Brombeer Maarten van Rossem steekt middelvinger op naar Hugo de Jonge: “Vaccinatiebeleid is een BESCHAMENDE vertoning!”

’s Lands meest bekende brombeer Maarten Van Rossem heeft het helemaal gehad met het coronabeleid van minister Hugo de Jonge. In de meest recente podcast van Van Rossem haalt de historicus keihard uit naar De Jonge – misschien wel de meest gebeten zorgminister die Nederland ooit heeft gekend.

Van Rossem noemt het beleid van De Jonge zelfs een “beschamende vertoning”. Dat zijn natuurlijk harde woorden, maar de grootmeester van het pessimisme bromt onverminderd door in zijn podcast:

“We hebben maanden zien aankomen dat er vaccins kwamen, en er blijkt niets op orde te zijn. Dat is toch wonderlijk? […] Er zijn geen grote testlocaties, ze weten niet precies welke grote groepen en hoe.”

De historicus noemt het stroperige beleid van De Jonge een enorme afgang van de categorie Eerste Klasse voor Nederland. Van Rossem begrijpt er dan ook niets van dat Nederland pas na 8 januari 2021 begint met vaccineren. “Dat had in de afgelopen maanden al moeten gebeuren. Hoe komt het dat Duitsland reusachtige testlocaties klaar heeft staan, maar dat het bij ons nog steeds niet op orde is?”

Van Rossem is zelfs zo pisnijdig op De Jonge dat hij laat weten dat hij een motie van afkeuring zou indienen wanneer hij nu onderdeel zou hebben uitgemaakt van De Tweede Kamer. “We zijn gewoon te laat […] Het is een beschamende vertoning […] Het zou me niets verbazen als ze bij De Jonge thuis ook de kerstboom zijn vergeten.”

Of je nu wel of geen voorstander bent van vaccineren tegen corona staat hier natuurlijk los van. In de podcast van Van Rossem wordt duidelijk dat hij een absolute voorstander van een inentingsprikje is, maar evenzeer maakt hij ook gehakt van het hele beleid van De Jonge, iets waar zowel een grote groep van voor- alsmede tegenstanders van een vaccin het met elkaar over eens zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. LifeBuddy

  s’Lands meest bekende sLinkse brombeer Maarten Van Rossem Durft de Echte Mededader van een beschamende vertoning, geen middelvinger te geven. [LAF]. Zeker niet als je aan het Jojootje van Pinokkio hangt en 1000 miljoen euro’s per jaar toegeschoven krijgt. 1 miljard klinkt voor het Volk als ,een zak aardappelen leegschudden.

 2. Meriadoc Brandebok

  Heeft Maarten zijn trui al gewassen?

  1. unlocked

   nee spekman geeft het voorbeeld

 3. ManX

  “Hoe komt het dat Duitsland reusachtige testlocaties klaar heeft staan, maar dat het bij ons nog steeds niet op orde is?”

  Laat organiseren maar aan Duitsland over 🙂

  De opmerking van Van Rossem klopt helemaal. Hier in de directe omgeving zijn twee grote test- en vaccinatielocaties ingericht die in de kranten breeduit geintroduceerd en gecommuniceerd zijn met een uitvoerige fotoreportage: foto’s van de buitenkant (een overdekt marktcomplex), van de ingang, van de inrichting, de routing, van de vaccinatiehokjes, interviews met verpleegkundigen, uitleg over de procedure, etc. etc.

  Zo doe je dat dus. In Nederland is het inderdaad een beschamende vertoning.

  1. Nico Sibelijn

   In Nederland gaat men met de vaccinaties in hetzelfde tempo van start als in Duitsland, goede vriend. De eerdere vaccinaties daar zijn symbolische acties voor de Bühne.

   Ik weet dat je apetrots op Duitsland bent en ons land haat maar dit is al te doorzichtig.

   1. focus

    Aldus nico vaccinatie verheerlijker en fascistische vaccinatiedrammer

   2. unlocked

    aaaa, de strónt vlé®k geeft er weer een draai aan , Nederland loopt 3 weken omdat de ICT niet op orde is strónt vlé®k , men wil het BSN misbruiken voor de registratie strónt vlé®k . Ga je huiswerk is doen miesgasser

    1. Nico Sibelijn

     Poepman gooit er een verse lading strónt en poep tegenaan.

     Hij weet zijn coprofilie tot verbazingwekkende proporties uit te leven.

