Incompetent haatkabinet offert ouderen op in coronacrisis: ‘Minder douchen en geen dagbesteding!’

Het wanbeleid in de Nederlandse ouderenzorg, veroorzaakt door het kabinet dat niet cordaat heeft ingegrepen om de coronacrisis effectief te bestrijden, stijgt deze maand naar grote hoogten. Senioren worden niet meer gewassen en de hele dag aan hun lot overgelaten ‒ alleen maar doordat lui zoals Hugo de Jonge aan de knoppen zitten en er een flagrant potje van maken.

De door de coronacrisis dit jaar zo gigantisch gestegen druk op de ouderenzorg eist z’n tol. Veel zorgmedewerkers kunnen de hoge werklast niet meer aan. Het ziekteverzuim ligt daardoor op dit moment rond een torenhoog 11% en de problemen lijken in de nabije toekomst niet snel te kunnen worden opgelost. Dat klappen voor de zorg afgelopen voorjaar was dus ook maar een symbolisch gebaar…

Branchevereniging Actiz stapt daarom maar naar de media, want misschien komt er dan eindelijk genoeg aandacht voor de alsmaar groter wordende problemen in de ouderzorg. Doordat de werkdruk zo hoog ligt wordt het werk steeds meer afgeraffeld. Ouderen krijgen niet meer de volledige zorg die ze nodig hebben door de werk- en tijdsdruk.

Het is zelfs zo problematisch dat Groningen en Twente in een brandbrief hulp hebben gevraagd aan militairen. Het zou namelijk fijn zijn als Nederlandse soldaten kunnen bijspringen om tijdelijk de werkdruk te kunnen verlagen.

Berichten dat de zorg overbelast raakt horen we al het gehele jaar, echter wordt er vanuit Den Haag bar weinig gedaan om de problemen daadwerkelijk op te lossen. De zorg moet het vooral doen met een schouderklopje, en daarna weer een trap onder het achterste.

De zorgsector kampt daarnaast al voor langere tijd met een tekort van gediplomeerde verpleegkundigen en personeel. De ingevoerde loonsverhogingen door het kabinet ‒ na veel druk vanuit de samenleving en de Tweede Kamer ‒ gaan voorlopig de problemen nog niet oplossen.

Dat de zorgsector de ene na de andere harde, rake klap te verduren krijgt mag het kabinet-Rutte zichzelf aanrekenen. Dit is het gevolg van jarenlang mismanagement. Onze oudjes betalen daar nu een ongelofelijk hoge prijs voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. usb3.0

  Iedereen praat elkaar ook ziek in Nederland..

  1. Patje

   Echt, serieus??

   “Bijvoorbeeld de nu duimendraaiende horecamedewerkers kunnen, als ze echt kopje onder gaan ondanks 70 % steun en AL HET GEKLAAG, zo aan de gang in een betaalde baan in de zorg”.

   Man of vrouw, je bent echt niet serieus te nemen als je dit echt meent!

   Wat een waanzin…..

  2. Flach

   Oh ja?
   Is dat jouw empirische ervaring binnen je familie en vriendenkring? Lichamelijk? 😀

 2. Nico Sibelijn

  “ Incompetent haatkabinet offert ouderen op in coronacrisis”

  DDS wordt een karikatuur van zichzelf.

  1. Loelap

   Kun je weer niet tegen de realiteit.

 3. Cor Grijpstra

  De ellende is begonnen met de privatisering in 1996.
  Beter was geweest om dit als ” staatsbedrijf ” voort te zetten.
  Kijk ook eens naar vervoer, post enz.

  Maar goed, we moeten opzoek naar geschoolde zorgmedewerkers uit het buitenland.
  Nederlanders willen geen ouderen wassen enz.

  1. usb3.0

   “Nederlanders willen geen ouderen wassen enz.”

   Een schoffering, die overigens ook door ene van dissel werd gedaan, voor het zorgpersoneel, corretje denkt echt dat Nederlanders geen vuil werk willen doen, ik denk dat we een heel goed zelfbeeld zien van diezelfde corretje…

   1. Cor Grijpstra

    Kijk naar het personeelstekort.
    Er dreigt zelfs een artsen tekort.

    1. ZWEEDSE K0K

     Er dreigt zelfs een artsen tekort.

     Artsen zijn overbodig.
     Iedereen leest op internet, stelt zelf de diagnose en vertelt vervolgens de arts welk recept hij/zij moet uitschrijven.
     Nederland telt ook 17 miljoen artsen.

