Hiep, hoi: we gaan lekker prikken! Coronavaccin Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor Nederland

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd. Nu moet de Europese Commissie het advies nog overnemen en dan kan het vaccin ein-de-lijk worden toegelaten op de Europese markt. Niet dat het voor Nederland wat uitmaakt, want prutsminister Hugo de Jonge krijgt de boel hier niet in een hogere versnelling.

De Europese lidstaten hebben het voornamelijk aan Duitsland te danken dat de EMA eerder is begonnen met het beoordelen van het eerste coronavaccin. Nederland heeft echter niets aan die bureaucratische winst, want door onze eigen administratieve rompslomp kunnen we hier niet op meeliften. Wij moeten namelijk wachten op een belscript dat het RIVM per se zelf in elkaar wil flansen. Dán pas kunnen de GGD’s telefonisten opleiden en kan pas op 8 januari het ‘feest’ eindelijk beginnen. Tien dagen later begint het vaccineren pas op grote schaal.

Het is toch volstrekt absurd dat we in Nederland compleet lijken te zijn lamgeslagen, puur door ons eigen toedoen. Hugo de Jonge zit de boel natuurlijk wel flink te verprutsen maar je kunt hem niet álles in de schoenen schuiven. Ieder instituut dat ergens in dit verhaal op een bepaald moment in actie moet komen, lijkt dat namelijk niet te kunnen zonder goedkeuring. Eigen initiatief lijkt niet te mogen, want de discussie moet bovenal gaan over wie de verantwoordelijkheid krijgt als het misgaat. Dus wachten we met z’n allen rustig af. En wanneer er wél eigen initiatief wordt genomen, zoals in het geval van het RIVM, is het compleet onnodig en was knip-en-plakwerk ook voldoende geweest.

In de tussentijd gaan er mensen dood, maar in het moment van crisis uitzoeken wie je de verantwoordelijkheid in de schoenen kunt schuiven is toch nét even belangrijker, net als bij de toeslagenaffaire. Dat is Nederland anno 2020.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. JochemX

  Kom op Wout, niet juichen, maar meld je aan als vrijwilliger om als een van de eersten die prik te halen. Het vaccin heeft de goedkeuring van vooral Pfizer, maar voor klachten over bijwerkingen moet je weer bij onze regering zijn. Succes!

 2. Fortiori

  Ik meld mij als eerste aan, sta vooraan in de rij.

  1. anti rutte

   je mag mijn shotje ook hebben , ben jij inmiddels verzekerd van twee stuks

   Je bent vast heel gelukkig nu ! Ik ook dat ik van die troep af ben. Zo zie je maar alles krijgt uiteindelijk een nieuwe eigenaar

  2. Zout

   “Ik meld mij als eerste aan, sta vooraan in de rij.”

   Lijkt wel propaganda: ‘Als er één proefschaap over de dam is…”

 3. saddy

  Hugo zat toch exclusief aan Astra-Zeneca vast? Blijkbaar heb ik iets gemist.

  Ik hoorde vorige week dat Astra-Zeneca opnieuw met de trials moest beginnen en dat Sanofi/GSK helemaal opnieuw moest beginnen met een nieuw product. Australie is inmiddels helemaal gestopt met hun vaccin.
  Volgens mij zitten de Europese ministers daarom nu bij elkaar en niet alleen voor de mutatie. Als die mutatie zo erg is dat je niet meer mag vliegen dan moet je alle fabrikanten ook overnieuw laten beginnen met ontwikkelen en testen op die mutatie.

  Het BionTech vaccin heeft in de registratie-papierwinkel staan dat je iets minder ziek wordt. Ziek worden en evt overlijden is nog steeds mogelijk. Bovendien blijf je besmettend en zullen ze het mondkapje blijven eisen.

 4. LifeBuddy

  Op 8 januari kan het ‘feest’ eindelijk beginnen. Tien dagen later begint het vaccineren pas op grote schaal. Uiteraard, hoe dichter naar de datum in maart waar we gaan stemmen. Zo kan pinokkio zich weer op de [kippe]borst slaan en roeptoeteren hoe goed hij wel [niet] is

  1. usb3.0

   Ben je niet gevaccineerd dan ook niet stemmen? zoiets

 5. usb3.0

  WE?

