Gestoord! Zorgmedewerkers ‘in de frontlinie’ komen pas in de 7e vaccinronde aan de beurt

“Moeilijk te begrijpen,” aldus Wim van Harten van ziekenhuis Rijnstate. Inderdaad. Je gaat bijna denken dat er geen pijl te trekken valt op het coronabeleid van dit stuntelkabinet, hè?

Wim van Harten van ziekenhuis Rijnstate mocht gisteravond langskomen bij Nieuwsuur om te vertellen wat hij vindt van het vaccinbeleid van het rampenkabinet-Rutte III. Nou, hij had nogal wat kritiek. Want, en dit wist ik niet eens, maar het blijkt dat zorgmedewerkers die “aan de frontlinie” staan nog lang geen vaccin krijgen. Merkwaardig, zeker als het virus zo ongelooflijk gevaarlijk is als het kabinet zegt én als de zorg de vraag niet meer aankan door het hoge aantal besmettingen. Je kunt dan immers geen risico lopen op nodeloos zieke medewerkers. Toch?

“Het is moeilijk te begrijpen dat de medewerkers die nu in de frontlinie staan, op dit moment pas in de zevende ronde aan de beurt zouden komen. Waar mijn collega ook al zegt dat het genoeg moeite kost om de zorg in de benen te houden is het absoluut noodzakelijk dat we mensen in de curatieve zorg in één van de eerste rondes meenemen,” aldus Van Harten.

“Waarom gebeurt dat dan niet?”, vroeg de dienstdoende Nieuwsuurpresentator vervolgens. Nou, antwoordde Van Harten, het lijkt erop dat het kabinet gewoon geen rekening heeft gehouden met het aantal besmettingen én het ziekteverzuim in de zorg.

Is het ziekteverzuim zo hoog dat dit echt moet meewegen? Ja, meent de Rijnstate-voorzitter: “Dat is absoluut het geval.” Elke dag is het volgens Van Harten weer “puzzelen” om ervoor te zorgen dat er genoeg medewerkers aan de slag zijn. En ja, dat komt dus door ziekteverzuim.

Het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat het kabinet óók hier weer de verkeerde beslissingen neemt. Een kind kan nog begrijpen dat Van Harten gelijk heeft. Als het vaccin echt zo geweldig werkt, als het echt zo nuttig is, dan moeten éérst zorgmedewerkers een inenting krijgen. In andere landen doen ze dat ook al.

Waarom dan niet in Nederland? Nou, óf het kabinet zit vol uilskuikens of ze doen het moedwillig. Ik ben al lang tot de conclusie gekomen dat niemand zo incompetent kan zijn als dit kabinet. Bij de toeslagenaffaire hebben we óók gezien nu dat er gewoon kwade wil is. Hoe ziek dat ook klinkt: mensen willen geloven dat de overheid het beste met hen voor heeft en het allemaal goed bedoelt, maar in de praktijk blijkt dat dus gewoon niet zo te zijn.

Oh, en dan nog iets wat Van Harten niet bespreekt: de grote afbraak van de zorg die de kabinetten-Rutte de afgelopen jaren hebben bewerkstelligd. Als dat niet was gebeurd, dan had het zorgsysteem het allemaal véél beter aangekund… en nog steeds roepen de regeringspartijen niet dat er fors geïnvesteerd moet worden in de zorg ‒ hoewel we nu al wel overal lezen dat het coronavirus misschien nog wel “enkele jaren” bij ons blijft.

Het geeft te denken.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Zonder te vermelden welke 6 groepen eerst de vaccinatie krijgen en waarom is de juistheid van de beslissing van het kabinet onmogelijk te beoordelen

  1. Nostradamus

   Val jij toevallig niet in groep 1 t/m 6?

 2. ET007

  Normaal mens zou zeggen de Zorg als eerste.

  1. ZWEEDSE K0K

   Thuiszorg?
   Bejaardenzorg?
   Gehandicaptenzorg?
   Ziekenhuiszorg?
   Verpleeghuiszorg?

   Durft u de keuze te maken ?

   1. stem weg

    ja , hij/zij die zich meldt , een minderheid heeft interesse in “het vaccin “

   2. ropart

    als de huizen die nu bezet zijn door bejaarden die thuiszorg nodig hebben op de woningmarkt nodig zijn, zou ik als overheid kiezen voor de bejaardenthuiszorgmedewerkers om als aller aller laatste te laten vaccineren, de keuze is aan de overheid, nou dan weet je het wel.

