Hoogleraar Ira Helsloot VERNIETIGT lockdown-waanzin van afbraakkabinet Rutte III

In een column voor De Telegraaf veegt hoogleraar Ira Helsloot — hoogleraar besturen van veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen — op meesterlijke wijze de vloer aan met de kwalijke beslissing van het kabinet om een lockdown af te kondigen. “Het kabinet zet nu middelen in die schadelijker zijn dan de kwaal,” aldus Helsloot, die ook uitlegt dat het simpelweg niet klopt dat de ziekenhuizen nu enorm overbelast zijn.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat critici van het overheidsbeleid ruimte krijgen om hun mening op te schrijven in één van de kartelkranten, maar het is Prof. Dr. Ira Helsloot dan toch gelukt om zijn column afgedrukt te krijgen in De Telegraaf van vandaag. En ja, het is een bijzonder goed stuk. Hij laat namelijk werkelijk geen spaan heel van die hele achterlijke, autoritaire, desastreuze lockdown van het afbraak-kabinet Rutte III.

“Natuurlijk is de eerste vraag die opkomt nu de regering besloten heeft tot een harde lockdown, terwijl in maart de intelligente lockdown volstond: is het nu zoveel erger dan in maart?” vraagt Helsloot zich af. “Het simpele antwoord is nee. We hebben minder dan de helft van het aantal ziekenhuisopnames van toen. We weten ook veel beter hoe met coronapatiënten om te gaan.”

Daarbij kijkt hij gewoon naar de cijfers. Bijvoorbeeld, als we kijken naar de op maandag “1872 opgenomen coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen” hebben we het feitelijk over “ongeveer vijf patiënten per middelgrote stad van 50.000 mensen.”

Zo, dat zet het even in perspectief; een perspectief dat het kabinet ons juist zou moeten bieden.

Wat betreft de effectiviteit van de genomen maatregelen, schrijft Helsloot, “blijkbaar helpen de met veel politieke bombarie ingevoerde mondkapjes niet.” En “[v]oor de harde lockdown geldt dat ’zelfs’ de wereldgezondheidsorganisatie WHO die niet meer adviseert.”

Het werkt dus allemaal niet volgens Helsloot, maar het levert wel een flink aantal nieuwe, ernstige problemen op:

Tenminste weten we zeker dat de harde lockdown veel slachtoffers gaat eisen: de sluiting van scholen gaat nog meer kwetsbare kinderen vele gezonde levensjaren kosten. Idem voor mensen die hun baan voor langere tijd verliezen.

Driewerf hoera voor Helsloot en voor zijn moed om op te schrijven wat een blinde nog kan zien, maar wat je tegenwoordig helaas niet mag uitspreken (op straffe van censuur).

Deze lockdown is belachelijk, overbodig, inefficiënt, nutteloos, gevaarlijk, doodeng, en extreem autoritair. Tijd om ons ertegen te verzetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. LifeBuddy

  De Geloofwaardigheid van Rutte & CO is nu Gedaald naar – 10. Iedereen zit op de npo te kijken naar een lockdown , wat een doekje is tegen het bloeden. Als je op Canvas had gekeken, dan wist je nu dat je de pandemie alleen kan tegen gaan , door de Grenzen te Sluiten. Maar dat komt Niet voor in het boekje van de sLinkse. Die uitzending op de npo geeft nu ook aan dat de rivm Niet de sLinkse rutte advies geeft, maar dat rutte & CO zegt wat het rivm Moet doen!

 2. ZWEEDSE K0K

  Zojuist de FvD petitie 11 maal ondertekend.
  Namens:
  Otten,
  Nanninga,
  Hiddema,
  Cliteur,
  Vlaardingerrbroek,
  Eerdmans,
  Pouw-Verweij,
  Rob Roos,
  Epping,
  Jan Roos en
  Toine Beukering.

  Lukte probleemloos, en de teller ging omhoog.
  Lijkt wel een intern referendum.

  Alleen de naam Freek Jansen werd geweigerd door dit uitermate betrouwbare petitiesysteem.

  1. corenona

   verkeerde topic zwetscock

   1. Jack Flash

    Verdwaalde kokkie weer.
    😂

  2. Neerlander

   Ik geloof je Zweedse gezwets niet.
   Verder vind ik je niet interessant genoeg om op te reageren.

   1. unlocked

    hahahahaha , geweldig , gewoon hilarisch 👌👍

 3. corenona

  deze hoogleraar is nu toegetreden tot het wappiebestand. Kritiek op het corona beleid wordt niet getolereerd.

  Het leuke is dat rutte lijnrecht tegen de adviezen van de WHO ingaat. rutte is een onbetrouwbare hond. Bijt altijd stiekum

  1. Nico Sibelijn

   “deze hoogleraar is nu toegetreden tot het wappiebestand.”

   Corenona poept per ongeluk een juiste constatering.

   1. corenona

    nee hoor strónt vlé®k , ik had even je voorspelling uitgesproken en geen constatering hufter.

    Je laat steekjes vallen strónt vlé®k

   2. JochemX

    Ome Nico, kom eindelijk eens met een argument.

    1. corenona

     hahahahahaha , de strónt vlé®k is oppertról en is 100% inhoudsloos. Een zeer bevuilende opervlakkige strónt vlé®k dat dan weer wel

     1. Nico Sibelijn

      Vergeet je niet tijdig een schone luier aan te trekken, bejaard poepkereltje?

