Minister De Jonge heeft begrip voor opstandige horeca maar kan geen beloftes maken

Minister Hugo de Jonge snapt het dat de horecasector opstandig wordt. Het zijn zware en onzekere tijden, financieel is de sector hard getroffen. Toch is zijn geen begrip geen vrijbrief om nu massaal zelf de regels te gaan bepalen benadrukt De Jonge. Ook Bruls werd naar voren geschoven om te benadrukken dat dit niet de tijd is voor ongehoorzaamheid. De Jonge begrijpt dat veel ondernemers gefrustreerd zijn, het aantal besmetting zou dalen als de horeca haar deuren dicht doet. De deuren zijn dichtgegaan, maar het aantal besmettingen is niet goed genoeg gedaald. Sterker nog, de afgelopen weken blijven we redelijk stabiel rond de 5000 besmettingen per dag zitten. Dit cijfer is volgens het RIVM nog steeds veel te hoog.

„Ik begrijp het signaal van de horeca”, zegt De Jonge. „Voor cafés en restaurants is het natuurlijk een hard gelag. Ze zien de cijfers maar niet dalen en de ondernemers vragen zich af: wanneer mogen wij weer?”

Burgemeester Hubert Bruls, tevens ook voorzitter van de Veiligheidsberaad, benadrukt dat men streng zal handhaven. De economische malaise is geen vrijbrief voor ongehoorzaamheid, zolang de regels blijven gelden moet ook de horeca zich hier aan houden.

„We begrijpen dat de nood hoog is bij veel horecabedrijven. De coronamaatregelen gelden echter voor ons allemaal. Voor individuele burgers en ondernemers, en dus ook horecaondernemers.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Steven Opti

  Waarom worden mijn reacties niet geplaatst???????

  1. Pauline Kummer

   Geduld is een schone zaak.

   1. Jack Flash

    Censuur is een vieze vuile zaak.

  2. Augustus

   DS houdt een verborgen filterlijst bij, staat er in jouw reactie een woord die DS niet leuk vind dan wordt je reactie in de prullenbak gegooid. Vrij laf.

   1. Steven Opti

    Dank je

 2. Steven Opti

  Alles met betrekking op fake P. C. R testen wordt NIET geplaatst

  1. Linksbuster

   Fake

  2. Maurits Dekker

   PCR testen zijn FAKE.

  3. Maurits Dekker

   P C R testen zijn FAKE

  4. Maurits Dekker

   Zodra je P C R zonder spaties schrijft verdwijnt je bijdrage in het censuurfilter.

 3. Pauline Kummer

  De horeca heeft er alles aan gedaan om aan alle eisen te voldoen alleen een deel van de bevolking niet. Het was ze geen kapje waard. Waardeloos tuig.

  1. vandaag

   Kapjes verplichting komt van waardeloos tuig.

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=uIjCUZYy_DA

 4. Ernest Stern

  Er zijn op DDS reaguurders die glashard beweren dat Corona een hoax is en dat ze weigeren mondkapjes te dragen. Dit soort onverantwoordelijk volk veroorzaakt dat de Horeca dicht is en nog een tijd moet blijven.

  1. Augustus

   Er bestaat ook een middenweg tussen alles dicht willen gooien of denken dat het een hoax is. Het is kansloos om ‘horeca’ als één homogeen geheel te behandelen, de kroegen zijn het probleem en bij restaurants of cafe vinden er nauwelijks besmettingen plaats. Er had veel meer winst gehaald kunnen worden door 8 maanden geleden al mondkapjesplicht in te zetten in de supermarkt en het OV, en ga zo maar door. Omdat de Jonge bezig is met publieke opinie en niet met beleid op basis van de wetenschap/statistiek.

   Voor de politiek is het voordelig om momenteel alles zo veel mogelijk dicht te gooien want ondernemers zijn maar een kleine groep en het gros van de 2e en 1e kamer hebben aandelen in de giganten zoals Ahold en Amazon die hier dik van profiteren. Mensen zijn in paniek en stemmen graag op de partij die hun schijnveiligheid geeft.

