‘Conclusies Catshuisoverleg: geen versoepelingen richting kerst, dinsdag worden knopen doorgehakt’

Volgens het AD lijken er geen versoepelingen aan te komen richting kerst. De reden daarvoor is dat ‘het aantal besmettingen domweg te hoog is’. Wel heeft het Outbreak Management Team (OMT) prognoses gemaakt voor eventuele versoepelingen, om te kijken naar wat het effect kan zijn op de besmettingscijfers.

Afgaande op de berichtgeving lijkt het kabinet dus goed inzichtelijk te willen krijgen wat er eventueel mogelijk is. Daarbij wordt een verruiming van het aantal gasten thuis als voorbeeld aangehaald. Een verruiming van dagelijks drie gasten naar maximaal zes (buiten het eigen gezin) zou volgens een AD-bron ‘binnen handbereik’ zijn, ‘maar niet zonder risico’s’.

Volgens mij stevenen we echt af op een nieuwe golf als het kabinet overstag gaat en met dergelijke versoepelingen aan gaat komen. Als blijkt dat het openhouden van de scholen een grote bron van besmetting is, dan graven we onszelf alleen maar dieper in de put door meer gasten toe te gaan staan rond de feestdagen. Maar misschien gaat het sowieso al wel mis omdat ik het vermoeden heb dat veel mensen zich überhaupt niet aan het maximum aantal gasten zal gaan houden. Ouderen en zwakkeren misschien wel, maar relatief gezonde mensen van zestig jaar en jonger? Ik denk het niet. De frustratie zit bij veel mensen inmiddels veel te hoog volgens mij.

Ik hoop dat ik het fout heb wat betreft mijn inschatting van de gemiddelde Nederlander en wat betreft mijn vermoeden over het openhouden van de scholen. Maar wat ik zo op Twitter voorbij zie komen stemt mij absoluut niet gerust. En het feit dat er veel agressie in de maatschappij voorkomt op het moment. Of het nou gaat over vuurwerk, steekincidenten, vechtpartijen of demonstraties. Er broeit iets. En ik denk dat het rond Oudjaarsdag nog sterker tot uiting komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. vandaag

  Wij hebben het kerst diner iets aangepast , helaas maar 25 man en op de tweede dag een dag voor de oudjes.

  rutte kan dood vallen met zijn idioterie, hoeveel besmettingen waren er op de dam bij het feestje van valsema en de 15.000 genodigden of op de bruiloft van grapjeshuis

  donder opmmet je hoax

  1. gerardnijmeijer7@gmail.com

   Rutte moet alle kerken, moskeeen en scholen sluiten. Zo lang dat niet gebeurt mag Joep van ’t Hek ook zijn show op oud jaar spelen.

 2. Willem Bever

  Er wordt wel degelijk succes geboekt
  2019 6500 griepdoden
  2040 404 griepdoden

  1. Linksbuster

   En duizenden onontdekte borst- en andere kanker gevallen..het aantal slachtoffers dat hierdoor gaat vallen tellen zeker niet meer mee….alleen met corona tel je nog mee…patienten zonder corona kunnen doodvallen…
   Stem PVV…fück rutte!!

 3. Willem Bever

  2020 uiteraard

 4. Heras

  Ik denk dat Vvd zo ongeloofwaardig is geworden dat ze flink zullen uitdunnen. Geldt ook voor Cda. Met Omtzigt hadden ze nog een kans, nu niet meer.
  De rest van links is ook zowat opgelost, einde oefening.
  Dag Rutte, k’ hoop dat je een vak geleerd hebt want dit is het laatste jaar.

  1. Brenda Welsh

   Voor Rutte staan de werkgevers in de rij. De man is zo veelzijdig. Laten we niet vooruitlopen op de ontwikkelingen, de partij van de lege huls kan geen MP leveren. Derhalve het is wenselijk dat ons land verder bekwaam geleid wordt voor een volgende periode en dat kan hij alleen.