    2. Flach

     Rara hoe zou dat nu komen? Elke dag meer corona patiënten, elke dag meer zieke Doktoren, verpleegster, verzorgers. Allemaal lopen ze op hun tandvlees vanwege ‘een griepje’

     De regulier zorg totaal afgeschaald om nog maar een beetje te kunnen blijven draaien. Er zijn veel meer ict verpleegkundigen nodig, maar die heb je niet in een blik op de plank staan. 1x in de 100 jr (hopelijk) een pandemie, daarvoor kan je niet duizenden extra krachten in dienst hebben en houden. Dat is doodgewoon de realiteit. Iets meer had wel beter geweest, maar volledig voldoende mensen is niet mogelijk.

     En dat gel.l dat NL iets niet willen wat buitenlanders willen? Dat stumperige ‘sprookje’ is al zo vaak ontzenuw en zo kinderachtig om dat weer uit de kast te trekken. Bespottelijk. Als dat zo was? We hebben een bevolking met ruim 4 miljoen van allochtone afkomst, dus volgens jou een ict-vijver van jewelste :X tssss.

   2. eenling

    Tekort in de zorg, op alle fronten. Volop werk maar niet genoeg nederlanders die er voor kiezen. Bijvoorbeeld de nu duimendraaiende horeca medewerkers kunnen ,als ze echt kopje onder gaan ondanks 70% steun en al het geklaag, zo aan de gang in een betaalde baan in de verpleeghuizen of thuiszorg. Daar lopen o.a. Antiliaanse, Roemeense, Bulgaarse en Poolse arbeidskrachten bedden te verschonen, schoon te maken, af te wassen etc. Geen fabeltje, gewoon de harde werkelijkheid uit eigen ervaring. Er waren in die sector al niet genoeg Nederlanders te krijgen ondanks een paar honderd duizend werkelozen en een paar honderd duizend mensen in de bijstand. En zelfs nu met honderdduizenden thuiszitters wil dit nog niet lukken. Zelfde geld overigens voor andere sectoren waar blijkbaar op wordt neergekeken..seizoenswerk agrarische sector, schoonmaakwerk,, productiewerk …een en al buitenlanders die daar de sector waar de meeste roomblanke autochtonen hun neus voor ophalen draaiende houden

    1. driewerf

     Mijn God Aytas alias Satya is back in town knup alles vast ,het duurt niet lang of het zal wel weer over die afrikanen en Afrika gaan pffffffffff

     1. eenling

      Inhoud?

     2. eenling

      0%

     3. stem weg

      inhoud op die domme bull shit van je kwal ?

      De horeca medewerkers hebben zich in grote aantallen aangemeld bij de zorg instellingen voor hand en spandiensten !

      ZE ZIJN WEGGESTUURD ALS ONBRUIKBAAR, DOM ADEPT

      Je verkondigt dus bull shit en onwaarheden stommeling. Wou je daarop inhoudelijk commentaar domme zieke tról ?

     4. Loelap

      Dat klopt Stem Weg.

     5. stem weg

      het adept gaat gewoon verder en doet of zijn neus bloedt.
      walgelijke leugenaars lopen hier rond en remi de eenling is daar 1 van.

      2,5 mijard bezuinigt in de laatste ronde op ziekenhuis zorg.
      maar corona is de schuld

      corona is geen killer virus getuige de mortaliteit en zorgbehoefte !

  2. Patje

   Man, stop toch met uitkramen van onzin.

   Nederland hoeft helemaal geen zorgmedewerkers uit het buitenland te halen. Nog nooit zulke onzin gelezen! Ons Kabinet moet gewoon geen pingels voor onzin naar het buitenland smijten. Kabinet moet ons zorgsysteem (dat een van de beste ter wereld is) weer upgraden door te investeren…….

   Lijkt me veel belangrijker dan overzeese zorgmedewerkers binnenhalen om de kontjes van ouderen te wassen, want Nederlanders willen dat echt wel doen!!!!!

   1. eenling

    Er lopen in Nederland al jaren zorgmedewerkers uit het buitenland rond omdat de tekorten niet met nederlanders aan te vullen zijn. Informeer jezelf eens een keer voor je onzin uitkraamt.

    1. Patje

     Leer eens lezen!

     Ik geef aan dat het kabinet moet investeren in ons zorgsysteem waardoor het halen van buitenlandse zorgmedewerkers niet nodig is, want er zijn genoeg mensen in Nederland die de zorg willen werken.

