Ponden kosten. En wie gaat er nu ponden aankopen zonder indekken tegen koersrisico om meer rente te verkrijgen.

     1. stem weg

      denk jij nou echt dat ik met een strónt vlé®k in discussie ga mafklapper !

 15. AidemediA

  Groot Brittannië, gefeliciteerd met jullie brexit. Een historische gebeurtenis. Weer baas in eigen land. Dat zou Nederland ook moeten doen. Vanmiddag de sneue toespraak van mw. Ursula von der Leyen gezien. Slechte zaak om het in drie talen te doen. Engels begrijpelijk. Frans onlogisch. En Duits doet me denken aan de periode 40 – 45 toen er ook een groot Duitsland moest komen. Waarom geen Nederlands, als taal van een netto betaler. Of Zweeds, in plaats van het Frans van een kostenpost land.

  1. Fortiori

   Hongaars lijkt mij passend!

 16. Logica

  VK gefeliciteerd. Ik heb al eerder gezegd dat ze ons binnen een paar jaar helemaal zullen uitlachen. Daarna worden de Nederlanders nog een paar jaar later ook wakker en willen we een Nexit. Die zal dan veel te duur blijken.

  In de tussentijd gaan we Zuid Europa nog een paar keer goed spekken en wie weet gaan de Nederlanders op hun tv toch maar eens kijken naar politieke programma’s waar, waarachtig zeg, ook het rechtse geluid eindelijk eens aan bod komt.

  Eerst maar hopen dat de razend populaire Meilandjes van de buis verdwenen zijn. Vreselijk, wat is ons volk toch dom, een behoorlijk deel althans. Zelfs Robert ten Brink moest het qua kijkcijfers afleggen tegen de Meilandjes. Hun kijkers stemmen straks allemaal op Klaver omdat hij jong en enthousiast overkomt, of op de VVD en CDA omdat hun leiders wel vertrouwelijk overkomen.

 17. Duckday

  De vrijheid 😁

  De volgende ?
  Breek het kartel en geef deze twee partijen een kans daarna de UK volgen uit het monsterproject dat nog niks heeft bijgedragen voor de NORMALE man vrouw in Nederland. Kijk wat een tegen werking de EU geeft aan UK hou dat in de gaten dan kan je zien wat voor hoogmoed en waanzin dit project is

 18. Response

  Fantastisch nieuws. Nu de overige lidstaten nog en het rondpompen en verkwanselen van door de burgers opgehoest belastinggeld stopt.

 19. RvdBe

  Militair zal het aanzien van de eu nu helemaal onder het 0 punt zakken met het vertrek van de enige militaire macht die er toe deed: GB.
  Het zo gewenste eu leger, als dat er ooit komt zal het lachertje op het wereldtoneel worden, tandeloze, besluitloze door halfgare pacifisten aangestuurde padvinders zonder munitie.
  Onze enige hoop is wederom GB en USA als we militaire slagkracht nodig hebben, maar of die zo staan te springen….

  1. Mireille

   Bij u geen kerstgedachte, bulderende kanonnen en radeloze burgers. Heldhaftige minkukel!

   1. RvdBe

    Kerstgedachtes zijn voor de bühne, het gaat om de realiteit, van mij hoeven er geen kanonnen te bulderen, maar je moet ze wel hebben voor het geval dat.

   2. driewerf

    Ook jij een slappe kerst toegewenst hahahaahahaha

  2. usb3.0

   “Het zo gewenste eu leger, als dat er ooit komt zal het lachertje op het wereldtoneel worden, tandeloze, besluitloze door halfgare pacifisten aangestuurde padvinders zonder munitie.”

