LOL! Opvolger Asscher staat al klaar de PvdA de vernieling in te leiden: de grijze muis Lilianne Ploumen

Lodewijk Asscher zou niet alleen “beschadigd” zijn door de toeslagenaffaire, maar ook door de deelname van de PvdA aan het tweede kabinet Rutte. Die deelname kleeft niet aan Lilianne Ploumen… aldus het AD. Let wel: Ploumen was dus gewoon minister in dat kabinet.

Bij het Algemeen Dagblad weten ze het wel: als Lodewijk Asscher opstapt als lijsttrekker staat er iemand klaar om het stokje van hem over te nemen. Wie? Ahmed Aboutaleb, de populaire PvdA-burgemeester van Rotterdam? Nee. Natuurlijk niet! Gewoon nóg zo’n grijze muis als Asscher zelf, alleen ditmaal eentje met een rokje aan. Lilianne Ploumen, dus:

Zij was ook minister in het vorige kabinet, maar het echec van de regeringsdeelname kleeft veel minder aan haar dan aan Asscher die vicepremier was. En belangrijker nog: Ploumen wil graag.

En:

Ploumen ligt goed in de partij, maar ook daarbuiten. Ze snapt hoe het spel om de macht wordt gespeeld. Zo gaf ze als partijvoorzitter politiek leider Job Cohen een duwtje richting uitgang. En informeerde ze haar premier Mark Rutte pas over SheDecides, toen de internationale actie om vrouwen zelfbeschikking te geven over hun eigen lichaam al op touw was gezet.

Oké, ik heb slecht nieuws voor het AD en aanverwante linkse kranten: niemand “daarbuiten” vindt Ploumen een geweldige aanwinst voor de politiek. Echt niemand. Niemand denkt bij het noemen van de naam Lilianne Ploumen: ‘Oh zo, dat is motiverend! Geweldige vrouw! Daar ga ik me het bloed voor uit het lijf werken. Jawel, zij is de nieuwe sociaaldemocratische revolutionaire leider!’

En met niemand bedoel ik ook echt niemand. Zelfs Ploumen zelf niet.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Want Lilianne lijkt te lijden aan de ziekte waar bijna alle politici aan lijden; ze denkt dat ze belangrijker én geliefder is dan ze is.

Jongens, beste PvdA’ers, als jullie écht willen terugkomen als partij zit er maar één ding op: je moet de partij dan laten leiden door een charismatische, jonge man of vrouw zonder een al te lang verleden in de politiek. Zeg maar: het type Diederik Samsom.

Of, en dat is ook nog mogelijk: je gaat voor Aboutaleb. Ik denk niet dat hij half zo goed is als zijn meest gepassioneerde fans denken, maar met hem heeft de PvdA wel kans de tweede partij van Nederland te worden. Of in ieder geval meer dan 20 zetels te behalen, wat met lui als Asscher en Ploumen never nooit gaat lukken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Oepsie

  Ach ja, socialisten, zijn net als Herpes, het is niet te genezen.

  1. Cor Grijpstra

   Links wordt maar groter en groter…

   1. Cootje

    Hun achterban de oude meute . Die nog stemmen zo als hun ouders zijn dement of gestorven door Corona , hun allochtonen vrienden hebben ze leren klimmen en zijn voor zich zelf begonnen. De vakbond is ook een verloren orgaan en kan je niet serieus nemen , links zijn uitstervende zakkenvullers die ideologisch en etnisch alles overboord gooien om mee te spelen aan de macht , duidelijk voorbeeld waren Samson en nu Asscher

   2. stem weg

    volgens de peilingen niet , tenzij je natuurlijk de overgelopen vvd meetelt

   3. driewerf

    Groter niet, wel dommer en dommer dat weer wel .

   4. Flach

    Hun megalomane gestoorde plannen, dat wel ja. Dat is het enige wat groter wordt. Voor de rest moeten ze op hun hand blazen. 😛

  2. Cootje

   Waar ze geweest zijn groeit nooit geen gras meer .

 2. Cor Grijpstra

  ”Want Lilianne lijkt te lijden aan de ziekte waar bijna alle politici aan lijden; ze denkt dat ze belangrijker én geliefder is dan ze is.”

  Thierry, die kun je in je zak steken.
  Weer zes Statenleden overgestapt omdat je zo geweldig bent.

  1. Stanly2000

   Sarko, Baudet lijkt u wel zwaar op de maag te liggen. Te pas en te onpas wordt hij erbij gesleept.

   1. ZWEEDSE K0K

    En alles wat met JA21 te maken heeft wordt verzwegen.
    Terwijl ze hard groeien en zeer capabele mensen aan boord hijsen.

    Maar mag niet over geschreven worden van MvdG.
    Een ware rechtse redactionele dictatuur.

    1. Stanly2000

     Kokkie, volgens mij gaat het hier over mevrouw Ploumen, die lid is van de PvdA en niet van JA21.

     1. stem weg

      weet de micro zwetscock veel !

     2. Stanly2000

      Stem weg, je zou het haast gaan denken!

  2. JochemX

   Knorrend Corretje, bij het onderwerp blijven graag, het gaat nu om de PvdA en niet om FvD.

