‘Identiteitspolitiek is veel walgelijker en ernstiger dan Covid-19; er is geen vaccin tegen’

Niet alleen het coronavirus zet de boel op stelten, signaleert Frits Bosch, dat doet ook de identiteitspolitiek. Hij komt met een boude conclusie: “Het Westen is ziek in het hoofd.”

De Amerikaanse Nasdaq wenst diversiteitseisen voor besturen van beursgenoteerde bedrijven in te stellen. In de directie moet minimaal één vrouw zitten en één positie uit de minderheidsgroepen. Verreweg het grootste aantal bedrijven voldoet daar niet aan in de VS. De Duitse regering wil een vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven.

En ook in Nederland heeft inclusie toegeslagen. Zoals bekend hebben wij hier inmiddels een 30% vrouwenquotum voor de raad van commissarissen voor beursgenoteerde bedrijven. De Duitse zakenkrant Handelblatt laat weten dat het vrouwenquotum niet gehaald kan worden. “Niets mee te maken, je maakt dan maar het koffiemeisje lid van het bestuur. Goed voor haar, ze gaat dan van een jaarsalaris van 25.000 euro naar 5 ton euro. U meent in aanmerking te komen voor een positie in de Raad van Bestuur? U bent een witte man? Helaas, u voldoet niet aan de diversiteitseis. U komt dus niet in aanmerking. Niet tot ziens!” Maar dat wist u al!

Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters, wenst dat de Euronext diverser wordt: “meer diversiteit in het bestuur pakt goed uit voor betrokken bedrijven en dus voor beleggers.” Ben ik nu zo slim of is Koster zo dom? Rients Abma van Eumedion zegt het hem na. Lezen zij geen onderzoek zoals van CBS/SCP waaruit blijkt dat diversiteit en meer vrouwen in het bedrijf juist géén bepalende factoren zijn voor de (winst)ontwikkeling van bedrijven? Uit een Noors onderzoek blijkt dat een vooringenomen inclusiebeleid juist negatief uitpakt in de praktijk. Koster en Abma zijn besmet door de inclusiviteitsziekte. Ze negeren onderzoek uit ideologie: links lullen, rechts vullen. Maar dat wist u al.

De diversiteitsziekte slaat in het Westen driftig om zich heen, ten koste van het bedrijfsleven. Het Westen is ziek in het hoofd. De geest waart rond dat er hoognodig wat gedaan moet worden aan de meritocratie, het kenmerkende van ons kapitalistisch stelsel. Je bent wit en man, dan ben je een bedreiging voor onze samenleving. Je moet weggediscrimineerd worden. Sla de apenrots plat. Doorbreek het mannenbolwerk. Trap het glazen plafond kapot. Weg met de oudere hooggepositioneerde witte man. White privilege!

Koster en Abma voldoen aan dat signalement. Ze zitten al zo lang op hun post. Ze zouden hun positie moeten opgeven voor bijvoorbeeld een donkere vrouw uit Ghana of een moslima uit Marokko. Dat doen ze niet. Hier geldt dus toch weer competentie en talent. Diversiteitsdwang geldt altijd voor de ander, maar nooit voor henzelf.

Het is een en al macht wat met dit issue gemoeid is. Onze grote voorvechtster is minister Ingrid “we gaan afrekenen met mannen” van Engelshoven. In haar portefeuille krijgt ze niets voor elkaar. Ze is alom erkend als buitengewoon incompetent. Maar met inclusiviteitsdwang meent ze gemakkelijk te kunnen scoren. Heel erg slecht. Het gaat enkel om talent, competentie, betrokkenheid, presentatie, karakter, inzicht en inzet. Kijk dus juist achter LHBGT-kenmerken. Het draait juist niet om LHBGT! Het is volkomen oneerlijk en discriminatoir om LHBGT factoren bij selectie te betrekken.

Het Westen schiet zichzelf hier enorm in de voet mee. Identiteitspolitiek is het meest walgelijke wat de Westerse maatschappij de laatste jaren is overkomen. Deze ziekte is veel ernstiger dan Covid-19. Er is geen vaccin tegen. Het woekert voort in het brein.

Maar dat wist u al.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ernest Stern

  “Het Westen schiet zichzelf hier enorm in de voet mee. Identiteitspolitiek is het meest walgelijke wat de Westerse maatschappij de laatste jaren is overkomen. Deze ziekte is veel ernstiger dan Covid-19.”

