Femke Halsema heeft geen goed woord over voor steniging van glazen ruit bij Amsterdamse moskee: “Moslims horen bij onze stad”

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft geen goed woord over voor de man die deze week een steen door de ruit van de Westermoskee gooide. Daarbij sneuvelde een raam en waren er op andere ramen beschadigingen aangebracht. “Ga met respect met onze islamitische gemeenschap om”, aldus Halsema.

Tegenover stadszender AT5 zegt Halsema dat ze direct contact het gezocht met het bestuur van de geplaagde moskee. “Ze zijn behoorlijk geschrokken, en het is ook niet de eerste keer dat de islamitische gemeenschap in onze stad met bedreigingen te maken heeft.”

Het is natuurlijk allesbehalve netjes om andermans eigendommen te vernielen. Of het daarbij gaat om een bekraste auto of een steen door de ruit van een gebedshuis: Het hoort gewoon niet. Maar dat de gemeente Amsterdam zich nu beraad op extra veiligheidsmaatregelen in en rondom de moskee gaat ook wel een beetje erg ver. We hebben het over een steen, niet over een handgranaat of een levensgevaarlijke brandbom.

De vernieling van de Westermoskee staat wat Halsema betreft niet op zichzelf. “We hadden deze week ook de regenboogvlaggen die met eieren bekogeld werden, dat past echt niet bij Amsterdam. We moeten in Amsterdam met respect omgaan met mensen die van elkaar verschillen.” Echter maakt de gemeente Amsterdam geen aanstalten om alle woningen en horecazaken met een regenboogvlag te gaan beveiligen.

Het Amsterdamse gemeentebestuur zal vermoedelijk denken: ‘Een ei is geen steen en een steen is geen ei.’ Dat is je reinste Grachtengordellogica. Evenals de afsluitende woorden van Halsema: “Tolerantie is onze opdracht, en juist nu, in een lockdown, terwijl we het allemaal moeilijk hebben, terwijl kerst eraan komt, laten we alsjeblieft een beetje aardig zijn voor elkaar.” Daar denken de getroffen ondernemers op en rond de Amsterdamse Noordermarkt vast net zo over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Gerda2

  Steniging geldt alleen voor mensen en dieren.
  Door een ruit kun je een steen gooien.

  1. Oepsie

   Sinds wanneer niet meer?

  2. EvertB

   Een kat tegen een muur smijten, is dat dierensteniging?

 2. Nico Sibelijn

  “steniging van glazen ruit bij Amsterdamse moskee”

  Kenneth heeft weer weekenddienst.

  1. Oepsie

   Ja en? Ik zou ook liever iets anders gelezen hebben. Zo iets van N.S.! ”don’t shoot the messenger. Asswipe!

  2. unlocked

   moet jij niet met pensioen strónt vlé®k ? je houdbaarheidsdatum is al lang overschreden narcist

 3. Oepsie

  Ik heb haar niet gehoord over die Joodse zaak en instellingen, die met regelmaat wordt belaagd. Arme Amsterdammers, die niet op dat communistische gedachte goed in de raad gestemd hebben. Maar goed; elke bevolking krijgt een ”regering die ze verdienen”.

  1. eenling

   Dat komt omdaat jij blijkbaar je nieuws haalt van sites die zeer selectief,uiterst rechts georienteerd nieuws brengen. Dat Halsema bij de joodse zaak waar jij het over hebt direct met de eigenaar in gesprek ging en er direct een zitting in de Amsterdamse raad aan is gewijd lees je op dergelijke, ook deze, sites niet. Eenzijdig berichten. Dat is nou .niet echt journalistiek bedrijven ..tsja whats new. Informeer jezelf eens man. Wat jij hierboven schrijft is dus een leugen.

   trouw.nl/binnenland/israelisch-restaurant-hacarmel-in-amsterdam-is-de-antisemitische-aanvallen-zat-het-is-allemaal-zo-bekrompen~b7828e61/

   1. unlocked

    Wat heeft halalsema ondernomen om echt iets te betekenen voor de eigenaar. We hebben inmiddels incident 5 gehad met dezelfde islamitische mafklapper die geen stro breed in de weg gelegd wordt.