   1. Willem Bever

    Ik denk toch @ brenda dat flutte nog het een en ander heeft uit te leggen
    Die heeft voorlopig geen tijd

   2. homefront

    De man waar jij het over hebt is een machtswellustige leugenclown die ons land nagenoeg om zeep heeft geholpen, de man die zich hard maakt voor een fascistisch vaccinatieprogramma, die de vrije wil wil reduceren tot 0.
    Kwiebussen als brenda adolfje walch zijn pas een ziekte in onze maatschappij

   3. Cootje

    Hij is inderdaad veelzijdig hij is zelfs op de juiste momenten zijn geheugen kwijt en lijd aan een vorm van dementie. We zullen kijken of de omvallen werkgevers in de rij staan in maart. Corona is aardig aan het slopen hier en in Europa . En die derde golf komt er ook , maar of Rutte er weer komt ligt aan het aantal Corona slachtoffers

   4. vandaag

    hahahaha , wat moet je met zo een manager , dit soort managers zijn verantwoordelijk voor o.a het banken debacle. Koppensnellers van arbeiders

    kan ie het alleen debiel ? haalt ie 76 zetels debiel ?

    strónt vlékje is de weg weer kwijt

   5. JochemX

    Rutte gaat helemaal geen knopen doorhakken, heeft hij nog nooit gedaan.

    1. gerardnijmeijer7@gmail.com

     Wel eens gehoord van het gezegde “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”?? Zo een is MP Rutte er. Een grote lachende praatjesmaker maar een hele slechte bestuurder die geen beslissingen neemt en als het fout gaat altijd weer anderen de schuld geeft. De man van de eeuwige excuses. Oprotten !!! Waardeloze bestuurder.

   6. Maurits Dekker

    Brenda Welsh=Emma Louise=Ernest Stern(echte naam is Wím Hútten)is een TR0L

    1. Ernest Stern

     Maurits, bij jou strijden domheid en zieligheid om de voorrang: ik plaats uitsluitend bijdragen onder de naam Ernest Stern en mijn werkelijke naam is niet Wím Húten.

     Je bent te dom om te poepen.

     1. Cootje

      Je bent te dom om te poepen! Is jou uitleg Rob Jetten gerelateerd want de Belgische uitleg zal niet bij je passen op je donkere zolderkamer .

     2. Mogguh

      ‘en mijn werkelijke naam is niet Wím Húten.’

      Klopt, accent aigu weglaten op de i en de u en dan klopt het wel!

     3. vandaag

      kom nou wím , de kunst van het niet doorsnijden, wie weet nou niet wat je ware identiteit is hufter

      jij bent de strónt vlé®k niet Maurits hufter

   7. gerardnijmeijer7@gmail.com

    Wel eens gehoord van het gezegde “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”?? Zo een is MP Rutte er. Een grote lachende praatjesmaker maar een hele slechte bestuurder die geen beslissingen neemt en als het fout gaat altijd weer anderen de schuld geeft. De man van de eeuwige excuses. Oprotten !!! Waardeloze bestuurder.

  2. Maurits Dekker

   Heras,
   Rutte kan na 17 maart weer terug naar school om de leerlingen te vertellen dat in 1600 de slag bij Nieuwpoort was. Het liegen moet hij dan achterwege laten want alles is te verifiëren in de geschiedenisboeken.

 5. Bint

  Feestdagen geven altijd spanningen. Alleen maar verplichtingen, bij die zogenaamde verbroedering komende de ergernissen tot uiting na de slotborrel.

 6. homefront

  Ik maak zelf uit wat ik doe met kerst daar gaan zij in het geheel niet over natuurlijk, integendeel zelfs

 7. josveraart

  En dat alles voor een HOAX[GECREEERD] DOOR MACHTSWELLUSTELINGEN

 8. rexm

  Hoop dat die Rutte eindelijk eens aan het werk gaat voor Nederland, dat hij eerst maar eens begint met de belastingdienst en de zorgtoeslag recht te trekken, slijmen in Brussel heeft hij al genoeg gedaan.

  1. vandaag

   hij heeft geen centjes meer , heeft net weer 1 miljard extra laten liggen in brussel

   kan dus niets meeer doen voor de nederlander anders dan na de verkiezingen de lasten verhogen. het zuur blijft nog even met zijn beleid

   stem sociaal , stem PVV

   1. Jack Flash

    Ik kan die kop van die stomme hufter niet meer zien.
    🤮

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.