De VVD slaat definitief links af! ‘Mark Rutte zou het best met Jesse Klaver kunnen doen in een nieuwe coalitie’

Premier en VVD-leider Mark Rutte weigert om GroenLinks uit te sluiten bij de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen in maart 2021. Een deel van VVD-leden had daar wel om gevraagd, omdat GroenLinks slechte sier maakt met de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht, die op een hoge plaats op de lijst van de partij staat.

Dat de VVD gigantisch links is afgeslagen wisten we al. Daarom zag het CDA ook opeens een gat in de markt om hun (linksige) lijsttrekker Hugo de Jonge af te serveren en te kiezen voor een meer rechts-conservatieve koers met de populaire poppetjes Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt als dynamisch duo aan het roer.

Maar blijkbaar heeft deze politieke koerswijziging van het CDA weinig indruk gemaakt op Mark Rutte en zijn VVD. Sterker nog, juist vandaag maakt Rutte duidelijk kenbaar dat hij best met Jesse Klaver in een coalitiebootje zou willen varen. Volgens de VVD moeten we GroenLinks en haar Jesse Klaver en de zeer omstreden Kauthar Bouchallikht niet uitsluiten, maar moeten we juist samenwerken: “We zitten midden in de coronacrisis. Het is onze taak om samen te werken. […] Samenwerken hebben we de afgelopen jaren steeds gedaan.”

Dit klinkt als een behoorlijk links-compromis van onze premier, die de afgelopen tijd met zijn partij dus steeds verder naar links is opgeschoven. Tot ongenoegen van zijn eigen achterban. Tijdens een (online) algemene ledenvergadering werd er vandaag namelijk gestemd over een motie van elf VVD-leden die Rutte en zijn partij opriepen om GroenLinks bij voorbaat uit te sluiten vanwege het extremisme-schandaal rondom Bouchallikht.

“Er is zóveel omstreden aan deze mevrouw”, klaagde VVD-lid Monique Vos over de nummer 9 op de GroenLinks-kandidatenlijst, Kauthar Bouchallikht. Het groepje activistische VVD-leden willen dan ook dat Bouchallikht van de verkiezingslijst van GroenLinks zal worden geschrapt, zo niet: uitsluiting van enige samenwerking met de partij van Klaver.

Echter wil Rutte daar dus niet aan toegeven en gaat hij nog liever dineren met Klaver en Bouchallikht dan dat hij luistert naar zijn eigen leden, kiezers en achterban. De VVD is definitief linksaf afgeslagen en het enige goede nieuws voor de kiezer is dan ook: het is nu duidelijk hoe de partij er in staat.

Wil je links? Stem VVD, en geloof dan ook vooral hun harde oneliners niet meer, waar ze telkens mee strooien tijdens de verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. LifeBuddy

  Hoeveel ridouan taghi’s wordt het martelaren Volk nog opgedrongen. Dat kunnen we onze kinderen toch NIET aandoen!!!

 2. Nostradamus

  Ik hoop dat het CDA veel kiezers bij de VVD weg trekt. Benieuwd naar de peilingen over twee weken.

 3. werikke

  maakt niks uit of je nu kartel stemt of groenlinks. Beetje vvd eraf beetje cda erbij en Rutte kan zijn politiek doorzetten incl. bij de EU lobbyen voor hem zelf. Gewoon PVV stemmen . dan kan er iets veranderen anders zelfde shit 4 jaar weer

  1. Nostradamus

   Daar heb je dan ook wel gelijk in. I.i.g. zou het fijn zijn als die beide partijen minder zetels zouden scoren als de PVV, toch?

