‘Linkse bloedhonden willen Paul Cliteur te grazen nemen met antisemitisme-onderzoek: barbertje moet hangen!’

Econoom Frits Bosch is een bekende van Paul Cliteur en snapt geen donder van de beschuldigingen van antisemitisme aan het adres van de Leidse hoogleraar. Cliteur is van “uitzonderlijk niveau, qua mens en qua wetenschapper,” meent Frits. We zouden juist dankbaar moeten zijn voor zijn publieke diensten. Verdedig hem dus tegen de “aasgieren” die hem nu proberen te kapittelen bij z’n alma mater.

De commotie rond Forum heeft nu ook de aandacht van de Universiteit Leiden. Prof. Paul Cliteur, van deze universiteit, zou onvoldoende afstand hebben genomen van racistische en anti-semitische geluiden binnen de partij. Hij zou ook onvoldoende afstand hebben genomen tot antisemitische uitspraken van Thierry Baudet. Cliteur was de promovendus van Baudet en ze kennen elkaar door en door.

Wat Baudets vermeende antisemitische uitspraken betreft het volgende: Baudet is samen met een Joodse vriendin. Hij toont zich herhaald pro-Israël. Op foto’s is te zien dat Baudet en Hiddema met keppeltje op Chanoeka vieren en een kaars aansteken. De Joodse boekhouder van Forum, Olaf Ephraïm verklaart dat hij Baudet al heel lang kent en nog nooit iets gemerkt heeft van antisemitisme, “anders was ik allang weggeweest”. De conclusie kan zijn dat Baudet verre van antisemitisch is. Ik kijk er niet vreemd van op als hij zich tot het Jodendom bekeert als hij trouwt met haar. Als Baudet niet antisemitisch is, kan Cliteur er ook geen afstand van nemen. “Simple comme bonjour”. Dat Baudet mensen op het verkeerde been zet, ja, dat kennen we (helaas) van hem.

Het balletje richting Cliteur kwam ook aan het rollen door een artikel van Geenstijl over de Forum-malheur. Dit artikel was duidelijk geschreven om mensen van Forum de grond in te boren. Wederhoor werd niet toegepast – een journalistieke doodzonde.

Machteld Zee werd geraadpleegd. Ook zij heeft veel aan Cliteur te danken, haar promotor en stuwende kracht achter haar boek over shariarechtbanken in Engeland. Zee en Cliteur hebben samen een artikel geschreven in mijn boek “Waarom haten ze ons eigenlijk”. Het boek is door de mainstream media genegeerd, want men legt liever het oor te luisteren bij Beatrice de Graaf die aanslagplegers duidt als “verwarde mannen” en “lone wolves”.

Machteld Zee kreeg de volle laag van links feministisch Nederland over haar shariaboek. Ze schrok zich wild en verbrak alle communicatie erover. Zee staat bekend als een angsthaas eerste klas. En uitgerekend zij komt dan met de aantijging dat Cliteur, haar weldoener, zich meer had moeten laten horen. Wat een ongelooflijke Judas is zij!

Ook Yoram Stein, de anonieme promovendus die dit allemaal heeft gestart, moet zich publiekelijk verantwoorden over zijn stelling dat Baudet een antisemiet is.

Opvallend is overigens dat linkse Jodenhaat buiten schot blijft. Een oproep van Lodewijk Asscher in de richting van antisemitisch Labour hebben we niet mogen vernemen. Ook radiostilte over islamitisch antisemitisme. “You are barking up the wrong tree!

Yoram Stein en Machteld Zee moeten public gaan.

Ik heb de eer en het genoegen Cliteur inmiddels vijf jaar te kennen. Ik vind hem van een uitzonderlijk niveau, qua mens en qua wetenschapper. Er zijn vele hoogleraren economie die hun kennis ten dienste stellen van het bedrijfsleven. Ze halen daarmee het goudschip binnen. Cliteur stelt zijn kennis ten dienste van de politiek, de Nederlandse maatschappij. We mogen onze lieve heer danken dat hij dit wil doen en daarmee de discussie op een veel hoger plan brengt.