  3. stem weg

   onze zielige tomaat kan weer niet on-topic blijven , de sinterklaas van de ontwikkelingsgelden wil de pvda gaan leiden. Dat is natuurlijk goed nieuws voor PVV &FVD

   1. Flach

    Het is voor iedereen goed nieuws. FVD en de PVV hebben dat helemaal niet nodig om als een speer richting verkiezingen te gaan. Maar kwaad kan het niet 🙂

  4. driewerf

   En weer dwaalt ons dwaallichtje af .

  5. jhak

   Deze nitwit muts kan beter maar een breiclubje in een door haar zelf te kiezen afrikaans land oprichten, maakt ze zich toch nog ergens nuttig.

 3. Cootje

  Al gaat Ronaldo voor de pvda staan , het socialisme is stervende en ten gronde , die hebben al hun etnische bagage al 50 jaar geleden verkwanselt , hun nu nog trouwe electoraat zijn mensen die het kwetsbaarste zijn voor Corona dus die hebben ze dit jaar veel verloren. De zogenaamde sociaal Democraten zijn in Nederland en gelukkig in Europa ten dode opgeschreven al duiken ze in zuid Europa nog wel eens op , allemaal verdacht van corruptie en fraude , zelfs hun thee drinkende vrienden hebben hun verlaten en zijn voor zich zelf begonnen , ze hebben er altijd voor zich zelf gezeten en net als in Europa gedijde ze goed in een laagconjectuur domme arbeiders veel beloven , maar met de snelle media gaat die vlieger niet meer op

  1. Edjan

   Cootje +++++++++

 4. Spoetnick

  Lodewijk Asscher als minister.
  Ik heb er nog een folder van.
  Een foto van Asscher in 3-delig costuum, een grotesk staatsieportret.
  Er omheen een gloedvol betoog in het Pools.
  Hij zou gaan zorgen voor een goede behandeling van arbeidsmigranten.
  Dezelfde folders, maar de loze beloften waren in het Roemmeens, Ukraïns en Bulgaars gesteld.
  De parkeerplaats van het vakantiepark bij ons in de buurt lag ermee bezaaid.
  Asscher laat alleen maar rotzooi achter.

 5. Drostemannetje

  Laten wij het hopen dat zij het wordt. Nog minder stemmen voor de PvdA. Top!

 6. Piet Klein

  Als de PvdA echt een gamechanger nodig heeft en dat zou ook goed zijn voor Nederland dan is het Plasterk.

  1. ropart

   plasterk was in de regering een mondloze meeloper, daarna kreeg hij verstandige praatjes, echt pvda.

   1. Eppo123

    Ja zoiets leerde wij al op de lagere school. Dat verhaal van als je jonger dan 25 bent en je stemt niet rood, dan heb je geen hart. Ben je ouder dan 25 en je stemt rood, dan heb je geen verstand.

 7. Eppo123

  De PvdA(llochtonen) de vernieling in leiden, dat lijkt mij een prima streven. Dan graag Denk, GL en D66 nog. Er is immers een prima alternatief voor links: de VVD.

 8. marco kruidenberg

  Alleen van die stem van dat mens krijg je de zenuwen. Geschikt voor een Chinese marteling.

  1. Eppo123

   Die stem is gelukkig niet zo erg als die van Hedy d’Acona.

 9. Rieks

  Ploumen….goed nieuws. Een soort Ina Brouwer, als laatste partijleider voordat de partij wordt opgeheven. Iedere anti-Pvda er moet hier natuurlijk blij mee zijn.

 10. Telex

  Moeten ze vooral doen bij de P v/d A Draag de club maar ten grave. Deze muts is toch echt niet met Baudet te vergelijken. hadden ze maar een Baudet

  1. stem weg

   graag eerst cremeren voor het ten grave dragen. Noem het maar een zekerheidje inbouwen

 11. Vrijedenkert

  Weggeefwijf Ploumen was ruim vier jaar lang chef op het ministerie van Over de balk en bodemloze put zaken en een aanfluiting als opvolger van Asschbak…

  Op naar de nul zetels voor de Partij van de Allochtonen!
  Minder minder minder.

 12. Response

  Ook deze mevrouw heeft ervaring met het storten van belastinggeld in bodemloze putten en kijkt erbij alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

 13. Marija

  Aboutaleb zal heel veel allochtone kiezers aantrekken, dus hij gaat het m.i. worden.
  Daarmee wordt pvda gered en daar gaat het toch om.
  Ploumen is niet om aan te horen, die vreselijke stem van haar irriteert snel en doodt evt. belangstelling voor haar verhaal.
  Jammer voor Rotterdam? Ik weet het niet heb zo mijn twijfels, maar hij gaat het worden: stemmentrekker Aboutaleb.

 14. Telex

  De nieuwste hype is dat het een vrouw moet worden. Zat allang in de pen. Niets mis mee maar het gaat niet om sekse maar om kwaliteit! Weleens een debat tussen Ploumen en Wilders gevolgd? Dan weet je al genoeg.

 15. Sando

  Wat is dat een eng mens of valt dat mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.