   Ja en allemaal vrouwen als minister van defensie, h**ps://twitter.com/CarolineVerduin/status/950845822106832896/photo/1

 20. Drollevanger

  Geweldig voor de Britten. Ze kunnen weer hun eigen weg gaan, Bijvoorbeeld vriendschapbanden aanknopen met landen die voor beiden het meeste voordeel leveren.(ik denk dat Engeland zich zal nestelen in bv Rusland, op de plekken waar wij NL eerst zaten.
  Er hoeft geen contributie worden afgedragen aan de EU.
  Voor Nederland is de ontsnapping van Engeland aan de EU wel een gevaar. Steeds meer goedlopende firma,s zullen hun hoofdkantoren verplaatsen naar Londen waar de enkelband van Brussel niet meer telt. Die centen zijn wij kwijt.
  De leegloop richting Engelsen is hier al begonnen met het overplaatsen van Dutch Shell en Unilever naar de hoofdstad van Engeland.

  1. usb3.0

   Precies en dat zou Nederland dus ook moeten doen, ze worden nu immers door de EU (regels) tegengehouden om zaken te doen met bepaalde landen..

   1. stem weg

    mooi geschreven , de EU is geen organisatie die vrijhandel promoot maar een organisatie die zijn eigen organisatie beschermt door anderen uit te sluiten.

    1. Brenda Welsh

     Slimmerd, Vanaf 1 januari gaat Frankrijk scherper toeletten op welke goederen het land binnenrollen. 70% van de handel voor de Europese markt loopt via Frankrijk. Frankrijk heeft extra douane personeel aangesteld. Het is zo gewild, geen keuze van de EU laat dat doordringen. Met niets doen is het geen Brexit.

     1. stem weg

      Het extra douanepersoneel en de perverse dwang het verkeer te contróleren is een wens van de EU want de afvallige zal gestraft worden.

      Onze domme naïeve sukkel brenda welsh is natuurlijk NIET op de hoogte dat de al oude T.I.R overeenkomsten en handelsovereenkomsten E,E,G 1970 nog gewoon rechtsgeldig zijn en de ontstane chaos geheel toe te rekenen is aan het criminele orgaan de EU.

     2. Vanduinen

      @stem weg,…de Europese markt 450 mio consumenten. Of het VK denkt beter af te zijn met een speciaal handelsverdrag met Vanuatu. Dat is ook nog een mogelijkheid.

     3. Nico Sibelijn

      Het is onmogelijk als land uit de EU te treden en te denken dat alles bij het oude blijft. GB zal economisch en cultureel enorm te lijden krijgen van het zelfgekozen isolement maar dat is wel de eigen keuze. De EU kan niet anders dan hen nu te behandelen als elk ander land dat zich niet aan de regels van de interne markt wil houden.

     4. ManX

      Sibelijn: “De EU kan niet anders dan hen nu te behandelen als elk ander land dat zich niet aan de regels van de interne markt wil houden.”

      Waarmee Nico dus bedoelt: de rest van de wereld.

      De rest van de wereld waar GB handel mee kan drijven zonder de bemoeizucht en rigide regelgeving van het criminele syndicaat genaamd EU. Dit gaat hen een sterke positie op de wereldmarkt opleveren.

      Taiwan (eveneens een eiland) doet het ook prima zonder moloch China.

     5. Meriadoc Brandebok

      Toen de grenzen met de EU dichtgingen inzake de nieuwe mutant van het coronavirus, em de Duitsers hun voedselpakketten moesten overbrengen per vliegtuig teneinde de Britten te voorzien van hun kersteten, hebben we kunnen waarnemen dat de handel van Groot-Brittannië voor het leeuwendeel met de Europese Unie loopt en dat de Britten afhankelijk zijn van de EU.

      In feite krijgt het VK met de wereld geen betere handelsverdragen dan zij via de EU met de wereld hadden, afgezien van wellicht twee drie paragrafen naar eigen inzicht.

     6. stem weg

      Niemand is afhankelijk van de EU dom schááp. De EU is afhankelijk van de bijdragen van de lidstaten dom schááp.

