Gefeliciteerd Rotterdam! Aboutaleb gaat zes jaar door als burgervader van Rotjeknor

Goed nieuws voor alle linkse Rotterdammers die het beleid van Ahmed Aboutaleb de afgelopen jaren geweldig hebben gevonden: hij gaat zes jaar door als burgemeester. Vanaf 5 januari gaat zijn nieuwe ambtstermijn in. 

“Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad schaarde zich achter het aanblijven van de geliefde burgervader, die deze functie bekleedt sinds 5 januari 2009,” aldus het Algemeen Dagblad dat daarmee totaal niet subjectief bezig is. “Alleen Leefbaar Rotterdam gaf eerder aan niet voor de herbenoeming te stemmen, omdat de partij wil dat de bevolking een vorm van inspraak krijgt.”

Het zal wel weer extreem ‘democratisch’ van me zijn, maar eigenlijk is het natuurlijk te gek voor woorden dat burgemeesters van grote steden nog altijd benoemd worden in Nederland. De bevolking heeft er niets over te zeggen en kan ‘burgervaders’ (haha) dus ook niet afrekenen op hun beleid.

Normaal gesproken kun je zeggen, ‘ach dat beleid. Dat valt wel mee toch?’ Maar juist in deze coronatijden hebben we gezien dat burgemeesters heel wat macht en gezag hebben. Het was bijvoorbeeld Aboutaleb die kritiek op de mondkapjesplicht — onder het motto dat het in strijd met de grondwet zou zijn — eerder arrogant wegwuifde.

Als je ziet hoe Aboutaleb en dat autoritaire gedrocht in Amsterdam de crisis gebruiken om nog meer macht naar zich toe te trekken zit er maar één ding op: er moet overal, onmiddellijk een gekozen burgemeester komen. Als Aboutaleb zo’n verkiezing wint, prima, gefeliciteerd. Maar het kan en mag niet zo zijn dat een man op zo’n autoritaire manier te werk gaat en zich niet hoeft te verantwoorden voor burgers.

Alleen daarom al is het dus de verkeerde beslissing om Aboutaleb van hogerhand aan te wijzen als burgemeester — of beter, om hem van hogerhand een tweede termijn te geven. Dit is een belangrijke positie. Hij heeft heel wat te zeggen over het leven van Rotterdamse burgers. Laat het dan ook zo zijn dat hij zich voor hen moet verantwoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. corenona

  nog 6 jaar een salafist aan het roer , IN NEDERLAND !

  Hoe is het mogelijk ?stem sociaal , stem PVV

 2. Winfrida

  De spontaniteit is in de gemeente Rotterdam weer ver te zoeken.

 3. Antwan

  Prima burgemeester!!

 4. Willem Bever

  Tijd voor een gekozen burgemeester

  1. lucinde

   Dat had ie met 10 vingers in z’n neus gewonnen

  2. M. Brandenburg

   Niet in Rotterdam, ja hij had alle salafisten aan zijn kant gehad.

 5. Sando

  Houd ze in de gaten(moslim he ) Kan goed gaan maar ook weer niet.het vertrouwen is er voor Mij niet!!

 6. RvdBe

  Het Trojaanse paard met z’n fluwelen moslimrevolutie mag nog 6 jaar Rotterdam verder islamiseren.

 7. lucinde

  Gefeliciteerd Rotterdam, jullie hebben de premier die Nederland had kunnen hebben.

  Michael raakt een beetje verzuurd, blijkbaar deugd er niks meer in het leven

  1. LifeBuddy

   Gefeliciteerd Rotterdam, Jullie krijgen de turkse arische erdogan erbij. De grote vriend van arische abutalep. [nedere]land zit al in de Zwanenhals van het euro afvalputtje. Het Volk [de martelaren] zullen voor maart anders Moeten gaan denken, want het kalifaat spreid zich als een zwarte vlek uit.

   1. lucinde

    Hier lezen we de gedachten van een fanaat.

 8. M. Brandenburg

  Gefeliciteerd op basis waarvan, zijn selectieve optreden tijdens de door de overheid gecreeerde coronacrises, waarbij hij brandhaarden in moskeen, slachtmaarraakfeesten en diabetesfeesten niet eens benoemt, waar hij elders bij mindere zaken en zelfs locaties waar de data helemaal geen besmettingen laat zien er bovenop zit? Is het omdat hij criminaliteit met een bepaalde achtergrond niet wil bespreken en al helemaal niet aanpakt, terwijl bij andere zaken die deze achtergrond (geloof en afkomst) niet delen hij er bovenop zit. Gefeliciteerd omdat hij altijd wil dat mensen openstaan voor andere geloven en andere culturen, maar zelf keihard heeft uitgesproken dat hij niet zal accepteren wanneer zijn dochters thuis komen met een niet-Marokkaan en al helemaal niet als het geen moslim is, zal ik doorgaan of is er een duidelijk beeld van de wolf die voor de camera zijn masker op heeft maar buiten de camera zijn schaapskleren uittrekt?

  Het word tijd voor een gekozen burgemeester waarbij niet de staatspartijen beslissen uit wie we mogen kiezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.