Eva Vlaardingerbroek doet huiliehuilie in Telegraaf, discussieert over definities, en verliest groots

Ah. Daar is ze dan met haar “verhaal” over wat er gebeurd zou zijn bij Forum voor Democratie. Jawel, Eva Vlaardingerbroek laat van zich horen. In de T. De krant die in campagnetijd steevast fungeert als huisblad van de VVD. Haar “affaire” met Thierry Baudet noemt ze “foutje, bedankt.” En ze heeft nog meer van zulke achterlijke uitspraken.

Jan Dijkgraaf adviseerde Vlaardingerbroek om vooral niet te blijven wrijven in de vlek. Met andere woorden, doe je verhaal gewoon niet. Houd het voor je. Je hebt gegokt en verloren. The end.

Maar nee, mevrouw moest en zou haar “verhaal” doen. Het gevolg? Een ranzig, totaal niet kritisch verhaal in De Telegraaf waarin ze wil discussiëren over de definitie van woorden als “relatie” (het was maar een “fling,” geen liefdesrelatie!), terwijl ze huiliehuilie doet dat Baudet hier publiekelijk over sprak nadat ze hem met een mes in de rug stak, live op tv.

Lees maar mee:

“Thierry wist hoe bang ik was dat dit uit zou komen. Toen ik op de lijst kwam, heb ik gezegd: ’Kunnen we alsjeblieft zwijgen over wat er toen tussen ons is gebeurd’. Als het naar buiten komt, heb je niets wat je hebt bereikt aan jezelf te danken. Dat hij op nationale tv zo’n opmerking maakte, heeft alle schijn van een bewuste actie. Waar ik bang voor was, gebeurde: ik was de ’rancuneuze ex’ en nog veel grovere seksistische opmerkingen stroomden binnen.”

Deze vrouw is echt van het padje. Zij stak Baudet live op tv met een mes in de rug, maar vervolgens moeten we medelijden met háár hebben omdat hij “bewust” zou hebben gezegd dat ze ooit een “relatie” hadden?

Serieus?

Eva. Als je nog met bloederige handen, het mes in de hand, trots voor je uit staart moet je niet schrikken dat je slachtoffer je een koekje van eigen deeg geeft. En áls dat gebeurt, moet je al helemaal niet verbaasd opkijken als niemand met je sympathiseert.

Ja, de manier waarop Vlaardingerbroek en Nicki Pouw-Verweij toegesproken zijn op met name Twitter door jonge, boze Baudetianen is volstrekt onacceptabel. Maar denkt Vlaardingerbroek nou écht dat we denken dat Baudet te ver ging terwijl zij hem publiekelijk vernederde en hem met pek en veren uit zijn eigen partij probeerde te gooien?

Afijn. Een waardeloos interview dus. En wat deed ze daarna? Ze zette het op Twitter… maar zorgde ervoor dat mensen niet op haar tweets konden reageren. Zoals Jan Dijkgraaf stelt:

En elders: “De timing is ook heerlijk lachwekkend. Iedereen is haar allang vergeten. En dan zo’n uitonderhandeld verhaal van iemand die kwam, zag en verdwenen is.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Michael is net als Gerald Roethof.
  Verdedigen met verzonnen verhaaltjes die achteraf de realiteit kunnen verklaren.
  En beide worden er voor betaald.

  Of het geaccepteerd wordt is afwachten.

  1. corenona

   roethof is de advocaat van de duivel en wordt gewoon betaalt uit de algemene middelen als pro deo leugenaar cockje

   De auteur van het stukje heeft geen rol in het pro deo systeem van toevoeging dus lúl je weer volledig uit je nek zwetscockje .

 2. Cor Grijpstra

  Hoever gaat Michael’s liefde voor Baudet, man man gewoon gênant.

  1. werikke

   dat weten we nu wel. altijd zelfde riedel als je toch verschikkelijk vind wat doe je dan hier. je voegt echt niets toe en overtuigen kan je anderen toch niet . zo dom weer!!

   1. Nostradamus

    Helemaal gelijk. Onder FVD artikelen reageren er een aantal vaak als eerste om de FVD af te kraken. Nooit inhoudelijk.
    Soms heb ik medelijden met ze maar uiteindelijk toch niet. Zij zijn degenen die zuur moeten leven.

  2. corenona

   Je reacties en je obsessie is zeker gênant gekke corretje

  3. Logica

   Dat jij en je linkse vriendjes hier als eersten reageren verbaast me niet. Zodra jullie namen horen als Baudet, Wilders of Trump dan stijgt jullie bloeddruk en gebeuren er vreemde dingen in jullie hersenpan.

 3. Arbeider65

  Eva wie?????

 4. halo1

  Mij lijkt dat al die prive-ontboezemingen weinig ter zake doen: FVD stond/staat (hopelijk nog steeds) voor anti-(dit)links, anti-(deze)-EU , anti (massa)immigratie en anti-(deze)milieupolitiek..dat is het enige wat telt. Dat is het nadeel van een “partij”… je zit ook altijd met figuren opgescheept die je eigenlijk niet kan uitstaan.. En Eva blijft een lieverd..maar met een gebruiksaanwijzing…

  1. Telex

   Geheel mee eens het gaat niet om een mooi smoeltje en gefriemel in het bezemhok. Het gaat hier over het omverwerpen van een nieuwe politieke stroming en de naïviteit waarmee het zo in een klap notabene door interne discrepantie uiteen kon klappen. Achteraf blijkt weer ook nu met rancuneuze zielige burgervrouwtjes en mannetjes geconfronteerd te worden. Mogelijk is het een zege dat het zichzelf tegenover elkaar verheft en dat hopelijk het beste komt bovendrijven. Een academische graad geeft nog geen garantie op een hoogstaand moreel niveau. Waarvan akte

 5. Response

  Heeft van Drimmelen al toenadering gezocht?

 6. Meriadoc Brandebok

  Je bent wel een smerige hufter als je op nationale televisie uit de school klapt over een relatie. Zoiets is gewoon vertrouwelijk.

  Maar Baudet is dan ook een hufter.

  1. corenona

   ja de media is heel discreet met vertrouwelijke relaties, donder toch selectief verontwaardigd hypocriet links stuk vreten.

   De ware hufter laat zijn gezicht weer zien met aannames brandende bok

  2. halo1

   Dat heeft hij niet gedann hoor.. dat werd hem ïn de mond gelegd!

  3. Logica

   Uit de school klappen? Je bent echt heel smerig bezig met opblazen. Baudet zat bij WNL en werd emotioneel toen hij hoorde dat Eva zich ook bij het clubje opstandelingen had gevoegd.

   Volgens mij begon die presentatrice erover. Het enige dat Baudet zei is dat ze kort een liefdesrelatie hadden gehad. Geen woord meer.

   Je zit boordevol haat en het verleden heeft geleerd waar dat toe kan leiden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.