      Aangezien de kosten van het grenswissel kantoor brussel de baten al jaren geleden overschreden hebben is de enige juiste oplossing het parlementaire deel van de EU op te doeken

      stem sociaal, stem PVV, stem voor een NEXIT

     7. usb3.0

      “Het is onmogelijk als land uit de EU te treden en te denken dat alles bij het oude blijft.”

      Maar wie traineert de boel? precies de EU die hebben nooit het beste voor met landen, wie denkt de EU eigenlijk dat ze zijn?.
      De EU is een gedrocht…

     8. Nico Sibelijn

      “De rest van de wereld waar GB handel mee kan drijven zonder de bemoeizucht en rigide regelgeving van het criminele syndicaat genaamd EU.”

      Wel vervelend dat de EU de grootste afzetmarkt voor GB is. Gelukkig kunnen ze, met dezelfde beperkingen, handel drijven met Taiwan.

     9. stem weg

      nee domme strónt vlé®k , de EU is geen afzetmarkt. brussel is helemaal niets domme sukkel. De landen onderling zijn afzet markten domme strónt vlé®k.

      De praktijk zal uitwijzen dat de handel zonder tussenkomst van de EU een enorme boost krijgt. Dat is ook logisch en lijn der verwachting als je een bureaucratisch monster uit de lijn snijdt.

      De strónt vlé®k is op de hoogte dat E.E.G handelscontracten en de T.I.R regeling buiten de macht van de EU ligt ? Mooi dan begrijpt zelfs de strónt vlé®k dat er gouden tijden aanbreken voor zowel de UK als zijn handelspartners

      De EU heeft verloren strónt vlé®k , de BREXIT – die volgens jou nooit zou komen – is een feit t@rrel !

      stem sociaal, stem PVV , stem voor een NEXIT

  2. Fortiori

   Engeland wordt een eiland in de mist. Het feit afscheid met afspraken zegt genoeg. Die Europese markt is toch wel heel aantrekkelijk om zaken te doen. Er zullen ongetwijfeld nog wat noten gekraakt worden. De titel boven het artikel is misleidend.

   1. stem weg

    Wat een onzin !

    Niet Engeland wilde afspraken over een BREXIT maar de EU gijzelde de Britten met achterlijke ” eenzijdige afspraken ” . Nu blijkt dat de EU zijn drol gewoon zelf mag consumeren.

    Op naar de NEXIT , 7 miljard eurotjes terug op de nationale begroting. Die Britten zijn zo gek nog niet.

    Nooit gedacht dat er debielen rond liepen die de EU-markt als hun afgeschermde gebiedje zouden opeisen. Met domme linkse onwetenden kan je niets uitsluiten zoals weer blijkt

 21. Drollevanger

  Als de EU steeds euro,s blijft bijdrukken is uw salaris straks minder waard dan het papier waarop het gedrukt is.
  Ik heb nog briefjes van 100.000 mark van voor de oorlog. Daar kon je toen net een broodje van kopen.
  De EU is de dood in de pot geworden.

  1. Lefty

   Volgens mij staat de Euro sterker dan het Britse pond of de Amerikaanse dollar. In ieder geval vergelijkbaar.

  2. Nico Sibelijn

   Als de economische theorie van Drollevanger juist zou zijn dan zal de Amerikanen en de Britten hetzelfde lot treffen. Ze voeren namelijk allemaal hetzelfde monetaire beleid.

   Ik denk niet dat Drollevanger er veel van snapt.

   1. ManX

    Gelukkig spreekt de befaamde econoom Sibelijn het bevrijdende woord. Hulde voor zoveel samengebalde kennis.

   2. stem weg

    De strónt vlé®k geeft weer blijk dat hij ook van monetair beleid geen kaas gegeten heeft. De strónt vlé®k laat zijn diarree weer lopen ongehinderd door enige kennis.