   1. werikke

    dat kan alleen lukken als mensen het slechter krijgen en bv werkloos zouden worden dan gaan ze nadenken maar waarom je druk maken als je nog baan of eten hebt.
    De regeringspartijen gaan nooit samen met de PVV bang voor reacties dus ja PVV zal veel stemmers moeten krijgen anders weer 4 jaar buitenspel waarbij er niets zal veranderen en meer EU en soevereiniteit wordt verkwanseld. Ik hoop dat mensen niet alleen de laatste 4 weken voor de verkiezingen kijken wat er allemaal is misgegaan of gaat gebeuren maar hebben onthouden van afgelopen 8 jaar

    1. Cor Grijpstra

     @w
     Onder Geert zal de partij nooit deelnemen aan een coalitie.
     De extreme islamstandpunten houden dit tegen en dat weet Geert donders goed.

     Worden ze de grootse partij (max 40) in maart 2021, dan mag Geert een coalitie smeden en dat is gedoemd tot mislukken.

     PVV prima oppositie partij met een leider die absoluut geen regeringsverantwoordelijkheid wil dragen.

  2. Mieke Helgersma

   Ik ben benieuwd waar de PVV haar pijlen op richt, zouden ze Omtzigt willen halen?

   1. Lodewijk Horstmar

    Pieter Omtzigt is katholiek – verslaafd aan zwartrokken en wijwater. Die krijg je met geen 10 paarden naar de PVV.

 4. AS210854

  Natuurlijk wil markje graag met een partij regeren die moslimterroristen in hun partij binnenhalen, zelf heeft hij al moslimterroristen gesubsidieerd met wapens en auto’s waar deze op kunnen staan.

 5. NO8DO

  Belachelijk

  VVD/Rutte dient op voorhand partijen uit te sluiten.
  Of geldt dat alleen voor anderen?

  1. Jack Flash

   Wat een volksverraad.

   🤮

  2. ManX

   De VVD heeft op voorhand al partijen uitgesloten.

   Wist je dat niet, Nobody8?

 6. liefdevol rechts

  Ik heb nooit geloofd in de VVD

 7. HD

  Voor wat status en macht heeft Rutte zijn ziel al verkocht aan Brussel, samenwerking met islamistische politieke partij is voor Mark geen enkel probleem.

 8. JFU

  Hopelijk zien de nu nog VVD stemmers in, dat de eens liberale VVD is geworden tot een extreem linkse partij die hen al 10 jaar lang niet meer vertegenwoordigd in de politiek.

  1. Emma Louise

   De VVD is een realistische klassiek liberale partij. Wij regeren graag met andere liberalen zoals D66 die wij als onze kleine zusje zien. Maar wij vergeten ook GroenLinks niet. Dat is gewoon een linksliberale partij geworden. En nu het CDA Wopke Hoekstra als lijsttrekker heeft gepresenteerd is het formeren van Rutte IV helemaal een zekerheidje.

   1. Lodewijk Horstmar

    Emma Parelkettinkje is de virtuele voortzetting van Svetlana Turkse Bakker en komt hier uiteraard alleen om te flamen. Maar dat doet ze helemaal niet goed: ga een cursus volgen en kom dan nog eens terug Loes.

    1. Emma Louise

     Ik herken mij totaal niet in uw berichtje. U houdt mij voor ene Svetlana Turkse Bakker. Die ken ik niet en ben ik niet. Ik raad u aan een LOI-cursus Nederlands annex schrijfstijlherkenning te volgen en kom dan nog eens terug.

     1. Oepsie

      Dt-fetisjist, grammar nazi of hoe je jezelf ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan.
      Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter

     2. Oepsie

      Ondervraagden die een vriendelijk karakter hadden, konden door de spelfouten heen kijken en beoordeelden de schrijvers van de mails meer inhoudelijk.
      De proefpersonen die een stuk minder vriendelijk waren, ergerden zich een stuk meer aan de spelfouten in de mails en benoemden dat dan ook.
      Met name grammaticale fouten zorgden voor veel ergernis bij deze groep. Volgens de onderzoekers kunnen deze mensen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp.
      Oepsie!!!