Onze Westerse wereld gaat gebukt onder de links-rechtse politieke indeling, een overblijfsel uit vervlogen Franse tijden. Cliteur is echter niet links en ook niet rechts. Hij is één en al wetenschap, maar door zijn Baudet-connectie in de politiek gerold waar hij zich toch niet zo senang lijkt te voelen.

Binnen zijn universiteit ruiken de linkse bloedhonden nu hun kans om Cliteur pootje te lichten. Onze universiteiten zijn linkse bolwerken tot en met, zie de geluiden van dr. Sid Lukkassen, dr. Jan van de Beek en ex-communist Meindert Fennema. We hadden gehoopt dat Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging van Universiteiten, daar paal en perk aan zou stellen, maar we heb ben van hem nog niets vernomen.

De mainstream media mogen Baudet reuze dankbaar zijn voor zoveel mogelijkheden om tekst en uitleg te geven. De aasgieren rollen over elkaar om Baudet en Cliteur een veeg uit de pan te geven en te vertellen hoe verderfelijk het allemaal wel niet is. In moeilijke tijden leer je wel je vrienden kennen! Rector magnificus Carel Stolker twittert: “het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FVD is uiterst zorgelijk en raakt zo ook Paul Cliteur”. Is dat zo? Stolker is van meet af aan bekend geweest van de positie van Cliteur en dat Baudet een ongeleid projectiel is. Stolker heeft tonnen boter op z’n hoofd en gaat nu sputteren. Wat een held! Barbertje moet hangen!

Opvallend vind ik trouwens dat de uitlatingen van de jongeren in JFVD en SP niet nader geanalyseerd worden. Hoe komt het eigenlijk dat deze jongeren zich zo extreem laten horen? Waar duidt dat eigenlijk op? Wat zegt ons dat? Lijkt me toch wel boeiend en belangrijk om dit eens te bespreken. Kom ik binnenkort op terug!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Edjan

  De spijker op zijn kop.

 2. maraton

  Cliteur is zeker geen antisemiet.
  Wat ik hem wel kwalijk neem is dat hij zijn pupil niet in de hand heeft kunnen houden.
  Thierry die als nationalist(!) zijn maidenspech in het latijn hield waarbij het volk de indruk kreeg een super intelect aan te horen i.p.v. de platte populist die hij is.
  De volkomen waanzin van zijn overwinningstoesraak met de uil etc.
  Cliteur is zeker een groter intelect dan Baudet.
  Reden te meer dat hij hem met flinke drang op een fatsoenlijk spoor had moeten trekken.

  1. Logica

   Dat klopt maar nu heb je het over zijn begintijd. De laatste maanden heb ik weinig moeilijke woorden gehoord en dat is goed. Een volksvertegenwoordiger moet voor iedereen begrijpelijk zijn.

   Desondanks blijft links hier steeds op terugkomen. Alles wordt aangegrepen om Baudet zwart te maken. Sommigen, ook hier op DDS, hebben er een dagtaak aan.

   Maar los van de persoon Baudet, wat vind u van de partijstandpunten van het FVD?

 3. Ernest Stern

  Cliteur is voor zover na te gaan geen antisemiet. Wel een laffe wegkijker. Als senator, prominent partijlid en intimus van Baudet wist hij van de rondgaande antisemitische en racistische opvattingen binnen het FvD. Hij zweeg erover, laat staan dat hij er afstand van nam.

  Waardeloze man.

  1. Loelap

   Zegt de wegkijker en antisemiet!

  2. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een antisemitische TR0L.

   1. Linksbuster

    @ Maurits…
    ……en niets meer dan een lege gerimpelde luchtballon.

    1. Maurits Dekker

     Linksbuster
     Deze figuur moet wel een zeer miserabel leven lijden.
     Zijn familie (vrienden hebben dit soort figuren niet) lijdt natuurlijk nog het meest.

   2. henkie

    Ernest Stern is een provocerende fascistische V-mann.
    Hij probeert met zijn laster, list leugen en bedrog iedereen te overstemmen.

    Hij verkoopt onversneden leugens in een krokant jasje,
    gelukkig trapt niemand erin.