     1. focus

      unlocked slaat vaccinatieverheerlijker nicootje flink om z’n fascistische vaccinatiedrammerige oortjes

   3. ManX

    Het gaat over ingerichte testlocaties, Sibelijn. Alles is de afgelopen maanden opgebouwd en ingericht waardoor nu alles klaar staat voor de aftrap en een grootschalig vaccinatieprogramma met de kenmerkende gründlichkeit kan worden uitgevoerd.

    Het mag een wonder heten als Nederland eind januari zover is. Waarom hebben die incompetente labbekakken aangevoerd door de brugklasser Rutte de laatste maanden geen flikker uitgevoerd? Ze wisten toch dat het vaccin eraan kwam.

    Amateurisme, ontoereikende skills en totale onbekwaamheid: wat ben ik blij dat ik niet meer in die zompige moerasdelta met zwakzinnige dominees en kruideniers woon.

    1. Meriadoc Brandebok

     “Amateurisme, ontoereikende skills en totale onbekwaamheid: wat ben ik blij dat ik niet meer in die zompige moerasdelta met zwakzinnige dominees en kruideniers woon.”

     Van Duitsland kun je inderdaad niet zeggen dat het een zwakzinnig land is. Het heeft zich altijd uiterst beschaafd en ontwikkeld opgesteld.

     1. ManX

      Vind je het nu niet vervelend Meriadoc, dat je WOII nog steeds niet los kunt laten, dag en nacht met je meedraagt en daar nog immer het handelen van Duitsland anno 2020 aan afmeet?

      Als ik jou was zou ik toch eens een goede psycholoog raadplegen die gespecialiseerd is in traumaverwerking.

     2. Meriadoc Brandebok

      Maar jij kunt ons land toch niet loslaten, ManX, je draagt het voortdurend met je mee. Zwakzinnige dominees? Kruideniers?

     3. Nico Sibelijn

      ManX vraagt begrip voor het oorlogstrauma van zijn landgenoten.

     4. Telex

      Maar wel grundlich

    2. Nico Sibelijn

     Nederland heeft een enorm geavanceerde 1e en 2e lijn medische infrastructuur. Duitsland is daar niet zo goed in, zoals blijkt uit het feit dat ze een krankzinnige peperdure overcapaciteit op de IC’s overeind houden en dat ze nu grootschalige pril-locaties uit de grond moeten stampen om de mensen met een vaccin te kunnen bereiken.

     Nederland kan met haar infrastructuur straks snel en zorgvuldig veel mensen met een vaccin bereiken. De Duitsers doen dat met grof geweld omdat ze die infrastructuur niet hebben om dat te doen.

     De kritiek op De Jonge en de GGD’s slaat volgens insiders helemaal nergens op. Binnen de mogelijkheden hebben ze alles gedaan wat mogelijk is en de vaccinatie zal hier gebeuren op een zorgvuldige en effectieve manier.

     1. Nico Sibelijn

      Ter aanvulling: de medische zorg in Duitsland staat op een beduidend lager niveau maar dat komt ook omdat we Nederland beduidend meer geld besteden aan de zorg.

      ht*ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorg-europa-nederland-behoort-tot-duurste-en-beste#zorgkosten-europa-per-land

     2. focus

      “maar dat komt ook omdat we Nederland beduidend meer geld besteden aan de zorg.”

      Nee hoor, het privatiseren van de zorg? torenhoge zorgpremies? failliete ziekenhuizen? te weinig handen aan het bed? het is inmiddels duidelijk dat onze zorg aan de rand van de afgrond staat, leugenclown rutte heeft de zorg immers kapot bezuinigd

     3. unlocked

      je lúlt weer uit je stinkende nek strónt vlé®k , de zorg is gesloopt door bezuiniging op bezuiniging. 2,5 miljard is ondanks de vergrijzing bezuinigd op de ziekenhuiszorg strónt vlé®k .

      raar , van de week ontkende je nog dat de I.C capaciteit was gehalveerd.

      Je bent een smerige pathologische leugenaar en een minderwaardig mens strónt vlé®k . Een slecht debater en in een d

      p.s steek dat vaccin maar in je eigen reet pédo. Hopelijk beland je in een heftige spontane allergische reactie !

     4. ManX

      “Nederland heeft een enorm geavanceerde 1e en 2e lijn medische infrastructuur. Duitsland is daar niet zo goed in, zoals blijkt uit het feit dat ze een krankzinnige peperdure overcapaciteit op de IC’s overeind houden en dat ze nu grootschalige pril-locaties uit de grond moeten stampen om de mensen met een vaccin te kunnen bereiken.”

      De waanzin en tegenstrijdigheid in deze alinea is zo groot, dat ik de Pijp aan Maarten geef. Je bent een ongeneeslijke debiel, Graatsma.