    Best triest , speel je een tról , speel je een strónt vlé®k maar je bent een onwetende

    😂

   3. RvdBe

    Nico, de enige die vrijwel ongebreideld bij kan drukken zijn juist de Amerikanen.
    De dollar is de wereldhandelsvaluta dus die zal nooit in elkaar klappen, die munt wordt beschermd anders zouden ze de hele economie global in elkaar kunnen doen storten.
    Ik denk niet dat Nico er veel van snapt.

 22. Bolkestein

  Marry Brexmas.

  1. stem weg

   😂🤣😂😂🥳🥳🥳

   Zou de strónt vlé®k het begrijpen ?

 23. C.A.Barstow

  Geweldig nieuws!
  De eerste stap naar de ontbinding en ineenstorting van de machtsbeluste EU is gezet.

  Welk land zal de volgende zijn, welk land en volk zal het in de gaten krijgen dat zij in de toekomst geen land meer zijn maar een federale staat, verraden en verkwanseld door hun bestuurders.

  Stem voor een Nexit,
  Stem tegen fascistisch links,
  Stem PVV.

 24. Edjan

  Deze eu svp. afschaffen en opnieuw beginnen en deze keer mét inspraak van het volk.

  Over de EEG was iedereen tevreden dus begin daar dan maar mee. Maar nee, dat was niet genoeg. Gemeenschappelijke munt, gemeenschappelijke politiek, belastingen, herverdeling van geld (van noord naar zuid) gemeenschappelijk leger, kortom: een superstaat. Steeds meer landen erbij.

  Volksraadplegingen ijn de prullenbak, volksraadplegingen afschaffen, verder en verder met die unie. Die unie die voor het volk niets brengt (behalve dat ze aan de grens niet meer geld hoeven te wisselen. Die unie die alleen maar goed is voor de elite van de internationale industrie en banken en voor politici die vet-betaalde baantjes krijgen en mogen doen wat ze willen want de eu is antidemocratisch.
  Zoveel mogelijk mohammedanen binnen halen, zoveel mogelijk windmolens en biocentrales bouwen, de burger betaalt wel voor dit fiasco.

  Vreemd dat sommigen eruit willen, ze moeten hun bek houden, ze moeten gestraft worden!

  1. RvdBe

   Idd Edjan,
   Alleen begrijp ik de term die de eu ook gebruikt niet: herverdeling van geld, volgens mij is dat geld nooit in het zuiden geweest, dus zou er eerder sprake zijn van verdeling van geld ipv herverdeling.

   1. Edjan

    RvdBe. Ik denk dat het zo zit: eerst is het geld verdeeld, meer in het noorden en minder in het zuiden. (Want in het noorden werkt men harder en slimmer).
    Dan komt de machtige eu het allemaal innemen (van het noorden) en dan maken ze een betere verdeling, eerlijker, humaner. Althans, dat vinden ze zelf. En dan geven ze het afgepakte geld aan het zuiden. Dank u Sinterklaasje! Her-verdeling. Idd een beetje een verhullend woordje.

  2. stem weg

   E.E.G 1970 moet tevens de eindstreep zijn. De destijds afgesproken handelsovereenkomsten zijn nog springlevend en kunnen gewoon weer leidend zijn. De EURO blijft ( zie de constructie van de dollar) en de parlementaire EU schoppen we eruit.

   De EU heeft niets kunnen synchroniseren zodat we een lappendeken van toltarieven en vignetten hebben. Accijnzen en BTW tarieven die geheel uit elkaar lopen. Belastingen in allerlei varianten per lidstaat.