    1. Ernest Stern

     Kan henkie een leugen noemen die ik naar zijn overtuiging debiteerde?

     1. Seneca

      @stern
      lees je reactie (3) nog eens na. misschien gaan je oogjes open…

    2. Freba

     Wellicht bestaat de persoon Stern niet eens. Pseudoniem voor iemand die de discussies opgang wil brengen. Zonder discussies bestaat deze site niet. Sjalom.

     1. Fascal

      Stern bestaat wel hoor, net als zijn honderden andere namen, hij wisselt naar believen en hangt hier al jaren rond. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij aan het zuigen en klieren. Zo doet Emma Stern dat. Soms wordt hij geband en dan komt hij weer terug met één van zijn reserve account. Ja hoor, zo doet deze viezerik dat al jaren. En iedereen weet het maar Quispel Code134 denkt dat de rest van de wereld gek is.

  3. Nostradamus

   Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
   h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

  4. Meriadoc Brandebok

   Zo is het precies, Ernest.

  5. Logica

   Wat vind jij van de problemen die de SP ondervindt met zijn jongerenafdeling? Wat vind je van die hele toeslagenaffaire bij de belastingdienst en de rol van Asscher, Wiebes en Weekers hierin?

 4. lucinde

  Zucht, Frits Bosch ontleent zijn hele bestaansrecht aan het feit dat hij de zelfde lucht als Cliteur ooit eens heeft mogen inademen.

  Deze bankbediende, kan op basis van links en rechts een feilloze conclusie trekken of een wetenschapper deugd of niet…maakt niet uit welk onderwerp.

  Frituur kan maar beter zijn mond houden en wachten wat hier uitkomt.
  Misschien is er wel niets aan de hand, maar als je met Baudet omgaat heb je al heel snel
  een bruine rotgeur om je heen hangen.

  Kortom, prima, geef het tijd en hoogstwaarschijnlijk is de de conclusie dat Cliteur een prima hoogleraar is.

  Maar Frits kent Cliteur “zo goed”…..die vreest de uitslag dus blijkbaar.

  Frits, ga aub naar Hongarije. Een geweldig land waar hij perfect aan kunt sluiten bij de Stassi van Orban

  1. Vriend

   deugt

  2. Maurits Dekker

   Lucinde
   deugd deugt
   Paul Cliteur de naam Frituur toebedelen is wel erg infantiel.
   De Stassi van Orban is helemaal een giller. Ten eerste was de Stasi de geheime politie in de DDR van Erich Honecker. In Hongarije had een equivalent van de Stasi te weten de Államvédelmi Hatóság en daar was men beslist geen vriend van Victor Orban.
   Afgezien van de pijnlijke fouten die u maakt heeft u, om uw eigen woorden te gebruiken, een bruine rotgeur om u heen hangen.

 5. Duckday

  Cliteur is een top Wetenschapper .Maar de kliek wil hem ook onderuit halen. Als je de waarheid weergeeft ben je niet meer welkom. Als senator was hij top. Hoop dat hij weer terug komt>Hij kwam voor de waarheid en was geen wegkijker

 6. ZWEEDSE K0K

  Fritzz heeft weer veel woorden nodig om zijn weinig verheven stelling
  Gij zult de hand welke u voedt of aait nooit bekritiseren
  te verkopen.
  Ik vind de man nogal bekrompen van geest.

  1. Linksbuster

   Kokje heeft weinig woorden nodig om zich belachelijk te maken…hij bewijst hier dagelijks zijn eigen bekrompenheid van geest!

   1. Yoyo

    Linksbuster, die moet hard aankomen bij Cock!
    Goeie knal!

 7. josveraart

  Ernst Stern zsm verwijderen van DDS ook al zijn NICKNAMES

  1. Maurits Dekker

   josveraart

   Uw aanbeveling/verzoek zal niet veel uithalen.
   Als je deze TR0L (incl. 85 NICKNAMES) verwijdert is hij no time weer terug onder een andere naam.
   Ratten en ander ongedierte zijn moeilijk te verwijderen.