     2. Oepsie

      ”Vergeet je niet tijdig een schone luier aan te trekken, bejaard poepkereltje?”
      Aldus schrijft een morbide obesitas vetklep, met jampot glazen in zijn bril. En hij is pas 50 jaar! Gelukkig nog maar even.

   3. Oepsie

    ‘Begrijpend lezen’, is niet uw sterkste kant blijkbaar!

  2. DubbelZout

   1 hoogleraar maakt nog geen wappiezomer

 4. AidemediA

  Dat deze hoogleraar tegen de lockdown is, “moet hij zelf weten”. Maar om dit in de media te vertellen is nogal heftig. Deze ‘geleerde’ zet zo de mensen behoorlijk tegen elkaar op. En net als die virus wappies, die met potten pannen en fluitjes bezig waren, tijdens toespraak rutte. Naam en rugnummer noteren. Bij een positieve covid 19 test en er is een ziekenhuisopname nodig, helaas pindakaas. Wij hebben geen plaats voor u.

  1. Edjan

   Dus je “mag” nog wel tegen de lockdown zijn, als je je bek er maar over houdt. Protesteren mag ook? maar noteren. Vervolgens strafmaatregelen. Nee, zo zet je geen mensen tegen elkaar op, zo verbind je.

  2. RCS

   Volgens mij noemt men dit vrijheid van meningsuiting of geldt dit alleen voor voorstanders en niet voor tegenstanders.

  3. Nostradamus

   Dus iemand met verstand en een goede positie moet volgens jou zijn bek dichthouden omdat het sukkelige kabinet (alweer) de verkeerde beslissingen maakt?
   Ik ben juist blij dat de Telegraaf deze hoogleraar de ruimte geeft om het juiste tegengeluid te laten horen.
   Hopelijk verliest de VVD (en het CDA) veel stemmers a.s. maart.

  4. corenona

   Als je de waarheid presenteert zet je mensen tegen elkaar op ?

   U was dus ook zo een bruinhemd die blind achter de bloksnor had gemarcheerd.
   Doe uw best en ontkracht de cijfers en feiten van de hoogleraar even !

   corona is een hoax , veel plezier met het “vaccin “

  5. Petrazoveel2

   “Bij een positieve covid 19 test..”

   Hoe dan? Het virus is nog steeds niet geïsoleerd.

   1. Logica

    Het virus zal net als het griepvirus nooit meer verdwijnen en in steeds gemuteerde vorm terugkomen.

    Mijn ouders kregen elk jaar een griepprik maar waren elk jaar ziek.

    Krijgen we straks elk jaar een lockdown? We zullen er mee moeten leven. Meer ziekenhuizen om mensen op te vangen is nog altijd goedkoper. Als de hele economie kapot gaat dan hebben we steaks helemaal geen ziekenhuizen meer kunnen betalen.

  6. ikweetwatikwil

   Als je de reactie van AidemediA leest weet je hoe de toekomst er uit gaat zien.

   Je doet zoals ik het wil. Niet, dan heb je geen enkele recht meer. AidemediA kan beter verhuizen naar Turkije of een ander islamitisch land. Daar heb je geen recht op vrije meningsuiting.

  7. Seneca

   u heeft een grijze massa in uw hoofd en het is de bedoeling dat u daarmee denkt en redeneert. om bang te zijn dat ‘men tegen elkaar wordt opgezet’ is niet alleen dom maar getuigt van een blind vertrouwen in een overheids apparaat, dat telkenmale bewijst dat het niet voor haar taak is berekend. dat u ondanks alle bewijzen in deze overheid blijft geloven, is uw goed recht echter het geeft geen pas om burgers, die kritiek op het overheidsbeleid hebben, bij voorbaat geneeskundige zorg te ontzeggen. ook die criticasters hebben dikwijls tegen wil en dank, hun premie afgedragen en hebben dus recht op geneeskundige zorg. overigens wat is erop tegen dat de heer Helsloot zijn gefundeerde mening geeft? u heeft toch ook het recht om uw ongefundeerde mening op dit forum te plempen?

 5. Yoyo

  Hear, hear!

  Het verzet gaat zich vormen zo langzamerhand tegen Fc Pinokkio.

 6. C.A.Barstow

  Ieder normaal nadenkend mens weet dat deze landverrader bezig is het land naar de afgrond te helpen, wanneer deze smeerlap dat voor elkaar heeft dan kan hij de hulp van dat linkse ratten nest in Brussel inroepen.

  Dat betekent het einde van Nederland, het plan van misleider en landverrader Rutte is geslaagd, onze complete soevereiniteit in handen van Brussel spelen.

  Stem tegen deze landverrader,
  Stem tegen links,
  Stem tegen de EU,

  Stem PVV.

 7. Logica

  Vandaag hoorde ik van een medewerker op de IC dat het wel meevalt. De mensen die er liggen zijn ook opvallend vaak van mensen van allochtone afkomst en ook veel mensen met obesitasklachten.

  Laatst las ik ook ergens dat 2 artsen, één in Amsterdam en één in Rotterdam dit ook onderkenden. Waarom wordt niet niet openlijk onderkend. Je kunt dan gericht oplossingen zoeken. Weer een grote aanwijzing dat de informatie via de gangbare media zwaar gekleurd is. Ook daarom stem ik straks conservatief met gezond verstand