  Frits is de weg een beetje kwijt. Negeren is het beste.

  1. Aborifa

   Horen, zien en zwijgen.

  2. vandaag

   ach strónt vlé®k , vrouwtjes zeuren nu al over een natte bril bij de gender neutrale toiletten. Overigens is tegen het achterlijke d666 virus geen medicijn maar ook niet tegen het muterende covid-19 virus.

   negeren van jou is zeker het beste strónt vlé®k maar ik heb er plezier aan jouw achterlijke reacties van commentaar te voorzien

   1. Ernest Stern

    Wat een sterke en leuk geschreven bijdrage, vandaag. Fijn dat je dit blog zo verrijkt met je levendige stukjes.

  3. Nostradamus

   ES is de weg een beetje kwijt. Negeren is het beste.

   Inhoudelijk reageren is ook een kunst. Maar dat is niet waarom jij hier bent.

   1. Linksbuster

    Precies Nostradamus, zuigtrøl ernst komt hier alleen zijn narcistische onderbuik legen!
    Één van zijn aarsmaden mag op DDS zelfs niet linksaffers als nazi’s neerzetten….wat een wereld.

  4. Logica

   Ik wil alleen nog maar een genderneutrale Ernest zien hier. Mocht je nog niet omgebouwd zijn, laat dat dan gebeuren. Hou de verandering niet tegen, je bent progressie, toon dat dan.

  5. homefront

   Frits heeft natuurlijk gelijk, de enige die hier de weg kwijt is dat is opper-islamverheerlijkende genderneutrale imbeciel ernestje

 2. Ooggetuige

  Frits Bosch schrijft: “De geest waart rond dat er hoognodig wat gedaan moet worden aan de meritocratie, het kenmerkende van ons kapitalistisch stelsel.”
  Het kenmerkende van onze samenleving is nou juist dat die meritocratie wel in naam bestaat maar niet in de realiteit: immers, de baantjes worden verdeeld via vriendennetwerken, kruiwagens etc.. In een werkelijke meritocratie zou er geen glazen plafond zijn voor vrouwen en zouden sollicitanten op grond van talent en verdiensten worden behandeld, in plaats van op basis van hun naam of hun huidskleur. Er is van alles te zeggen over de manier waarop we nu proberen om deze situatie recht te zetten, maar het is echt larie om te beweren dat inclusiviteit en meritocratie tegengesteld aan elkaar zijn. Meritocratie is bij uitstek inclusief.

 3. Voltaire

  De oorsprong van dit probleem ligt aan het enorme gebrek aan diversiteit in het onderwijs en dan met name de basisscholen. Daar is 95% vrouw. En omdat vader ook de hele dag werkt groeien hele generaties op zonder mannelijke rolmodellen. De feminisering van het onderwijs is vooral gericht op braaf luisteren, gevoelens en het helpen van de zwaksten. Weg zijn competitie, stoeien en praktische vakken. Dat betaalt zich uit in zwakke mannen, een kritiekloze massa en een slachtoffercultuur.

  1. Linksbuster

   Buiten uw betoog moet ik toch opmerken dat het lage percentage van mannen in het onderwijs toch echt aan het ontbreken van mannelijke studenten te wijten is.

   1. Voltaire

    Zeker. Wat weer een gevolg was van de bezuinigingen op salaris in de jaren 80 en de bijkomende daling in status van het beroep leraar.

   2. RvdBe

    Als man in het onderwijs loop je een groot risico om aan de schandpaal te gaan en nergens meer terecht te kunnen.
    Zou jij als onderwijzer het aandurven om vrouwelijke leerlingen terecht te wijzen met het risico van een aangifte wegens ontucht?

 4. Yoyo

  De wereld draait doorrr!!

  Of is al doorgedraaid.

  Je wordt er soms hopeloos van.
  Waar ging het mis?

 5. Adriaen van Bergen

  Ik zou wel eens harde feiten willen zijn dat diversiteit bij bedrijven beter is.
  Maar waarschijnlijk is dat white privilege mansplaining oid.

  1. Adriaen van Bergen

   willen zien

 6. Maurits Dekker

  “Frits is de weg een beetje kwijt. Negeren is het beste.” zei de man die zelf nog nooit een weg gezien heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.