    Er is er dus 1 die liegt hier grafkist

 4. NoDoubt

  Het stenigen is in de islam door die ´profeet´anders heel legaal. Ook als daarbij dode vrouwen vallen.

 5. LifeBuddy

  Ik ben het er Niet mee eens. Net als de arische sLinkse regering , moet femke halsema, die de kant van de Criminelen heeft gekozen ,ook snel haar biezen pakken. Het Volk kan het fasisme van de sLinkse Niet meer tollereren.
  “Vijf Marokkaanse bendes zorgen in de Amsterdamse binnenstad voor een gewelddadige en professioneel georganiseerde terreur”
  Dit is de sLinkse huichelarij der Farizeeën, leugenachtigheid en huichelarij, achterbaksheid en bedrog van de Carrière Criminelen.

 6. Heinz

  Dierensteniging? Gebeurt dat? Ik denk aan een verzintsel van u. Een vroege kerstborrel misschien?

  1. Linksbuster

   Verzinsel.

  2. Gerda2

   Dierensteniging komt voor in het heden als in het verleden.
   Zoek het maar op op internet.

 7. Heras

  Hoeft geen opzet te zijn. Kan door spelende kinderen gebeurd zijn. Dus, ophef is niet nodig. Take it easy, halsema.

 8. Linksbuster

  Quote…..“Ga met respect met onze islamitische gemeenschap om”,……..
  Neen, respect moet je verdienen en de moslims hebben hun hand al lang geleden overspeelt…het zijn sukkels.
  Stop de islam
  Kies PVV.!!

 9. HD

  Sommige Nederlanders willen de moslims en Femke niet, hoe zou dat komen?

 10. Arbeider65

  Ach, kaakklem weer wat te melden? Ga ze lekker knuffelen.

 11. ropart

  net als dat speakerdraad van die moskee in west wat ze toen zelf hadden doorgeknipt van die gebedstoeters, denk ik dat ze dit ook zelf gedaan hebben, slachtoffer rol werkt goed in amsterdam en je ziet bij de islam wel vaker dat ze hun eigen glazen ingooien.

  1. Nico Sibelijn

   “net als dat speakerdraad van die moskee in west wat ze toen zelf hadden doorgeknipt van die gebedstoeters”

   Interessant, heb je hier een bron voor?

   1. ropart

    heb je google?

 12. JFU

  “Ga met respect met onze islamitische gemeenschap om”, aldus Halsema.
  Helemaal eens…. zodra wij ook met respect behandeld worden.

  1. Brenda Welsh

   Ik denk dat u net als ik nooit problemen heb gehad met die gemeenschap. U babbelt maar wat mee.

   1. focus

    brendaatje snapt het nog steeds niet

   2. Loelap

    Waarschijnlijk heeft hij er wel problemen mee gehad.
    U vast en zeker niet in uw roomblanke, oh sorry ik bedoel roomwitte wijk.

   3. RvdBe

    Breda in haar glazen stulp: stumper

   4. unlocked

    kennelijk woon jij in een hutje op de hei. Wij wonen in een moslim enclave in Amsterdam

 13. focus

  Uiteraard heeft halalsema hier geen goed woord voor over, ze vindt wel dat de islam het recht heeft om zich te distantiëren van de Nederlandse wetten

 14. Cootje

  Was het een halal steen ??

  1. Linksbuster

   Waarschijnlijk een zwarte steen!

 15. Peter Loosduinen

  Dat mens doet haar bek niet open als er in islamitische landen MENSEN worden gestenigd. Overigens vind ik ook dat je niet het eigendom van anderen bewust moet kapotmaken.

 16. 56RdK

  “Echter maakt de gemeente Amsterdam geen aanstalten om alle woningen en horecazaken met een regenboogvlag te gaan beveiligen.”
  Inderdaad, maar het betreft dan ook geen islam.

  Want voor alles wat ook maar afwijkt van de islamitische gedachte, is geen plek in Amsterdam. Dat moge na al de jaren gesjeesd PvdA- en GL-bestuur nu toch wel overduidelijk zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.