Europarlementariër Rob Roos zegt vaarwel tegen FVD, maar steekt zijn Europese blauwe zeteltje wél in eigen zak…

Het is bijna zaterdagavond, pakjesavond! FVD-Europarlementariër Rob Roos komt dan ook met een heus gedicht, zij het niet dat hij daar een verdomde strik omheen heeft geknoopt.

Lees en oordeel zelf:

“Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik heb samengewerkt de afgelopen vier jaar, maar die nu de keuze voor Baudet hebben gemaakt. We hebben hetzelfde doel nagestreefd, maar we hebben nu verschil van inzicht hoe de partij aangestuurd moet worden. Ik respecteer ieders keuze. Baudet heeft het referendum gewonnen en dat had ik ook verwacht.

[…]

“Ik sprak Baudet zondag 22/11 voor het laatst en heb hem de vraag gesteld: “Waarom laat je de partij struikelen voor een paar opgeschoten jongeren met rabiate uitlatingen? Ik wil daar niks mee te maken hebben, net zoals vele andere volksvertegenwoordigers die zich elke dag hiervoor moeten verdedigen. En, we kunnen zo niet de verkiezingscampagne ingaan want elke vraag en elk debat zal over de nr. 7 op de lijst gaan en zijn rol in de JFVD. Freek Jansen is daar hoe dan ook verantwoordelijk voor. Los het gewoon op!”

[…]

“Het antwoord van Baudet was: “die jongeren, dat is het hart van de partij”. Toen knapte er iets bij mij. Baudet heeft in mijn beleving de bijzaken belangrijker gemaakt dan de hoofdzaak. Dit is niet meer de FVD waarvoor ik mij vier jaar heb ingezet.”

[…]

“Ik begrijp de teleurstelling bij mensen, want dit was misschien wel onze laatste kans om Nederland terug te winnen. Ik strijd door maar kan mij niet meer vinden in die keuzes van de partij. Ook vind ik dat Baudet zich ongeloofwaardig heeft gemaakt met zijn aftreden en een dag later weer met zijn aantreden. Bovendien is Theo Hiddema niet zomaar vertrokken. Ook dat mag Baudet zichzelf aanrekenen.”

[…]

“Ik wens iedereen het allerbeste en ook veel wijsheid. Blijf altijd zelf nadenken. Het ga jullie goed. Ik strijd op mijn eigen manier door.

Rob Roos”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. zeester

  Gefeliciteerd Thierry Baudet met je overwinning Heel veel SUCCES 😀

 2. henkie

  Ik ben benieuwd of hij een weekdier is, of toch ruggegraat heeft.
  Het niveau van Baudet heeft hij niet, maar misschien is hij een goede manager.

  Niets let hem, om samen met andere FvD prominenten een nieuwe partij op te richten, met hetzelfde gedachtengoed, maar totaal gezuiverd van welke politiek incorrecte blaam dan ook.

 3. Ernest Stern

  Zo’n zetel in het Europarlement is natuurlijk lucratief. Die FvD-jongens zijn enorm tegen de EU maar dol op de zeteltjes en de onkostenvergoedingen van de EU.

  1. Steven Opti

   Dit keer ben ik het helemaal.met jou eens.

  2. Cootje

   Sophie t veld vond en vind het nog steeds lucratief , ze zit er al 10 jaar en heeft een eigen woning in Brussel , maar ving toch in 10 jaar tijd 400000€ aan onregelmatige onkostenvergoeding , al iets van terug betaald ??? Of wat normaal zou zij strafrechtelijk vervolgt . Bij de Nederlandse belastingdienst ben je voor minder aan de beurt . Dus die zakkenvullers zitten er van allerlei soorten maar zei is lid van het old boys netwerk

  3. Cootje

   Die ernest profileerde zich als roomser dan de paus / die de misbruiken in zijn vereniging dood zwijgt/ en Halsema de beroemde volkstuintjes nu als lucratief gaat beschouwen wegens de vele vraag er naar . De Europa zakkenvullers staan op hun laatste benen , kijk naar de protesten in Frankrijk voor een film momentje , die krijgen de Corona rekening nog en welke Fransman gaat die betalen ze gaan Frankrijk slopen en daarmee het Europese bolwerk , 2021 wordt een fantastischs jaar allemaal geopenbaard dank zij corona

 4. Vanduinen

  Theo Hiddema is nietzomaar vertrokken. Hij heeft Baudet vaak aan gesproken op zijn clowneske gedrag. Met Baudet gaat het niets worden. Voor hem is het show, de camera, de outfit.

 5. Steven Opti

  Rob Roos is een realistische en slimme man. Hij heeft hier wel een punt, maar als je dan vertrekt, geef dan ook jou zetel op voor iemand die wel de FvD steunt.

 6. Meriadoc Brandebok

  Een onvermijdelijke en juiste beslissing. FvD is kapot.

 7. Lucky Luke

  DDS moet nog veel leren, volgens de Nederlandse grondwet stem je op personen en niet op partijen, dus hij kan zijn zetel gewoon houden. Welterusten.

  1. Arbeider65

   Oh, dat moeten nog heel veel mensen leren. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant…..

 8. Beukman

  Thierry Baudet meent:
  Die jongeren, dat is het hart van de partij.

  Baudet draait er niet omheen: dat hart is bruin. Zijn eerlijkheid wordt gewaardeerd. Wegwezen, Roos, want wie met pek omgaat, wordt ermee besmeurd.

  1. Loelap

   Verzin eens iets nieuws.

   1. Beukman

    Wegwezen als het je niet bevalt, failliete dumpzaak.

  2. RvdBe

   Bruin hart is niet genoeg voor deze verschrikkelijke racist en fascist!!
   Leve Stalin en Mao!!
   Massamoordenaars die jij vereerd en waar Hitler nog maar een kleine jongen bij was.
   Linksen zijn Maoisten, rechtsen zijn Hitleraanhangers.
   Het is maar net aan welke massamoordenaar je je hart aan hebt verpand.

 9. Duckday

  Als het een echte vent was geweest en problemen die hij op noemt verschikkelijk vind zou ik het kunnen begrijpenmaar waarom neemt hij zijn zetel gewoon mee . Lekker de zakken vullen kan verder niks meer berijken. Nee zie het toch wat anders . FvD moest en zou kapot gemaakt moeten worden dank zei de media die volledig door de politiek gesteunt is anders kunden ze het nieuws wel vergeten .Dit gebeurde ook bij Hr.Fortuin alleen dit nam een andere wending. kijk ook maar eens die FvD wou voortzetten bagger kwam naar buiten.En Hr Hiddema is een advocaat in hart en ziel en wilde dat zijn naam niet besmuurd zou worden en op het juiste moment zijn taken neer legde MAAR OOK ZIJN ZETEL NIET MEENAM. Kijk dat is nu een man van EER

 10. vandaag

  zetel roof belachelijk

 11. Logica

  Ik weet niet wat er van al die verhalen waar is. Tuurlijk hadden die pubers van de apps geschopt moeten worden. Maar om de partij nu te laten vallen om die paar rotjochies gaat veel te ver. Als Baudet dit nu snel regelt, voor zover nog niet is gebeurd, dan kan het alsnog mooi worden. Maar de tijd dringt.

  1. Logica

   Als een paar rotjochies dit mogelijk kunnen maken, dan maak je het infiltranten ook wel erg aantrekkelijk.

 12. omgekvanteworden

  En blijf jij – met een schoon geweten – vooral je zakken vullen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.