   1. Ernest Stern

    Maurits liegt en hij weet het: ik reageer hier uitsluitend met de naam Ernest Stern.

    1. Maurits Dekker

     Ernest Stern (+ 85 Nick’s) is een liegende TR0L.

    2. Linksbuster

     Rectificatie…..
     Maurits liegt en hij weet het: ik trøl hier uitsluitend met de naam Ernest Stern….
     Einde bericht.

   2. Linksbuster

    Waar een wil is, is een weg Maurits kennelijk is deze wil afwezig.

 8. Edjan

  De schuld van Cliteur dient diepgravend uitgezocht te worden. Daar is een methode voor.

  Men werpe de man in een grote bak water. Komt hij naar boven om lucht te happen, dan drijft hij, is dus lichter dan water, wat betekent dat hij zijn ziel aan de rechtse duivel heeft verkocht en daarmede is hij schuldig.
  Zakt hij naar de bodem (en verdrinkt) dan heeft hij een linkse ziel en was hij onschuldig.

  Links is een hersenziekte.

  1. Maurits Dekker

   Klopt niet Edjan.
   👿 Links heeft geen ziel 👿

   1. Edjan

    gnif, gnif. Links heeft nog nooit iets positiefs voor de mensheid verricht.

   2. Ernest Stern

    Klopt, dat geldt overigens voor elke politieke of ideologische richting. Mensen hebben zielen.

    1. Linksbuster

     Erratum:
     Een ziel bestaat niet luchtfietser.
     Einde bericht.

     1. Yoyo

      #Linksbuster: Er zijn wel zielige mensen, Ernest is er zo eentje.
      Ik vonden “De Aandoenlijke” goed bij hem passen.
      De man moet ook z’n paasei kwijt.

   3. Linksbuster

    Links heeft geen hersens Edjan!

    1. Edjan

     @Linksbuster. Dan wordt het moeilijk. Ik dacht eerst dat links een geestesziekte was. Dan zou er middels een goed gesprek wat aan te doen zijn. Die hoop heb ik, na een paar weken hier rondgekeken te hebben, opgegeven.
     Daarom dacht ik dat links misschien een hersenziekte was. Dan zou een operatie uitkomst kunnen brengen. Maar waar geen hersenen zijn, helpt ook geen hersenoperatie. Dan weet ik het niet meer …

 9. Maurits Dekker

  Werkelijk onbegrijpelijk is het dat Cliteur, en ook Baudet, voor antisemieten of jodenhaters worden uitgemaakt.
  Hypocriet is het dat de, ook op deze site aanwezige, usual suspects zo op de nekken van deze onschuldige mensen inhakken. Zij (Links) zijn het toch zelf die continue Israël (dus de Joden) de schuld geven van alle ellende in de wereld. Bovendien zijn zij dikke maatjes met de allerergste jodenhaters van deze wereld, namelijk de mohammedanen.

  1. Edjan

   @ MD Klopt 100%

  2. Ernest Stern

   “Werkelijk onbegrijpelijk is het dat Cliteur, en ook Baudet, voor antisemieten of jodenhaters worden uitgemaakt.”

   Ik weet niet wie je aanspreekt, maar ik heb Cliteur en Baudet op dit blog nooit voor anti-semiet uitgemaakt. Denk ook niet dat ze dat zijn, wel dat Baudet provocerende opmerkingen over antisemitisme maakt en hij, net als Baudet, hardcore antisemieten binnen de partij accepteerde. Op dit laatste verdienen ze zware kritiek en die krijgen ze dus ook.

 10. Augustus

  Stolker is één van de grootste lafaards die Universiteit Leiden als rector heeft gezien, het is dus niet verwonderlijk dat hij zich heeft laten opvolgen door een rad-fem die vrijwel alleen bezig is met seksualiteit en identiteitspolitiek.

 11. Meriadoc Brandebok

  Wat ik vanmorgen aangaf geldt nog steeds: het is terecht dat Cliteur nu met tomaten en rotte eieren wordt bekogeld. Hij keek jaren weg toen hij meldingen van antisemitisme kreeg, ging in zee met de hem bekende antisemiet en koos het hazenpad toen de antisemiet dreigde te vallen en Cliteur in diens val dreigde mee te sleuren. Dit getuigt van een ongekende lafheid.