 3. Cor Grijpstra

  Weet uit eerste hand dat de meeste zorgmedewerkers de vaccinatie niet zien zitten.
  Slaan graag de eerste ronde over.

 4. Cor Grijpstra

  Ziekteverzuim komt door de enorme druk op de zorgmedewerkers, daar helpt vaccineren niet tegen.

  1. driewerf

   gel*l

  2. ZWEEDSE K0K

   Dat is correct Cor.

  3. stem weg

   7 patienten per ziekenhuis , nou nou nou wat een drukte !

   1. ZWEEDSE K0K

    Indien u zich zou realiseren hoe arbeidsintensief en risicovol een corona patiënt is, zou u mogelijk iets meer respect tonen voor het verplegend personeel .

 5. Brenda Welsh

  Dringt het nu pas door dat het meer is dan een “griepje”. Bij Beau gisteren ook een mooie informatieve aflevering met zorgmedewerkers.

  1. stem weg

   het is en blijft een verkoudheid virus ! Zoek je het even op , corona !

  2. ZWEEDSE K0K

   Bij Beau gisteren ook een mooie informatieve aflevering met zorgmedewerkers.

   Inderdaad.
   Velen lopen tegen de grens aan hun kunnen.

  3. Nostradamus

   Ja, wat een prachtige uitzending weer. Gevoelige Beau moest er zelfs een traan om laten.
   Had ik al verteld dat ik nog steeds wacht op corona-noodhospitalen?
   Zelfs in China was dat mogelijk. (kuch)

   1. ZWEEDSE K0K

    Indien u naar Diederik Gommers had geluisterd, had u kunnen horen dat er IC-beddden genoeg klaar staan. Alleen de gekwalificeerde handjes is het probleem.

    Maar u blijft liever onzinnige argumenten roepen.

    1. Nostradamus

     Gelukkig bepaal jij alleen voor jezelf wat onzinnige argumenten zijn.

     Noodhospitalen gaan niet alleen over IC bedden. Dit gaat erover dat de gehele zorg ontlast wordt én dat de reguliere zorg door kan gaan. Met het huidige beleid is het aantal gewonnen levensjaren extreem laag. En wellicht komt dat door de Big Pharma lobby. Angst zaaien en vaccins (te duur) verkopen.

     Bij jou ontbreekt i.i.g een eigen visie en laat je het over aan de “experts” die het vaak niet met elkaar eens zijn.

    2. Gerda2

     Zweedse kok,
     Was het Gommers niet, die kort geleden nog wist te vertellen dat bij te meer i.c. personeel – deze mensen zich buiten de drukke periodes toch maar zouden vervelen.

 6. stem weg

  60% van de zorgmedewerkers is niet geïnteresseerd in “het vaccin” !

  1. ZWEEDSE K0K

   100% van de zorgmedewerkers willen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.

   1. stem weg

    waar kan ik die enqute vinden micro zwetscock

   2. usb3.0

    “100% van de zorgmedewerkers willen dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.”

    Onzin

  2. Willem Bever

   Yup die willen leven en geen ongetest vaccin of wat het dan ook is (en dan bedoel ik dus zoals het hoort) hun lijf in laten jagen……beetje neer info over content zou op zen plaats zijn
   Het filmpje van de vaccinatie van een verpleegster zal wel rond zijn gegaan in de zorg….zij is er helaas niet meer

 7. de ziender

  Is toch logisch, Michiel, ze willen die lui zo lang mogelijk gezond houden. Het is toch volkomen gestoord: Kerst 2020; De vaxiwappies verwachten de Vaxias…

 8. Drollevanger

  Ik begrijp dat de zieken verzorgenden, die blijkbaar tot het “Gewone volk” behoren, net als de rest van de “Gewone” populatie weer helemaal achteraan moeten aansluiten bij de vaccinverstrekking.
  Snappen de Jonge, Rutte en hun club niet dat een verzorger met Corona ook henzelf eerder zal aansteken met het virus, dit buiten het gegeven dat Rutte en consorten zelf wel tot de Elite behoren. Eigen club eerst gaat voor het virus niet op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.