   Dat betekent 7.000.000.000 eurotjes terug op de nationale begroting zodat we scholing, zorg, ouderbeleid weer op een acceptabel niveau kunnen brengen.

   stem sociaal, stem PVV

   1. dinaro

    NL moet toch altijd voorop lopen…..ipv de kat eens uit de boom kijken.
    Zalm die onze keiharde gulden heeft verkwanselt.
    En zo honderdduizenden mensen in de problemen heeft gebracht,
    alleen om dat Zuid-Europa te onderhouden.
    Speknek van Baalen…Timmermans en gore Belg..Verhofstad zitten er puur
    voor eigen gewin.
    Om het maar niet te hebben over die Juncker..
    Wie kent dat interview nog van destijds…1998 in der Spiegel.
    Waar Juncker…opsomt hoe moeilijk ze het gaan maken voor de EU landen..
    dat er geen weg meer terug is!
    En dat allemaal onder het mom dat we 70 jaar vrede hebben in Europa!
    Nexit en zo spoedig mogelijk!

    Stem PVV…voor de échte vrijheid

   2. Crassus

    Synchroniseren begrijp ik niet.

 25. Seneca

  @brandebok
  je schrijft in reactie 17 over Marketing Garden en Chamberlain. wellicht is het aan je aandacht ontsnapt, dat Chamberlain in 1939 pm was en direct daarna door Churchill als pm, vervangen. je kletst dus weer driftig uit je nek, een symptoom dat meerdere linkse nitwits vertonen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Nee, dat is niet aan mijn aandacht ontsnapt en ik begrijp niet wat je ermee wilt zeggen.

   1. stem weg

    quote ik begrijp niet wat je ermee wilt zeggen. end

    staat er toch duidelijk brandende bok

    quote je kletst dus weer driftig uit je nek, end

    Alzheimer of gewoon dementie brandende bok ?

    1. Linksbuster

     Mij is ook volkomen onduidelijk wat ons occult fantasietje met deze reactie: “Market Garden was een operatie die mislukte. De Britten konden sowieso niet op tegen de Duitsers”.
     Dat er daarbij 1500 zijn gesneuveld en een veelvoud gewond zegt de grefo niets.
     Maar misschien vindt brandendebok dat het beter was geweest als de duitsers hadden gewonnen..dan was europa in iedergeval blank gebleven ipv een multiculti getto, dat dan weer wel.
     Guurlinks gaat over lijken dat moge duidelijk zijn..

     1. Meriadoc Brandebok

      Spijtig dat het onduidelijk was, maar daarmee reageerde ik toch echt op jouw comment:

      “Zijn het nu ineens de Britten die ons bevrijd hebben in plaats van de Amerikanen en de Canadezen?……..Tja..nooit gehoord van bv Market Garden?..Ga maar eens kijken in Normandië. U bent een ignorant en zou u moeten schamen!” Bron: Linksbuster

      Market Garden was een mislukte operatie, dus de Britten hebben ons niet bevrijd, Linksbuster. Ik kan de feiten ook niet veranderen.

 26. Rieks

  UK, auf niemals wiedersehen! Britten zijn onbetrouwbare aso’s en hooligans

  1. stem weg

   hahahahahaha , de haat tegen weldenkende zelfstandige mensen zit erg hoog

   Gelukkig het begin van het einde van de nutteloze parlementaire EU.

   Dank je wel Britten

   1. Nico Sibelijn

    De Britten zijn goed af met de Brexit volgens Poepmans, ze hielden volgens zijn betrouwbare bron 20 miljard over aan de Brexit.

    😂

    1. stem weg

     de hufter lacht nogmaals over zijn onwetendheid. De strónt vlé®k moet dringend een verhoging op zijn dosis gemoeds toestand stabiliserende pillen krijgen. Straks springt ie onder een trein, niets gemist aan de strónt vlé®k maar die arme machinist !

  2. usb3.0

   rieks begrijpt het iig zeker niet dat is wel duidelijk..

 27. Jopie

  Ik denk als heel zuid-europa z’n begroting op orde had en de buitengrenzen dicht hield voor gelukszoekers én dat er lik-op-stuk beleid gevoerd werd door EU landen dat het dan heel anders uitgezien had.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.