     3. Emma Louise

      U houdt mij ook voor iemand anders. U heeft tijd verspild en uzelf belachelijk gemaakt. Sterkte!

   2. focus

    “Liberalen streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het liberalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt.”

    Nou dat zien wij natuurlijk niet in ons land, integendeel, we worden beperkt in onze vrijheden/vrije wil met de leugen dat het is voor anderen

 9. Linksbuster

  Rubberen rutte, het schoothondje van merkel.
  Ik dacht na den Uyl en Balkenende dat een grotere slappeling niet mogelijk was, maar rutte heeft nederland ongetwijfeld de meeste schade toegebracht…en onomkeerbaar.

  1. Yoyo

   Terwijl ik nota bene heb staan juichen als Markie R. weer een verkiezingswinst boekte.

   Maar nu kan je toch echt niet meer met droge ogen als rechts realist deze slapjanus zonder ruggengraat steunen .
   Hij is een Disgrace voor het liberalisme.

   1. Linksbuster

    Rutte is een opportunist….en heeft schijt aan de gevolgen van zijn handelen.

   2. halo1

    Het liberalisme is ook niet alles.. het is vaak behalve de voordelen die het biedt… ook egoistisch en koud , onverantwoordelijk, ongeinteresseerd en wereldvreemd..je krijgt enorme verschillen en onbillijkheden..dat geeft spanningen en rotzooi in een samenleving… Rutte moet nu eenmaal roeien met de riemen die hij heeft..wel een beetje fair blijven a.u.b.

 10. RvdBe

  Vvd voert nu ook al de agenda van groen links als oppositie partij uit.
  Dus om het minder raar te laten lijken kan de vvd beter gaan regeren met groen links.
  Rutte als de sokpop van klaver en de eu.

 11. Duckday

  DE baas van het handje klap kabinet met het inlegvelletje zet alles op zij en gaat waarschijnlijk met een partij in zee die Nederland wil uitleveren aan het hoofddoekjes beleid Breek gewoon nu eens het kartel en geef die blonde nu eens de kans waar temaken wat hij ons beloofd zodat we goed kunnen oordelen wie de waarheid weer geeft.Dit kabinet haalt ook nog even de isies vrouwen die misdaden hebben begaan terug onder de nom van anders ontlopen ze de straf Nu hier krijgen ze vijf dagen huis alles gratis geld enz De meeste dames hebben een dubbel paspoort waarom het NL paspoort afpakken ze zijn in ieder geval niet stenloos en na de straf enkele reis

  1. halo1

   Ook hier ben ik weer pessimistisch Duckday, Rutte wil NL natuurlijk niet “uitleveren aan het hoofddoekjesbeleid’.. dat kan je toch niet zeggen!!..hij kan waarschijnlijk niet anders.. hij moet de NL-tent runnen: vrede, welvaart garanderen.. hebben we toch??!!.. geen honger, geen kou, geen oorlog, (gratis) geld??!! Maar het is waarschijnlijk ons lot dat van onze welvaart door anderen wordt geprofiteerd.. een beetje ook het resultaat van alles na 1945..toen was de afschuw van 1940-45 zo groot dat we een beetje naar het andere extreem zijn doorgeslagen met (naieve) wetgeving en vluchtelingverdragen etc.. waarvan we nu eigenlijk in mijn ogen het slachtoffer zijn.. het is niet anders.

 12. rexm

  Rutte is de weg kwijt, heeft een geduchte nederlaag geleden in de EU, omdat Merkel, met Orban en Polen een verdrag hebben gesloten en de lijn helpen uitzetten in de EU.
  Als Merkel dat niet had gedaan op de valreep had de EU langzaam in het putje gezeten.
  Nu wil hij met snotneus van groen links samen gaan werken, als het fout loopt is arafad de bekende sigaar.
  Heel Europa gaat gedeeltelijk naar rechts en onze hopman naar links, ja, een schitterende
  zet.
  De bekende kat , maakt weleens rare sprongen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.