     1. eenling

      Vreemd dan dat openstaande vacatures maar niet vervuld worden terwijl Nederlanders zo graag in de zorg willen werken. Ook in de laagste functies voor 1600 a 1700 bruto per maand? Ik heb in die functies nogal wat buitenlandse ( hardwerkend, niet klagend) collega’s rondlopen die extra hard lopen omdat daar talloze vacatures al tijden onvervuld open staan. Hoe kan dit nu? Die functies kan je zo in, hrb je alleen lbo opleiding voor nodig…

    2. Flach

     In het kader van voorkeursbanen en het ‘legitiem’ binnenhalen van migranten.

  3. Shadow1100

   Klopt helemaal! Toen een generaal ziekenfonds en voor sommigen een particulier. Nu vele ziekenfondsen met allemaal een eigen voorzitter (€€€), een eigen raad van commissarissen (€€) en raden van toezicht (€). Allemaal een eigen uitgave voor reclame (€€) en sponsoring (€€). De genoemde marktwerking heeft zich alleen tegen de burgers gekeerd. Terug naar één (basis)ziekenfonds! Wie meer wil kan zich extra bijverzekeren.
   Rust, regelmaat en reinheid.

  4. driewerf

   Heb je daar een bron voor ? of klets je zoals gewoonlijk weer uit je nek .

  5. ropart

   arme oudjes, de meeste hebben nog iets meegemaakt van de oorlog, komen er ineens soldaten je kamer binnenstormen met de mededeling;uitkleden we gaan douchen!,ga je hier niet heen als oudje aan corona is het wel een hartverzakking.

   1. stem weg

    😂🤣😂

 4. Loelap

  Met een miljoen mensen erbij de komende 10 jaar, zal het tekort aan verplegend en medisch personeel alleen maar enorm toenemen. De chaos zal steeds groter worden.

 5. ZWEEDSE K0K

  Het wanbeleid in de Nederlandse ouderenzorg, veroorzaakt door het kabinet dat niet cordaat heeft ingegrepen om de coronacrisis effectief te bestrijden,

  Inderdaad Bart, heel Europa gaat gebukt onder het incompetent haatkabinet,
  Rutte heeft al vaccin ongekoeld laten vervoeren en ook nog 5x de dosis laten injecteren bij kwetsbare ouderen.

 6. Queen

  “De zorgsector kampt daarnaast al voor langere tijd met een tekort van gediplomeerde verpleegkundigen en personeel.”

  Van Dissel had dus toch gelijk. Wat iedereen die zich een beetje informeert al lang wist.

  “Dat de zorgsector de ene na de andere harde, rake klap te verduren krijgt mag het kabinet-Rutte zichzelf aanrekenen. Dit is het gevolg van jarenlang mismanagement. Onze oudjes betalen daar nu een ongelofelijk hoge prijs voor.”

  Dat is het gevolg van beleid waar de Nederlandse bevolking voor gekozen heeft. Het kabinet is hierin gesteund door de PVV dat structureel voor voorstellen heeft gestemd dat onze zorg afbreekt. Om nu allemaal heel hard te klagen over rechts beleid is hypocriet, dit is wat de Nederlandse bevolking wil. De zorg is over langere periode kapot bezuinigd tot een niveau dat onder normale omstandigheden net op niveau kan functioneren. Dan weet je dat in crisis tijden nooit aan de zorgvraag kan worden voldaan.

  Stem voor meer afbraak, stem VVD en PVV! (Zie stemgedrag in de kamer van deze rechtse partijen. )

  1. ikweetwatikwil

   Dat is het gevolg van beleid waar de Nederlandse bevolking voor gekozen heeft. Het kabinet is hierin gesteund door de PVV dat structureel voor voorstellen heeft gestemd dat onze zorg afbreekt

   Queen kun je wat voor beelden geven

   1. Queen

    “De PVV zegt tegen de marktwerking in de zorg te zijn, maar stemde

    voor particuliere investeringen in ziekenhuizen
    voor winstuitkeringen in ziekenhuizen
    voor betaalde voorrangszorg via SOS-artsen
    tegen een meer inkomensafhankelijke premie
    tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen
    tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg
    tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden, waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag nu geen gebruik kunnen maken van een pgb”

    1. stem weg

     dom adept , je stemt tegen als het voorstel niet oplevert waarvoor het ingebracht is. Als jij denkt dat de voorstellen waar tegen is gestemd iets zouden hebben opgeleverd kan jij je inschrijven voor een intensieve zorgvraag.

     Wat een dom gewauwel !