  Overigens is Cliteur geen antisemiet. Hij hield antisemieten de hand boven het hoofd. Een opportunist en lafbek.

  1. Linksbuster

   Quote….Hij hield antisemieten de hand boven het hoofd. Een opportunist en lafbek……end.
   Fantasietje houdt echter de islam, de grootste verzameling van antisemieten op aarde tevens halsafsnijders en aanslagplegers de handen boven het hoofd…
   Hypocriet.

  2. Rene van der Grijp

   “Wat ik vanmorgen aangaf geldt nog steeds: het is terecht dat Cliteur nu met tomaten en rotte eieren wordt bekogeld. Hij keek jaren weg toen hij meldingen van antisemitisme kreeg, ging in zee met de hem bekende antisemiet…”

   –> Jaren? Hem bekende antisemiet?

   Helaas neemt Brandebok het niet zo nauw met de feiten en laat z’n onderbuik de vrije loop. Elke nuance is hem vreemd.

   “…en koos het hazenpad toen de antisemiet dreigde te vallen en Cliteur in diens val dreigde mee te sleuren. Dit getuigt van een ongekende lafheid.”

   –> Het is Brandebok ontgaan dat Cliteur naar eigen zeggen opstapte uit solidariteit met Baudet. Op dat moment had Baudet zich namelijk teruggetrokken als partijleider. Dat de onberekenbare Baudet daags daarna op z’n woorden terugkwam kon Cliteur niet voorzien.

 12. cronewillie@gmail.com

  hoop nu eindelijk dat op 17 maart afgerekend kan
  worden met die hele misselijk makende linkse kliek
  hoop nu eindelijk dat mensen inzien hoe walgelijk
  deze pluche likkende fascisten zijn, en waartoe
  zij in staat zijn om een heel land de afgrond in
  te laten storten.
  als deze lui blijven zitten is er geen toekomst
  meer voor wat eens zo,n mooi land is geweest.
  af rekenen met die lui en terug d,r hok in
  stem op een partij die echt veranderingen
  in dit land gaat brengen.

  1. Winfrida

   cronewillie

   Hoe komt het toch dat veel Nederlanders van die meelopers zijn? Of men verdiept zich er niet in of zijn onwetend. Zouden zij echt denken dat het weer goed komt met ons land?

   1. Ernest Stern

    Ik denk dat de meeste Nederlanders inderdaad het gevoel hebben dat het met Nederland goed blijft gaan als we fatsoenlijke en professionele bestuurders blijven kiezen.
    Never change a winning team.

    1. Winfrida

     @Ernest

     Ik vraag het aan willie.

   2. Linksbuster

    70 à 80 % van een bevolking is minder begaafd Winfrida..nl is daarop geen uitzondering.
    Het stemvee maakt zich liever druk over boer zoekt vrouw of wie is de mol en is als de dood voor veranderingen.
    Een volk van lafbekken..tis misschien hard maar helaas waar!

    1. Edjan

     @Linksbuster. Vrees het ook. 100 schapen, 1 wolf. De wolf is de baas, de schapen zijn blij. Ook al wordt er af en toe een opgegeten.

   3. Marija

    Er zijn steeds minder Nederlanders en meer van verre komende inwoners, die niks met ons land op hebben.

 13. tata

  Cliteur is zuiver op de graat. Dit is een lage poging om zijn naam te besmeuren.

 14. Eppo123

  Ik ben ,pro-semitisch’; de Joodse gemeenschap draagt altijd en overal bovengemiddeld bij, daar waar het om intellect en inkomen etc. gaat. Bovendien treden ze in het Midden Oosten op tegen Moslim terrorisme i.p.v. te gaan thee drinken. Ik begrijp daarom ook niet dat binnen bepaalde rechtse kringen daar anders over wordt gedacht ( uitgezonderd extreme Katholieke e.d.).

 15. EdwardHill

  Prof. dr. Cliteur was niet de promovendus van Baudet, maar de promotor. Tiny detail 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.