 6. Pixel

  De Amerikaanse verpleegster die voor het oog van de camera zich liet vaccineren en vervolgens tegen de vlakte ging is inmiddels overleden.

  De video is verwijderd van YouTube wegens schending van de servicevoorwaarden…….

  1. anti rutte

   tja , ook youtube maakt zich op grote schaal schuldig aan censuur tegenwoordig

  2. Mar

   Na een google een bericht met de volgende kop:

   False Claims About Nurse’s Death After COVID Vaccine Go Viral
   We found that the nurse had only fainted and the incident was not caused because of the vaccine.

   1 keer nepnieuws? 2 keer nepnieuws?

   Roept u maar!

   1. anti rutte

    natuurlijk , ze zag een druppeltje bloed en viel flauw , heeft niets met het vaccin te maken 🤣😂🤣😂🤣😂🤣

    krijg pijn in me buik van het lachen , wat ben je ongelofelijk naïef Mar .

   2. usb3.0

    h**ps://brandnewtube.com/watch/nurse-passes-out-after-vaccine-administration_RraxnbaxDUe7XWs.html

    1. anti rutte

     Zo, die gaat keihard out zeg !!! maar heeft niets met het vaccin te maken hoor. Als Mar zegt dat het fake news is dan is dat zo. De beelden zijn door fotoshop getrokken.

     Mag ik een shotje overslaan ? integriteit op het eigen lichaam en zo !

     1. usb3.0

      “Mag ik een shotje overslaan ? integriteit op het eigen lichaam en zo!”

      Amen

 7. gargamel

  We moeten teruggaan naar het moment waarop Poetin aankondigde, en ervoor zorgde dat iedereen nauwkeurige gegevens hoorde over het nieuwe hypersonische wapen van Rusland, en daarna naar het moment waarop Poetin aankondigde dat hij zou reageren op een biologische aanval met kernwapens in de machtscentra.Het betekent dat hij via de diensten wist wat er werd voorbereid en vervolgens, met deze ‘argumenten’ die de westerse partners moesten accepteren, onder bepaalde voorwaarden (een daarvan is dat de Russen hen naar Italië lieten gaan om uit de eerste hand te zien waar het werkelijk over gaat) , sluit zich aan bij het project.Toen de Russen een paar maanden geleden naar buiten kwamen met hun vaccin, werd het in plaats van een middelvinger getoond aan westerse partners en een boodschap; we hebben ons deel gedaan, we gaan nu uit.In dit geval is het satellietvaccin slechts een vitaminecocktail en speelt Rusland een drievoudig spel, en als dat niet het geval is, dan goede nacht.

 8. Zout

  Testfase met proefdieren is overgeslagen. Ik wens alle proefdieren veel succes en gezondheid.

 9. Lex

  Waar kun je aankloppen als het volledig mis gaat?

  De fabrikant(en) van het Vaccine daarmee is de afspraak gemaakt dat zij niet aansprakelijk zijn als er niet bekende bijwerkingen ontstaat die vooraf niet bekent zijn.

  Dus de mensen die worden als proefkonijn gebruikt.

  Zijn er nog vrijwilligers?

 10. Nico Sibelijn

  “Hugo de Jonge zit de boel natuurlijk wel flink te verprutsen maar je kunt hem niet álles in de schoenen schuiven. ”

  Gezwets, ik heb de man geen fout zien maken.

  1. usb3.0

   Jij gaat het proefkonijntje zijn van Hugo…

   1. Thant dolpf

    Homefrontje vreest dat hij in een Borg verandert zodra hij het nieuwe vaccin toegediend krijgt..

    1. anti rutte

     daarom ben jij niet voorzichtig , tróllen kunnen geen borg worden

 11. de ziender

  Kerst 2020…

  Woutje heeft een religieus geloof in de komst van de Vaxias… Een echte vaxiwappie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.