Hubert Bruls, red met militaire kracht de zorg uit de handen van stuntelministers De Jonge en Grapperhaus!

Het leger inzetten om de coronacrisis te bedwingen? Het is een oproep die Hubert Bruls, voorzitter van de veiligheidsregio’s, ten zeerste kan onderschrijven. Hard nodig ook, want het is “alle hens aan dek” om nog iets te kunnen redden van de coronazorg ‒ na al het gestuntel van De Jonge en – in iets mindere mate – Grapperhaus.

Bruls neemt de noodkreet van de regio’s Groningen en Twente uiterst serieus, zo liet hij gisteren weten. Ziekenhuizen in de beide regio’s vroegen  in een brandbrief om militaire steun omdat verpleeg- en verzorgingstehuizen het simpelweg niet meer redden. Bruls erkent dat de ‘nood hoog is’ en gaat in gesprek met minister Grapperhaus.

Het lijkt erop dat Bruls ook echt gehoor gaat vinden. Tegelijkertijd ziet de burgemeester dat het ook in andere regio’s mis dreigt te gaan, want ook daar is het ‘alle hens aan dek’, vertelde hij gisteren bij Nieuwsuur.

Bruls’ rol is het waarderen waard. Ik ben niet bekend met hem in zijn functie als burgemeester van Nijmegen, maar wat betreft crisismanagement lijkt hij de zaken serieus aan te willen pakken en ook daadkrachtig te willen optreden. Hij zag bij het vuurwerkverbod tenminste in dat er iets van een uitlaatklep moest zijn voor een deel van de bevolking, en nu er om militaire steun wordt gevraagd in de zorg pakt hij het ook snel op. Het is tenminste een hele andere toon dan het ‘we kijken het nog even aan’ dat we normaal gesproken op de buis moeten aanhoren.

Hopelijk lukt het hem om Grapperhaus te overtuigen, want bij het ministerie van Volksgezondheid (minister De Jonge) wordt “het verzoek tot militaire bijstand de komende dagen nader beoordeeld.” Het lijkt er dus op dat Bruls en Grapperhaus hier de kans hebben om er flink wat vaart achter te zetten en de regio’s kunnen redden van het gestuntel van De Jonge en zijn ministerie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. stem weg

  hahahaha , wat een domme incompentente sukkel. Als of het leger beschikt over een aantal blikken I.C atsen en verpleegkundigen.

  Ook het leger is kapot bezuinigd door dit kabinet
  stem sociaal, stem PVV , NEXIT nu

 2. ropart

  militair ingrijpen? ik las verleden week dat mensen die zich vrijwillig melden voor hulp in ziekenhuizen stelselmatig worden geweigerd!. vreemd allemaal.

  1. ZWEEDSE K0K

   Heel vreemd.
   Een werkloze garderobe dame van Koninklijk Theater Carré moet toch makkelijk medicijnen kunnen ronddelen.
   Gewoon lijstje afwerken, pilletje in bekertje, glaasje water en klaar is Ingrid.

   1. stem weg

    een soldaat 1 met karabijn is volgens de zwetscock zeer geschikt op de I.C

    Hij zorgt voor lege bedden !

 3. ZWEEDSE K0K

  Vandaag wordt Hubert Bruls op het schild gehesen.
  Morgen is hij een bemoeizuchtige, vrijheid berovende, mislukte CDA burgemeester .

  1. driewerf

   Mag jij dat schild optillen hahahaahahahahahah

   1. stem weg

    dat klinkt als werk ! daar heeft het micro zwetscockje een broertje aan dood

 4. Nostradamus

  Ik opper wel eens vaker dat er corona-noodhospitalen opgezet moeten worden met een paar specialisten, een aantal verpleegkundigen en een blik werkloze horeca medewerkers, die na een spoedcursus aan de slag kunnen als verzorgenden. Afgebrand door een enkele visielozen hier. Nu blijkt mijn idee al een stuk minder zot.

  Maar nee, ga dan betaalde militairen aan het werk zetten. Waarom? Die gasten kan je beter ergens anders voor inzetten. Zet werklozen aan het werk. De horeca ondernemer tijdelijk het uitzendbureau die zijn werkloze medewerkes in de zorg inzet als bedden verschoners, kok’s, schoonmakers en administratief personeel. Win, win, win, win, win als je het mij vraagt.

  1. ZWEEDSE K0K

   De horeca ondernemer tijdelijk het uitzendbureau die zijn werkloze medewerkes in de zorg inzet als bedden verschoners, kok’s, schoonmakers en administratief personeel.

   En wat wou lichtje Domus de vrijgekomen kok`s, typmiepen of schoonmakers laten doen?
   Patiënten verzorgen?
   Medicijnen delen ?
   Infuus verwisselen?
   Diagnose stellen?

   1. Nostradamus

    Nee slimpie. Lees dit keer eens goed, misschien begrijp je het dan.

    Ik denk tenminste in oplossingen.

 5. saddy

  Het wordt een beetje druk op straat met poltie, Boa, militairen.

  Waar ging het ook alweer om?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.