Extra corona-overleg in Catshuis: doorgeslagen kabinet overweegt ‘extra maatregelen’ zoals SLUITEN WINKELS

Deze week zal premier Mark Rutte ons weer toespreken over het vreselijke Chinese coronavirus, het enorme aantal mensen dat er aan onder doorgaat, de onvoorstelbaar veel besmettingen, etc. 

Dat is op zich niks nieuws. Daar moeten we nu al maanden naar luisteren. Maar deze keer wordt het toch anders dan normaal. Want het kabinet heeft zondag een extra overleg in verband met “het hoge aantal nieuwe besmettingen.” Er liggen “nieuwe maatregelen” op tafel. Aldus het AD:

,,We moeten rekening houden met nieuwe maatregelen’’, zo klinkt het. Eerder noemde premier Rutte bijvoorbeeld het sluiten van schoolgebouwen of winkels, exclusief supermarkten.

Het kabinet bespreekt dan ook meteen wanneer de extra maatregelen aangekondigd worden. Dat kan later in de week gebeuren, maar ook dinsdag al tijdens de wekelijkse ‘oh nee, shit, dit gaat helemaal fout’ persconferentie van de heren Rutte en De Jonge.

Het behoeft natuurlijk geen nadere uitleg dat het sluiten van winkels exclusief supermarkten een enorme impact gaat hebben op de economie én op de levensvreugde van Nederlanders. Zo’n ingreep moet je echt alleen doen in heel extreme omstandigheden.

Zijn die omstandigheden nu zo extreem? In mijn ogen niet. We weten welke bevolkingsgroepen de grootste overlijdenskans hebben. We weten ook wat het Infection Fatality Rate is. Wybren van Haga van Forum voor Democratie stelde de IFR onlangs internationaal vast op 0,23% en landelijk op 0,7%. Die statistieken werden niet weersproken door kabinetsleden.

Dan kan er wel heel moeilijk worden gedaan over bijna 9.000 nieuwe besmettingen, maar het gaat om het aantal doden — en het aantal bezette IC-bedden. Het aantal doden is nog steeds totaal onder de 10.000. Op Google kan je heel goed zien wat het aantal doden per dag is. Kijk even mee naar deze grafiek:

Wat het aantal IC-bedden betreft:

Het is in totaal onzinnig om het hele land hiervoor in lockdown te gooien — een volledige lockdown, met gesloten scholen, en zelfs gesloten winkels (behalve supermarkten). Dit kan heel anders, bijvoorbeeld door het aantal IC-bedden op te schroeven, meer personeel aan het werk te zetten (verpleegkundigen en artsen in opleiding, via een buddysysteem, etc.).

Tijd om ons hier tegen te verzetten en duidelijk te maken aan het OMT en het kabinet dat dit soort maatregelen veel te ver gaan. Als maatschappij moeten we een eerlijk en open debat kunnen voeren over de vraag welke prijs we willen betalen om het nieuwe Chinese coronavirus te beperken. Deze prijs, die mogelijk deze week nog van Nederland gevraagd wordt, is veel te hoog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Toverkol

  Overleggen over corona ??
  Ze kunnen beter overleggen over de Euro, Italië en hoe Nederland geneukt wordt door de EU !
  En daarna over de woningnood en de grenzen die gesloten dienen te worden. Vervolgens kunnen ze het nog even hebben over asielzoekers die terug naar hun eigen land. Oh ja om het af te maken kunnen ze het ook nog hebben over landverraders die voor IS hebben gekozen !
  Hoe ze hun paspoort afnemen, en terug kunnen sturen naar marokko of turkije.

  1. AS210854

   +.👍+👍+👍 HELEMAAL MEE EENS.

 2. JFU

  Als iedereen nu eens stopt met het zich laten testen, stopt deze onzin vanzelf.
  Miljoenen zijn nu al besmet, zonder dat het aantal doden en opnames extreem hoger worden.
  Waar zijn anders de noodziekenhuizen en waarom is het leger nog niet ingezet om de pieken op te vangen?
  Toch vreemd dat als de nood zo hoog is dit nog niet is geregeld.

  1. hans-e-pans

   Als mark R, en tot voor kort Hugo de J, hun eigen verstand zouden hebben gebruikt dan hadden ze waarschijnlijk andere beslissingen genomen, maar als je je laat adviseren door op macht uit zijn de idioten dan krijg je dit soort toestanden.

   Het kan natuurlijk ook opgedragen zijn door andere idioten van een ander nog hoger niveau, maar daar komen we misschien later nog wel eens achter.

 3. NoDoubt

  Hun mond vol over experimenten tijdens de 2e w.w. maar ze zijn precies hetzelfde. Het man van het torentje die contact had met Klaus S WEF (evenals Kaag) en de filantroop die 250 miljoen aan vaccins schenkt maar wel wil dat van de 8 miljard mensen er maar 500 miljoen over blijven. En te weten dat Pinokkio hoofdsponsor is van WHO. De miljardairs vinden ons soort mensen maar lastig. En dus volledig uitknijpen. Befehl ist befehl, en gewoon je bek houden.

 4. NoDoubt

  Inmiddels is bewezen dat papaja´s, geiten, konijnen, ijsthee, appelmoes en cola ook positief testen op de pcr-test. Kosten 100 miljard. Door wie uitgegeven. M Rutte, wie gaat het betalen U.

