Denk-lolbroek Van Baarle: wil in Tweede Kamer meer gaan ‘verbinden’

Het Rotterdamse Denk-raadslid Stephan van Baarle is de nummer drie op de Tweede Kamerlijst van Denk. Mocht hij in de Tweede Kamer komen dan wil hij vooral meer gaan ‘verbinden’ met andere partijen. Zegt hij zelf, hè? Een vrij hilarische opmerkingm aangezien Denk nu niet bepaald bekend staat om haar verbindingskracht. Sterker nog: de partij scheldt iedereen maar uit.

Om even met de deur in huis te vallen: Denk is een partij die allesbehalve ‘verbindend’ is. De tactieken van deze migrantenpartij zijn juist vaak gericht op harde, persoonlijke aanvallen. Vaak op kenmerken waar collega-parlementariërs niets aan kunnen doen, zoals hun afkomst. In de voorbije periode werden Tweede Kamerleden dikwijls zo hard aangepakt door de Denk-kompanen dat ze zelfs op bedreigingen konden rekenen van de Denk-achterban. Zo zijn  (voormalig) Kamerleden Sadet Karabulut en Zihni Özdil meermaals hard aangevallen door de Denk-Kamerleden vanwege hun Koerdische en Turkse afkomst. Deze aanvallen in de Kamer hebben er ook toe geleid dat zij ‘haatmails, intimidaties en bedreigingen‘ hebben ontvangen vanuit de samenleving.

Maar volgens voormalig Denk-leider Tunahan Kuzu is de partij volwassener geworden. Het is tijd voor de partij om stappen te gaan zetten, en kandidaat-Kamerlid Van Baarle is een belangrijke troef in deze ontwikkeling. Denk gaat verbinden. Ja, echt, zegt nummer 3 op de kandidatenlijst Stephan van Baarle:

“Niet milder, maar de partij is wel in ontwikkeling. We worden volwassener. We hebben een groei met elkaar doorgemaakt. We moeten ook daadwerkelijk de stappen gaan zetten van het op de agenda zetten van onderwerpen naar het realiseren ervan”

De vraag is nog maar hoe oprecht dit is, want in het recente verleden heeft Denk genoeg dingen gedaan die niet altijd door de beugel konden. Kamerleden voelen zich nog steeds niet altijd even op hun gemak met Denk in de Kamer, en zij hebben daar meer dan voldoende redenen voor. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz somt de door Denk veroorzaakte ellende op:

Maar toch meent Denk de partij van de verbinding te kunnen worden. Is er iemand die dit daadwerkelijk gelooft?

“Mijn stijl is zeggen waar het op staat, maar ook altijd proberen de verbinding te zoeken. Proberen de perspectieven van andere partijen ook mee te nemen. Ik denk dat we dat nu al goed doen, maar ik denk dat ik daar nog wel een steentje aan kan gaan bijdragen”

Jongens, houd toch op met die onzin. Niemand trapt er in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Yoyo

  Het blijft beDENKelijk wat deze partij bijdraagt aan de Nederlandse democratie.
  Een voor een griezelige en onbeschofte sujetten.
  Zeer onbetrouwbaar.

 2. Eppo123

  Laat die lui van Denk maar naar het parlement van Ankara gaan. We kunnen ze missen als kiespijn. Oja en neem BIJ1 ook maar mee.

  1. ze moeten weg

   goed plan , gezellig bijeen

 3. HD

  Waarom moeten we verbinden met een club als denk, lijkt me niet zinvol.

 4. 2030

  Als meneer rutte vrije doorgaang krijgt na de verkiezingen 2021 zal hij volgas doorgaan met het uitvoeren van de VN agenda 2030 en zullen dit soort extremistische clubjes groeien als kool

 5. Drostemannetje

  Van Baarle, landverrader

  1. Eppo123

   precies

 6. AidemediA

  Nou verbind ze maar goed, al die volgelingen. En als ze allemaal goed met elkaar verbonden zijn, huppakee terug naar de landen van herkomst, lekker op de knietjes aan elkaars kont ruiken. Zij blij verbonden en wij hebben geen last meer van die medelanders. Een win win situatie wordt dat.

  1. ze moeten weg

   geweldig , gewoon hilarisch 😂🤣🤣😂

 7. Kleurloze Politiek

  @Yoyo

  Niet dat ik op DENK stem ..
  Maar ze dragen meer bij dan de PVV in 15 jaar heeft gedaan..
  Want dat zo’n partij als de PVV heeft alleen maar voor verdeeldheid gezorgd.

  Als je op een verkiezingsavond bewust meer of minder Marokkanen vraagt aan je zogenaamde aanhang.. en vervolgens gaan zielig doen als je voor de rechter wordt gedaagd …

  Dan ben je als Parlementair echt rijp voor de
  Pieter Baan center..

  Want zo zielig is Oom Geertje dan weer wel ..
  Eerst een heel gemeenschap in de Media bespugen en kleineren om dan vervolgens de gebeten hond uithangen.. Ohh help ik wordt bedreigd…nou daar heeft hij echt volledig naar gesolliciteerd..

  Je kunt niet verwachten dat je een 15 jaar lang, 1.2 miljoen mensen willens en wetens op een onmenselijke manier kleineerd en tot in het bot beledigd om hun etnische achtergrond of geloof.
  En vervolgens verwachten dat men het allemaal maar pikt.

  En nogmaals ik keur geweld af ..
  Maar ik weet dat als ik de zelfde onsmakelijke uitingen zou doen aan het Joodse gemeenschap dat ook binnen de kortste keer in de gehaktmolen wordt gemalen en terecht..
  Want als ik het ergens niet mee eens ben dan zijn daar debatten voor waar je met respect voor elkaar over alles kunt spreken zonder elkaar te hoeven kwetsen.

  Maar als je er bewust voor kiest om te provoceren dan roep je zelf de onheil tot je op …

  1. ze moeten weg

   doe maar , minder , minder , minder
   Kan ik ze ook niet meer op de lange tenen staan.

   stem sociaal, stem PVV

  2. Shadow1100

   Gezien uw schrijfwijze en verkeerd taalgebruik heeft u een immigratieachterstand uhh -grond……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.