Nederlandse lockdown-drama! Winkel-ongelijkheid wegens verkoop niet-essentiële producten

De lockdown in Nederland is nog niet eens volledig van kracht en het land kampt nu al met het meest Nederlandse probleem ooit. Winkeliers en consumenten raken helemaal in de war, want waarom mag de Primera geen tijdschriften verkopen maar een supermarkt wel? En zijn sigaren essentieel?

De politie in Schijndel heeft de Hema opgedragen het assortiment te verkleinen. Het is namelijk niet te verkopen (sorry) aan de rest van de winkeliers dat er bij die winkel nog gewoon lingerie kan worden gekocht, terwijl kledingzaken de tent moeten sluiten. Op die manier zou iedere winkel die een pakje kauwgom aanbiedt wel open kunnen blijven. En zo is er een discussie losgebarsten over wat nou precies wel en niet essentieel is, want zoals het nu gaat is het volstrekt oneerlijk voor veel winkeliers.

Volgens mij hebben winkeliers niet heel veel opties. Ze moeten duidelijk niet-essentiële producten uit de schappen halen. Maar wat ze daarnaast wél zouden kunnen doen is die producten gaan bezorgen. Eigenlijk hetzelfde als wat de horeca tijdens de eerste lockdown deed (en nog steeds doet). Dat hoeft ook echt geen 24-uursservice te worden en mensen kunnen heus wel een dagje langer wachten op hun favoriete magazine, maar zo houden ze tenminste wel hun winkel overeind. Zo moeilijk kan dat toch ook niet zijn? Dan kunnen we het snel weer hebben over de echte problemen, in plaats van de Hema die een lingeriesetje verkoopt omdat ze ook rookworst aanbieden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. ongevaccineerd

  Verkoop een appel of sinasappel en doe een spijkerbroek of t-shirt kado.

 2. Nostradamus

  Faal op faal op faalkabinet. Gelieve dit niet te belonen in maart.

 3. Pauline Kummer

  Achteraf had iedereen dit voortvarender gedaan. Maar zij lieten het over aan Rutte, andere belangen speelden. Geld en gezondheid zijn twee verschillende zaken. Rutte koos voor gezondheid. Baudet speelde een one man show intussen, Face Off. De gevaarlijkste man in de kamer, er zit een steekje los bij die man. Hij promootte toch een lock down eerder?

  1. FreeThinker

   En weet je waarvan de gezondheid wordt betaald? Door belastinggeld. Door deze economische catastrofe zal de economie jaren lang terug gezet worden. Door vertraging van innovatie in de farmaceutische industrie en zorg zullen in de toekomst duizenden mensen komen te overlijden.

  2. Nostradamus

   Ja een lockdown in andere tijden. Tijden van onzekerheid toen we nog niks wisten omdat China niets vertelde. Nu weten we meer. Waar de risico’s zijn, zoals bejaarden en mensen met onderliggend lijden. Betere behandeling van patiënten. Dat een mondkapje een schijnveiligheid geeft. Etc. etc. Nu komt eigenlijk een lockdown totaal niet meer aan de orde en juist nu… Zucht…

  3. focus

   leugenclown rutte weet dit al 10 jaar getuige zijn achterlijke bezuinigingsdrift

  4. ongevaccineerd

   nee komkommer , achteraf weten dat het schrikmoment van ons allen in maart/april onterecht was. Met de kennis van had de beslissing van toen ………………….. achteraf een koe in zijn reet kijken heeft weinig zin.

   Naar voren weten we inmiddels dat mondkapjes , lock downs enz schijnveiligheid is. ?Je zou dus verwachten dat een kabinet daar naar handelde.

   Vervolgens heeft de WHO – u weet wel de hobbyclub die de paniek aanslingerde – opgeroepen om te stoppen met lock downs en andere onzin. Juist op dat moment gaan Nederland en Duitsland in een lock down

   We zijn knettergek geworden. 1,62 miljoen op 7,600 miljoen mensen geeft een 0,02% kans op overlijden, dat is inclusief de probleemlanden zoals Italie

   corona is een hoax , vraag maar aan de strónt vlé®k die kan het ook niet weerleggen

   1. Nico Sibelijn

    “corona is een hoax”

    Natuurlijk mag je dat vinden. Als je je maar aan de maatregelen houdt.

    1. ongevaccineerd

     nee , ik kan medisch gezien geen mondkapje dragen

     🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

     Even goed die belachelijke fascistische noodwet lezen strónt vlé®k

 4. RvdBe

  Landen met voorheen strenge lockdowns hebben nu ook weer gewoon veel coronabesmettingen.
  Er gaat gewoon niets veranderen na 19 januari, mondkapjes blijven, horeca blijft dicht etc etc, aantal besmettingen zal op en neer blijven gaan, 2021 wordt hetzelfde als 2020.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.