 5. Edjan

  Het wordt steeds gekker. Straks misschien een avondklok, polizei die je kerstdiner binnenvalt om te kijken of het geen illegale samenscholing is, een digitaal vaccinatiepaspoort op je mobieltje en zonder kun je geen boodschappen meer doen, een verdergaande noodwet …

  En denkt u dat we onze vrijheid ooit nog eens terug krijgen?

 6. RieninSpain

  Zolang besmette mensen thuis mogen blijven in vrijwillige quarantaine, draagt elke maatregel door de regering (advies OMT) bij aan de wet van behoud van ellende. De besmette persoon verplicht plaatsen in bewaakte hotels (kosten Rijk), weg uit het gezin en wee je gebeente als je de kamer uitkomt. Dit is de aanpak in Taiwan, 733 gevallen en 7 doden op een bevolking van circa 25 miljoen en een grondoppervlakte van ongeveer gelijke grootte als Nederland.
  Drie keer per dag schuif je een dienblad met eten naar binnen en je komt er pas uit als je niet meer besmettelijk bent. Bij zo een aanpak voorkom je dat de rest van het gezin of samenlevingsverband ook besmet raakt en Covid-19 verder kunnen verspreiden. Bovendien zorg je op die manier ook nog voor wat inkomsten van de horeca en de rest van de samenleving kan tot op zekere hoogte normaal functioneren. Helaas komt dit ‘out of the box’-denken niet op bij politici en experts.

  1. Petrazoveel2

   Ook u heeft kennelijk geen verschil tussen een (zogenaamd) ‘besmet persoon’ en een ‘besmettelijk persoon’.

   Beste Rien, waarom gaat u niet in Taiwan wonen als u dit zo’n geweldige aanpak vindt?

  2. ervi

   RieninTaiwan bekt ook goed. Bovendien een flink eind van Nederland vandaan.

  3. Robin Hoed

   Ze zouden moeten kijken naar de mortaliteitscijfers, die veel lager liggen dan bijvoorbeeld roken of alcoholgebruik.
   Er vallen 13 mensen per dag met hun kop tegen de vloer of iets dergelijks, en breken hun nek. Dat is echter geen probleem.
   1 of 2 doden per dag door een virus met griepverschijnselen mag miljarden kosten.
   Er is ooit afgesproken dat iets van 40.000€ uitgegeven mag worden om een mensenleven te redden.
   Nu worden er al (indirect) miljoenen per gered mensenleven uitgegeven, en het is nog maar de vraag of dat leven werkelijk gered gaat worden.
   Volgens mij zit er een heel ander doel achter heel het coronagedoe.
   Op de eerste plaats een vaccin, en daarmee Big Pharma die financieel binnenloopt,
   maar daarnaast heeft het vaccin een effect op het lichaam.
   Bill Gates zei ooit dat hij de wereldbevolking wilde decimeren, en vaccines een goed hulpmiddel daarbij konden zijn.
   Uiteraard moeten vooral ‘witte’ mensen geminderd worden, want die zijn sowieso slecht.

   1. Pauline Kummer

    Slecht bericht voor de eskimo’s want die zijn wit. En dan leven ze ook nog in iglo’s ook sneeuwwit.

 7. NoDoubt

  Een van de doelen van het vaccin is om je onvruchtbaar te maken, te beginnen bij ouderen, om hen als voorbeeld voor de inentingspropaganda. Er is nl geen killervirus o.i.d. dan de kinderen en kunnen vervolgens geen kinderen krijgen. Nu al is bekend dat vrouwen die zwanger zijn of zeer binnenkort zwanger willen worden, niet mogen worden ingeënt. En zo krijgt de filantroop zijn zin. Het experiment van 75 jaar geleden verdwijnt in het niets met deze methode. Het vaccin is niet eens getest op dieren. U bent het proefkonijn.

 8. cronewillie@gmail.com

  genoeg is genoeg
  kappen met dat stelletje land verraders in die
  2e kamer, stelletje smerige macht beluste criminele
  weg met deze regering en snellllllll

 9. Aborifa

  Het lijkt hier wel een gekkenhuis!

 10. andergeluid

  Rutte nodig dan ook marion koopmans viroloog uit die vertelt je wat ze bij thuis van de brink zei De P C R test is niet geschikt om dit te meten want ze meten ook hele oude deeltjes die je van jongs af al bij je draagt door de griep die je bijna elk jaar krijgt
  Dus ga niet verder met het uit voeren van de Agenda 2030 stop er mee en gooi de boel niet dicht maar open.
  en luister even naar 1 2 met de erik de vlieger over belangen verstrengelingen wat betreft dat er dit geld aan verdient word en de leugens niet mis zijn

 11. Vrijedenkert

  Het addergebroed uit slangenkuil genaamd Binnenhof voorzien van een lockdown is naar mijn mening een beter idee, het zakkenvullend gespuis minstens twee weken opsluiten in dat gebouw!

 12. Boemboem

  Wat te denken over de scholen de jeugd maakt er ook een zooi van….ook sluiten en de jeugd binnen houden geen samenscholingen buiten op straat. Rutte de Jong en die andere tuinkabouter maken er een zooitje van de laatste maanden. De kroegen en restaurants hebben veel geld ingestoken om alles veilig te houden en die worden hard aangepakt. Maar de pretparken dierentuinen tuincentrums woonboulevards enz mogen gewoon doorgaan…en ook vliegen naar de abc landen mag gewoon van die kwik kwek en kwak. Oja en de grenzen mogen open blijven en zo kan men doorgaan. En maar zeggen dat Rutte en de Jong het zo goed doen….lachen het word tijd voor de heer Geert Wilders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.