     5. unlocked

      QUOTE focus 1 minuut geleden
      “maar dat komt ook omdat we Nederland beduidend meer geld besteden aan de zorg.”

      Nee hoor, het privatiseren van de zorg? torenhoge zorgpremies? failliete ziekenhuizen? te weinig handen aan het bed? het is inmiddels duidelijk dat onze zorg aan de rand van de afgrond staat, leugenclown rutte heeft de zorg immers kapot bezuinigd END

      Gisteren ontkende de pathologisch leugenaar de strónt vlé®k nog het uitbenen van de I.C . Tevens noemde de strónt vlé®k de ordinaire bezuinigingen nog een ombuiging naar ouderenzorg. De strónt vlérk is een zielig individu die zich zou moeten aanmelden voor de pil van drion. Geen discussie mogelijk met de strónt vlé®k , hij komt enkel kwallen en tróllen hier

     6. ManX

      Unlocked, ik sluit me volledig bij jouw betoog inzake Sibelijn aan. De man is doodziek in zijn hoofd.

     7. unlocked

      QUOTE Nico Sibelijn 26 minuten geleden
      Ter aanvulling: de medische zorg in Duitsland staat op een beduidend lager niveau maar dat komt ook omdat we Nederland beduidend meer geld besteden aan de zorg.

      ht*ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorg-europa-nederland-behoort-tot-duurste-en-beste#zorgkosten-europa-per-land END

      Domme arrogante narcistische strónt vlé®k is alweer vergeten dat een deel van de Nederlandse corona patienten overgeplaatst is naar de Duitse I.C omdat de Duitsers 4 x meer capaciteit hebben dan die domme zuinige Hollanders. Als de strónt vlé®k het zorg debat had bekeken dan had hij kunnen weten hoeb het werkelijk zit. Fleur Agema heeft de coalitie alle hoeken laten zien van hun wanbeleid. Fleur Agema voerde een uitstend pleidooi waar uiteindelijk slechts het antwoord ” dat zijn niet onze keuzes ” opm kwam

      stem sociaal , stem PVV , zelfs de strónt vlé®k kan er niet onderuit.

     8. Linksbuster

      Quote….
      Duitsland is daar niet zo goed in, zoals blijkt uit het feit dat ze een krankzinnige peperdure overcapaciteit op de IC’s overeind houden ….
      Een overcapaciteit waar nederland gretig gebruik van maakt door patienten naar Duitse ziekenhuizen over te brengen…..
      Je bent niet alleen een vlek..maar ook een slecht geïnformeerde vlek!
      Sukkel.

 4. Perseus

  Er is in Nederland echt niets meer om trots op te zijn

  1. ManX

   Nee, en dat is jammer Perseus. Nederland was nog niet zo lang geleden een prachtland.

  2. Meriadoc Brandebok

   Alleen uiterst rechts denkt dat, hoofdzakelijk omdat ze de pest aan het leven hebben en de hele dag alles bij elkaar zeuren en zeiken.

  3. Linksbuster

   Dat is idd onder rutte zover gekomen Perseus.
   We zijn tot de geldzak van de EU en het afvoerputje van 3e wereld parels verworden.
   Elke dag langer dat rutte de kans krijgt om zijn “karwei” af te maken, verslechterd de toekomst kansen van mijn kinderen en kleinkinderen.

 5. 56RdK

  De Nederlandse regering rotzooit maar wat aan. En zeker ten aanzien van de Corona.
  En reken maar niet erop dat ze op 17 maart in het stemhokje hierop zullen worden afgestraft, daar is het overgrote deel van het stemvee te dom voor!

 6. Telex

  Hoe komt het toch dat men bovenmatig geïnteresseerd lijkt te zijn in de mening van BN’ers en van Rossum in het bijzonder? De man munt uit in het maken van chagrijnige opmerkingen en is hard op weg om de tweede Peter R de Vries te worden. Heeft overal een negatieve mening over die uitstekend past bij zijn PvdA mede grapjas Freek de Jonge. Ze zijn zelfs op het gebied van outfit elkaars gelijken. Ook nu dat hij eens de spijker op z’n kop slaat en dat zal met al dat handelsmerk gejammer van hem zelfs nog een toevalstreffer kunnen zijn, vraag ik mij het volgende af. Hoe had de reactie geweest als een P v/d A’ er op showschoen zijn plaats had gezeten?

 7. d.blondje

  Tjonge, jonge… de pot verwijt de ketel hier. Niets is erg overtuigend.

 8. Telex

  Ja valse bescheidenheid is tegenwoordig ook een deugt. en je schnabbelt er nog wat bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.