     Stem sociaal, stem PVV

     De PVV is tegen inkomens afhankelijke toeslagen en pleit derhalve voor opheffen en directe teruggave via een lager belasting tarief. Wel zo effectief domme muts.

     Als je 5 minuten de tijd neemt voor het lezen van de uitgangspunten had zelfs jij kunnen begrijpen waarom de PVV tegen gestemd heeft !

     1. Queen

      Slaat nergens op wat je beweert.

     2. stem weg

      nou komt u maar , wat klopt er niet ?

      quote De PVV is tegen inkomens afhankelijke toeslagen en pleit derhalve voor opheffen en directe teruggave via een lager belasting tarief. Wel zo effectief domme muts. end

     3. Queen

      De PVV stemt voor het in stand houden van het huidige falende systeem.

     4. stem weg

      de PVV pleit al jaren voor grote herzieningen zoals het stoppen van huur, zorg, kinder , peuter , eenouder toeslagen door directe belastingkortingen

      je lúlt dus weer uit je trieste leugenachtige nek

  2. eenling

   Juist , geheel eens, en niet op onderbuikgevoel maar op basis van feiten. Valse profeet Wilders heeft mooie praatjes in zijn verkiezingsprogramma en in de media aangaande de zorg. Echter komen die praatjes niet overeen met hoe de PVV stemt op moties in de tweede kamer. Pvv stemt in 59% van de moties mee met de VVD. Dit is nu zelfs laag, zal wel verkiezingsjaar zijn. De jaren hiervoor was dat percentage nog een stuk hoger. Ook niet vreemd, Wilders is politiek opgevoed en groot bewonderaar van Frits Bolkenstein, rechterflank van de VVD, en regelrecht conservatief liberaal neigend naar libertarier. Ieder voor zich, als je het niet redt jammer dan. Strookt totaal niet met Wilders zijn valse verkiezingsprogram met de sociaal economische ronduit socialistische (valse) beloften.

   1. stem weg

    kom is voorbij met de inhoudelijke moties dan kunnen we vast stellen of wel denkende mensen anders gestemd zouden hebben !

    Overigens als de PVV meestemt met de linkse vvd kunnen we dat rechtse tintje wat steeds opgerakeld wordt definitief naast heinz in de koelkast zetten.

    Hoe krijg je zoveel tegenstrijdigheid bij elkaar ?

    p.s , u weet dat het plan bureau het partijprogramma destijds heeft doorgerekend ? u weet ook wat het planbureau constateerde ?

 7. AS210854

  Alles is voor gelukszoekers, alles is voor gelukszoekers, en de rest kan stikken en betalen.

 8. Bes Tolen

  Het komt in de westerse wereld echt niet meer goed. De macht is de laatste decennia terecht gekomen bij de dienstverleners van het oude Rome van de pausen. Vrijwel alle regeringen in het westen zijn daarmee onbetrouwbaar geworden. De paar jaar regering Trump in de VS is echt de laatste keer geweest dat een Amerikaanse regering de aanwezigheid van die dienstverleners minder kans geeft. De Amerikaanse winnaars van de Joego Slavische oorlogen zijn nu de definitieve overwinnaars in eigen land, dat zoveel mogelijk opgevuld gaat worden met multicult en daarmee ook ter versterking van de eigen positie met Latijns Amerikanen van buiten de VS. Dat was al lang de bedoeling van Rome.

  1. Thant dolpf

   De tentakels van de paarse machthebbers dringt tot in elke vezel van de maatschappij door.

   1. ze moeten weg

    yeppo en de stank is ondragelijk van die zachte heelmeesters strónt vlé®kje junior

 9. Bes Tolen

  Wat in Amerika gebeurt, moet ook hier gebeuren vinden de oude politieke partijen hier. Ze zijn allemaal helemaal met de extreme politiek van links (onder die noemer gaat het nu) in Amerika bestoven. De Nederlandse regering volgt wel en zorgt er voor dat de rest in het land volgt. Ondertussen wordt de bevolking gekneveld en die voelt het vaak wel maar kan het niet geloven dat ze zo bedonderd wordt. Niet zo verwonderlijk omdat de grootste oplichters al eeuwen vrij uit gaan. Dat ondanks de genocides en oorlogen, die ze lieten uitvoeren. Die nu worden verzwegen. Uiteindelijk wordt alles geaccepteerd. Als het maar zo onbegrijpelijk slecht is. In onze tijd tref je nu een bevolking aan, die minder kritisch is dan ooit tevoren. Ja, de meerderheid is zelfs geheel onkritisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.