   1. Steven Opti

    Wat hebben mensen toch met doe mondkapjes?? Die dingen helpen 0.0 en biedt alleen schijnveiligheid. De p c r, daar zit het probleem. Deze kloppen voor geen meter..

  2. Blondie

   E.S.
   Inderdaad Hocus Pocus.

   Corona is iets en griep is iets.

   Het RIVM geeft nog steeds aan, dat een mondkapje schijnveiligheid is.

   De horeca breekt de Corona waanzin.

   1. Ernest Stern

    De hond van Adolf Hítler heette Blondie. Waarom kiest iemand zo’n nickname?

    1. Fascal

     Zegt Ernst, de leugenaar onder honderden namen!

    2. Steven Opti

     Dit gaat veel te ver.

    3. Blondie

     Sorry Wim voor mijn late reactie.

     Blondie is een van mijn favoriete bands en Deborah Harry is een goeie zangeres.

     Maar Wim ff tussen ons, komt de naam Ernest veel voor onder de kindervertroetelaars. ?

  3. Fascal

   Nee hoor, je liegt!

  4. Steven Opti

   Ik draag ook geen mondkapje. Als jij mijn kan overtuigen dat een niet medisch kapje een virus uitfiltert, en het dragen ervan niet slecht is voor mijn eigen gezondheid, dan koop ik er morgen meteen eentje.

   1. Emma Louise

    Met een (niet-medisch) mondkapje ben je beter beschermd tegen een hoest- of niesbui van iemand anders. Zodra het mogelijk is direct het mondkapje afdoen.
    Onze premier Rutte draagt ook zo’n mondkapje en hij is nooit ziek. Dan weet je dat het werkt.

  5. cronewillie@gmail.com

   slaap lekker verder, meneer de weg kijker.

 5. josveraart

  de Jonge en Bruls zijn REGENTEN van de eerste orde weg er mee samen met RUTTE ZSM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Beukman

   Onzin.

   1. Fascal

    Nee hoor!

  2. Ernest Stern

   Zwets niet zo dom, Jos.

   1. Fascal

    Leugenaar en zuigzeug!

   2. Willem Bever

    Dat patent heb jij hummel

   3. Gerda2

    Nee hoor Jos gaat goed.

 6. sonny

  Minister De Jonge is een media-geile marionet!
  Dreunt met grote vreugde, bijna dagelijks een georkesteerd sussend deuntje op, geordonneerd en geschreven door de een of andere hoge media-ambtenaar en/of zijn partij!
  Bijna verkiezingen!!

 7. homefront

  de Jonge is een zieke gast, het is niet de horeca maar de vaccins die het beleid bepalen, dat overigens een gedwongen beleid is mensen, laat dit even duidelijk zijn…

 8. josveraart

  Hoe is het mogelijk dat 2 onderwijzers NL in een ANGSTPYSCOSE houden samen met een BRULSAAP ETC en alles dicteren

 9. AidemediA

  Die twee slabberdewatskies (bruls en de jonge) vinden weer ergens wat van. Handhaven op de horeca die van alles uit de kast haalt om aan de eisen te voldoen is vrij makkelijk te handhaven. Maar geen halt willen of kunnen doen aan de black friday idioterie, bomvolle Ikea’s, drukke winkelstraten pas heel laat sluiten, bossen – recreatie cq pretparken niet vooraf afsluiten. Kortom de overheid 2020 weet van voren niet wat ze aan de achterkant moeten doen. De foutenmakers overheid blundert er zoals gebruikelijk lustig op los. En die grappenmaker huilie huilie aso, mag blijven zitten. Bijna niemand vertrouwd die zielige wetsovertreder nog. En toch is die man weer volop bezig om anderen de maat te nemen.

 10. Cootje

  Waar blijft het weerwoord van onze geluidsman Ernest stern nu de volkstuintjes toch populair worden. En de berichtgevingen van de aanstaande werkeloosheid en faillissementen . En de volkstuintjes worden nog populairder nu het einde van Corona nog niet in het zicht is en ook geen overeenstemming met de eilandbewoners Engeland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.